شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی
تولید ۵۶۱ میلیارد مترمکعب گاز در پالایشگاه های پارس جنوبی
مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی از تولید، شیرین سازی و ارسال ۵۶۱میلیارد مترمکعب گاز شیرین به خطوط سراسری از مرداد ۱۴۰۰ تا پایان خرداد ۱۴۰۳ در دوران فعالیت دولت سیزدهم خبر داد.
احمد باهوش در تشریح عملکرد مجتمع گاز پارس جنوبی این بازه زمانی گفت: تأمین تجهیزات و قطعات حیاتی در مجتمع گاز پارس جنوبی با تمرکز بر توان سازندگان داخلی در اولویت قرار گرفت، به طوری که این مجتمع بزرگ گازی کشور برای سومین بار پیاپی رتبه نخست در همکاری با شرکت های دانش بنیان را در سطح وزارت نفت به دست آورده است.
وی به عملکرد تولید مجتمع گاز پارس جنوبی در سه سال فعالیت دولت سیزدهم اشاره و اعلام کرد: متخصصان و کارکنان پرتلاش مجتمع گاز پارس جنوبی با استفاده از دانش و توان بومی، استفاده ۱۰۰درصدی از کالاهای ایرانی توانستند از آغاز فعالیت دولت سیزدهم (مرداد ۱۴۰۰) تا پایان خرداد امسال بیش از ۵۶۱ میلیارد مترمکعب گاز تولید، شیرین سازی و به خطوط سراسری کشور ارسال کنند.
مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی در ادامه بیان کرد: وضع پالایشگاه های سیزده گانه مجتمع گاز پارس جنوبی از منظر ایمنی و توجه به محیط زیست مناطق پیرامونی در شرایط بسیار مطلوبی است و یکی از اولویت های مهم این شرکت همواره ارتقای سطح ایمنی، بهبود موارد محیط زیستی و پیشگیری از حوادث و صیانت از تأسیسات و نیروی انسانی بوده است.
باهوش به تولید میعانات گازی این مجموعه در ۱۰۰۰ روز فعالیت دولت سیزدهم اشاره و تصریح کرد: از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تا پایان خرداد سال ۱۴۰۳بیش از ۷۳۲ میلیون بشکه میعانات گازی در سراسر پالایشگاه های پارس جنوبی تولید شده و نقش بسیار مهمی در شکوفایی اقتصاد کشور داشته است.
وی با بیان اینکه داخلی سازی و بومی سازی قطعات و تجهیزات راهبردی پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی در سه سال اخیر یکی از شاخصه های افتخار بزرگ ترین مجتمع گاز کشور است، گفت: این مجتمع سابقه ای ارزشمند و بزرگ در فناوری و بومی سازی دارد و بر همین اساس وابستگی ها را به صورت کامل قطع و بر توانمندسازی شرکت های دانش بنیان، بار اولی ها و سازندگان ایرانی تمرکز کردیم.
مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی همچنین به تولید محصول گوگرد در 3 سال فعالیت دولت سیزدهم اشاره کرد و افزود: در این مدت بیش از یک میلیون ۸۶۰ هزار تن گوگرد دانه بندی شده مرغوب تولید شده است.
به گفته باهوش، در همین بازه زمانی فعالیت دولت سیزدهم، تولید بیش از ۹ میلیون و ۸۲۰ هزار تن پروپان، ۶ میلیون و ۹۵۰ هزار تن بوتان و ۷میلیون و ۱۰۰ هزار تن اتان با موفقیت ثبت شده است.وی یادآور شد: کارکنان مجتمع گاز پارس جنوبی در سایه همدلی، کارگروهی و تکیه بر دانش نوآورانه برای عزت و شکوفایی کشور بهترین دستاوردها را در این مدت رقم زدند.
شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران
تولید فراورده های سبک در پالایشگاه آبادان با افتتاح بزرگ ترین واحد هیدروکراکر خاورمیانه
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران از راه اندازی واحدهای فرایندی ارتقای کیفیت محصولات فاز ۲ پالایشگاه آبادان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: بزرگ ترین واحد هیدروکراکر خاورمیانه و غرب آسیا در این پروژه به منظور تولید فرآورده های سبک و با ارزش افزوده بیشتر به بهره برداری رسید.
فرهاد احمدی اظهار کرد: با راه اندازی بزرگ ترین واحد هیدروکراکر (شکست کاتالیستی)، پالایشگاه آبادان محصولات مرغوب و با استاندارد یورو ۵ منطبق با استانداردهای جهانی محیط زیست تولید می کند. ظرفیت این واحد روزانه ۴۲ هزار بشکه است که با راه اندازی آن گازوئیل سنگین تولیدی پالایشگاه آبادان ۴۲ هزار بشکه کاهش می یابد و به محصولات سبک و باارزش گاز مایع، نفتای سنگین و سبک شیرین، سوخت هواپیما و نفت گاز یورو ۵ تبدیل می شود و افزون بر ایجاد ارزش افزوده، به سبد محصولات این پالایشگاه تنوع می بخشد.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت تأکید کرد: واحدهای فرایندی ارتقای کیفیت فاز ۲ طرح توسعه پالایشگاه آبادان شامل واحد هیدروژن با ظرفیت ۷۵ میلیون فوت مکعب، واحد آمین با ظرفیت ۱۷ میلیون فوت مکعب، آب ترش با ظرفیت ۲ هزار و ۱۶۸ تن، واحد استحصال گوگرد با ظرفیت روزانه ۵۸۰ تن و سایر واحدهای جانبی است که با راه اندازی آن افزون بر جبران بخشی از ناترازی سوخت کشور، فرایند صادرات محصولات نیز آغاز خواهد شد.
احمدی تصریح کرد: بخش دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان موسوم به فاز ۲ تا حدود ۴۲ ماه آینده احداث می شود و به بهره برداری می رسد.
وی همچنین با اشاره به اشتغال زایی بیش از ۷ هزار نفر از نیروهای بومی خوزستان در طول ساخت و بهره برداری از این طرح ملی افزود: این طرح بسیار عظیم در دل پالایشگاه زنده و در قلب شهر آبادان اجرا شده و با حساسیت های زیست محیطی ویژه ای همراه است، به همین دلیل بزرگ ترین واحدهای بازیافت و جامدسازی گوگرد به ظرفیت روزانه ۵۸۰تن، بلندترین مشعل های پالایشگاهی به ارتفاع بیش از ۱۲۵ متر و کامل ترین تجهیزات ایمنی در این طرح استفاده شده است.
احمدی با قدردانی از تلاش های مهندسان، متخصصان، دست اندرکاران، پیمانکاران و عوامل اجرایی در تمام مراحل اجرا و راه اندازی این طرح بزرگ ملی در شرایط تحریم های ظالمانه، ریزگردها، اپیدمی کرونا و گرمای بی سابقه ۷۰ سال گذشته در خوزستان گفت: شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران به عنوان بازوی مهندسی و اجرایی صنعت پالایش نفت کشور، نقش حیاتی در زنجیره تولید و انتقال فرآورده های نفتی و احداث صنایع پایین دستی صنعت نفت دارد.
طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان که با توجه به طرح های بازسازی و نوسازی پالایشگاه آبادان به فاز ۲ معروف است، شامل پروژه های متعدد افزایش ظرفیت و ارتقای کیفیت می شود که از سال ۱۳۹۶ به دو بخش تقسیم شده و عملیات اجرایی بخش اول با اعتباری معادل یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون یورو به اتمام رسید و اعتبار مورد نیاز بخش دوم بالغ بر یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو پیش بینی می شود.
در بخش نخست از فاز دوم تعداد زیادی واحدهای فرایندی نظیر بزرگ ترین واحدهای تقطیر اتمسفریک نفت خام به ظرفیت روزانه ۲۱۰هزار بشکه، بزرگ ترین واحد تقطیر در خلأ به ظرفیت ۱۰۰ هزار بشکه، واحدهای بازیافت گاز مایع، تولید نیتروژن مایع، تولید هوای فشرده، برج های خنک کننده آب در سال ۱۴۰۱ تکمیل شدند و در مدار تولید قرار گرفتند. واحدهای باقیمانده این بخش شامل واحد تولید و خالص سازی هیدروژن، واحد هیدروکراکر، واحدهای تصفیه آب ترش، تصفیه گاز ترش با آمین، بازیافت گوگرد و جامدسازی گوگرد، تولید آب صنعتی و مخازن هم اکنون تکمیل شده و در حال راه اندازی هستند.
شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با تجربه بیش از ۵۰ سال به عنوان بازوی مهندسی و اجرایی پروژه های شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در زمینه احداث طرح های پالایشگاهی، پتروپالایشگاهی، خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده های نفتی، ساخت مخازن و انبارهای نفتی، اسکله ها، تأسیسات زیربنایی و جانبی نفتی و مشاوره های مهندسی فعالیت می کند.
این شرکت در مدیریت اجرایی، مدیریت مهندسی، مدیریت مالی، پیمانی و حقوقی پروژه ها، به بلوغ و توانمندی در احداث و بهره برداری از صنایع نفتی دست یافته است. دارا بودن استانداردهای جامع مهندسی (NIOEC SPECIFICATIONS)، مهم ترین میراث ماندگار و گرانبهاترین دارایی معنوی این شرکت محسوب می شود که در تمام پروژه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
شرکت پایانه های نفتی ایران:
تعمیرات اساسی تجهیزات ضرورت صادرات پایدار و ایمن نفت است
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: نگهداری و تعمیرات اساسی تجهیزات، ضرورت انکارناپذیر صادرات پایدار و عملیات ایمن در این شرکت است.
عباس غریبی با اشاره به برخی پروژه ها و تأسیسات حیاتی همچون خطوط لوله زیردریایی و خشکی، مخازن ذخیره سازی و اسکله های صادراتی و گوی های شناور گفت: با تدابیر و برنامه ریزی انجام شده از سال گذشته تاکنون، در حوزه نگهداری و تعمیرات زیرساخت های راهبردی ۵۱ پروژه مهم با اعتبار افزون بر ۱۳ هزار میلیارد ریال در دستور کار قرار گرفته است.
وی در نشست با رؤسای ادارات نگهداری و تعمیرات پایانه نفتی خارگ بر اهمیت نقش نگهداری و تعمیرات در آماده به کار نگه داشتن تأسیسات و تجهیزات تأکید کرد و افزود: نقش مجموعه نگهداری و تعمیرات در تحقق این مهم بسیار تعیین کننده و حساس است و همکاران تلاشگر این مجموعه با درک صحیح از این موضوع، سال گذشته ۱۰ فقره از این پروژه ها را تکمیل کردند و به بهره برداری رساندند.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران ادامه داد: شرکت پایانه های نفتی ایران با توجه به مأموریت ها در زمینه ذخیره سازی، اندازه گیری و صادرات نفت خام و میعانات گازی، نقش مهمی در زنجیره ارزش شرکت ملی نفت ایران ایفا می کند، بنابراین ارتقای توانمندی های عملیاتی برای تضمین افزایش تولید و انجام صادرات پایدار نفت همیشه در دستور کار است.
غریبی تأکید کرد: سال گذشته کارها چارچوب خوبی پیدا کرد و ریل گذاری انجام شد و با اخذ اعتبارات، کارها شتاب گرفت.
وی با تأکید بر توجه به مقررات و دستورعمل های ابلاغی افزود: مقررات صنعت نفت حاصل سال ها دانش و تجربه است که اگر برای راه اندازی کارخانه، پروژه یا تجهیز جدید براساس مقررات و راهکارهای نفت حرکت شود، نتیجه مطلوب حاصل خواهد شد.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران ادامه داد: تیم مدیریت شرکت در کنار کارکنان است و در طول یک سال گذشته بارها مشکلات نیروی انسانی شرکت ازجمله ساختار سازمانی و سقف حقوق، مزایا، بهبود و ارتقای خدمات رفاهی و... در نشست های مختلف با مدیران ارشد وزارت و شرکت ملی نفت ایران مطرح و پیگیری شده است که به حل این مشکلات بسیار امیدواریم.
غریبی با بررسی مهم ترین چالش ها و مسائل حوزه نگهداری و تعمیرات گفت: تلاشگران این مجموعه در زمان های مختلف توانایی خود را به خوبی نشان داده اند و هرجا که ضعف تکنولوژی با توجه به محدودیت های داخلی و بیرونی سد راه شده است، کارکنان متخصص امور فنی با ازخودگذشتگی و نوآوری راهگشا بوده اند.
مهدی باقری، سرپرست نگهداری و تعمیرات این شرکت نیز بیان کرد: با حمایت مدیریت ارشد شرکت از سال ۱۴۰۲ تاکنون، همسو با عملیاتی بودن زیرساخت های راهبردی شامل خطوط لوله زیردریایی و خشکی، مخازن ذخیره سازی و اسکله های صادراتی و گوی های شناور، ۵۱ پروژه در دستور کار قرار گرفت که در این مدت ۱۰ پروژه تکمیل شد و به بهره برداری رسید و ۲۳ پروژه های فعال در مرحله اجرا داریم و بقیه هم در مراحل تشریفات مناقصه و تصویب خواهی اعتبار هستند.
وی افزود: پارسال هزینه کرد از محل بودجه جاری نگهداری و تعمیرات ۴۵۰درصد نسبت به سال پیش افزایش و رشد داشته که پیشرفت قابل ملاحظه ای بوده و از انجام فعالیت ها و اقدام های پروژه ای چشمگیر از محل اعتبارات جاری حکایت دارد و بیانگر تحرک و پویایی همه ارکان سازمان است.
شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران
انتقال ۹۰۰ میلیون لیتر مواد نفتی در 3 ماه امسال
مدیر منطقه فارس شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: حجم انتقال در این منطقه در سه ماه نخست سال با بیش از ۸۰۰ میلیون لیتر نفت خام و ۱۰۰ میلیون لیتر میعانات گازی به استان های همجوار، نسبت به مدت مشابه پارسال ۲درصد افزایش یافته است.
علیرضا عطار با بیان اینکه خطوط لوله نفت خام و میعانات فارس حدود ۱۰ درصد از کل خطوط لوله انتقال نفت خام کشور را شامل می شود، افزود: ظرفیت انتقال در این منطقه روزانه حدود ۱۰۵ هزار بشکه معادل استفاده از ۵۰۰ تانکر جاده ای ۳۰ هزار لیتری و ۸۰۰ نفر ساعت کار شبانه روزی است.
وی با بیان اینکه این منطقه دارای سه خط ورودی از مبدأ شرکت نفت و گاز گچساران و زاگرس جنوبی به پالایشگاه شیراز است، تصریح کرد: مقدار انتقال نفت خام خط ۱۰ اینچ گچساران شیراز در سه ماه نخست سال ۱۴۰۳، بیش از ۴میلیون و ۴۱۷ هزار بشکه (معادل ۴۷ هزار و ۵۰۵ بشکه در روز) بوده است که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲، ۴۴درصد افزایش داشته که این موضوع با تزریق مواد روان کننده حاصل شده است.
مدیر منطقه فارس ادامه داد: مقدار انتقال میعانات گازی خط ۸ اینچ دالان به شیراز در سه ماه نخست سال ۵۳۰ هزار و ۲۷۱ بشکه در روز و مقدار انتقال نفت خام خط ۱۰ اینچ سروستان به شیراز، روزانه به میزان ۴۹۲ هزار و ۱۵۷ بشکه معادل ۵ هزار و ۲۹۲ بشکه در روز بوده است.
عطار با اشاره به اینکه این منطقه یکی از مناطق دوازده گانه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران است، گفت: منطقه فارس در سال ۱۳۵۲ به منظور تأمین نفت خام پالایشگاه شیراز تأسیس و در دو بخش خطوط لوله و مخابرات فعالیت می کند.
ثبت رکوردی تازه در تولید اسید استیک
شرکت پتروشیمی فن آوران با نماد «شفن» در بازار سرمایه، با تولید حدود ۱۵ هزار تن اسید استیک در خرداد، رکوردی تازه در حجم تولید این محصول باارزش از بدو راه اندازی مجتمع تاکنون ثبت کرد.
این رکورد تولید که همسو با تحقق شعار سال و سیاست افزایش تولید با توان مهندسان و متخصصان شرکت به ثبت رسیده است، می تواند افزون بر تحقق تولید با بیش از ظرفیت اسمی در شرکت پتروشیمی فن آوران و ثبت بالاترین حجم تولید اسیداستیک طی ۱۸ سال فعالیت مجتمع، سود قابل توجهی را نیز برای سهامداران «شفن» به ارمغان آورد.
واحد اسید استیک شرکت پتروشیمی فن آوران به منظور تولید سالانه ۱۵۰ هزار تن اسید استیک با خوراک سالانه ۸۲ هزار تن متانول و ۸۲ هزار تن گاز منوکسیدکربن طراحی و اجرا شده است و این محصول باارزش افزون بر کاربرد در تولید وینیل استات مونومر، در فرایند تولید محصولاتی مانند عطر الیاف مصنوعی، منسوجات، جوهر رنگ، بطری نوشیدنی های مختلف، لاستیک، پلاستیک، سموم دفع آفات، چسب های چوبی، فیلم های عکاسی و... نیز به کار می رود.