وضع تولید شرکت ملی نفت ایران

با حضور وزیر نفت بررسی شد

نشست بررسی وضع تولید نفت و گاز در شرکت ملی نفت ایران با حضور وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران برگزار شد.

وضع تولید نفت خام و گاز طبیعی ایران با حضور محسن پاک نژاد، وزیر نفت در مرکز پایش شرکت ملی نفت ایران تشریح و بررسی شد.

در این نشست حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و فرخ علیخانی، مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز این شرکت، وضع تولید در شرکت ملی نفت ایران را برای وزیر نفت تشریح کردند. در این نشست که با حضور ابراهیم پیرامون، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، نصرالله زارعی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن)، عبدالله عذاری اهوازی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان و احمدرضا راستی، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران برگزارشد، وضع و برنامه های تولید در این شرکت ها نیز بررسی و درباره آن تبادل نظر شد. بر اساس این گزارش، اجرای طرح های نگهداشت و افزایش تولید، اولویت راهبردی شرکت ملی نفت در دولت چهاردهم است که به صورت نشست های روزانه و هفتگی با حضور مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران بررسی می شود.

 

به منظور شرکت در شانزدهمین نشست سران بریکس

وزیر نفت رئیس جمهوری را در سفر به روسیه همراهی کرد.

وزیر نفت به منظور همراهی رئیس جمهوری برای شرکت در شانزدهمین اجلاس سران بریکس عازم شهر کازان روسیه شد.

محسن پاک نژاد روز سه شنبه (یکم آبان) به منظور همراهی مسعود پزشکیان برای شرکت در شانزدهمین نشست سران بریکس، تهران را به مقصد شهر کازان روسیه ترک کرد. پزشکیان پیش از عزیمت به روسیه به منظور شرکت در نشست سران گروه بریکس، درباره اهمیت و اهداف این سفر اظهار کرد: سازمان بریکس متشکل از کشورهایی است که هدف آنها توسعه چندجانبه گرایی در جهان به منظور کنترل یک جانبه گرایی آمریکا و دادوستد آزادانه همه کشورهای جهان است.

وی بخش های کشاورزی، انرژی، صنعت، تجارت و گردشگری را از جمله زمینه های موجود برای همکاری میان کشورهای عضو بریکس اعلام کرد و افزود: این سفر فرصتی است که با رؤسای جمهوری روسیه، چین، هند و تعداد دیگری از کشورها که در این اجلاس حضور دارند، دیدار و گفت وگو داشته باشیم و راهکارهای همکاری بیشتر را بررسی کنیم.

رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه هم افزایی و توسعه ارتباطات میان کشورهای بریکس گامی مؤثر در مسیر برون رفت از چالش یک جانبه گرایی، تمامیت خواهی و تحریم آمریکا در جهان است، تصریح کرد: این نخستین بار است که ما به عنوان عضو اصلی در این نشست شرکت خواهیم کرد که اهمیت این سفر را دوچندان کرده است.

 

در دهه های اخیر محقق شد

اجرای ۸۰ میلیارد دلار طرح و پروژه در قطب گازی ایران

سرپرست معاونت طرح های توسعه ای شرکت نفت و گاز پارس اعلام کرد: از زمان تأسیس این شرکت تاکنون، بیش از ۸۰ میلیارد دلار طرح و پروژه برای توسعه میدان مشترک گازی پارس جنوبی سرمایه گذاری شده که در نوع خود بی نظیر است.

حمیدرضا مسعودی در نخستین نشست شورای مدیران این شرکت به سرمایه گذاری بیش از ۸۰ میلیارد دلاری انجام شده در اجرای طرح های میدان گازی مشترک پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: مهمترین دارایی و سرمایه این شرکت، رسوب دانشی عظیم از مدیریت پروژه و طرح در بدنه کارشناسی و تخصصی است که امیدوارم با به کارگیری این ظرفیت بتوانیم مشکلات پیش روی طرح ها را رفع و رسالت و مأموریت های محوله به منظور تأمین گاز مورد نیاز کشور را برطرف کنیم.

بر اساس این گزارش، میدان گازی پارس جنوبی (با نام گنبد شمالی در سمت قطر)، یکی از بزرگ ترین منابع گازی مستقل جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس و حدود ۱۰۰ کیلومتری ساحل جنوبی ایران قرار دارد. مساحت این میدان ۹ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع بوده که بخش متعلق به ایران ۳ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع است.

میدان مشترک گازی پارس جنوبی با دارا بودن ۱۴.۲ هزار میلیارد متر مکعب گاز درجا (معادل ۸ درصد کل ذخایر گاز جهان و ۴۷ درصد ذخایر گاز شناخته شده کشور)، ۱۹ میلیارد بشکه میعانات گازی، ۷.۵ میلیارد بشکه نفت خام در لایه های نفتی و وجود بزرگ ترین منبع هلیوم، از نظر ارزش اقتصادی جایگاهی بی نظیر و منحصر به فرد در اقتصاد ملی کشور دارد.

 

معاون وزیر نفت:

سالانه ۲۰ میلیارد مترمکعب گاز ایران صادر می شود

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه راهبردها و سیاست های کلان این شرکت برای تحقق اهداف دولت چهاردهم ترسیم شده است، از صادرات سالانه ۲۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی خبر داد.

سعید توکلی در پنجمین کنفرانس بین المللی فناوری های جدید در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به وضع موجود شرکت ملی گاز ایران گفت: این شرکت دارای ۲۱ پالایشگاه با ظرفیت یک میلیارد و ۷۵ میلیون مترمکعب، ۴۰ هزار و ۶۸۰ کیلومتر خطوط انتقال گاز طبیعی، سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب ظرفیت ذخیره سازی در سال، توان بازگردانی حداکثر۳۰ میلیون مترمکعب روزانه گاز ذخیره شده را با ۹۲ ایستگاه تقویت فشار و ۳۳۸ توربوکمپرسور، ۴۵۳ هزار کیلومتر شبکه گاز شهری و روستایی دارد، اما واردات صفر و صادرات حدود سالانه ۲۰ میلیارد مترمکعب است.

وی به تأکیدهای مقام معظم رهبری درباره استفاده از فناوری جدید در صنایع اشاره کرد و افزود: راهبردها و سیاست های کلان شرکت ملی گاز ایران برای تحقق اهداف دولت چهاردهم ترسیم شده است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ارتقای دیپلماسی انرژی، نظام حکمرانی، نظام توسعه فناوری بومی و نظام مدیریتی - سازمانی را از راهبردها و سیاست های کلان این شرکت برشمرد.

توکلی با اشاره به الگوی بومی حاکمیتی شرکت ملی گاز ایران بیان کرد: این الگو بومی شده تجربه FAS تنظیم گر نظام گاز با گازپروم در روسیه،EMRA تنظیم گر نظام گاز با بوتاش در ترکیه و EC تنظیم گر نظام گاز با پتروناس در مالزی است که نتایج آن شامل ارائه مشوق به شرکت های توزیع برای توسعه نوآوری در کاهش مصارف، کاهش وابستگی به مصارف گاز طبیعی با جایگزینی از طریق انرژی های تجدیدپذیر و اس ان جی و هیدروژن و نشر و نفوذ فناوری های نسل ۴ صنعتی می شود.

وی بهینه سازی در زنجیره شرکت ملی گاز ایران و مصرف کننده نهایی را ضروری دانست و افزود: زنجیره شرکت ملی گاز ایران شامل پالایش، انتقال و توزیع و مصرف کننده نهایی شامل بخش خانگی، برق، فولاد، سیمان و پتروشیمی می شود.

 

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تاکید کرد:

تلاش وزارت نفت برای تضمین اقتصاد جایگاه داران سی ان جی 

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی با اشاره به برنامه ریزی وزارت نفت برای متنوع سازی سبد سوخت خودروها و توسعه صنعت سی ان جی گفت: چالش های متعددی فراروی جایگاه داران سی ان جی وجود دارد که وزارت نفت تلاش می کند با رفع این چالش ها و اصلاح مدل کسب وکار، افزون بر حفظ منافع ذی نفعان و تضمین اقتصاد جایگاه داران، مسیر توسعه صنعت سی ان جی را هموار کند.

محمدصادق عظیمی فر در نشست هم اندیشی فعالان صنعت سی ان جی بیان کرد: چالش ها و موانع متنوعی در زمینه توسعه صنعت سی ان جی وجود دارد که از این عوامل، مواردی نظیر قیمت سی ان جی و بهینه نبودن سهمیه تخصیص یافته به ناوگان خودرویی سبب شده است تا از منظر اقتصاد رفتاری، توسعه این صنعت با کندی روبه رو شود؛ نبود سهولت دسترسی به جایگاه ها به ویژه در کلانشهرها و متوقف شدن فرایند تبدیل، تولید و نوسازی ناوگان دوگانه سوز از عوامل دیگری است که سبب کاهش مصرف سی ان جی در کشور شده است.

وی با اشاره به اینکه همه این چالش ها اقتصاد بخش خصوصی فعال در این صنعت را تحت الشعاع قرار داده است، افزود: تلاش خواهیم کرد با رفع این موانع از طریق ارتباط پیوسته با ذی نفعان و رایزنی در سطوح مختلف حاکمیتی، افزون بر اصلاح الگوی کسب وکار ذی نفعان، جذابیت سرمایه گذاری در این بخش را برای سرمایه گذاران افزایش دهیم.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش تأکید کرد: متنوع سازی سبد سوخت با استفاده از سی ان جی، یکی از برنامه های اولویت دار در حوزه مدیریت مصرف است که در این باره در یک ماه گذشته مطالعه مفصلی به منظور احصای وضع موجود، همچنین عارضه یابی آن انجام شده و برنامه توسعه ای افق کوتاه مدت تا بلندمدت آن نیز تدوین شده است.

عظیمی فر با اشاره به ظرفیت خالی مانده ۴۵ درصدی موجود در جایگاه های سی ان جی سراسر کشور، همچنین کاهش مصرف روزانه این سوخت پاک در سال های اخیر از ۲۴ میلیون مترمکعب به ۱۹ میلیون مترمکعب افزود: باافزایش جایگاه های سی ان جی به ویژه در کلانشهرها وجنوب شرق کشور(با تمرکز بر احداث جایگاه های سیار و کوچک مقیاس) توجه به اقتصاد جایگاه داران از طریق ایجاد تناسب کارمزد با هزینه های جاری و نگهداری ، ارائه خدمات مستمر، تأمین و نوسازی تجهیزات با سازوکارهای حمایتی، همچنین پایش و بررسی دوره ای تجهیزات، مواردی هستند که با توجه به آنها می توان افزون بر افزایش اقبال مصرف کنندگان، توسعه و عرضه پایدار این سوخت پاک را تضمین کرد.  مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران همچنین از تشکیل کارگروه ویژه توسعه صنعت سی ان جی متشکل از ذی نفعان این صنعت خبر داد و گفت: به منظور هم اندیشی با ذی نفعان مختلف صنعت سی ان جی نشستی با پیمانکاران حوزه تبدیل ناوگان خودرویی نیز برگزار و مقرر شد مطالبات سنواتی آنها از طریق هماهنگی بین معاونت برنامه ریزی وزارت نفت، شرکت ملی گاز و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی پرداخت شود.

 

راهکارهای حمایتی دولت از سی ان جی

جواد سعدون زاده، نماینده آبادان و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با قدردانی از حمایت مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی از صنعت سی ان جی و عزم این شرکت برای رفع دغدغه های فعالان این حوزه بیان کرد: یکی از چالش های اصلی در توزیع سوخت، حفظ سرمایه های اقتصادی بخش خصوصی به ویژه جایگاه داران سی ان جی است که این امر از طریق بازنگری کارمزدهای حق العمل کاری و پرداخت به موقع کارمزدها به عنوان مطالبات به حق و اصلی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت سی ان جی محقق خواهد شد. نماینده آبادان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: کمیسیون انرژی مجلس نیز پیگیر متنوع سازی سبد سوخت در حوزه سی ان جی خواهد بود.

 

سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران تأکید کرد

ضرورت استفاده از فناوری های نو برای تولید کود اوره

سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر ضرورت استفاده از روش ها و فناوری های نو برای تولید کود اوره مورد نیاز صنعت کشاورزی تأکید کرد.

حسن عباس زاده روز یکشنبه (۲۹ مهر) در نشست تخصصی کودهای اوره پوشش دار آهسته رهش، بر ضرورت استفاده از روش ها و فناوری های نو برای تولید کود اوره مورد نیاز صنعت کشاورزی تأکید کرد و گفت: تأمین پایدار کود اوره مورد نیاز کشور در اولویت قرار دارد و اوره مازاد بر نیاز داخل، صادر می شود.

وی با اشاره به مدیریت عرضه و تقاضای کود مورد نیاز کشور با همکاری وزارت جهاد و کشاورزی بیان کرد: تولید اوره از سوی مجتمع های پتروشیمی کشور در وضع مطلوبی قرار دارد و در زمینه تأمین نیاز داخل کمبودی نداریم و با توجه به سهمیه های اعلامی از سوی وزارت جهاد کشاورزی نیاز کشاورزان در مناطق مختلف کشور در حال تأمین است.

سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر راهبرد تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی تصریح کرد: برای تولید انواع کودها موضوع اقتصادی بودن و قیمت گذاری اهمیت دارد و باید با همکاری همه ذی نفعان تصمیم گیری های راهبردی و کارشناسی مناسب اتخاذ شود.

نشست تخصصی کودهای اوره پوشش دار آهسته رهش از سوی کارگروه توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی در بخش کشاورزی، مدیریت برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و با حضور نمایندگانی از وزارت جهاد کشاورزی، هلدینگ ها و شرکت های پتروشیمی برگزار شد.

 

تصمیم های راهگشا درباره سقف حقوق کارکنان عملیاتی صنعت نفت

در مذاکرات وزیر نفت با مراجع و نهادهای عالی کشور، تصمیم هایی درباره سقف حقوق کارکنان عملیاتی نهایی شده است.

در پی مذاکرات محسن پاک نژاد، وزیر نفت با مراجع و نهادهای عالی کشور، تصمیم های راهگشایی درباره سقف حقوق کارکنان عملیاتی گرفته و نهایی شده است.

بر این اساس، دغدغه های کارکنان صنعت نفت در سکوها، جزایر و مناطق عملیاتی تولید و انتقال نفت و گاز به مقدار قابل توجهی کاهش خواهد یافت.