شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران
اثربخشی تولید و صادرات گاز و فراورده های گازی افزایش می یابد
پروژه احداث خط لوله جدید پروپان و بوتان، اثربخشی قابل توجهی در فرآیند تولید و صادرات گاز و فراورده های گازی پارس جنوبی به ارمغان می آورد، زیرا خط کنونی، کارایی مورد انتظار را به دلیل آسیب دیدگی پوشش از دست داده است و تعمیرات و خروج آن از سرویس، هزینه های هنگفتی را به کشور تحمیل می کند.
رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در نشست پیگیری کاهش زمان اجرا و تبیین اهمیت پروژه خط لوله جدید صادراتی پروپان و بوتان که در مجتمع گاز پارس جنوبی و به میزبانی احمد باهوش، مدیرعامل این مجتمع برگزار شد، گفت: همه می دانیم گاز، انرژی مورد نیاز کشور را تأمین می کند و ۹۰ درصد خوراک نیروگاه ها به آن وابسته است؛ از این رو هیچ تعللی در انجام پروژه های این صنعت راهبردی قابل قبول نیست.
وی با بیان اینکه شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اکنون ۵ هزار کیلومتر خط لوله گاز را در مراحل طراحی، اجرا و راه اندازی دارد، تصریح کرد: از این تعداد خطوط، پروژه خط لوله جدید صادراتی پروپان و بوتان در قلمرو همکاران مجتمع گاز پارس جنوبی تعریف شده که به لحاظ تعدد ذی نفعان حرفه ای، الزام های فنی ویژه ای را باید برای آن در نظر گرفت.
به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در تدوین شرح کار این پروژه، نظرات همکاران مجتمع گاز پارس جنوبی، شرکت نفت و گاز پارس، منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و پتروشیمی ها لحاظ شده است تا برنامه ها منطبق با نیازهای ذی نفعان حاضر در منطقه اجرا شود.
نوشادی با اشاره به اینکه این شرکت امسال ۵ ایستگاه تقویت فشار گاز به شبکه گاز کشور تقدیم کرده است که یک رکورد تازه به شمار می آید، گفت: شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به تازگی وارد حوزه مدیریت مصرف شده و با برگزاری ۷ مناقصه در ۷ استان، اکنون در حال انجام مطالعات پایلوتی است تا بلافاصله مباحث هوشمندسازی را آغاز کند.
وی افزود: ۶ طرح توسعه ذخیره سازی گاز طبیعی نیز فعال شده که از این تعداد اجرای بخش بالادستی سه میدان به همکاران شرکت ملی نفت ایران سپرده شده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در ادامه با اشاره به اینکه سرریز تلاش های فناورانه همکاران این شرکت به شرکت های نفت و گاز پارس و مجتمع گاز پارس جنوبی تقدیم شده و توربین های ساخت داخل در خدمت رفع نیازهای تولیدی و پالایشی این دو مجموعه عظیم صنعتی قرار گرفته است، ابراز امیدواری کرد با استمرار این همکاری های ثمربخش، شاهد رقم خوردن برکات تازه برای صنعت گاز کشور باشیم.
پخش فراورده های نفتی منطقه زاهدان
بهره برداری از 6 جایگاه جدید عرضه سوخت
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه زاهدان از افتتاح هفتادوچهارمین جایگاه عرضه سوخت منطقه زاهدان خبر داد و گفت: شمار جایگاه های عرضه سوخت مایع منطقه به ۷۴ باب رسید.
قربانعلی مردانی گفت: جایگاه «تل سیاه» دومین جایگاه جدید منطقه است که با فاصله یک هفته پس از افتتاح جایگاه «رامشار» در بهمن ماه امسال، مصادف با چهل وپنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و همزمان با اعیاد شعبانیه به بهره برداری رسید و آماده ارائه خدمات به هموطنان عزیز است. وی افزود: احداث این جایگاه ها به منظور توسعه زیرساخت های استان از سوی دولت سیزدهم و ارائه خدمات مطلوب به مردم است.
این جایگاه دومنظوره بنزین و نفت گاز باحضور حمید ولی، معاون بازرگانی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه زاهدان، فرماندار زاهدان و جمعی از مسئولان محلی، رؤسای واحدهای منطقه و اهالی محل به بهره برداری رسید.
معاون بازرگانی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه زاهدان نیز در آیین بهره برداری از این جایگاه گفت: این جایگاه دارای دو سکوی بنزین و نفت گاز و هشت نازل است که به عنوان بخشی از مجتمع خدمات رفاهی احداث شده است.
وی افزود: متراژ کل پروژه ۲۰ هزار متر و زیربنای آن دو هزار و ۸۰۰ متر مربع است که با اعتباری بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان احداث و برای ۱۵ نفر به طور مستقیم ایجاد اشتغال شده است.
معاون بازرگانی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه زاهدان اظهار کرد: احداث این جایگاه از بهمن ماه ۱۴۰۱ آغاز و بر اساس برنامه تعیین شده طی مدت یک سال آماده بهره برداری شده است.
ولی با اشاره به اینکه نهضت احداث جایگاه های جدید در منطقه آغاز شده است، گفت: ۲۵ طرح احداث جایگاه در منطقه زاهدان در حال اجراست که با احتساب جایگاه های «رامشار» و «تل سیاه» 6 طرح تا پایان امسال به بهره برداری می رسد و ۱۹ جایگاه باقی مانده، سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
وی تأکید کرد: فراخوان احداث ۸۰ جایگاه شامل ۳۰ جایگاه سوخت مایع و ۵۰ جایگاه سی ان جی از مصوبه های سفر محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری به استان در حال انجام است که با احداث این جایگاه ها، شاخص تعداد جایگاه ها در استان از شاخص های ملی و میانگین شاخص های موجود فراتر خواهد رفت.
بازدید رئیس سازمان انرژی اتمی از پالایشگاه آبادان
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی با حضور در پالایشگاه آبادان بر توسعه همکاری ها برای پیشرفت بیشتر و غلبه بر تحریم ها تاکید کرد.
محمد اسلامی درسفر به آبادان و بازدید از پالایشگاه این شهر، درنشست با روسا و مدیران پالایشگاه آبادان گفت: این پالایشگاه به راستی چشم و چراغ ایران است و نباید در توسعه آن ذره ای تردید کرد.
وی با تأکید بر اینکه احداث پالایشگاه آبادان در یک صده پیش با اهداف چپاولگرانه انگلستان انجام شد اما هم اکنون به روش های نوین فعالیت دارد، افزود: قطع وابستگی پالایشگاه آبادان به خارجی ها عاملی در تبدیل شدنش به نقطه اراده آفرین و اقتدار است.
اسلامی در ادامه بیان کرد: باید زنجیره ارزش را توسعه بخشید و فراورده های ی با بهترین کیفیت را تولید کرد که این کار با افزایش ظرفیت امکان پذیر می شود.
وی اتکا به توان و نیروهای مستعد داخلی را رمز دستیابی به اقتدار دانست.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به هدف حضور خود در پالایشگاه آبادان، اظهار کرد: انرژی اتمی کشور فناوری هایی در اختیار دارد که افزون بر به کارگیری در فرآیندهای اتمی در دیگر صنایع هم از نقش و جایگاه برخوردار است و در بخش های مختلف شرکت های نفتی از جمله ابزار دقیق در بحث سامانه های کنترل و اندازه گیری جریان گاز و مایع، کاربرد فراوان دارد.
اسلامی با بیان اینکه امروزه انرژی اتمی در حوزه نفت، پتروشیمی، سیمان و سلولز استفاده می شود و آمادگی دارد در کنار هر صنعتی که به دنبال قطع وابستگی هاست، قرار گیرد، دلیل حضور امروز خود را مشارکت در طرح های توسعه ای پالایشگاه آبادان اعلام کرد.
پتروشیمی دنا
ساخت نخستین راکتور سنتز متانول در کشور
مدیر پروژه پتروشیمی دنا از تکمیل عملیات ساخت، سندبلاست و رنگ آمیزی نخستین راکتور سنتز متانول ایرانی در شرکت ماشین سازی اراک خبر داد و گفت: در ماه های اخیر با حمایت و راهبری پتروفرهنگ عملیات اجرایی پتروشیمی دنا سرعت گرفته است.
علی کشوری گفت: این راکتور با وزن تقریبی ۳۶۰ تن، دارای ۶.۵ متر قطر و ارتفاع ۱۱.۷۰ متر با متریال بدنه متشکل از کربن استیل بوده و هر راکتور دارای ۲۸۱۵ عدد تیوب داخلی از متریال سوپر دابلکس است.
وی افزود: هر واحد متانول تحت دانش فنی هالدر تاپسویی دانمارک (مانند پتروشیمی دنا) دارای سه راکتور سنتز است که تجهیز یادشده، نخستین مورد آن است. باتوجه به فرآیند زمانبر بودن عملیات جابه جایی این تجهیز غول پیکر، پس از نصب آن در طرح دنا، گروه های جدید کاری ایجاد و تکمیل طرح نیز تسریع می شود.
مدیر پروژه پتروشیمی دنا با اشاره به برنامه پتروشیمی دنا در حمایت از تولید داخل و شرکت های دانش بنیان اظهار کرد: پس از اعمال تحریم های ظالمانه علیه ایران اسلامی، این تجهیز نیز در فهرست تحریم های هولدر تاپسو دانمارک قرار گرفت و در عمل مانعی جدی برای تکمیل پروژه ایجاد شده بود اما خوشبختانه با برنامه ریزی های مدون و منسجم، سفارش گذاری در شرکت ماشین سازی اراک انجام و انتقال دانش موجود در پتروشیمی دنا به این شرکت دانش بنیان در دستور کار قرار گرفت تا در عمل به غیر از برطرف کردن مشکل دنا، گامی بلند در خودکفایی صنعت پتروشیمی ایران برداشته شود.
وی در پایان گفت: پیش از این نیز همسو با حمایت از تولید داخل، ریفورمر ثانویه یا ATR نیز که برای نخستین بار در ایران طراحی و ساخته شده بود به وزن ۲۷۰ تن در اردیبهشت ماه امسال در پروژه نصب شد. همچنین چهار مبدل حرارتی بخارسازی با شناسه فنی waste heat boiler نیز برای نخستین بار در ایران ساخته شده که دو دستگاه اول در دو ماه گذشته در سایت دنا نصب و دو دستگاه دیگر در اوایل سال آینده نصب خواهد شد.
ارتقای سیستم نوبت دهی بیمارستان فوق تخصصی صنعت نفت تهران
سامانه نوبت دهی بیمارستان فوق تخصصی مرکزی صنعت نفت تهران با هدف دسترسی بهترکارکنان به دریافت خدمات درمانی ارتقا یافت.
این سامانه نوبت دهی به نشانی nobat.pih0.ir که از بهمن ماه امسال راه اندازی شده در 24 ساتعت شبانه روز و هفت روزهفته آماده خدمت رسانی به کارکنان صنعت نفت مراجعه کننده به بیمارستان فوق تخصصی مرکزی صنعت نفت تهران و درمانگاه های تابعه ان است. برای آن دسته ازهمکاران به ویژه بازنشستگان که به هردلیل امکان استفاده ازسامانه نوبت دهی اینترنتی را ندارند، سامانه تلفنی 1519کماکان فعال است.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه تهران
سامانه ردیاب انبار نفت شمال غرب آغاز به کار کرد
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه تهران از آغاز به کار سامانه ردیاب در انبار نفت شمال غرب منطقه خبر داد و گفت: همه نفتکش های فعال در این انبار نفت به سامانه جی پی اس مجهز شدند.
فریدون یاسمی اعلام کرد: این سامانه در انبار نفت یادشده به عنوان نخستین انبار در کل کشور و در مناطق سی وهفت گانه پخش آغاز به کار کرد.
وی تصریح کرد: از این پس همه نفتکش های فعال در انبار نفت شمال غرب تهران از مبدأ به مقصد از طریق این سامانه رصد خواهند شد.
مدیر شرکت پخش فراورده های نفتی منطقه تهران اظهار کرد: با راه اندازی این سامانه، افزون بر توزین نفتکش بدون فراورده و محتوای سوخت می تواند در صورت جداسازی تانکر از بدنه نفتکش یا حتی تغییر مسیر نفتکش به صورت حفاظتی عمل و اطلاع رسانی کند.
پیام تسلیت معاون وزیر نفت
در پی درگذشت مدیرپخش منطقه میاندوآب
جلیل سالاری، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با اراسال پیامی درگذشت مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه میاندوآب را تسلیت گفت.
دکتر سیدجواد فیض حسینی، مدیرمنطقه میاندوآب شرکت ملی پخش فراورده های نفتی از مدیران بسیجی، تلاشگر و جهادی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی بود که بیش از ۳۲ سال سابقه کار در خط مقدم سوخت رسانی را در کارنامه خود داشت و در تعطیلات گذشته در مأموریت اداری به منظور مدیریت سوخت رسانی، متأسفانه در اثر سانحه تصادف درگذشت.