بازدید دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا و جمعی از دانشجویان رشته های مطالعات منطقه ای و ژئوپلیتیک از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس بازدید کردند.علیرضا جعفرپور، مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس، در بازدید سیدیحیی رحیم صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا، و جمعی از دانشجویان نخبه رشته های مطالعات منطقه ای و ژئوپلیتیک و استادان دانشگاه های تربیت مدرس و شهید بهشتی، در تشریح دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس بیان کرد: پالایشگاه ستاره خلیج فارس وظیفه خطیر تأمین بخش عمده ای از سبد سوخت کشور را عهده دار است و ظرفیت تولید روزانه حدود ۴۵ میلیون لیتر بنزین و اجزای بنزینی، ۱۶ میلیون لیتر نفت گاز و نفت سفید، ۲ هزار تن گاز مایع و محصولاتی دیگر ازجمله انواع نفتا و حلال را دارد. وی ادامه داد: این پالایشگاه به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده بنزین کشور، وظیفه و مأموریت خطیر تولید حداکثری و تأمین فرآورده راهبردی بنزین مورد نیاز کشور را عهده دار است و همچون گذشته در اولویت برنامه های راهبردی این پالایشگاه قرار دارد.مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس تصریح کرد: این شرکت در شرایطی که به طور مستقیم از سوی استکبار جهانی تحت تحریم قرار گرفت، با شگفتی توانست افزایش ۶۲درصدی درآمدهای عملیاتی را رقم بزند و عنوان برترین شرکت ایران اسلامی را از آن خود کند.

 جعفرپور افزود: شرکت نفت ستاره خلیج فارس در این مدت با تکیه بر دانش و خلاقیت های جوانان این مرز و بوم و برپایی رویداد تقاضامحور، نسبت به شناسایی و همکاری با شرکت های دانش بنیان اقدام کرد و افزون بر آن، دومین عملیات تعمیرات اساسی واحدهای فرایندی را به انجام رساند. راه اندازی واحد تصفیه هیدروژنی نفت گاز این پالایشگاه و افزایش یک صد هزار بشکه ای ظرفیت شیرین سازی انواع فرآورده های نفتی و فراهم شدن امکان صادرات نفت سفید و افزایش تولید بنزین، از دیگر دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس بوده است تا شاهد افزایش تولید، صادرات و کیفیت فرآورده های بزرگ ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان باشیم.

وی تصریح کرد: پالایشگاه ستاره خلیج فارس برای انجام مطالعاتی جامع با رویکرد ایجاد ارزش پایدار و توسعه زنجیره ارزش محصولات با استفاده از ظرفیت های موجود در پالایشگاه، برنامه جامع طرح های آتی توسعه ای را تدوین کرده و در این طرح، تولید بالغ بر ۴۵۰ هزار تن آمونیاک در سال با استفاده از هیدروژن مازاد تولیدی پالایشگاه، در دستور کار قرار گرفته است که از دستاوردهای آن می توان به جلوگیری از هدررفت هیدروژن در شبکه سوخت پالایشگاه اشاره کرد. مدیرعامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس بیان کرد: با برنامه ریزی دقیق، ایجاد ارزش پایدار و توسعه زنجیره ارزش محصولات همواره کسب دستاوردهای نو و ارزشمند در پالایشگاه ستاره خلیج فارس را دنبال خواهیم کرد تا شاهد درخشش بیش از پیش ایران اسلامی بر قله های افتخار باشیم. دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا نیز با تحسین دستاوردها و برنامه چشم انداز این پالایشگاه راهبردی کشور و با اشاره به پیشرفت های قابل توجه ستاره خلیج فارس و شکست تحریم ها در این مجموعه عظیم نفتی کشور گفت: آشنایی دانشجویان با پیشرفت های صنعت نفت کشور امیدآفرین خواهد بود.

وی گفت: دشمنان ایران اسلامی به دنبال ناامیدی جوانان ما هستند، اما ما در این سفرهای علمی در پی این هستیم که حس اعتمادبه نفس و اعتماد ملی، خودباوری و «ما می توانیم» را به منصه ظهور بگذاریم.

سرلشکر رحیم صفوی به همراه دانشجویان همراه از بخش های مختلف بزرگ ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان بازدید کردند.

 

قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با تأکید بر اینکه حرکت بزرگ سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی در بالادست صنعت نفت در تاریخ ثبت می شود، گفت: قدردان وزیر نفت برای جهاد و تحول انقلابی در کوتاه کردن فرآیند مجوزها در وزارت نفت هستیم.

 احمد مهدوی ابهری امروز (سه شنبه، ۱۱ اردیبهشت ) در آیین امضای تفاهم نامه طرح های توسعه میدان های گازی کشور با هلدینگ ها، شرکت های پتروشیمی و اکتشاف و تولید بیان کرد: امروز شاهد حرکتی سازنده و اقتصادی برای کشور در اوضاع جنگ اقتصادی و سیاسی هستیم.

وی با اشاره به منابع غنی هیدروکربوری ایران افزود: باید از این نعمت به شکلی مطلوب حفاظت و استفاده کرد. بهره گیری صحیح از منابع هیدروکربوری به منزله تبدیل آن ها به ارزش افزوده است تا اقتصاد کشور شکوفا شود.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ادامه داد: وزارت نفت با وجود جنگ اقتصادی و تحریم ها، حرکت های بسیار ارزشمندی در کشور انجام داده است؛ ازجمله توسعه فازهای پارس جنوبی، به ویژه فاز ۱۴ که شاهکاری برای کشور بود و بدون حضور خارجی ها به سرانجام رسید. مهدوی ابهری با اشاره به توانایی های بالای صنعت پتروشیمی در کشور، گفت: پتروپالایشگاه کنگان، پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس و پتروشیمی کاویان، بدون حضور خارجی ها، از سوی صنعت پتروشیمی اجرا شده اند، بنابراین صنعت پتروشیمی توانایی فنی لازم برای اجرای طرح های توسعه میدان های گازی کشور را نیز دارد. وی با قدردانی از دولت سیزدهم برای ورود بخش خصوصی به سرمایه گذاری در بالادست نفت که در این دولت کلید خورد، بیان کرد: با توجه به ناترازی گاز در کشور، پتروشیمی ها برای هر ۲ راهکار سرمایه گذاری در میدان های نفت و گاز و بهینه سازی مصرف گاز اعلام آمادگی کرده اند.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به اختیاراتی که رئیس جمهوری در نمایشگاه توانمندی های تولید داخلی به وزیر نفت برای اخذ مجوزهای لازم از دولت، به منظور تسریع توسعه میدان ها داد، تصریح کرد: خوشبختانه در سه ماه گذشته، جهاد و تحول انقلابی برای کوتاه کردن فرایند دریافت مجوزها در وزارت نفت شکل گرفت و قدردان وزیر نفت برای ایجاد این تحول هستیم.

مهدوی ابهری با تأکید بر اینکه این اقدام در اقتصاد ملی مؤثر است و خوراک پایدار برای پتروشیمی ها تأمین خواهد شد، افزود: برای تحقق شعار سال، فضای کسب وکار مناسب لازم است، تا درنتیجه بخش خصوصی و مردم نیز وارد سرمایه گذاری در صنعت شوند.

وی سرمایه گذاری صنعت پتروشیمی در توسعه میدان ها را حرکتی همسو با شعار سال دانست و گفت: با این اقدام بخش خصوصی وارد یکی از حساس ترین سرمایه گذاری های صنعت می شود که افزون بر رفع نیاز صنعت پتروشیمی، به اقتصاد ملی نیز کمک خواهد شد.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ادامه داد: تحقق افزایش تولید گاز از میدان های گازی می تواند افزون بر تأمین خوراک مجتمع های پتروشیمی، ناترازی گاز کشور را نیز رفع کند.

مهدوی ابهری در پایان، با اشاره به اینکه آغاز این حرکت بزرگ در تاریخ ثبت می شود، تأکید کرد: معنای سرمایه گذاری صنعت پتروشیمی در بالادست نفت این نیست که پروژه های توسعه ای این صنعت کند یا متوقف شود، بلکه هردو همسو با هم پیش می روند.

 

شرکت انتقال گاز ایران تعیین تکلیف تجهیزات و اقلام مازاد

مدیر تدارکات و خدمات کالای شرکت انتقال گاز ایران در بازدید از انبارهای کالای منطقه ۵ عملیات انتقال گاز، بر تعیین تکلیف تجهیزات و اقلام مازاد و بلامصرف موجود در تأسیسات و انبارهای منطقه تأکید کرد. حسینعلی اسماعیلی در بازدید از انبار و تأسیسات تقویت فشار گاز فراشبند و انبارهای مرکزی منطقه، بر ضرورت تعیین تکلیف تجهیزات و اقلام مازاد و بلامصرف موجود در تأسیسات و انبارهای منطقه ازجمله ژنراتورهای برق، نگهداری و انبارش کالا مطابق با استانداردهای موجود و دستورعمل های مربوطه تأکید کرد و پایش کالاهای موجود در این منطقه عملیاتی را از وظایف اصلی و مهم واحد تدارکات و عملیات کالا دانست. وی به احداث سوله انبار در انبارهای اصلی منطقه برای جمع آوری کالاهای موجود در محوطه این منطقه اشاره کرد و گفت: باید همه تلاش خود را برای داشتن یک انبار مرکزی مجهز و روزآمد تجهیزات موجود در انبارها به کار گیریم.

 

نفت و گاز پارس

 

آغاز تعمیرات اساسی سکوهای تولید گاز

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از آغاز برنامه تعمیرات اساسی سالانه ۳۷ سکوی گازی پارس جنوبی، به منظور تولید حداکثری گاز در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

محمدحسین متجلی با بیان اینکه امسال برای نخستین بار در طول دوره بهره برداری از میدان مشترک پارس جنوبی، برنامه تعمیرات سالانه برای ۳۷ سکوی در حال بهره برداری اجرا می شود، گفت: با توجه به بازرسی های انجام شده از سکوهای گازی و ضرورت افزایش ضریب ایمن سازی و تداوم تولید پایدار، افزون بر برنامه های تعمیراتی معمول سالانه، برنامه نصب، تعویض و تعمیر قطعات و تجهیزات فوق سنگین در تعدادی از سکوهای گازی در حال بهره برداری نیز در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه مطابق پیش بینی و برنامه ریزی های انجام شده، بالاترین رکورد تعمیرات اساسی در سکوهای پارس جنوبی با توجه به بیشترین تعداد سکو و پرحجم ترین دستورکارهای تعمیراتی در سال جاری ثبت می شود، گفت: بسیاری از دستور کارهای تعمیراتی سنگین، ازجمله تعویض قطعات بزرگ چندتنی با وجود ضرورت اجرا در سال های گذشته، متوقف مانده بود که با همت کارکنان شرکت نفت و گاز پارس، بخشی از آنها در تعمیرات اساسی سال گذشته محقق شد و موارد قابل توجهی نیز در برنامه تعمیرات اساسی سال ۱۴۰۳ از سوی گروه های عملیاتی اجرا می شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره جزئیات تعمیرات سالانه سکوهای گازی پارس جنوبی تصریح کرد: فعالیت های تعمیراتی مربوط به تجهیزات سایز بزرگ ازجمله تعویض خم ۳۲اینچ خطوط لوله دریایی انتقال گاز هشت سکو و تعویض شیرهای عملگر موتوری (MOV) و شیرهای قطع اضطراری ۳۲ اینچ (ESDV) سکوها، از پیچیده ترین فعالیت های تعمیراتی امسال به شمار می رود که با وجود سختی کار در شرایط آب وهوایی نامساعد و رطوبت بالا، محدودیت محیطی و شرایط کار در دریا، انتظار داریم با تلاش های کارکنان توانمند و متخصص این شرکت، مطابق برنامه تعیین شده و در زمان موردنظر به نتیجه برسند.

متجلی تعمیر و رفع نشتی داخلی شیرها، تعویض مبدل های سرد و گرم پکیج گلایکول، بازبینی و رفع عیوب مخازن، سرویس و کالیبراسیون شیرآلات، پایش سیستم های ایمنی و ابزار دقیق، و تعویض نوک مشعل (Flare Tip) را از دیگر برنامه های تعیین شده برشمرد و افزود: افزون بر این موارد، اسیدشویی صافی های سیستم تصفیه آب سکوی فاز یک (SPQ۱) و انجام تست های مربوطه، همچنین هم فشارسازی خروجی چاه ها، تعویض بوم جرثقیل سکوهای ۱۲A  و۱۲B  و تعویض سیستم برق اضطراری (UPS) سکوی SPD۹ در برنامه تعمیرات اساسی امسال اجرا خواهد شد.

وی با بیان اینکه براساس برنامه زمان بندی، تعمیرات اساسی سال ۱۴۰۳ تا آبان امسال پایان می یابد، افزود: با توجه به اینکه شرکت نفت و گاز پارس با سهم تولید ۷۰ درصدی، بزرگ ترین تولیدکننده گاز کشور به شمار می آید، تلاش می کنیم با در نظر داشتن همه الزام های ایمنی، تعمیرات موردنظر تا پیش از فصل سرما خاتمه یابد و با آمادگی کامل برای تأمین گاز مورد نیاز مردم، صنایع و نیروگاه ها، به پیشواز فصل زمستان برویم.

 

معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت

افزایش انگیزه سرمایه انسانی، اولویت وزارت نفت

اداره کل تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، سال گذشته ۱۲ اقدام انگیزشی را برای سرمایه انسانی انجام داد.

سال گذشته ۱۲ اقدام مهم در حوزه منابع انسانی به منظور افزایش انگیزش میان کارکنان صنعت نفت انجام شد که به نظر می رسد اخذ مجوز پرداخت سقف حقوق از شورای حقوق و دستمزد متناسب با منطقه و شغل کارکنان صنعت نفت از همه این اقدام ها مهم تر و تأثیرگذارتر بوده باشد.

بر این اساس، با رویکرد عدالت پرداخت، سقف خالص حقوق در تمامی مناطق صنعت نفت مشابه سایر کارکنان دولت در سال ۱۴۰۲ اجرایی شد و تنها برای شاغلان سکوهای دریایی، جزایر نفتی و سایر مناطق خشکی نظیر عسلویه، خوزستان، بوشهر و تأسیسات نفتی غرب کشور که کاملاً شرایط شغلی متفاوتی از سایر کارکنان دولت دارند، افزایش سقف حقوق انجام شد. از این رو، در جریان این اقدام مهم نباید از اهمیت اصلاح نحوه محاسبه مالیات حقوق کارکنان صنعت نفت در سال ۱۴۰۲ غافل بود.

اجرای کامل قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت

یکی دیگر از اقدام های اداره کل تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت در سال ۱۴۰۲، تدوین و ابلاغ تکالیف عمومی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بود. به منظور تحقق سیاست های کلی جمعیت و خانواده، ابلاغی مقام معظم رهبری و قانون جوانی جمعیت، همه تکالیف اداری و استخدامی قانون مذکور به همراه مشوق های دیگر برای کارکنان زن، و پاداش های ازدواج و فرزندآوری ابلاغ و اجرایی شد.

ابلاغ مزایا و خدمات رفاهی کارکنان صنعت نفت

تدوین و ابلاغ آیین نامه رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان تابع قانون کار صنعت نفت و ابلاغ نبود امکان تغییر ارزشیابی ترفیعی و شایستگی کارمندان از دیگر اقدام های مهم انجام شده در منابع انسانی صنعت نفت در سال گذشته است. اما اقدامی که اواسط پارسال توانست نظر خیلی از کارکنان صنعت نفت را به خود جلب کند، ابلاغ مزایا و خدمات رفاهی کارکنان صنعت نفت بود. به منظور ایجاد عدالت پرداخت در تخصیص مزایای جانبی به کارکنان صنعت نفت مشابه سایر دستگاه های اجرایی، مصوبه شورای حقوق و دستمزد کشور در صنعت نفت تصویب و اجرایی شد.