در نشست آموزشی شکاف بین نسلی تاکید شد
تحکیم خانواده با افزایش آگاهی
مشعل نشست آموزشی شکاف بین نسلی در سه دوره از سوی امور زنان و خانواده وزارت نفت برگزار شد. در نشست نخست، شکاف بین نسل ها و تفاوت در ساختار خانواده، جلسه دوم محور تحولات به وجود آمده در معنای خانواده و جلسه سوم شکاف نسل ها در فرایند مدرنیته جوامع اختصاص از زوایای مختلف تحلیل شد. گزارش نخستین نشست در شماره 1155 مشعل منتشر شد. در ادامه گزارش مباحث مطرح شده در نشست را می خوانید.
بخشی عظیمی از فعالیت های امور زنان و خانواده وزارت نفت براساس ماموریت های سازمانی به خانواده ها اختصاص داده شده است. در این میان هر چه سطح سواد و دانش خانواده ها افزایش یابد، به همان میزان شاهد بازخورد آن در سازمان ها و جامعه خواهیم بود. در این باره مریم مقدسی، مشاور وزیر نفت در امور زنان و خانواده گفت: یکی از هفت کارگروه تخصصی این واحد، آموزش است و برای برگزاری دوره های آموزشی واحد امور زنان و خانواده وزارت نفت، کد آموزشی دریافت شده است و همه دوره هایی که تا پایان سال برگزار می شود، بر اساس همین کدهای آموزشی خواهد بود و در آن افراد حاضر در نشست ها در سیستم آموزشی ثبت می شوند.
به گفته او، به طور قطع هرچه آگاهی خانواده افزایش یابد، بازخورد آن را افزون بر محیط خانواده، در سازمان ها و جامعه نیز شاهد خواهیم بود که برای تحقق آن دوره های آموزشی بر اساس نیاز خانواده ها تعریف و تا پایان سال این دوره ها را برگزار خواهیم کرد.او با اشاره به نشست آموزشی «شکاف بین نسلی» گفت: محور این نشست موضوع هایی است که در خانواده ها و فرزندان آنها شاهد هستیم. هرچه این شکاف را کمتر کنیم، شاهد تحکیم بنیان خانواده خواهیم بود.
او با اشاره به برگزاری نشست روز خانواده در 12 تیرماه گفت: در عصر حاضر پدرها و مادرها به دلیل مشغله شغلی 7 تا 8 ساعت در روز از فرزندانشان دور هستند که می توانند با آگاهی از ساعت های باقی مانده روز جهت تعامل میان افراد خانواده استفاده کنند؛ به مناسبت روز خانواده در تاریخ های 10 و 11 تیرماه نیز نشستی برگزار خواهیم کرد.
به گفته مقدسی، یکی از راه های افزایش تعامل میان افراد خانواده، بالا بردن سطح دانش و آگاهی آنهاست و حضور در دوره های آموزشی که از سوی مشاور امور زنان و خانواده برگزار می شود، می تواند بسیار کمک کننده باشد.
نقش امور زنان و خانواده در صنعت نفت
محمدمهدی لبیبی، جامعه شناس در این نشست آموزشی گفت: هرگاه اسم وزارت نفت را می شنویم، ناخودآگاه ذهنمان به سمت مسائل فنی می رود، اما وقتی وارد بدنه آن می شویم، شاهد نقش امور زنان و خانواده در این وزارتخانه هستیم، این نشان از اهمیت بالای تحکیم خانواده در این صنعت دارد.
او با اشاره به برگزاری سه دوره نشست آموزشی «شکاف بین نسلی» ادامه داد: بازخوردی که از حاضرین در این نشست آموزشی گرفتم، بسیار مثبت بود و شاهد یادداشت برداری حین مباحث مطرح شده بودم. بنده نیز به دنبال بازگویی و تحلیل برخی موارد مرتبط با موضوع نشست آموزشی شکاف بین نسلی بودم.
لبیبی افزود: در جلسه نخست، اصطلاحات شکاف و گسست نسلی بررسی شد؛ در نشست دوم به تفسیر شکاف نسل ها و تفاوت معنایی آن پرداخته و روی موضوع تغییر تعریف خانواده در جوامع امروزی تاکید شد و در نشست سوم، افزون بر جمع بندی موضوعات، مفاهیم جهانی شدن و تاثیر آن روی خانواده ها بررسی شد.
او ادامه داد: در جوامع امروز موضوع مدرنیته و پست مدرنیته مطرح است و باید در باره آنها به صورت ساده صحبت شود؛ اینکه می گوییم انسان امروز، انسان مدرنی است باید این مفهوم نیز مدنظر قرار گیرد که چه تفاوتی میان انسان سنتی و انسان مدرن وجود دارد.
لبیبی گفت: علاوه بر موضوع شکاف نسل ها که بسیار مهم و حائز اهمیت است، دوره های دیگری با موضوع ازدواج و طلاق و مهاجرت نخبگان نیز می تواند از سوی مشاور وزیر نفت در امور زنان و خانواده برای این موضوعات نیز دوره های آموزشی برگزار شود.
این استاد جامعه شناس با بیان اینکه روش تحقیق در صنایع با تحقیق در علوم اجتماعی بسیار متفاوت است ادامه داد: این تفاوت می تواند از سوی مشاور امور زنان و خانواده در قالب برگزاری دوره های آموزشی تعریف و آموزش داده شود.
ایجاد سازمان دوستدار خانواده
سیده عقیله محمدی، رئیس کارگروه آموزش مشاور امور زنان و خانواده وزارت نفت با حضور در این نشست آموزشی گفت: تلاش داریم تا برای کارکنان یک سازمان دوستدار خانواده تشکیل دهیم و تحقق آن همراهی کارکنان را می طلبد.او ادامه داد: برخی مباحث و برنامه ها بر اساس اسناد بالادستی تکلیف شده است که در امور زنان و خانواده تلاش بر اجرای آنها داریم. هرچه سطح آگاهی خانواده در تعامل با یکدیگر افزایش یابد، به همان میزان تاثیر آن را در محیط کار شاهد خواهیم بود.
رئیس کارگروه آموزش مشاور امور زنان و خانواده وزارت نفت با بیان اینکه مکلف به تربیت فرزندانمان هستیم و آنان هر چه در این زمینه آگاه تر باشند، به همان میزان فرزندان بهتری را تحول جامعه خواهند داد.
محمدی با بیان اینکه امور زنان و خانواده، ماموریت تحکیم بنیان خانواده را دارد و برای تحقق این امر آموزش را مبنا قرار داده است، ادامه داد: برای آموزش کارگروهی در امور زنان و خانواده تشکیل شده است که بر مبنای آن نیازهای آموزشی مختلف احصا می شود. در این کارگروه مهم ترین مباحث مربوط به چالش ها و تحولات خانواده بحث و بررسی می شود.
او با بیان اینکه در گام نخست کارگروه آموزشی رویکردهای کلان با هدف دستیابی مشارکت کنندگان به فهم و درک قابل توجه از بنیان خانواده تشکیل شد، افزود: برای افزایش درک مشترک میان اعضای خانواده، نشست آموزشی شکاف بین نسلی را در سه نوبت برگزار کرده ایم.