وزیر نفت به همراه رئیس جمهوری عازم سریلانکا شد
وزیر نفت که به همراه رئیس جمهوری عازم اسلام آباد شده بود، پس از پایان سفر به پاکستان، راهی سریلانکا شد.
سیدابراهیم رئیسی به دعوت رسمی همتای سریلانکایی خود، بامداد روز چهارشنبه (5 اردیبهشت) در رأس هیأتی عالی رتبه از مقام های اقتصادی و سیاسی که جواد اوجی، وزیر نفت نیز در این هیأت حضور داشت، عازم این کشور شد.
رئیس جمهوری پس از سفر رسمی دوروزه به سه شهر اسلام آباد، لاهور و کراچی پاکستان، به منظور سفر رسمی و حضور در آیین رسمی بهره برداری ابرپروژه چندمنظوره سد و نیروگاه اومااویا، کشور را به مقصد سریلانکا ترک کرد.
صدور خدمات فنی مهندسی، صادرات محصولات پتروشیمی، تجارت فراورده های نفتی، بازسازی و نوسازی تأسیسات نفتی ازجمله پالایشگاه ها و...، از زمینه های همکاری و مذاکرات با کشور سریلانکا خواهد بود.
با هدف تحقق اهداف مشترک و توسعه همکاری
وزارت نفت و سازمان انرژی اتمی ایران تفاهمنامه امضا کردند
تفاهمنامه همکاری بین وزارت نفت و سازمان انرژی اتمی ایران با هدف تحقق بخشیدن به اهداف مشترک و توسعه همکاری ها در رفع نیازها و ارتقای توانمندی های فناورانه کشور امضا شد.
تفاهمنامه همکاری بین وزارت نفت و سازمان انرژی اتمی ایران، (دوشنبه، 3 اردیبهشت ) با هدف اجرای تدابیر رهبر معظم انقلاب اسلامی و در چارچوب سیاست های کلی نظام، سیاست های اقتصاد مقاومتی، تحقق سند چشم انداز و بهره مندی از ظرفیت های دو طرف برای تحقق بخشیدن به اهداف مشترک و توسعه همکاری ها در رفع نیازها و ارتقای توانمندی های فناورانه کشور، بین محمد قنادی مراغه، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران و وحیدرضا زیدی فر، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری امضا شد.
این تفاهمنامه در ۱۰ ماده برای افزایش همکاری و هم افزایی در بخش های پژوهش، توسعه و تعمیق به کارگیری پرتوها و فناوری های نو هسته ای در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و تسهیل ارائه خدمات و محصول با درنظرگرفتن همه امکانات دو طرف اعم از فنی، تخصصی و تجربه نیروی انسانی به امضا رسید.
اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، توسعه شبکه همکاری فناورانه با هدف هم افزایی و پرهیز از موازی کاری با حمایت از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها، همکاری در زمینه راهبری پژوهش، توسعه فناوری، نظارت، اجرا و سرمایه گذاری برای مجموعه طرح های مرتبط با زمینه های هسته ای، پرتویی و کاربردهای نو آن، همکاری و مشارکت در زمینه تدوین، روزآمدکردن و پیاده سازی الزام ها و استانداردهای تخصصی صنعت نفت از دیگر اهداف این تفاهمنامه است.
کمک به اجرای برنامه توسعه نیروگاه های هسته ای کشور با استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، همکاری و مشارکت در زمینه فعالیت های علمی، آموزشی، ترویجی و پژوهشی استانداردسازی، توسعه هوشمندسازی و علم داده ها، همکاری و مشارکت در زمینه های ارزیابی انطباق و تأیید صلاحیت، همکاری و مشارکت در زمینه انجام فعالیت های آزمایشگاهی، اندازه شناسی و ردیابی دقتی، همکاری و مشارکت در زمینه تأیید صلاحیت اشخاص (مانند گواهینامه تأیید صلاحیت حرفه ای کارشناسان فنی استانداردسازی)، از دیگر مواردی است که برای تحقق اهداف مشترک در دستور کار قرار می گیرد.
بر این اساس، حداکثر دو هفته پس از امضای این تفاهمنامه، کمیته راهبری متشکل از نمایندگان معرفی شده از سوی دوطرف به منظور ایجاد هماهنگی، نظارت، تسهیل و تسریع در اجرای مفاد این تفاهمنامه و تدوین دستورعمل های اجرایی و دیگر اقدام های لازم تشکیل می شود.
مدیر بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت ایران خبر داد:
بررسی زمینه های تحقق جهش تولید
مدیر بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت ایران از برگزاری رویدادها و نشست های پرشمار درباره تحقق شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» در صنعت نفت همزمان با برگزاری این رویداد مهم ملی و بین المللی خبر داد.
غلامرضا جمالی با اشاره به اینکه جهش تولید از رویکردها و راهبردهای مهم شرکت ملی نفت ایران و صنعت نفت است، بیان کرد: در روزهای برگزاری بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست های پرشمار زمینه های تحقق شعار سال بررسی می شود.
وی افزود: جدول برگزاری نشست های موضوعی و تخصصی نمایشگاه بین المللی نفت ایران بزودی منتشر خواهد شد.
رئیس روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: در نمایشگاه امسال شاهد حضور شرکت های توانمند، بویژه در بخش های ساخت داخل و دانش بنیان هستیم که می توانند نقش مهمی در جهش تولید داشته باشند.
براساس این گزارش، در بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت ایران بیش از یکهزار و ۷۵۰ شرکت ایرانی و خارجی در بخش های مختلف ازجمله شرکت های بالادست نفت و گاز، اکتشاف و تولید، سازندگان داخلی، صنایع میان دستی و پایین دستی گاز، پالایش و پتروشیمی و شرکت های دانش بنیان، پارک های فناوری، دانشگاه ها، استارت آپ ها و دیگر شرکت های مرتبط با صنعت نفت حضور دارند.
نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به عنوان اصلی ترین و مهم ترین رویداد نفتی ایران با حمایت و سیاستگذاری وزارت نفت، از سوی شرکت ملی نفت ایران برگزار می شود و شرکت های اصلی وزارت نفت (شرکت های ملی نفت، گاز، پالایش و پخش فراورده های نفتی و صنایع پتروشیمی)، شرکت های زیرمجموعه و تابع آن ها و دست درکاران اصلی صنعت نفت در این رویداد، حضور جدی و فعال دارند.
بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود و علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران به نشانی www.nioc.ir و سایت نمایشگاه نفت ایران به نشانی www.iran-oilshow.ir مراجعه کنند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأکید کرد
بهینه سازی مصرف انرژی از مهم ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بهینه سازی و کاهش هزینه های مصرف انرژی و حمایت از تولیدکنندگان و سازندگان داخلی را از مهم ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ دانست.
مرتضی شاهمیرزایی روز سه شنبه (4 اردیبهشت ) در سفر به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، در جمع مدیران عامل شرکت های پتروشیمی مستقر در این منطقه بیان کرد: بسیار خرسندم که امروز شاهد شرایط مطلوب واحدهای تولیدی در هاب ماهشهر هستم. مجتمع های این منطقه، پارسال با تکیه بر توان داخل موفق شدند بالاترین مقدار بهره وری و تولید را ثبت کنند و این نوید را می دهم که حرکت در سال جهش تولید با شتاب بیشتری انجام خواهد شد.
وی یکی از راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ را کاهش هزینه ها و بهینه سازی مصرف انرژی برشمرد و یادآور شد: ضروری است که شرکت های پتروشیمی، با بهینه سازی مصرف انرژی، در حفاظت و صیانت از منابع بین نسلی نقش آفرین باشند.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به استفاده از همه ظرفیت های کشور برای خودکفایی کامل صنعت پتروشیمی افزود: شرکت های پتروشیمی باید در صورت تولید تجهیز یا قطعه ای در داخل کشور، نیاز خود را از طریق تولیدکنندگان و سازندگان ایرانی تأمین کنند و به هیچ وجه نباید کالا یا محصول مشابه خارجی وارد شود.
شاهمیرزایی مهم ترین برنامه راهبردی صنعت پتروشیمی سال ۱۴۰۳ را رشد ظرفیت ها و جهش تولید دانست و گفت: سبد محصولات پتروشیمی باید با برنامه ای منسجم تر و با هدف تکمیل زنجیره ارزش متنوع شود.
وی ادامه داد: شرکت ها و مجتمع های پتروشیمی باید قوانین، دستورعمل ها و همه رویه های موجود در منطقه را رعایت کنند.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: توجه به مسؤولیت اجتماعی با توجه به شرایط موجود اهمیت ویژه ای دارد و پتروشیمی ها باید به تعهدهای خود پایبند باشند.
شاهمیرزایی تأکید کرد: آن دسته از مجتمع های پتروشیمی که می خواهند از ۵درصد تخفیف خوراک بهره مند شوند، باید ۴۰درصد از درآمد خود را به توسعه صنعت پتروشیمی تخصیص دهند.
شایان ذکر است که شاهمیرزایی در سفر یک روزه به قدیمی ترین قطب صنعت پتروشیمی کشور، ضمن بازدید از مجتمع های پتروشیمی آبادان، غدیر، فن آوران و اسکله های صادراتی پایانه ها و مخازن، دغدغه شرکت های پتروشیمی برای تحقق شعار سال را در نشست تخصصی بررسی کرد.
با حضور معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری
نشست کارگروه راهبری به کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
نخستین نشست کارگروه راهبری به کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت، با حضور معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری و دست درکاران این حوزه تشکیل شد.
وحیدرضا زیدی فرد روز سه شنبه (4 اردیبهشت ) در نخستین نشست کارگروه راهبری به کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت، با بیان اینکه کاربرد هوش مصنوعی در صنعت نفت، امروزه به بحثی مهم در جهان بدل شده است، گفت: این فناوری به قدری مهم است که مقام معظم رهبری در سخنان خود در سال ۱۴۰۰ تأکید کردند که ایران، باید جزو ۱۰ کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: البته مجموعه اقدام های مثبت انجام شده در صنعت نفت و در کشور در زمینه توسعه استفاده از هوش مصنوعی، هنوز با خواسته های مقام معظم رهبری فاصله دارد. به نظر می رسد دلیل اصلی این فاصله، وجود بروکراسی اداری و ملاحظه های امنیتی درباره جلوگیری از حمله های سایبری باشد؛ البته رعایت دستورعمل های سازمان حراست صنعت نفت و سازمان پدافند غیرعامل کشور در این زمینه نیز اهمیت بسیاری دارد.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری، توسعه هوش مصنوعی در صنعت نفت ایران را نیازمند عزم جدی مدیران و دست درکاران این صنعت دانست و افزود: برای تحقق این موضوع، نیازمند نقشه راه واحد و عملیاتی، با درنظرگرفتن ملاحظات موجود هستیم. وزیر نفت اواخر پارسال دستور لازم برای تشکیل کارگروه راهبری به کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت را ابلاغ کرد که امروز، پس از فعالیت های مقدماتی، شاهد تشکیل نخستین نشست این کارگروه هستیم. به نظر می رسد پس از این نشست، بسرعت با هماهنگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دیگر نهادهای ذی ربط، برنامه های راهبری تدوین و سیاستگذاری در حوزه هوش مصنوعی در صنعت نفت انجام شود.
زیدی فرد با تأکید بر استفاده از شرکت های دانش بنیان داخلی برای تدوین برنامه های راهبردی و سیاستگذاری در حوزه هوش مصنوعی در صنعت نفت با رعایت الزامات امنیتی بیان کرد: هم اکنون سه اداره کل زیرمجموعه معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، با متولی گری اداره کل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح ها در حال تحقیق و بررسی برای توسعه هوش مصنوعی در این صنعت هستند.
تشکیل کارگروه راهبری
در ادامه این نشست، پرویز سنگین، مدیرکل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح های وزارت نفت با اشاره به دستور وزیر نفت مبنی بر تشکیل کارگروه راهبری به کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت تصریح کرد: در دو سال اخیر، سه بانک اطلاعاتی در زمینه های مختلف همچون اعضای کارگروه راهبری، متخصصان و فعالیت های انجام شده از سوی شرکت های اصلی در حوزه هوش مصنوعی تهیه شده است.
وی از برگزاری دوره های آموزشی صنعت نفت در حوزه هوش مصنوعی با استفاده از استادان مطرح داخلی کشور در آینده نزدیک خبر داد و افزود: تلاش می شود که در این حوزه، مسائل و موارد مهم از جمله ملی سازی استانداردهای تخصصی بین المللی، مطالعه تطبیقی و بهینه کاوی راهبردها و نقشه راه شرکت های برتر نفت و گاز دنیا (۱۲ شرکت برتر)، احصا و تجمیع پروژه ها و اقدام های انجام شده و در حال اجرا از سوی شرکت های اصلی، اداره های کل ستادی و سازمان های تابع (نظیر پژوهشگاه صنعت نفت، پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت، ...) و امنیت سایبری نیز به طور کامل مدنظر قرار گیرد. انتظار می رود راهبرد کلان و نقشه راه توسعه و به کارگیری هوش مصنوعی با مشارکت همه ذی نفعان داخل و خارج از صنعت نفت تهیه و تدوین شود.
آمادگی پژوهشگاه صنعت نفت
عظیم کلانتری اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت نیز در این نشست با اعلام آمادگی این مرکز علمی برای اجرای پروژه های هوش مصنوعی در سطح صنعت نفت در مقیاس کوچک گفت: در حوزه هوش مصنوعی در این صنعت، در ابتدای راه هستیم، ازاین رو باید بدون فوت وقت در این زمینه آغازبه کار کنیم.
وی با بیان اینکه بهتر است در صنعت نفت برای استفاده از هوش مصنوعی سراغ بخش های کم ریسک تر همچون منابع انسانی و بهداشت و درمان برویم و بعد، آن را در بخش های صنعتی همچون پالایشگاه ها و پتروشیمی ها توسعه دهیم، گفت: برای اجرای بهتر این فناوری، باید فرهنگ سازی های لازم میان نیروی انسانی نیز در دستور کار قرار گیرد.