شرکت ملی نفت ایران

اختصاص ۳ همت از محل مسئولیت اجتماعی وزارت نفت به کهگیلویه و بویراحمد

مدیر نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران از اختصاص ۳ هزار میلیارد تومان(همت) از محل مسئولیت اجتماعی وزارت نفت به استان کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و گفت: ۳۳۶ پروژه عمرانی و اقتصادی در این استان تعریف شده که از دو سال گذشته تاکنون ۲۳۸ مورد از این طرح ها به بهره برداری رسیده است.

بابک دارابی در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: ۳۳۶ طرح مسئولیت اجتماعی نفت در قالب مصوبه های دور دوم سفر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری به کهگیلویه و بویراحمد با اعتبار بیش از ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در این استان آغاز شد که تاکنون ۲۳۸ طرح به بهره برداری رسیده است.

وی افزود: این طرح ها شامل ۱۳۸ طرح عمران روستایی (طرح هادی)، ۷۸ طرح ورزشی، ۵۲ طرح آموزشی، ۲۵ طرح آبرسانی، ۱۵ طرح حوزه راه، ۱۳ پروژه بهداشتی و ۱۵ پروژه در سایر بخش ها بوده است.

مدیر نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران با یادآوری اینکه سهم اعتبارات کهگیلویه و بویراحمد امسال از محل مسئولیت اجتماعی نفت ۳۰ هزار میلیارد ریال است که با برنامه ریزی به پروژه های مشخص شده تخصیص داده خواهد شد، اظهار کرد: اولویت تخصیص اعتبارات در حوزه، بهداشت، راه روستایی، ورزش و جوانان، طرح های آبرسانی و آموزش خواهد بود.

جهانگیر شاهینی، رئیس سازمان برنامه وبودجه کهگیلویه و بویراحمد نیز در این جلسه با اشاره به اینکه این استان در دور دوم سفر ریاست جمهوری بیشترین سهم اعتباری را داشته است، گفت: در دور دوم سفر ریاست جمهوری ۸۵ هزار میلیارد ریال اعتبار برای کهگیلویه و بویراحمد مصوب شد.

وی تصریح کرد: از این مقدار ۲۱ هزار میلیارد ریال اعتبارات برنامه وبودجه و مابقی از محل مسئولیت های اجتماعی وزارت نفت است. تاکنون بخش زیادی از اعتبارات دور دوم سفر رئیس جمهوری به پروژه های عمرانی تخصیص داده شد که پروژه های بخش راه، بهداشت و درمان، سلامت و آموزش در اولویت تخصیص اعتبارات است.

رئیس سازمان برنامه وبودجه کهگیلویه و بویراحمد بر همکاری همه نهادها در عملیاتی شدن پروژه و جذب اعتبارهای مشخص شده تأکید کرد و افزود: دستگاه های اجرایی تا ۳۱ تیرماه امسال باید برای جذب اعتبارهای مشخص شده اقدام های لازم را انجام دهند.

 

وزارت نفت

اعلام اراضی مستعد ساخت مسکن در ۹ استان کشور 

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: با هدف اجرای تفاهم نامه همکاری وزارتخانه های راه و شهرسازی و نفت، زمین های مستعد وزارت نفت در ۹ استان برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن به این سازمان معرفی شد.

ارسلان مالکی تأکید کرد: در اجرای تفاهم نامه مشترک وزارت راه و شهرسازی و وزارت نفت زمین های مستعد ساخت مسکن در ۹ استان برای طرح نهضت ملی مسکن به سازمان ملی زمین و مسکن معرفی شد. وی با اشاره به تفاهم نامه وزارتخانه های راه و شهرسازی و نفت افزود: نمایندگان وزارت نفت زمین های مازاد متعلق به این وزارتخانه در استان های خوزستان، قم، قزوین، کردستان، کرمانشاه، سمنان، مرکزی، بوشهر و هرمزگان را به سازمان ملی زمین و مسکن معرفی کردند.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: موضوع این تفاهم نامه تولید و عرضه حداقل ۸۰ هزار واحد مسکونی در سراسر کشور است. سازمان ملی زمین و مسکن در اجرای ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن تاکنون موفق به شناسایی ۲ هزار و ۷۷۶ هکتار اراضی مازاد دیگر دستگاه ها شده که بیش از ۳۷۰ هکتار آن متعلق به وزارت نفت بوده است.

 

منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس

اشتغال بیش از ۲ هزار نیروی بومی استان بوشهر

مدیر کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس از اشتغال ۲ هزار و ۴۰۲ نفر از کارجویان بومی استان بوشهر در سال ۱۴۰۲ در منطقه ویژه پارس خبر داد.

سید محمدعلی موسوی با اشاره به تأکید مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس برای به کارگیری نیروهای بومی جویای کار و همکاری همه دستگاه های اجرایی مرتبط در استان بوشهر گفت: از این تعداد، ۲۶۴ نفر مربوط به شهرستان عسلویه، ۴۹۳ نفر شهرستان کنگان، ۳۱۵ نفر شهرستان دیر و ۲۵۹ نفر از شهرستان جم هستند.

وی با بیان اینکه ۳۸۶ نفر از نیروهای جویای کار شهرستان های دشتی و تنگستان پارسال در شرکت های مستقر در منطقه ویژه پارس مشغول کار شده اند، افزود: تعداد ۴۸۶ نفر از نیروی کار شهرستان دشتستان و ۱۹۹ نفر از شهرستان های بوشهر، گناوه و دیلم نیز در سال ۱۴۰۲ در این منطقه ویژه به کارگیری شدند.

مدیر کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه ویژه پارس درباره وضع کمپ های کارگری، آشپزخانه های صنعتی، سرویس های ایاب و ذهاب و سایت های کارگاهی در سال ۱۴۰۲ گفت: در این سال از ۲۶۰ شرکت بازرسی و برای ۱۹۵ مورد اخطاریه برای رفع نواقص صادر شده است.موسوی همچنین از تعطیلی پنج کمپ کارگری و معرفی ۱۵ شرکت به مراجع قضایی در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

 وی درباره پرداخت مطالبه های کارگری به ۶۱۵ مورد بازرسی از شرکت ها اشاره کرد و افزود: برای شرکت هایی که دارای تأخیر در پرداخت حقوق و مطالبه های کارگران بوده اند، تعداد ۱۹۷ اخطاریه صادر و ارسال شده که ۳۴ شرکت متخلف به دستگاه قضایی معرفی شده اند.

مدیر کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به مقایسه آمار حوادث ناشی از کار در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در این منطقه اشاره کرد و گفت: سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۶۸ پرونده در مورد حوادث ناشی از کار در واحد بازرسی کار مدیریت کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تشکیل شد که این پرونده ها در سال ۱۴۰۲ به ۱۴۸ مورد کاهش یافت.موسوی کاهش این پرونده ها را بیان کننده اهتمام شرکت ها به افزایش نظارت واحدهای اچ اس ای و جدیت کارگران در رعایت موارد ایمنی دانست.

وی با قدردانی از همکاری شرکت هایی که برای به کارگیری کارجویان بومی استان بوشهر اهتمام ویژه دارند، خواستار مساعدت همه دستگاه های مرتبط و شرکت های مستقر در منطقه در سال ۱۴۰۳ برای تداوم روند به کارگیری نیروهای بومی شد.

 

پخش فرآورده های نفتی منطقه تربت حیدریه 

حجم عملیات انبار نفت منطقه تربت حیدریه از مرز ۱.۶ میلیارد لیتر گذشت

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه تربت حیدریه گفت: حجم عملیات انبار نفت منطقه تربت حیدریه در سال ۱۴۰۲ از مرز یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون لیتر فرآورده فراتر رفت.

جواد بلندی گفت: همسو با افزایش ۱۱درصدی مصرف، توزیع پایدار سوخت و عبور موفق از بحران ها و شرایط سخت سوخت رسانی در اوج روزهای مسافرت و سرمای طاقت فرسای زمستان، این مقدار فرآورده نفتی با ۵۸ هزار و ۳۶۰ سرویس نفتکش از انبار نفت منطقه به حوزه عملیاتی تربت حیدریه، مناطق خراسان جنوبی و زاهدان ارسال شد.وی افزود: حدود ۳۷۲میلیون لیتر از این مقدار فرآورده از مبادی جنوب کشور با بهره گیری از ظرفیت نفتکش های ناوگان حمل ونقل منطقه منتقل و بقیه نیز با خطوط لوله انتقال فرآورده های نفتی دریافت شد.مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه تربت حیدریه با بیان اینکه ۲۵۵ میلیون لیتر بنزین مصرفی منطقه به وسیله نفتکش از انبارهای نفت بندرعباس و رفسنجان تأمین شد، گفت: منطقه تربت حیدریه با ظرفیت بیش از ۲۳۵ میلیون لیتر و توان حمل ۳۱۸ دستگاه نفتکش، یکی از مناطق سی وهفت گانه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی است که جزو هشت منطقه فعال صادراتی کشور نیز به شمار می رود.منطقه تربت حیدریه ۶۵ جایگاه عرضه سوخت مایع و ۳۳ جایگاه عرضه سی ان جی دارد که در محور مواصلاتی جنوب به شمال شرق کشور میزبان حجم عظیمی از زائران علی ابن موسی الرضا(ع) است.

 

پالایشگاه گاز فجر جم

تولید بیش از ۱۸ میلیارد مترمکعب گاز

مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجر جم از تولید بیش از ۱۸ میلیارد مترمکعب گاز در این مجموعه طی سال ۱۴۰۲ خبر داد.سیدمحمدمهدی هاشمی در سومین دوره آموزشی خبرنگاران صنعت گاز کشور و در جمع خبرنگاران گفت: جهاد تبیین در شرکت ملی گاز ایران که مورد تأکید مقام معظم رهبری است، جز با همراهی خبرنگاران امکان پذیر نخواهد بود؛ از این روست که باید در مسیر تبیین این تلاش ها، همه همت خود را به کار گیرید.

وی افزود: اکنون، اتفاق ها و تحولات بزرگی در سطح های مختلف شرکت ملی گاز ایران را شاهد هستیم که جامعه هدف، تنها با کمک خبرنگاران از این تحولات آگاه می شود.

مدیرعامل پالایشگاه گاز فجر جم ادامه داد: آنطور که معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تأکید داشته، ما همواره خود را متعهد به روشنگری در جامعه و افکار عمومی می دانیم و بی شک خبرنگاران برای رسیدن به این هدف، رسالت بزرگی بر عهده دارند.هاشمی بیان کرد: توجه روابط عمومی ستاد و اداره آموزش به ارتقای دانش تخصصی خبرنگاران نشان دهنده اهتمام ویژه برای فعالیت حرفه ای خبرنگاران است.

وی در پایان با بیان اینکه پارسال، بیش از ۱۸ میلیارد مترمکعب گاز در شرکت پالایش گاز فجر جم تولید شده است، تصریح کرد: اوج هنرمندی شرکت های پالایشی در زمستان، تولید پایدار و در تابستان، انجام تعمیرات اساسی است، زیرا ما تولید را در طول سال تعریف و هدف گذاری کرده ایم.

تبیین اقدام های سازمانی، مهم ترین هدف خبرنگاران روابط عمومی

بهرام حیدری، مدیر توسعه سرمایه انسانی مجتمع گاز پارس جنوبی نیز در سخنانی ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این کارگاه آموزشی و تأکید بر انتشار صحیح آمار و اطلاعات، از جامعه آماری ۱۷ هزار نفری این مجتمع خبر داد.وی گفت: شما به عنوان طلایه داران عرصه خبر، باید اصول و اخلاق حرفه ای و ارزش های اسلامی را همیشه مدنظر قرار داده و روحیه امید و مثبت گرایی را در جامعه مخاطب خود، انتشار دهید.مدیر توسعه سرمایه انسانی مجتمع گاز پارس جنوبی تبیین اقدام های سازمانی را مهم ترین هدف خبرنگاران در حوزه روابط عمومی ها خواند و گفت: رعایت امانت داری برای اقناع افکار عمومی لازم و ضروری است؛ ضمن آنکه انتشار اخبار امیدآفرین  نیز در این اقناع، بی تأثیر نخواهد بود.

 

شرکت گاز استان کرمان

اجرای بیش از ۳ هزار کیلومتر شبکه گاز

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان اعلام کرد که پارسال بیش از ۳ هزار شبکه گاز در این استان اجرا شده است.

محمدرضا سلیمانی ماهانی با بیان اینکه اکنون ۲۹ هزار و ۳۲۱ کیلومتر خط لوله گاز در استان وجود دارد، گفت: از بیش از ۳ هزار خط لوله اجراشده در سال گذشته، ۲ هزار و ۱۷۵ کیلومتر شبکه مربوط به مناطق روستایی، ۶۰۵ کیلومتر شبکه مربوط به مناطق شهری و ۲۵۸ کیلومتر مربوط به صنایع بوده است.

وی بیان کرد: خوشبختانه گازرسانی به شهرها و روستاهای استان کرمان وضع مطلوبی دارد و ۹۹.۵ درصد خانوار شهری و ۷۰ درصد خانوار روستایی از گاز طبیعی بهره مند هستند. به گفته مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان، هم اکنون ۶۴ پروژه گازرسانی مشتمل بر ۲۱۶ پیمان فعال در استان کرمان در حال اجراست..

 

شرکت انتقال گاز ایران

تعمیر   تأسیسات   و ذخیره سازی  گاز  سراجه

پایش و تعمیرات سرجوش های لوله ها و اتصالات در مجتمع پالایشگاهی و ذخیره سازی گاز شهید فهمیده (سراجه) در حال اجراست.

مهدی زارع، مدیر منطقه ۳ عملیات انتقال گاز ایران در این باره گفت: پایش و تعمیرات سرجوش های لوله ها و اتصالات در مجتمع پالایشگاهی و ذخیره سازی شهید فهمیده (سراجه) با استفاده از روش های نو و تجهیزات پیشرفته بازرسی فنی با تکیه بر دانش و تخصص امور بازرسی فنی این منطقه و با همکاری معاونت عملیات ایستگاه ها و معاونت عملیات خطوط لوله به صورت گسترده در حال اجراست.

وی ادامه داد: تأسیسات ذخیره سازی سراجه که از سال ۹۳ به بهره برداری رسیده است، با تزریق بیش از ۸ میلیون مترمکعب گاز در روز، در فصل های سرد سال، نقش مهمی در پایداری شبکه انتقال گاز دارد.

مدیر منطقه ۳ عملیات انتقال گاز ایران افزود: فشار کاری بسیار بالای این تأسیسات که در بخش هایی به bar ۳۳۰  می رسد، این شرایط را ایجاب می کند که تجهیزات تأسیسات منحصربه فرد باشد، بنابراین باید با همین فشار فرآیندهای مرتبط با بازرسی فنی سالانه و پایش سلامت تجهیزات و ادوات نیز به طور ویژه، با ضریب اطمینان بالا و دقت انجام شود.

زارع گفت: بسیاری از روش های سنتی و متداول که در دیگر بخش های صنعت به کار می رود، در این مجتمع قابل انجام نیستند و استفاده از فناوری ها و روش های روز ضروری خواهد بود و خوشبختانه طی سال های گذشته، نیروهای خبره منطقه ۳ عملیات انتقال گاز ایران، دانش و تجربه کافی برای به کارگیری روش های نو بازرسی مانند تکنیک های مبتنی بر امواج فراصوت از قبیل PAUT و TOFD را کسب کردند؛ از این رو اقدام به پیاده سازی گسترده این روش بازرسی در مجتمع کردند تا بهره برداری از تأسیسات در سال های آینده با قدرت و قوت بیشتری انجام شود.

وی تصریح کرد: پس از تکمیل پایش، سرجوش های معیوب با استفاده از پروسه جوشکاری برق و آرگون (GTAW+SMAW) و انجام عملیات تنش زدایی حرارتی (PWHT) تحت تعمیر از سوی واحد عملیات ساختمانی خطوط لوله گاز این منطقه قرار گرفت.