همسو با اهداف مسئولیت اجتماعی در صنعت نفت رقم می خورد

محرومیت زدایی از چهره جوامع نفتی تجهیز بیمارستان تبریز

مشعل پیشگامی صنعت نفت در ایفای مسئولیت اجتماعی و کوشش برای زدودن غبار فقر و محرومیت از چهره جوامع نفتی، این صنعت را از دیگر دستگاه های اجرایی متمایز کرده است. اقدام های انجام شده در مسیر رونق و شکوفایی مناطق نفت خیز و گازخیز کشور شامل حوزه های آموزش، ورزش، بهداشت، راه، آبرسانی، برق رسانی، طرح هادی روستایی و خدماتی است که به طور گسترده در حال انجام است.

مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران با اجرای طرح های متعددی در حوزه مسئولیت اجتماعی به ویژه در دولت سیزدهم که به این مهم بیش از پیش بها داده، این توفیق را داشته که گام هایی بلند را در مسیر زدودن محرومیت از جوامع محلی بردارد. بر این اساس، بر این اساس، از ابتدای شهریور 1400 تاکنون تعداد 6 هزار و 418 پروژه به تفکیک هزار و 173 طرح آموزشی، هزار و 851 طرح ورزشی، 364 طرح بهداشتی، 476پروژه راه وشهرسازی، 213 طرح آبرسانی، 53 طرح برق رسانی، هزار و 770 طرح هادی و 518 طرح خدماتی با اعتباری بیش از 187 میلیارد ریال تعریف شده است. همچنین تکالیف تکمیلی انجام شده در سال 1402، معادل هزار و 884 پروژه بوده که به تفکیک 363 طرح آموزشی، 200 طرح ورزشی، 99 مورد بهداشتی، 102 طرح راه و شهرسازی، 70 طرح آبرسانی، 9 پروژه برق رسانی، 791 طرح هادی و 150 پروژه خدماتی که با اعتباری بالغ بر 29 میلیارد ریال اجرایی شده است. آنچه در ادامه می آید، تنها گوشه ای از خدمات شرکت ملی نفت ایران در حوزه مسئولیت های اجتماعی با محوریت مدیریت نظارت بر طرح های عمران مناطق نفت خیز است.

چهار خطه کردن مسیر خرمشهر- اهواز

عملیات اجرایی احداث راه اصلی و چهار خطه کردن مسیر خرمشهر - اهواز به طول ۴۰ کیلومتر و عرض ۱۲.۲ متر با اعتبار بیش از ۳ هزار میلیارد ریال در دست اقدام است. این خط یکی از مسیرهای صادرات به مرز شلمچه و از مسیرهای پرترافیک استان خوزستان به شمار می رود و احداث آن در سال ۱۴۰۱ ابلاغ شد. در این مسیر شرکت های متعددی فعالیت دارند که به همین دلیل روزانه حدود هزار و ۱۵۰ دستگاه وسایل نقلیه در این محور تردد می کنند و چهار خطه کردن این محور از اولویت هایی است که در دستور کار مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز کشور با مشارکت اداره کل راه و شهرسازی استان خوزستان قرار دارد. چهار بانده کردن جاده خرمشهر - اهواز علاوه بر تقویت مسائل مربوط به پدافند غیرعامل در منطقه، تردد کاروان راهیان نور و زوار اربعین حسینی به سمت مرز شلمچه را نیز تسهیل می کند. همچنین تکمیل این پروژه در رشد و توسعه روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته در طول مسیر اهمیت بسزایی دارد. کاهش مصرف سوخت و آلایندگی به مقدار ۳۰ درصد، کاهش زمان سفر و ایمنی، از دیگر مزایای اجرای این طرح است. چهار خطه کردن این محور در شکوفایی اقتصادی منطقه و تسهیل تردد یک میلیون و ۸۳۰ هزار نفر از شهروندان و کاهش تصادف های جاده ای به مقدار ۶۰ درصد تأثیرگذار خواهد بود. ترانزیت جاده ای این محور ۹۷۱ دستگاه گزارش شده است.

آبرسانی به روستای پادیک

آبرسانی به روستای پادیک شهرستان سرباز استان سیستان و بلوچستان که جزو مصوبات سـفرهـای استانی رئیس جمهوری است، با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال و با همکاری اداره کل آب و فاضلاب این استان به بهره برداری رسید. با توجه به فرسوده بودن تاسیسات قدیمی، در ۱۰ سال گذشته ساکنان روستا از آب تصفیه نشده چاه برای آشامیدن استفاده می کردند که با حمایت شرکت ملی نفت ایران و با ایجاد 7 هزار و 200 متر لوله خط انتقال و یک مخزن ۲۰۰ مترمکعبی و تصفیه آب موجود مردم این منطقه از نعمت آب آشامیدنی سالم بهره مند شدند. این مسئله بر جمعیت هزار و 719 نفری روستا تاثیر گذاشته و از مهاجرت این عزیزان به علت مشکلات آبرسانی جلوگیری می کند.

ایمن سازی هوتگ ها و آبگیرها

مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران بر اساس تفاهم نامه با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، ایمن سازی هوتگ های ۴۴ روستا در جنوب استان سیستان و بلوچستان را در حال اجرا دارد. اعتبار پروژه ایمن سازی و مرمت هوتگ ها و آبگیرها در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۲۶.۵ میلیارد تومان بود و در آن ساخت و بهسازی، تسطیح و پر کردن هوتگ، فنس کشی، زیرسازی آسفالت، پلکان ایجاد دسترسی و آبشخور در نظر گرفته شد. هوتگ ها در شهرستان های دشتیاری و چابهار (۴۴ روستا) مشمول این طرح هستند. سامان دهی هوتگ ها با استفاده از تجربه ریش سفیدان و افراد بومی در روستاها می تواند در آینده ای نه چندان دور روستاها را از خشکسالی و کمبود آب رهایی بخشد و مانع بروز برخی مشکلات شود. این اقدام بر جمعیت روستایی بیش از ۲۳ هزار نفری در جنوب استان تأثیر گذار بوده است. این پروژه هم اکنون در دست اجراست و پیشرفت فیزیکی قابل قبولی دارد. از آثار مثبت این طرح می توان به مواردی مانند کاهش مرگ ومیر، حفظ، احیای روستاها، افزایش جمع آوری آب و تأمین آب آشامیدنی مردم روستا و احشام، جلوگیری از خشکسالی، کنترل و بهره برداری از سیلاب، ایمن سازی و رفع نقاط حادثه خیز و زیباسازی فضای روستایی اشاره کرد.

خط آب رسانی روستایی در مهران

مشکل آب آشامیدنی پایدار روستای «دول گل» شهرستان مهران با اجرای پروژه لوله گذاری خط انتقال آب ۱۰۰ میلی متری گالوانیزه به طول ۷ کیلومتر از محل اعتبارات مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران، رفع شده است. برای آبرسانی به این روستا با اعتبار ۶۵ میلیارد ریال، ۷ کیلومتر خط انتقال به سمت روستا از مخزن مادر مجتمع آب رسانی چالاب و چنگوله اجرا و این روستا از نعمت آب آشامیدنی پایدار برخوردار شده است. با تکمیل و راه اندازی این پروژه، جمعیتی افزون بر ۵۰ خانوار از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بهره مند خواهند شد.

تکمیل ۹ پروژه بهداشتی و درمانی

مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون با اعتبار افزون بر یک هزار و ۲۶۰ میلیارد ریال، ۹ پروژه مشترک در حوزه بهداشت و درمان با علوم پزشکی استان خوزستان را تکمیل کرده و به بهره برداری رسانده است. کمک به تجهیز بیمارستان سوانح سوختگی اهواز با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال، کمک به تکمیل و تجهیز دانشکده دندان پزشکی اهواز با اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال، کمک به تجهیز بیمارستان شهدای هندیجان با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال، کمک به خرید تجهیزات مراکز درمانی بخش مرکزی شهرستان لالی با اعتبار ۳۹ میلیارد ریال و کمک به تکمیل و تجهیز بیمارستان یا زهرا دزفول با اعتبار ۷۰۰