کارکنان بومی پالایشگاه گاز هویزه از حال خوب این روزهای غرب کارون می گویند
امید به رفاه
مشعل | فلرهای نفتی که مردم ساکن حوالی غرب کارون آرام آرام باید با آن خداحافظی کنند، این امید را در آنها زنده می کند که در انتظار روزهایی بهتر با رفاه و آبادانی از همجواری با تاسیسات تازه نوفلرینگ باشند.
برچیدن فلرها در کنار جمع آوری گازهای همراه و ارزش آفرینی، افزون بر هوای بهتر، رونق، آبادانی و رفاه را هم به ارمغان می آورد که نمونه آن را می توان در کارخانه پالایش هویزه خلیج فارس دید؛ موضوعی که به اذعان برخی اهالی روستاهای اطراف این کارخانه (محدوده هویزه، سوسنگرد و...)، توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را هم رقم می زند.
به نظر می رسد ارائه آمار بیش از 6 هزار نفری نیروهای بومی که به شکل مستقیم و غیرمستقیم در این کارخانه مشغول فعالیت شدند، مستندی مناسب در بهبود وضعیت معیشت و کسب و کار در این حوزه باشد، هرچند ممکن است تا رسیدن به ایده آل های آنها هنوز فاصله باشد.
طرح ساخت پالایش گاز هویزه خلیج فارس در زمان اجرا برای حدود ۴ هزار نفر اشتغال زایی داشته است و پس از تکمیل برای ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ نفر به طور مستقیم و حدود ۶ تا ۷ هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال زایی خواهد داشت. به گفته افشین کیانی، مدیرعامل شرکت پالایش گاز هویزه خلیج فارس، احداث این تاسیسات با رویکرد بهره گیری از افراد بومی منطقه بوده است. حدود 92 درصد از افراد شاغل در این پالایشگاه را نیروهای بومی تشکیل می دهند و 40 تا 45 درصد آنها بومی شهرستان هایی همچون هویزه و سوسنگرد هستند. گشت و گذار در این پالایشگاه و گپ و گفت با کارکنانی که از شهرهای اهواز، ماهشهر، سوسنگرد و دیگر نقاط خوزستان هستند، خالی از لطف نیست.
صفر تا صد یک پالایشگاه
پالایشگاه گاز هویزه خلیج فارس در استان خوزستان 220 هکتار مساحت دارد. عملیات اجرایی ساخت این پالایشگاه که از سال ۹۲ کلید خورد، در اختیار شرکت مهندسی و توسعه نفت(متن) بود، اما پس از چندی به شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (هلدینگ خلیج فارس) واگذار شد تا با سرعت دادن به عملیات ساخت آن، بتوان تجربه حضور بخش خصوصی را در طرح های ملی نظاره گر بود.