شرکت ملی نفت ایران
بهره برداری از ۲۳ پروژه زیرساختی روستایی با تلاش نفت
۲۳ پروژه زیرساختی از طرح های هادی روستایی در استان ایلام با حمایت شرکت ملی نفت ایران با اعتباری افزون بر ۱۷۶ میلیارد ریال به مرحله بهره برداری رسید. بهره برداری از ۲۳ پروژه زیرساختی از طرح های هادی روستایی که به منظور عمل به مسئولیت اجتماعی این شرکت انجام شده است، تحولی چشمگیر در زیرساخت های حیاتی و رفاهی روستاهایی مانند چنارباشی و پلنگرد در شهرستان ایوان، گنجوان در شهرستان گوار، لرینی در شهرستان سیروان، چالاب در شهرستان مهران، آب انار در شهرستان آبدانان، شهرک ولیعصر در شهرستان بدره و روستاهای بدر و نهرعنبر در شهرستان دهلران و... ایجاد کرده است.
مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی شرکت ملی نفت ایران با کنترل دقیق همه مراحل اجرا، تضمینی بر کیفیت و پایداری این پروژه ها بوده است.
این اقدام، گامی استوار برای کاهش محرومیت و بهبود کیفیت زندگی ساکنان این مناطق و نشانه ای از تعهد شرکت ملی نفت ایران به توسعه پایدار و رفاه اجتماعی در مناطق کمتر توسعه یافته کشور است.
مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز همسو با ایفای نقش مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران، اجرای پروژه های آموزشی، ورزشی، بهداشتی، راه، آب رسانی، برق رسانی، خدماتی و... را در مناطق نفت خیز و محروم کشور در دستور کار دارد.
پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
انتشار فراخوان استقرار در فضای کار اشتراکی مرکز ققنوس
فراخوان استقرار در فضای کار اشتراکی مرکز ققنوس از سوی پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت منتشر شد.
این مجموعه به منظور هموارسازی راه نوآوری در صنعت نفت ایران، حل مسائل مرتبط با فناوری و نوآوری در صنعت نفت و نقش کاتالیزوری در فرایند نوآوری و توسعه فناوری با نقشی تسهیل گر و تسریع گر به عنوان پارک تخصصی در صنعت نفت در سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را آغاز کرد.
فضای کار اشتراکی مرکز ققنوس با ۶۴ صندلی در پردیس باورپارک در شهرستان ری تجهیز شده و آماده واگذاری است و گروه های دانشجویی، فارغ التحصیلان، هسته های فناور و نوآور، استارت آپ ها، شرکت های نوپا، شتاب دهنده ها و کارگزاران نوآوری باز می توانند در این فراخوان شرکت کنند.
تسهیل پذیرش در پارک به عنوان شرکت رشدی، آشنایی و همکاری با بیش از ۱۰۰ شرکت عضو خانواده پارک، شبکه سازی با شرکت های بزرگ صنایع نفت، گاز،پالایش و پتروشیمی، همچنین مشارکت و حضور در رویدادها و فراخوان های پارک از جمله مزایای حضور در فضای کار اشتراکی مرکز ققنوس است.
علاقه مندان می توانند با مراجعه به پیوند «فضای اشتراکی می خواهم» کاربرگ ثبت نام را تکمیل کنند.
شرکت ملی گاز ایران
امضای تفاهمنامه
طرح ملی آموزش «همیار گاز»
تفاهمنامه ای بین روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران و یک شرکت دانش بنیان به منظور فرهنگ سازی مصرف بهینه و ایمن گاز بین اقشار مختلف جامعه، بویژه دانش آموزان و معلمان مقطع ابتدایی امضا شد.
سیدحسن موسوی، رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران در آیین امضای این تفاهمنامه توضیح داد: اجرای طرح همیار گاز در بستر اینترنت که برای نخستین بار در خراسان رضوی با موفقیت اجرا شد، ما را بر آن داشت تا این طرح را در سطح کشور اجرا کنیم.
وی ادامه داد: این طرح در قالب ارائه آموزش های مصرف بهینه و ایمن گاز و تولید محتواهای اختصاصی جذاب برای پایه های ابتدایی، می تواند برای ما در زمینه فرهنگ سازی مصرف بهینه راهگشا باشد.
رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه جامعه هدف این طرح، پایه ششم ابتدایی است، گفت: برای ماندگار شدن این طرح باید تلاش کنیم تا جای ممکن از طرح های جذاب و خلاق استفاده شود تا بتوانیم این فرهنگ را بین دانش آموزان نهادینه کنیم.
موسوی آگاه سازی درباره شرایط بحران ناترازی گاز را از اهداف این طرح برشمرد و اعلام کرد: توانمندسازی دانش آموزان و معلمان در حوزه مصرف بهینه و ایمن گاز، افزایش دغدغه مندی و مشارکت شهروندان برای اهمیت و ارزش گاز طبیعی، ارتقای سطح کیفی دانش های مرتبط با مصرف بهینه و ایمن گاز به دانش آموزان و معلمان و... از دیگر اهداف فرهنگی - آموزشی این طرح به شمار می رود. وی مدیران و معلمان مدارس هدف را همکاران اجرای طرح انتقال آموزش های حضوری خواند و تصریح کرد: به دانش آموزان و معلمان برتر و در پایان به روابط عمومی های برتر در این حوزه، جوایز ارزنده ای تعلق می گیرد.
به گفته رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، همه دانش آموزان پایه ششم ابتدایی در قالب این طرح، آموزش می بینند و دانش آموزانی که موفق به کسب حداقل نمره قبولی شوند، به عضویت انجمن همیار گاز درمی آیند و گواهینامه مربوطه را دریافت می کنند.
شایان ذکر است، در پایان این آیین، تفاهمنامه آموزش فراگیر همیار گاز بین سیدحسن موسوی، رئیس روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران و مهدی سلیمانی، نماینده شرکت دانش بنیان سونرژی امضا شد.
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
بررسی نقشه راه نگهداشت و افزایش تولید نفت و گاز
برنامه و نقشه راه نگهداشت و افزایش تولید در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با حضور مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران در اهواز بررسی شد.
فرخ علیخانی در بازدید از تأسیسات نمک زدایی اهواز متمرکز و نمک زدایی اهواز یک با اشاره به جایگاه مهم مناطق نفت خیز جنوب در تولید نفت و گاز کشور گفت: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده، سهم تولید مناطق نفت خیز جنوب تا پایان امسال معین و تمام تلاش ها و پیگیری های مستمر کنونی برای تحقق مقادیر، تعیین شده است.
وی با بیان اینکه بخش عمده برنامه افزایش تولید نفت در کشور به عهده مناطق نفت خیز جنوب است، اظهار کرد: افزایش تولید نفت، افزایش خوراک پالایشگاه های داخلی، ارتقای سهم صادرات و درآمد ارزی کشور را به دنبال خواهد داشت، از این رو برنامه ریزی های لازم برای نمک زدایی ها، اسکیدمونتدها، دکل ها، دستگاه های لوله مغزی سیار، جلوگیری از گازسوزی و دیگر عوامل مرتبط با افزایش تولید در مناطق نفت خیز جنوب انجام شده است.
مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران به نتایج نشست با مدیران بخش های مختلف مرتبط با تولید از جمله امور فنی، مدیریت تولید، مهندسی و ساختمان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب اشاره کرد و افزود: نقشه راه تولید در این نشست بررسی، مرور و جمع بندی شد.
علیخانی با یادآوری نقش محوری اسکیدمونتدها در نمک زدایی، بهره برداری و شیرین سازی اظهار کرد: نشست های مربوط به اسکیدمونتدها یا همان تجهیزات سریع نصب شونده، در کنار سایر موارد مرتبط با تولید به صورت مستمر در حال برگزاری است تا شاهد تحقق اهداف تولید و افزایش درآمد کشور باشیم.
وی بر ضرورت پیشبرد امور در چارچوب فرایندهای قانونی تأکید کرد و گفت: مباحث فنی باید کیفیت لازم را داشته باشند تا با رعایت صرفه و صلاح شرکت در مسیر افزایش تولید نفت کشور، کارها را عملیاتی کنیم.
شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران
اتصال خط لوله جدید گاز چلوند - اردبیل به خطوط سراسری
شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران موفق شد طی ۱۶ ساعت، عملیات اتصال نهایی خط لوله جدید چلوند - اردبیل به ایستگاه تقویت فشار گاز اردبیل را با موفقیت تکمیل کند. مهدی باجلان، مسئول پروژه خط لوله گاز جدید چلوند - اردبیل در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران انجام موفق عملیات اتصال نهایی را حاصل همکاری همه جانبه مدیریت دیسپچینگ ملی گاز و شرکت عملیات انتقال گاز و گامی اساسی در فرایند راه اندازی این پروژه دانست و بیان کرد: اکنون با اتصال نهایی خط لوله گاز جدید ۳۰ اینچ چلوند - اردبیل به خطوط اول سراسری گاز و خط کنونی چلوند اردبیل، به محض تکمیل پروژه می توانیم بدون قطع گاز، تزریق گاز را انجام دهیم.
وی تکمیل فرایند اتصال نهایی پیش از آغاز فصل سرما را مهم دانست و گفت: انجام این عملیات، مستلزم برش خط لوله و قطعی گاز بود که انجام سریع آن سبب شد رکوردی تازه در انجام فرایند Tie-in بدون حادثه در پروژه های صنعت گاز ثبت شود. مسئول پروژه خط لوله گاز جدید چلوند - اردبیل در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران مراحل عملیات اتصال نهایی را شامل برشکاری سرد، گچ پلاگ، برشکاری، لبه سازی، فیت آپ، جوشکاری، رادیوگرافی و عایق کاری برشمرد و تصریح کرد: روند پیشرفت پروژه خط لوله گاز چلوند - اردبیل با شتاب و براساس برنامه در جریان است و ان شاء الله این پروژه تا پایان سال ۱۴۰۳ که سرآغاز تحولاتی مهم در صنعت و کشاورزی شمال غرب ایران است، تقدیم مردم می شود.
شرکت مهندسی و توسعه نفت
تولید بیش از 5/1 میلیارد بشکه نفت
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) گفت: «متن» از ابتدای تأسیس، یکی از تأثیرگذارترین شرکت های زیرمجموعه شرکت ملی نفت به حساب می آید و تولید ۱.۵ میلیارد بشکه نفت با بیش از ۱۰۰میلیارد دلار ارزش آفرینی، نتیجه تلاش همکاران و مدیران این شرکت است. نصرالله زارعی در نخستین نشست هیات مدیره این شرکت گفت: شرکت مهندسی و توسعه نفت، بجز توسعه میدان های نفتی در بخش توسعه میدان های گازی نیز سهم پررنگی داشته است. وی با اشاره به برنامه پنج ساله هفتم توسعه و برنامه ریزی برای افزایش تولید بیش از یک میلیون بشکه نفت در روز، ابراز امیدواری کرد: سهم شرکت متن به عنوان متولی اصلی توسعه میدان های نفتی، بخصوص در منطقه غرب کارون پررنگ تر و برجسته تر از پیش باشد.
ترخیص نخستین محموله کالا از انبار
مدیر تدارکات و خدمات کالای شرکت مهندسی و توسعه نفت از تخلیه و ترخیص نخستین محموله کالای پروژه های راهبردی در انبار اختصاصی گمرک این شرکت در غرب کارون خبر داد. حسین رضایی گفت: این محموله ۳۷۵تن لوله های جریانی مربوط به توسعه میدان های آبان و پایدار غرب را شامل می شود گفت: این محموله پس از حمل با کشتی تا بندر شهید رجایی، به صورت ترانزیت داخلی به انبار اختصاصی گمرک شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران منتقل و پس از تشریفات مربوط، ترخیص شده است.
وی با بیان اینکه برنامه های پیش روی شرکت ملی نفت ایران برای توسعه میدان های غرب کارون و غرب کشور از سوی شرکت متن در حال پیگیری است، اظهار کرد: راه اندازی این انبار، ضمن تسریع روند پیشرفت پروژه ها، کاهش هزینه های انبارداری، کاهش زمان توقف کالاهای مهم و حیاتی در گمرک، نظارت بر پیشرفت فرایند تأمین و ترخیص کالاها از سوی پیمانکاران را نیز به همراه خواهد داشت.
مدیر تدارکات و خدمات کالای شرکت متن در ادامه تصریح کرد: راه اندازی انبار اختصاصی گمرک این شرکت با توجه به نزدیکی به میدان های نفتی، همچنین امکان ترخیص و ارسال کالا به پروژه در کمترین زمان ممکن، مورد توجه سایر پیمانکاران و سرمایه گذاران طرح های توسعه ای با انواع قرارداد نیز قرار گرفته است. رضایی با اشاره به همکاری معاونت فنی گمرک ایران و اداره کل گمرکات استان خوزستان برای راه اندازی انبار اختصاصی گمرک این شرکت در غرب کارون گفت: در کنار کالاهای اساسی و راهبردی پروژه ها، در آینده ای نزدیک، دکل و تجهیزات حفاری مورد نیاز میدان های نفتی نیز در این انبار ترخیص می شود.