پرونده ۳۹ تکلیف اجتماعی صنعت نفت در استان فارس با ۵۶۵ میلیارد ریال اعتبار بسته شد

پیشگامی نفت در امید آفرینی

مشعل  پررنگ شدن امید به زندگی در میان ساکنان مناطق نفت خیز و استان های کم برخوردار، از اهدافی است که صنعت نفت در کنار فعالیت هایی مانند اکتشاف، استخراج، تولید و بهره برداری از منابع انرژی کشور به آن بها داده و در مسیر عمران، آبادانی و ارتقای فرهنگ ساکنان بومی این مناطق گام های بلندی برداشته است.استان فارس یکی از این مناطق نفتخیز است که در سال های اخیر، ۲ هزار میلیارد تومان از سوی مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز، در زمینه مسئولیت اجتماعی و هر آنچه در زندگی آحاد جامعه این خطه از مرزوبوم، روزنه امید باز می کند، به آن اختصاص یافته است؛ به طوری که تنها در نیمه نخست امسال، افزون بر ۳۹ تکلیف اجتماعی در بخش هایی مانند نوسازی مدارس، ورزش و جوانان، راه و شهرسازی و طرح هادی (بنیاد مسکن) با ۵۶۵ میلیارد ریال اعتبار به انجام رسیده است

مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز به نمایندگی شرکت ملی نفت ایران، طیف گسترده ای از اقدام ها و خدمات را همسو با مسئولیت اجتماعی در قالب پروژه های عمرانی، آموزشی، بهداشت و درمان، محیط زیست، مسکن و اشتغال زایی و در بخش های عمرانی و خدماتی در مناطق نفت و گاز خیز کشور به ویژه استان فارس انجام داده و با این عملکرد، در زمره نخستین پیشگامان زمینه مسئولیت اجتماعی قرارگرفته است. شاهد مدعا، تعریف 892 پروژه عام المنفعه برای استان فارس است که از این تعداد، سهم حوزه آبرسانی ۱۱طرح، آموزش، ۶۵ طرح،  بهداشت، ۳۵ طرح، خدمات، ۱۱ طرح، راه و جاده سازی، ۲۳ طرح، همچنین طرح هادی، ۲۱۳ طرح و ورزش ۵۳۴ طرح است که از سه سال پیش تا خردادماه امسال، ۳۳۸ پروژه با اعتبار اختصاص یافته ۵ هزار و ۳۶۸ میلیارد و ۳۶۱ میلیون ریال تکمیل شده و ۵۵۴ طرح نیز در دست اقدام است.

تکمیل 39 طرح در نیمه نخست امسال

به همت مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز، تنها در نیمه نخست سال جاری، بالغ بر ۳۹تکلیف اجتماعی در بخش های نوسازی مدارس، ورزش و جوانان، راه و شهرسازی و طرح هادی (بنیاد مسکن) با ۵۶۵ میلیارد ریال اعتبار به سرانجام رسیده است. تکمیل و بهره برداری از ۲۰ پروژه ورزش و جوانان براای افزایش امید به آینده و توسعه سطح سلامت فرزندان این مرزوبوم، از جمله تکالیف اجتماعی صنعت نفت در استان فارس به شمار می رود که کمک به احداث و تکمیل زمین چمن مصنوعی روستاهای چنارویه، دوست آباد بوانات، زرجان جهرم، دهنو، مومن آباد سروستان، اکبرآباد، کدو کوار، آبشیب داراب، خانیک فراشبند، بندوبست قیروکارزین، جویم، لاغران لارستان، عبدالهی ممسنی، شیراسپاری ممسنی، گلگون ممسنی، روستای چاه سوارآغا بختگان و طشک بختگان، نمونه ای از آنهاست. به همت مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز، طرح های دیگری در حوزه تکلیف به مسئولیت اجتماعی استان فارس به نتیجه و ثمر رسیده که تکمیل سالن ورزشی روستای دهشیب کوار، تامین نور زمین چمن مصنوعی روستاهای حسین آباد گراش،کنگ و ریشه گراش از آن جمله است.

از آبادانی روستایی تا نوسازی مدارس عشایری

از دیگر پروژه های پرتعداد تکمیل شده در استان فارس که به همت مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز پایان یافته، ۱۵ پروژه طرح هادی است که از آسفالت معابر روستایی تا ساخت سقفی بر سر مردمان را دربر می گیرد. کمک به اجرای طرح هادی روستاهای امامزاده محمد، سیف آباد و قنبری شهرستان سروستان، اجرای سنگ فرش معابر روستای تنگ چوگان شهرستان کازرون، تکمیل کف سازی گلزار شهدا سید محمد کازرون، آسفالت معابر روستای پرزی و روستای سید هاشمی لامرد و کمک به اجرای رفوژ وسط بلوار روستای ده نو و روستای غیب الهی لامرد، بخشی از طرح هادی اجرا شده است.

همچنین تکمیل پارک روستای کال لامرد، اجرای سنگ لبه معابر روستای کشکو لامرد، آسفالت معابر روستای وردوان لامرد، احداث کانال سنگی، جدول بتنی کانیوو و دیوار حایل روستای سادات آباد ممسنی و ساخت مجتمع فرهنگی ابوالفضل العباس عشایر شیراز، از دیگر موارد تکمیل شده و به بهره برداری رسیده است.

تکمیل و بهره برداری از سه طرح نوسازی مدارس همچون نوسازی مدرسه روستای دالان (مدرسه عشایری) فیروزآباد فارس، از دیگر اجتماعی ترین مسئولیت هایی است که مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز اجرایی کرده است.

بهسازی جاده ها زیر ذره بین نفت

از دیگر اقدام های اجتماعی نفت در استان فارس، تلاش برای کاهش آمار تصادف ها و تلفات انسانی با جاده سازی، تعریض راه ها و ایمن سازی نقاط حادثه خیز است که احداث بزرگراه کوار - فیروزآباد - جم - عسلویه نمونه بارزی است که از ۳۳۰ کیلومتر جاده در دست احداث، حدود ۲۰۰ کیلومتر به بهره برداری رسیده است.

موضوعی که بابک دارابی، مدیر نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز پیش از این در گفت وگو با خبرنگار مشعل به آن اشاره و ابراز امیدواری کرده بود که بنا داریم ادامه مسیر و تونل ها را تا پایان سال ۱۴۰۴ به انجام برسانیم تا رفت و آمد از عسلویه به مناطق مرکزی و برعکس آسان شود. دارابی یادآورشده بود: ۵۰ درصد از مصوبه ها در حوزه راهسازی استان فارس بود؛ البته بیشتر این پروژه ها در جنوب استان خواهد بود که ارتباط مستقیم با منطقه عسلویه و جم، لامرد، سروستان و لار، همچنین بزرگراه عسلویه و کوار دارد و به طور حتم به کاهش خطرها و حوادث رانندگی در این حوزه منجر خواهد شد.

نگاه راهبردی صنعت نفت به مسئولیت اجتماعی و عمل به این تکلیف مهم به ویژه در جوار تاسیسات نفتی از جنبه های مختلف تاثیرگذار بوده و مهاجرت معکوس جامعه روستایی از شهر به روستا، ترددهای ایمن تر به واسطه ایجاد جاده های دسترسی، همچنین ارتقای رشد پایه های تحصیلی با ساخت فضاهای آموزشی و تجهیز آنها از آن جمله است.