رئیس مجلس شورای اسلامی:
قاچاق روزانه ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر فراورده را شاهد هستیم
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: روزانه شاهد قاچاق بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر فراورده از کشور هستیم که بی تردید سازماندهی شده است.
محمدباقر قالیباف با بیان اینکه برای حل ناترازی انرژی باید چاره اندیشی اساسی کنیم، اظهار کرد: هم اکنون وزارت نیرو و نفت دو وظیفه در این خصوص دارند، نخست تأمین پایدار انرژی کشور برای استفاده مردم است. امروز در بحث انرژی مهم ترین پیشران ما نفت، گاز و فراورده هاست و اینها مهم ترین ثروت ما هستند، زیرا در اینجا تولید انجام نمی دهیم و انفالی است که خداوند به ما داده است و باید به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
وی با اشاره به دومین وظیفه مهم وزارتخانه های نفت و نیرو در حوزه ناترازی انرژی افزود: در وهله دوم باید بدانیم که نفت و گاز و فراورده ها در حوزه انرژی مهم ترین پیشران های اقتصادی هستند، از این رو وظیفه دوم این وزارتخانه ها ایجاد ارزش افزوده و تضمین رشد اقتصادی کشور بوده و باید تولید ناخالص داخلی را بالا ببرند.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی:
وزارت نیرو در نصب فیلتر نیروگاه های مازوت سوز
کوتاهی کرده است
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: وزارت نیرو باید جوابگوی نصب نشدن فیلتر در نیروگاه های مازوت سوز باشد که این کوتاهی را انجام داده است.
نصرالله پژمانفر اظهار کرد: با توجه به اینکه پرونده ای از مجلس یازدهم در کمیسیون اصل نود مفتوح است و رسیدگی ها و نشست های زیادی را با وزیران مختلف در ارتباط با بررسی موضوع ناترازی در مسئله انرژی داشته ایم، نکات مهمی را بیان خواهم کرد. وی افزود: مهم ترین مسئله ترک فعل هایی است که می شود. مسئله اول در ارتباط با وزارت نیرو است. وزارت نیرو باید برنامه های مشخص و دقیقی را در ارتباط با انرژی داشته باشد و بر اساس برنامه ای که به وزارت نفت اعلام می کند، برنامه ریزی را جلو ببرد. رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تصریح کرد: زمانی که ناترازی در کشور وجود دارد، تصمیم های لحظه ای و غیرکارشناسی شوک شدیدی را به جامعه وارد می کند. در کشور ما ۱۶ نیروگاه وجود دارد که مصرف سوخت این نیروگاه ها مازوت است و دو تا از این نیروگاه ها از گذشته از چرخه سوخت مازوت خارج شده اند و دلیل آن را نیز آلودگی هوا اعلام کرده اند که یکی نیروگاه بعثت و دیگری نیروگاه اصفهان است.
پژمانفر با بیان اینکه هم اکنون سه نیروگاه دیگر(شهید منتظر قائم البرز، شهید محمد منتظری اصفهان و شازند اراک) از مصرف مازوت مستثنا و از چرخه تولید برق خارج شده اند و این سؤال وجود دارد که آیا در دنیا فقط ما مازوت مصرف می کنیم و آیا مسئله آلودگی هوا فقط برای ما مطرح است؟
وی افزود: در نیروگاه های مصرف کننده مازوت دنیا فیلترهایی را قرار داده اند که سبب می شود هم مازوت سوخته شود و هم آلودگی هوا تولید نشود.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:
کمیته فراقوه ای برای اصلاح ناترازی انرژی تشکیل شود
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت اصلاح ساختار حکمرانی انرژی در کشور به منظور سیاست گذاری و ایجاد هماهنگی در این حوزه گفت: باید کمیته فراقوه ای برای اصلاح ناترازی انرژی تشکیل شود.
موسی احمدی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون انرژی در خصوص قطع برق در فصل سرد و تأمین سوخت نیروگاه های حرارتی کشور اظهار کرد: با دعوت از وزیران نفت و نیرو به عنوان متولیان اصلی تأمین انرژی در کشور و وزیران صمت و کشاورزی به عنوان مصرف کنندگان عمده انرژی، همچنین دعوت از مسئولان دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی، چالش های پیش روی کشور در حوزه انرژی را بررسی و بر جلوگیری از وقوع بحران تأکید کردیم.
وی با اشاره به نشست های تخصصی متعدد کمیسیون برای آسیب شناسی این موضوع با حضور کارشناسان و مسئولان مربوطه افزود: با توجه به لزوم حرکت در مسیر حکمرانی یکپارچه انرژی در کشور و جلوگیری از تصمیم های تک بخشی و موازی کاری میان دستگاه های حوزه انرژی، مسئله هماهنگی بین دستگاهی بسیار حائز اهمیت است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه افزایش ناترازی میان تولید و مصرف انواع حامل های انرژی، امنیت انرژی کشور را به طورجدی تهدید می کند، گفت: بر اساس گزارش وزارت نیرو، ناترازی اوج مصرف برق در تابستان امسال حدود ۱۷ هزار مگاوات و ناترازی تأمین گاز طبیعی پارسال حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب بود که پیش بینی می شود امسال به ۳۰۰ میلیون مترمکعب افزایش یابد.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه از سوی دیگر عمده تولید برق کشور به عهده نیروگاه های حرارتی است، افزود: گاز طبیعی نقش کلیدی در سبد عرضه سوخت نیروگاهی دارد و در صورت تأمین نشدن گاز مورد نیاز نیروگاه ها، باید سوخت مایع شامل نفت و گاز و نفت کوره را جایگزین کرد، از این رو این موضوع باید مورد نظر مسئولان کشور باشد.
احمدی ادامه داد: با توجه به گزارش های دریافت شده از وزارت نفت مبنی بر ناترازی تولید و مصرف نفت و گاز، به نظر می رسد جایگزینی گاز طبیعی با نفت و گاز برای تأمین سوخت نیروگاه ها، مشابه سال های گذشته امکان پذیر نیست. از سوی دیگر بخش عمده ای از ظرفیت خطوط انتقال فراورده های نفتی به مازاد مصرف بنزین نسبت به سنوات گذشته تخصیص یافته و از ظرفیت انتقال نفت گاز برای ذخیره سازی کاسته شده است.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر استفاده از نفت کوره نیز در همه نیروگاه ها امکان پذیر نیست و محدودیت های محیط زیستی نیز دارد. در نتیجه ادامه روند گذشته در بخش تقاضا و نبود برنامه ریزی مناسب برای تأمین سوخت نیروگاه ها سبب خاموشی های گسترده حتی در فصل سرد سال برای بخش خانگی شده است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه در صورت رفع نشدن موانع فنی و اجرایی و سرمایه گذاری در طرح های توسعه بالادستی نفت و گاز و تولید فراورده های نفتی، تأمین پایدار انرژی در کشور، سال های آینده دچار چالش خواهیم شد، اظهار کرد: راهکارهایی در این زمینه وجود دارد که به نظر می رسد می تواند چالش ها را برطرف کند.
با حکم وزیر نفت انجام شد
انتصاب سرپرست اداره کل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت نفت
وزیر نفت در حکمی شهرام احمدی را به عنوان سرپرست اداره کل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت نفت منصوب کرد.
متن حکم محسن پاک نژاد، وزیر نفت به شهرام احمدی به شرح زیر است:
«با عنایت به تخصص، تعهد و تجارب ارزشمند جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان «سرپرست اداره کل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت نفت» منصوب می شوید.
با توجه به حساسیت و اهمیت مأموریت های این اداره کل، انتظار می رود با دقت و برنامه ریزی مناسب و به کارگیری کارشناسان خبره و باتجربه اقدام های لازم را معمول کنید.
از خداوند متعال توفیق جنابعالی را در انجام امور محوله مسئلت دارم.»