صندوق بازنشستگی صنعت نفت
ارزآوری ۱۳۰ میلیون دلاری
رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت گفت: بهره برداری از فاز نخست ترمینال، مخازن نفتی و پتروشیمیایی فراسکو، واحدهای پنتااریتریتول و پارافرمالدهید پتروشیمی نخل آسماری، پایانه ذخیره سازی و صادراتی نفت جی چابهار و فاز دوم مخازن ذخیره سازی نفت قشم، سالانه ۱۳۰ میلیون دلار ارزآوری خواهد داشت و تا ۵۰ میلیون دلار مانع خروج ارز از کشور می شود.
عبدالحسین بیات، دوشنبه چهارم تیرماه، در حاشیه آیین بهره برداری پروژه های صنعت نفت بیان کرد: خلق منابع درآمدی پایدار از مسیر صادرات، یکی از اهداف صندوق های بازنشستگی صنعت نفت است. وی افزود: چهار طرح صندوق ها که امروز با حضور سرپرست ریاست جمهوری و وزیر نفت به بهره برداری رسید، هر کدام دارای هدف صادراتی هستند. رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت گفت: با صادرات پنتااریتریتول پتروشیمی نخل آسماری، سالانه حدود ۲۰ میلیون دلار، برای کشور و صندوق ها ارزآوری ایجاد خواهد شد.
بیات ادامه داد: طرح پارافرمالدهید پتروشیمی نخل آسماری حدود ۵ میلیون دلار و فاز نخست ترمینال نفتی فراسکو عسلویه نیز سالانه ۸۰ میلیون دلار، برای سرمایه گذار ارزآوری خواهند داشت.
وی تصریح کرد: همچنین پایانه ذخیره سازی و صادراتی قیر نفت جی در چابهار، سالانه حدود ۲۵ میلیون دلار ارزآوری خواهد داشت و طرح مخازن ذخیره سازی نفت در قشم، سالانه ۴۰ تا ۵۰ میلیون دلار مانع خروج ارز کشور می شود. رئیس هیئت رئیسه صندوق های صنعت نفت اعلام کرد: مجموع ارزآوری فعالیت صادرات محور طرح های امروز مرتبط با صندوق ها، سالانه حدود ۱۳۰ میلیون دلار در سال خواهد بود.
بیات افزود: طرح هایی مانند پتروشیمی هنگام که از سوی هلدینگ خلیج فارس انجام شده است، به طور غیرمستقیم، سودآوری برای صندوق ها به عنوان یکی از سهامداران هلدینگ خواهد داشت.
وی یادآور شد: بهره برداری از این طرح ها برای اقتصاد کشور، اهمیتی مضاعف خواهد داشت؛ چون این فعالیت ها در بخش غیردولتی صنعت نفت به سرانجام رسیده و صندوق نفت به عنوان بنگاه اقتصادی مردمی، سرمایه گذار و مجری آنها بوده است.
شرکت پایانه های نفتی ایران
کارکنان با تفکر و روحیه بسیجی کارهای بزرگی را انجام داده اند
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: جهادگران اقتصادی این شرکت در دوران جنگ تحمیلی و تحریم اقتصادی با تفکر و روحیه بسیجی از خود رشادت های بزرگی به یادگار گذاشتند و با همین تفکر پس از آن اقدام های بزرگی را رقم زده اند.
عباس غریبی در آیین معارفه فرمانده پایگاه بسیج محمد رسول الله(ص) پایانه نفتی خارگ اظهار کرد: نام بسیج، تجلی و تبلور همه آرمان های انقلاب اسلامی است. هرکجا نظام و میهن اسلامی خواسته، بسیج در میدان بوده و امروز هم اگر افتخار و عزت و اقتداری داریم، از مجاهدت های تلاشگرانی است که بسیجی وار تلاش می کنند.
وی ادامه داد: جزیره خارگ به عنوان نماد مقاومت صنعت نفت، در طول گذار خود در سه مقطع در نظام سیاسی کشور تأثیرگذار بوده و کارکنان صنعت نفت و مردم در سه مقطع زمانی در این جزیره خوش درخشیدند، اول در مقطع پیروزی انقلاب و در سال ۵۷ که با بستن شیرهای نفت عملاً خط بطلانی بر رژیم شاهنشاهی کشیدند.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران افزود: این حماسه آفرینان در دوران دفاع مقدس نیز با وجود بمباران های سهمگین اجازه قطع جریان صادرات برای حتی یک روز را ندادند و در آن شرایط اقتصادی توانستند اقتصاد کشور را حفظ و از دفاع مقدس پشتیبانی کنند. در دوران تحریم های همه جانبه نیز خوش درخشیدند و مانع قطع جریان صادرات شدند.
غریبی اظهار کرد: کارکنان شرکت پایانه های نفتی ایران در خط مقدم جبهه اقتصادی کشور قرار دارند و با مجاهدت و ایثارگری در مسیر انجام مأموریت های شرکت خوش درخشیده اند و مأموریت اصلی شرکت را که دریافت، ذخیره سازی، اندازه گیری، صادرات نفت خام و میعانات گازی کشور است در گستره خلیج فارس و دریای عمان به صورت جهادی، با رعایت استانداردها به خوبی انجام می دهند.
وی به انتخابات هشتم تیرماه اشاره کرد و گفت: حضور و مشارکت حداکثری و هوشمندانه مردم در انتخابات ریاست جمهوری متضمن امنیت ملی و تشکیل دولتی قدرتمند است.
شرکت و نفت و گاز پارس استفاده از توان دانش بنیان ها برای تولید نیتروژن
مدیر تولید و عملیات شرکت و نفت و گاز پارس با اشاره به نیاز صنعت نفت به نیتروژن برای پاکسازی خطوط لوله آغشته به مواد هیدروکربوری گفت: با توجه به این نیاز، ساخت واحد تولید نیتروژن در پارس جنوبی با بهره گیری از توان شرکت های دانش بنیان داخلی در دو سال انجام شد.
علیرضا ریخته گر دزفولی با اشاره به اینکه نیتروژن در بخش های مختلف صنعت نفت کاربردهای فراوانی دارد، افزود: یکی از موارد استفاده از نیتروژن برای خنثی سازی خطوط لوله ای است که به مواد هیدروکربوری آغشته شده اند.
وی ادامه داد: زمانی که بخواهیم خطوط لوله را از این مواد پاک و خط را برای تعمیرات آماده کنیم، از نیتروژن استفاده می شود.
مدیر تولید و عملیات شرکت و نفت و گاز پارس با اشاره به اینکه پیش از این از واحد تولید نیتروژن سکوی فاز یک پارس جنوبی برای تأمین نیتروژن مورد نیاز خود استفاده می کردیم، گفت: در این واحد سیلندرهای مورد نیاز نیتروژن برای استفاده در سایر سکوها نیز پر و ارسال می شد. ریخته گر دزفولی تصریح کرد: به مرور زمان با توسعه پارس جنوبی و افزایش تعداد سکوها، این واحد دیگر امکان پاسخگویی به نیاز نیتروژن منطقه را نداشت. از سوی دیگر، ازآنجاکه از واحد تولید نیتروژن سکوی فاز یک با تمام ظرفیت استفاده می کردیم، دفعات خرابی این واحد افزایش یافته بود. وی تأکید کرد: بر این اساس، تصمیم مقطعی گرفته شد تا سیلندرهای نیتروژن را افزون بر واحد تولید نیتروژن سکوی فاز یک، از بیرون از منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تأمین کنیم و این سیلندرها را برای پر کردن به خارج از منطقه بفرستیم.
مدیر تولید و عملیات شرکت و نفت و گاز پارس با اشاره به اینکه این رویه ادامه داشت، افزود: به مرور زمان مشکلات گمرکی برای جابه جایی سیلندرها از منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به بیرون از آن ایجاد شد، همچنین مسافت طی شده برای پر کردن سیلندرها به بوشهر و گناوه نیز هزینه های زیادی به شرکت تحمیل می کرد. ریخته گر دزفولی با بیان اینکه به این نتیجه رسیدیم که یک واحد تولید نیتروژن در مجموعه ایجاد کنیم، ادامه داد: در بررسی های اولیه مشخص شد با توجه به هزینه هایی که برای تأمین نیتروژنِ موردنیاز می شود، بازگشت سرمایه ساخت یک واحد نیتروژن یک ساله خواهد بود.
وی گفت: با امکان سنجی و استفاده از توان شرکت های دانش بنیان داخلی، مناقصه ساخت واحد تولید نیتروژن برگزار شد و شرکت هوایار به عنوان برنده مناقصه، ساخت واحد نیتروژن را آغاز کرد. مدیر تولید و عملیات شرکت و نفت و گاز پارس تأکید کرد: پروسه ساخت در مدت دو سال انجام شد و این واحد اکنون در مکان موردنظر نصب و عملیاتی شده و در اختیار مدیریت تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس قرار گرفته است.
ریخته گر دزفولی افزود: این واحد تأمین نیتروژن بخشی از سکوهای دریایی را افزون بر واحد تولید نیتروژن فاز یک به عهده دارد و پشتیبان آن است.
وی مقدار سرمایه گذاری انجام شده برای احداث واحد تولید نیتروژن را ۱۲ میلیارد و ۳۹۰ میلیون تومان اعلام و تصریح کرد: ظرفیت این واحد ۱۱۰ نرمال مترمکعب در ساعت است و فشار عملیاتی برای پر کردن سیلندرها ۲۰۰ بار پیش بینی شده است.
امضای تفاهم نامه اجرای بخش دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان
تفاهم نامه اجرای گام دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه نفت آبادان (فاز ۲) بین شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران و شرکت پالایش نفت آبادان امضا شد.
پالایشگاه آبادان براساس این تفاهم نامه یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو برای تکمیل طرح توسعه و تثبیت ظرفیت این پالایشگاه سرمایه گذاری خواهد کرد.
با اجرای بخش دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان شامل مخازن، واحدهای آب و بخار و بزرگ ترین واحدهای فرایندی شامل تصفیه نفتا به ظرفیت روزانه ۶۵ هزار بشکه، نفت سفید به ظرفیت روزانه ۴۵ هزار بشکه، واحد تصفیه نفت گاز به ظرفیت روزانه ۹۰ هزار بشکه، سی سی آر به ظرفیت ۴۶ هزار تن و ایزومریزاسیون به ظرفیت روزانه ۲۰ هزار بشکه به بهره برداری می رسد.
از مهم ترین اهداف این پروژه کیفی سازی و ارتقای کیفیت محصولات تولیدی پالایشگاه نفت آبادان ازجمله تولید روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین یورو ۵، بیش از ۱۵ میلیون لیتر گازوئیل یورو ۵ و روزانه ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر نفت سفید خواهد بود.
عملیات اجرایی طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان از سال ۱۳۹۶ آغاز شده است که بخش نخست آن اسفند همان سال (۱۴۰۱) از سوی رئیس جمهوری شهید افتتاح و راه اندازی شد و بخش تکمیلی آن نیز هم اکنون در حال راه اندازی است.
شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد
امضای تفاهم نامه همکاری بین پالایشگاه هاشمی نژاد و شرکت توزیع برق خراسان رضوی
شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد و شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی به منظور هم افزایی و ارتقای همکاری های پژوهشی و استفاده از ظرفیت های علمی و فنی متقابل تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
یحیی فیضی، مدیرعامل پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد در این باره توضیح داد: این پالایشگاه به عنوان تنها مجتمع گازی در خطه شمال و شمال شرق کشور با اتکا به دانش روز مهندسان جوان و متخصصان خود نقش ویژه ای در فرآورش و تولید گاز و تأمین سوخت موردنیاز صنایع کشور به ویژه نیروگاه های تولید برق دارد.
وی افزود: این شرکت همچنین به منظور عمل به منویات مقام معظم رهبری و حمایت از نخبگان جامعه طی سال های گذشته گام های مؤثری را در حوزه تولید و حمایت از شرکت های دانش بنیان و جوانان این مرزوبوم برداشته و اهداف مدنظر در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه و همکاری مشترک با دیگر سازمان ها و صنایع دولتی و بخش خصوصی را با جدیت دنبال می کند.
مدیرعامل پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد با بیان اینکه این پالایشگاه و شرکت توزیع نیروی برق استان در بسیاری از این حوزه ها، اهداف و اقدام های مشترکی دارند، تصریح کرد: مدیریت دارایی های فیزیکی، استفاده از ظرفیت های علمی و تخصصی در حوزه هوشمندسازی، استفاده از تجربیات کارشناسان در حوزه آی تی، زیرساخت های شبکه، زیرساخت های مخابراتی و امنیت اطلاعات، استقرار سیستم های تعالی سرمایه انسانی، برگزاری سمینارها و کارگاه های آموزشی، استقرار نظام های نوین مدیریتی، به ویژه در حوزه مدیریت تعالی، مدیریت دانش و تجربیات کارکنان بخشی از مهم ترین بندهای تفاهم نامه همکاری مشترک بین دو شرکت است. علیرضا خدابنده، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی نیز ضمن برشمردن فرصت های همکاری متقابل و فی مابین دو شرکت که نقش ویژه ای در حوزه تأمین انرژی استان دارند، از اقدام ها و اهتمام شرکت ملی گاز و شرکت های تابع آن به ویژه شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد در حمایت از همکاری های فنی و تخصصی با رویکرد فناورانه و نوآوری قدردانی کرد.