افزایش  69 درصدی تولید متانول

مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ با قدردانی از عملکرد تولید و فروش، سودآوری، استانداردسازی فعالیت ها، سازماندهی نیروی انسانی و انجام اقدام های نو و تحول آفرین پتروشیمی سبلان گفت: تولید پتروشیمی سبلان از یکم شهریورماه پارسال تا پایان فروردین ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۶۹ درصد افزایش داشته است.

جواد زارع پور در نشست ارزیابی عملکرد شرکت صنایع پتروشیمی سبلان بیان کرد: پتروشیمی سبلان از یکم شهریورماه سال ۱۴۰۲ تا پایان فروردین ماه امسال نزدیک به ۷۰۰ هزار تن متانول کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۹ درصد افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه شرکت صنایع پتروشیمی سبلان با تلاش مجموعه کارکنان در سطوح مختلف وارد سود عملیاتی شده است، تأکید کرد: افزایش سوددهی به عنوان مهم ترین اولویت باید در دستور کار شرکت های تولیدی باشد و به این منظور ملزم به ارائه گزارش به طور مستمر هستند.

مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره هلدینگ پتروفرهنگ خواستار کاهش هزینه تمام شده تولید و افزایش سودآوری از سوی مدیران ارشد شرکت ها شد و اظهار کرد: برای توسعه بازار فروش محصول، برنامه های مدونی در دستور کار داریم که امیدوارم به سرانجام برسند.

 

آغاز عملیات اجرایی احداث ۳ نیروگاه خورشیدی

مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ از آغاز اجرای سه طرح نیروگاه خورشیدی در استان های مصوب وزارت نیرو در آینده نزدیک خبر داد. جواد زارع پور در نشست ارزیابی عملکرد ۶ماهه سال مالی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ شرکت مفنا (شرکت مدیریت فرایندهای نیروگاهی ایرانیان) با تأکید بر اینکه مدیران ارشد این شرکت باید احداث یک طرح تازه را در سال ۱۴۰۳ در دستور کار داشته باشند، افزود: این شرکت باید درمجموع اجرای ۱۰ طرح را هدف گذاری کند و مجموعه پتروفرهنگ نیز با تمام توان حمایت خواهد کرد. وی با اشاره به تولید ۴۶ هزار و ۴۸۰ مگاوات ساعت برق از سوی ۲ نیروگاه گچساران و اسفندقه کرمان در ۶ ماه اول سال مالی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ افزود: نیروگاه گچساران ۳۷ هزار و ۵۲۳ مگاوات ساعت و نیروگاه اسفندقه کرمان ۸ هزار و ۹۵۷ مگاوات ساعت در این ۶ ماه تولید داشته اند که درمجموع درآمد عملیاتی هر ۲ مجموعه ۶۱۰ میلیارد ریال بوده است.

 

شرکت گاز استان همدان

اتصال ۳۴۲ واحد صنعتی به شبکه گاز

مدیرعامل شرکت گاز استان همدان از بهره مندی ۳۴۲ واحد صنعتی تازه از گاز طبیعی خبر داد و گفت: اکنون شهرستان بهار بیشترین مشترک گاز را در بخش صنعتی استان دارد.

مجید الهیاری با اشاره به وجود ۶۸۲ هزار و ۹۳۲ مشترک گاز استان همدان در بخش های مختلف توضیح داد: از این تعداد ۴ هزار و ۳۴۶ مشترک در بخش صنعتی هستند.

وی تصریح کرد: از مجموع مشترکان گاز در بخش صنعتی، ۳۴۲ مشترک در سال ۱۴۰۲ به مجموع مشترکان این استان افزوده شدند.

مدیرعامل شرکت گاز استان همدان یادآور شد: بیشترین مشترک گاز استان در بخش صنعتی با تعداد هزار و ۶۵۸ مورد مشترک مربوط به شهرستان بهار است.

 

 

شرکت ملی حفاری ایران

حفر و تکمیل ۸ حلقه چاه نفت در مناطق نفت خیز جنوب

شرکت ملی حفاری ایران فروردین امسال هشت حلقه چاه نفت در گستره عملیاتی مناطق نفت خیز جنوب حفاری کرد.

 مسعود افشار، معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری گفت: از هشت حلقه چاه حفاری شده، هفت حلقه در گستره فعالیت شرکت های بهره بردار نفت و گاز تابع شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و یک حلقه در چارچوب اجرای پروژه های حفاری تکمیل و تحویل کارفرما شد.

وی با بیان اینکه در این مدت متراژ حفاری چاه های یادشده به ۸ هزار و ۵۹۸ متر رسید، بیان کرد: براساس برنامه های شرکت ملی نفت در اجرای طرح های توسعه ای با هدف نگهداشت و افزایش تولید نفت و گاز، در بازسازی و نوسازی دستگاه ها و تجهیزات حفاری در دست اجرا، از حداکثر ظرفیت های سازمان برای پیشبرد و تحقق برنامه های صنعت نفت در سال ۱۴۰۳ استفاده می شود.

 

انتشار نخستین فراخوان نیاز پژوهشی

مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران از انتشار نخستین فراخوان نیاز پژوهشی این شرکت در سال ۱۴۰۳ خبر داد

.محمدعلی بیگ زاده گفت: در سال «جهش تولید با مشارکت مردم» این شرکت در نظر دارد نیاز پژوهشی خود را که با همکاری واحدهای مختلف فنی و عملیاتی شناسایی می شوند، در مقاطع مختلف زمانی و براساس نظام پژوهش، فناوری و تجاری سازی وزارت نفت، میان دانشگاه ها، پارک های علم و فناوری و مراکز علمی، فراخوان کند. وی عنوان نخستین فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ را «تهیه و تدوین دانش فنی، فناوری طراحی و پیاده سازی ثبت نرم افزار تخصصی مهندسی و عملیات نمودارگیری سطحی با قابلیت تطبیق با مجموعه های نمودارگیری سطحی» خواند و گفت: این پروژه با همکاری متخصصان شاغل در واحدهای فنی و مدیریت خدمات ویژه حفاری شرکت تعریف و نهایی شده است و از طریق طرح پژوهشی اجرا می شود. 

مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران در ادامه گفت: موضوع این طرح شامل ساخت نرم افزار تخصصی مهندسی عملیات نمودارگیری سطحی بوده که پیش از این نیز یک نوبت فراخوان شده است و اکنون براساس مصوبات نشست های کارگروه داوری و با توجه به اصلاحیه های انجام شده، دومین فراخوان آن منتشر شد. بیگ زاده درباره راه های دسترسی و مشاهده فراخوان گفت: این فراخوان در سامانه اجرایی تقاضا و عرضه پژوهش و فناوری (ساتع) به آدرس www.sate.atf.gov.ir و سامانه نظام ایده ها و نیازها به آدرس www.nan.ac قابل مشاهده است و پژوهشگران می توانند پیشنهاد خود را در قالب فرم پیشنهاد طرح پژوهشی روی سایت به آدرس www.rtd.nioc.ir تهیه و همراه با نامه رسمی از سوی معاونت پژوهشی دانشگاه یا رئیس پارک علم و فناوری مربوطه در سامانه ساتع ارسال کنند.وی گفت: اطلاعات تکمیلی مربوط به طرح پیش گفته روی سامانه قابل دسترس بوده و آخرین مهلت بارگذاری پیشنهادها برای علاقه مندان تا پایان اردیبهشت امسال است. شماره تلفن های ۰۶۱۳۴۱۴۴۳۵۸ و ۰۶۱۳۴۱۴۴۳۲۰ برای پاسخگویی به پرسش ها اختصاص دارد.

 

شرکت پالایش نفت آبادان

امضای  تفاهم نامه  همکاری  ستاد  توسعه اقتصاد  دانش بنیان

 

تفاهم نامه همکاری بین «ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان آب، اقلیم و محیط زیست» و «شرکت پالایش نفت آبادان» امضا شد. تفاهم نامه همکاری بین «ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان آب، اقلیم و محیط زیست» و «شرکت پالایش نفت آبادان» با هدف حرکت از اقتصاد خطی به اقتصاد چرخشی و ایجاد ارزش افزوده برای طرح ها در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بین حکیم قیم، مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان، و محمدمهدی نوربخش، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان آب، اقلیم و محیط زیست، امضا شد. هدف از امضای این تفاهم نامه اجرای تدابیر مقام معظم رهبری و سیاست های دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ظرفیت ها، ایجاد هم افزایی و تحقق اقتصاد دانش بنیان و عمل به اصل ۵۰ قانون اساسی بوده است.

شرکت پالایش نفت آبادان، به عنوان نخستین شرکت صنعتی در کشور، در همکاری با ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان، آب، اقلیم و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در زمینه های مختلفی ازجمله کارگروه های راهبری و فنی دوجانبه، ارائه و واکاوی اجرایی برای طرح های اولویت دار با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان برای گذر از اقتصاد خطی به اقتصاد چرخشی، و ایجاد ارزش افزوده برای این طرح ها در سطح این مجتمع صنعتی این تفاهم نامه را امضا کرده است.

شرکت پالایش نفت آبادان به منظور تحقق شعار «پالایشگاهی سرآمد و پیشرو در زمینه تولید، توسعه و مانع زدایی در طرح های زیست محیطی»، استفاده از توان شرکت های دانش بنیان را در دستور کار قرار داده است.

با اجرای این تفاهم نامه، افزون بر ایجاد یک مرکز هم آفرینی، محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال پایدار در سطح منطقه و کشور و «جهش تولید با مشارکت مردم» عملی می شود و رشد و اعتلای شرکت های دانش بنیان و صادرات فناوری به دیگر کشورهای منطقه تحقق می یابد.

 

افزایش ۱۰۴ درصدی تولید درسال ۱۴۰۲

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز از افزایش ۱۰۴ درصدی تولید این شرکت در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

احمدرضا حیدرنیا در جمع هیئت مدیره این شرکت به توسعه و پیشرفت پتروشیمی شیراز، به عنوان یکی از پیشگامان صنعت پتروشیمی ایران در سال های اخیر اشاره و بیان کرد: این شرکت با اتکا به برنامه ریزی های دقیق، سرمایه گذاری های هدفمند و تلاش بی وقفه کارکنان خود، توانسته است گام های بلندی در مسیر تحقق اهداف بردارد. وی با اشاره به رشد چشمگیر تولید شرکت پتروشیمی شیراز در سال ۱۴۰۲ افزود: پتروشیمی شیراز پارسال موفق به رشد ۱۰۴ درصدی تولید محصولات نسبت به ظرفیت اسمی واحدها شد. مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز همچنین افزایش تولید بیش از ۱۰۵ هزار تنی را نشان از تعهد و تلاش این مجموعه برای افزایش سهم خود در بازار داخلی و خارجی برشمرد و یادآور شد: تولیدات ۱۰ سال اخیر این شرکت نشان می دهد پتروشیمی شیراز در یک روند صعودی مستمر قرار دارد و با وجود چالش های پیش رو به طور مداوم در حال ارتقای سطح تولید است. حیدرنیا اعلام کرد: سهم تولید و فروش محصول اوره در بین شرکت های اوره ساز در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به خوبی نشان دهنده رشد سهم پتروشیمی شیراز در این زمینه است و این روند نشان می دهد سهم تولید اوره پتروشیمی شیراز در سال ۱۴۰۲ در بین اوره سازهای کشور به ۲۵ درصد و سهم فروش این شرکت نیز به ۲۵ درصد رسیده است. به گفته وی، این افزایش نشان دهنده رشد توان تولیدی و ارتقای کیفیت محصولات پتروشیمی شیراز است که به افزایش سهم این شرکت در بازار داخلی و خارجی شده منجر است. مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز همچنین به پیشرفت قابل توجه پروژه های توسعه ای افزون بر افزایش تولید، اشاره و تصریح کرد: پروژه ساخت کارخانه تولیدی کیسه که از اسفند ۱۴۰۱ آغاز شده، تا پایان سال ۱۴۰۲ به پیشرفت ۲۲ درصدی رسید. این پروژه با هدف بومی سازی و استفاده از حداکثر توان تولید داخل در حال اجراست و انتظار می رود با بهره برداری از آن، گامی دیگر همسو با تحقق اهداف خودکفایی کشور برداشته شود. حیدرنیا به صرفه جویی ارزی حاصل از بومی سازی توری های کاتالیست پلاتین - رودیوم در پتروشیمی شیراز اشاره کرد و این مهم را گامی مهم به منظور خودکفایی صنعت پتروشیمی کشور و تحقق ایران قوی برشمرد.

صرفه جویی ارزی بیش از ۴ میلیون یورویی

وی اضافه کرد: این دستاورد با صرفه جویی ارزی بیش از ۴میلیون یورویی نشان دهنده عزم و اراده متخصصان ایرانی در مسیر خودکفایی و قطع وابستگی به منابع خارجی است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز با اشاره به اهمیت این دستاورد در صنعت پتروشیمی کشور گفت: اسید نیتریک به عنوان ماده اولیه در تولید نیترات آمونیوم، یک محصول راهبردی در صنایع مختلف است و بومی سازی کاتالیست توری های پلاتین- رودیوم، پایداری تولید این محصول را تضمین و کشور را از وابستگی به منابع خارجی بی نیاز می کند. حیدرنیا به برنامه های آتی این شرکت نیز اشاره و با تأکید بر استمرار توسعه و پیشرفت شرکت پتروشیمی شیراز در سال ۱۴۰۳ ادامه داد: افزایش تولید، ارتقای کیفیت محصولات، توسعه بازارهای صادراتی و بومی سازی فناوری جزو مهم ترین برنامه های این شرکت در سال ۱۴۰۳ است.

 

تکمیل زنجیره ارزش در صنعت نفت

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان با اشاره به اینکه از محل صادرات ۵۰۰ هزار تن محصول تولیدی در سال ۱۴۰۲، ۴۰۰ هزار میلیون دلار ارزآوری برای کشور حاصل شده است، گفت: دو پروژه مهم توسعه ای این شرکت برای تولید محصولات باکیفیت امسال به بهره برداری می رسد که نقشی مهم در تکمیل زنجیره ارزش و توسعه سبد صادراتی خواهد داشت.

فرهاد امین دهقان در نشست خبری روز دوشنبه(۱۰ اردیبهشت ) که با حضور اصحاب رسانه در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ برگزار شد، بیان کرد: این شرکت سال گذشته با ۱۰۰ درصد ظرفیت، ۷۴۶ هزار تن تولید محصول داشته که از این مقدار ۵۰۰ هزار تن آن به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار صادر شده است. وی همچنین با اشاره به تمرکز این شرکت برای به دست آوردن بازار آفریقا گفت: این شرکت هم اکنون محصولات خود را به ۱۱ کشور دنیا از جمله هند، چین، امارات، کشورهای آذری زبان و برخی کشورهای آفریقایی صادر می کند.

مدیرعامل نفت سپاهان با تأکید بر اینکه تولید محصولات باکیفیت در نفت سپاهان در اولویت اصلی قرار دارد، افزود: این شرکت به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده روغن پایه در منطقه خاورمیانه، کیفیت را به جای تنوع محصولات سرلوحه کار خود قرار داده است.امین دهقان در تشریح گزارش عملکرد این شرکت در سال ۱۴۰۲ تأکید کرد: شرکت نفت سپاهان پارسال ۲۴۰ هزار تن محصول را در بازار داخل عرضه کرد.

 

بهره برداری از دو پروژه مهم

وی همچنین از بهره برداری از دو پروژه مهم توسعه ای این شرکت در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: پروژه های FRW  (پارافین های مدیکال گرید) و TDAE (تولید روغن فرآیند سبز) هم اکنون بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و امسال به بهره برداری می رسند.

مدیرعامل نفت سپاهان همچنین از تشکیل معاونت طرح و توسعه برای استفاده از شرکت های دانش بنیان خبر داد و اعلام کرد: هدف از همکاری با شرکت های دانش بنیان، افزون بر افزایش کیفیت محصولات، تولید محصول خاص در جهت دریافت معتبرترین گواهینامه های استاندارد برای مقاصد صادراتی است. شرکت نفت سپاهان از زیرمجموعه های صندوق بازنشستگی صنعت نفت، بزرگ ترین تولیدکننده و صادرکننده روغن پایه گروه یک در خاورمیانه است و سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تن روغن و انواع فرآورده مازاد بر نیاز کشور را به کشورهای شرق آسیا، هند، امارات و... صادر می کند.