مجرد، میزان اعتبار حاصل از اجرای طرح صدور حواله آنلاین سوخت الکترونیکی را بیش از 69 میلیارد و 903 میلیون ریال عنوان و بیان کرد: دارندگان خودروهای سواری که می خواهند از این پس، از پایانه های مرزی به کشورهای همسایه سفر کنند، در نظر داشته باشند که سهمیه مجزایی به آنها اختصاص داده نمی شود و باید بر اساس همان میزان سهمیه ماهانه، نسبت به مصرف سوخت خود اقدام کنند.
وی همچنین درباره فرایند این دستاورد الکترونیکی نیز توضیح داد: رانندگان می توانند با مراجعه به سامانه فروش مرزی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران به آدرس wwt16.niopdc.ir و وارد کردن مشخصات خودروی سواری دارای پلاک ترانزیت، حواله سوخت خود را به صورت الکترونیکی پرداخت کنند و در زمان مراجعه به مرز، با سهولت و بدون معطلی از مرز خارج شوند.
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه با اشاره به صدور حواله و پرداخت الکترونیکی مابه التفاوت نرخ سوخت در مرز بازرگان برای نخستین بار در کشور ادامه داد: این طرح از ابتدای امسال و به منظور تسهیل در تردد مسافران عازم خارج از کشور به طور کامل اجرایی شده است.
باک پر و جلوگیری از قاچاق
اجرای کامل و موفق طرح «باک پر» از دیگر فعالیت های شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه به شمار می آید که مدیر این منطقه درباره آن گفت: روزهای پایانی اسفندماه سال 1401 با هدف پیشگیری و مبارزه با عرضه خارج از شبکه و قاچاق سوخت از مرزهای کشور، طرحی با عنوان «باک پر» کلید خورد. این طرح به همت شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه و در بزرگ ترین مرز زمینی کشور، یعنی مرز بازرگان عملیاتی شد. این طرح از جمله مصوبات ابلاغی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور به استانداری هاست و میزان سوخت داخل باک کامیون های ایرانی خروجی از کشور، بر اساس باک پر محاسبه و وجه آن بر اساس نرخ تعادلی مرزی دریافت و به حساب خزانه دولت واریز می شود .
متاسفانه قاچاق سوخت، خروج و هدررفت میلیاردها ریال سرمایه نقدی را به دنبال دارد. دلیل قاچاق، مشخص است و به اختلاف قیمت بنزین در داخل و خارج کشور مربوط می شود. در حال حاضر، بالاترین قیمت بنزین معمولی در داخل 3 هزار تومان و در آن سوی مرز با توجه به نرخ دلار اختلاف قیمت بالایی دارد، به طوری که این اختلاف قیمت، می تواند انگیزه بالایی برای قاچاق سوخت باشد و به این پدیده دامن بزند.
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه، درباره جزییات اجرای این طرح در پایانه های مرزی منطقه ارومیه عنوان کرد: طرحی با عنوان باک پر برای نخستین بار از سوی شرکت پخش منطقه ارومیه اجرایی شد و توانست به میزان قابل توجهی از خروج قاچاق سوخت، بویژه بنزین از مبادی مرزهای زمینی کشور جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه در صورت تسری این طرح به همه مرزهای زمینی کشور، قطعا می توان از عرضه سوخت خارج از شبکه به میزان قابل توجهی پیشگیری کرد، ادامه داد: طرح موفقیت آمیز باک پر برای پایش و کنترل سوخت رسانی مرزی از ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ در بزرگ ترین مرز زمینی کشور در منطقه ارومیه (بازرگان) کلید خورد و از محل کنترل عرضه خارج از شبکه سوخت در این مرز، روزانه تا ۵ میلیارد تومان درآمد نصیب دولت شده است.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه در شمال غرب کشور به دلیل هم مرز بودن با سه کشور همسایه، ظرفیت بالایی در حوزه اقتصادی و ترانزیتی دارد. اجرای طرح باک پر، در دروازه کشور به اروپا مزیت های مهمی را با خود به ارمغان آورده که بنا به اهمیت و بزرگی دامنه و ابعاد اجرای آن، منجر به افزایش درآمد دولت از محل مابه التفاوت وصولی سوخت خروجی از مرز و به همان مقدار نیز مقابله موفق با قاچاق سوخت شده است.
طرح باک پر، پیش از این هم طی سال های ۹۲ تا ۹۳ در چند نقطه مرزی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی کشور اجرایی شد که به دلیل نبود هماهنگی میان دستگاهی، نتایج موفقیت آمیزی به دنبال نداشت و نیمه تمام رها شد؛ اما با افزایش قیمت فراورده های نفتی و اختلاف قابل توجه قیمت فراورده در داخل و خارج از کشور، این طرح دوباره در دستور کار قرار گرفت و به منظور جلوگیری از عرضه خارج از شبکه سوخت در منطقه ارومیه اجرایی شد.
بازرگان، سرو، پلدشت و رازی چهار نقطه مرزی منطقه ارومیه است که هم اکنون این طرح در همه این چهار نقطه مرزی اجرایی شده و همچنین بر اساس تازه ترین نشست های مشترک شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه با ستاد مبارزه با قاچاق کالای استان، این طرح از خرداد پارسال در نقطه مرزی تمرجین (میاندوآب) اجرایی شد.
افزایش مصرف سوخت هواپی
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه درباره میزان مصرف سوخت هواپیما در ایام نوروز نیز عنوان کرد: همزمان با ورود به سال جدید و افزایش سفرهای نوروزی از (29 اسفند تا 15 فروردین) بیش از 220 هزار لیتر سوخت هواپیما در فرودگاه شهید باکری ارومیه به مصرف رسیده که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، با 34 درصد افزایش رقم خورده است.
مجرد، با بیان اینکه این میزان سوخت در بین 62 پرواز توزیع شده است، اظهار کرد: با توجه به حضور و ورود گسترده مسافران نوروزی به این شهرستان، سوخت رسانی و خدمات دهی در این منطقه دارای حساسیت بالایی است.
وی تصریح کرد: بنا به موقعیت جغرافیایی استان آذربایجان غربی و همسایگی با سه کشور، سوخت رسانی به ناوگان هوایی از وظایف بسیار مهم و راهبردی شرکت محسوب شده و باید با دقت و نظارتی جدی در دستور کار قرار گیرد.
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه یادآور شد: کارکنان شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه با بازدیدهای دوره ای و بررسی نحوه عملکرد سوخت رسانی مجاری عرضه فراورده های نفتی، همه جایگاه های سطح منطقه را بخصوص در ایام تعطیلات نوروزی مورد بازدید و بررسی قرار دادند.
افزایش 13 درصدی مصرف بنزین
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه از افزایش 13.6 درصدی مصرف بنزین منطقه ارومیه (29 اسفند تا 13 فروردین) نسبت با مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: در این مدت، بیش از 33 میلیون لیتر بنزین در سطح مرکز استان و شهرهای شمال آذربایجان غربی مصرف شد.
مجرد افزود: طبق پیش بینی های انجام شده، ترددها و مسافرت های نوروزی سهم بسزایی در افزایش مصرف بنزین در سطح منطقه داشته که با ذخایر مناسب و بجایی که در این بخش اعمال شده بود، شاهد هیچ گونه مشکلی در رابطه با تامین سوخت نوروزی نبودیم.
وی با اشاره به جاذبه های گردشگری و وجود چهار پایانه مرزی و افزایش چشمگیر ورود مسافر به استان در تعطیلات نوروز گفت: با برنامه ریزی و هماهنگی های انجام شده با مالکان مجاری عرضه و تلاش رانندگان ناوگان حمل ونقل فراورده های نفتی در این مدت، همه 167 باب جایگاه عرضه فراورده های نفتی و سی ان جی سطح استان به هموطنان خدمات ارائه داده اند.
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه اظهار کرد: همچنین واحدهای عملیاتی و بازرسی منطقه (کنترل و نظارت بازرگانی، خدمات مهندسی، روابط عمومی و...) به منظور ارائه خدمات مطلوب و مناسب به همشهریان و مسافران نوروزی در ایام تعطیلات نوروز با کنترل نامحسوس از همه جایگاه های سطح منطقه، زمینه تامین و توزیع مطلوب مصرف سوخت را فراهم آوردند.
مجرد، مصرف سوخت نوروزی نفتگاز بخش حمل ونقل را بیش از 12 میلیون و 802 هزار لیتر عنوان و تصریح کرد: در بازه زمانی (29 اسفند تا 15 فروردین ) میزان مصرف این فراورده سوختی نسبت به مدت مشابه سال گذشته با 8 درصد افزایش روبه رو بوده است. همچنین میزان مصرف سی ان جی نیز در این بازه زمانی، بیش از 14 میلیون مترمکعب تخمین زده شده است.
وی ادامه داد: همچنین میزان مصرف فراورده گاز مایع در سال گذشته، بیش از 27 هزار و 146 تن است که با اجرای طرح توزیع الکترونیکی، 34/9 درصد مصرف گاز مایع نسبت به مدت مشابه سال 1401 کاهش داشته و برابر با اجرای طرح توزیع الکترونیکی گاز مایع، بیش از 46درصد در سهمیه تخصیصی گاز مایع به منطقه ارومیه صرفه جویی شده است.
بر پایه این گزارش، منطقه ارومیه به عنوان یکی از مناطق 37 گانه شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در شمال غرب کشور واقع شده است. این منطقه دارای 206 باب جایگاه عرضه سوخت انواع فراورده های نفتی است که از این تعداد، 78 باب جایگاه سی ان جی فعال دارد و مابقی به عرضه سوخت مایع اختصاص داده شده است. 370 فروشنده که عمدتا اهالی روستا هستند، کار سوخت رسانی نفت سفید به خانوارهای روستایی فاقد گاز طبیعی را به عهده دارند که در این خصوص، 85 هزار خانوار روستایی حوزه استحفاظی منطقه ارومیه، نفت سفید دریافت می کنند. تامین سوخت مورد نیاز فرودگاه های منطقه ارومیه نیز از طریق این شرکت انجام می شود.