معاون وزیر نفت تأکید کرد

همکاری وزارت صمت و پالایش و پخش در رفع ناترازی بنزین

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با بیان اینکه سالانه رقم قابل توجهی از منابع ملی صرف واردات بنزین می شود، گفت: این شرکت و وزارت صمت با دیدگاه راهبردی در حوزه مدیریت مصرف سوخت و با همکاری یکدیگر می توانند ایفای نقش مؤثری برای مقابله با ناترازی سوخت در دولت چهاردهم داشته باشند.

محمدصادق عظیمی فر در نشست هم اندیشی بامدیران وزارت صنعت، معدن وتجارت و مدیران عامل شرکت های خودروسازی کشور با بیان اینکه مصرف بنزین امسال نسبت به پارسال ۶ درصد افزایش یافته است، اظهار کرد: باید برنامه ریزی های مرتبط با ناترازی انرژی در افق بلندمدت و کوتاه مدت تدوین و بخش های مختلف نسبت به عملکرد خود در این زمینه پاسخگو باشند.

وی با بیان اینکه باید از تجربه های کشورهای موفق در زمینه ناترازی انرژی بهره بگیریم و ناترازی تولید و مصرف را به حداقل برسانیم، افزود: امکان اینکه بتوانیم ناترازی تولید و مصرف را به حداقل برسانیم، وجود دارد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با بیان اینکه در سه ماهه دولت چهاردهم به صورت پایدار ۱۰ میلیون لیتر به تولید بنزین کشور افزوده شد، اظهار کرد: تنها با تکیه بر تولید نمی توان ناترازی را کاهش داد و افزایش تولید، تنها راهکار مقابله با ناترازی نیست؛ بلکه باید در بخش مصرف به دنبال راهکارهای مدیریت ناترازی باشیم.

عظیمی فر با بیان اینکه ۵۲ درصد ناوگان خودرویی کشور فرسوده است و این ناوگان فرسوده ۲ برابر استاندارد جهانی مصرف سوخت دارد، تصریح کرد: روند اسقاط خودروهای فرسوده به صورت مطلوب انجام نمی شود و خودروهایی که به عنوان جایگزین خودروهای فرسوده وارد می شوند، مصرف سوخت بسیار بالایی دارند.

وی با تأکید بر اینکه بحث متنوع سازی سبد سوخت باید در دستور کار قرار گیرد، افزود: ۸۷ درصد سبد سوخت خودروهای کشور بنزین است و از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ حدود ۱۷ درصد مصرف سی ان جی کاهش و به همین نسبت مصرف بنزین افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با اشاره به استفاده از سوخت ال پی جی در سبد سوخت حمل و نقل کشور بیان کرد: بخش قابل توجهی از سبد سوخت حمل و نقل کشورهای همسایه ال پی جی است و براساس محاسبه های اقتصادی اگر بتوانیم تنها ۳ میلیون تن از سوخت ال پی جی را که سوختی مازاد در کشور است و به کشورهای دیگر صادر می شود، جایگزین واردات بنزین کنیم، سالانه منابع مالی قابل توجهی ذخیره می شود که تحولی بزرگ در ذخیره منابع مالی کشور و جلوگیری از ناترازی به همراه دارد.

عظیمی فر با بیان اینکه سالانه رقم قابل توجهی از منابع ملی صرف واردات بنزین می شود، یادآور شد: شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت با دیدگاه راهبردی در حوزه مدیریت مصرف سوخت و با همکاری یکدیگر در زمینه نوسازی ناوگان حمل و نقل، افزایش استاندارد تولید خودروهای داخلی و متنوع سازی سبد سوخت می تواند نقش مؤثری برای مقابله با ناترازی سوخت در دولت چهاردهم داشته باشد.

حمایت از کسب و کار جایگاه داران

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی همچنین در نشست با نمایندگان کانون انجمن های صنفی جایگاه های سراسر کشور از حمایت این شرکت برای کسب کار جایگاه داران خبرداد.

محمدصادق عظیمی فر با اشاره به موضوع کارمزد جایگاه داران و افزایش ۲۰ درصدی آن گفت: اصلاح نحوه پرداخت کارمزد، موضوعی در هم تنیده با سیاستگذاری کلان دولت در حوزه بنزین است.

وی با بیان اینکه ارائه خدمات در جایگاه ها باید به نحو مطلوبی انجام شود و رضایت عموم مردم را به دنبال داشته باشد، تأکید کرد: باید زیرساخت های روزآمدی درجایگاه ها تدوین و خدمات با کیفیت تری به مردم عرضه شود.

عظیمی فر با اشاره به ناترازی سوخت و با بیان اینکه امسال مصرف بنزین با افزایش ۷ درصدی به روزانه ۱۲۵ میلیون لیتر رسیده است، اظهار کرد: برای کاهش ناترازی باید سیاست های لازم درحوزه تولید و مصرف اجرا شود که یکی از لازمه های اجراسازی سیاست های مصرف، توجه به چالش ها و مطالبات جایگاه هاست تا بتوانیم توزیع سوخت مطلوبی داشته باشیم.

 

کمیسیون تلفیق بودجه مصوب کرد

سهم ۴۸ درصدی صندوق توسعه ملی از صادرات نفت و میعانات گازی 

کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۴، سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز را ۴۸ درصد تعیین کرد.

رحیم زارع با اشاره به مهم ترین مصوبات کمیسیون تلفیق در بررسی تبصره ۳ لایحه بودجه (نفت و روابط مالی آن با دولت) اظهار کرد: به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴، سهم بودجه عمومی دولت از محل منابع صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز طبیعی (با لحاظ سهم یک درصد حساب بهینه سازی مصرف انرژی و سهم ۳ درصد مناطق نفت خیز، گازخیز و محروم) ۳۷.۵ درصد با کسر سهم شرکت ملی نفت ایران و شرکت تابع وزارت نفت در امور گاز و سهم صندوق توسعه ملی و منابع حاصل از صادرات فراورده های نفتی است. وی افزود: به موجب این مصوبه، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است در طول سال و بلافاصله پس از وصول، نسبت به واریز این وجوه اقدام کند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه تصریح کرد: براساس مصوبه این کمیسیون، سهم صندوق توسعه ملی، موضوع اجزای بند (ح) ماده (۱۶) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه، ۴۸ درصد از منابع حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز است. زارع اظهار کرد: ۲۸ واحد درصد از سهم صندوق توسعه ملی در قالب بدهی به صورت یک دوازدهم به دولت اختصاص خواهد یافت. همچنین در ادامه این مصوبه آمده است سهم صندوق توسعه ملی برابر تهاتر بر اساس جزء (۲) بند (ح) ماده (۱۶) قانون احکام دائمی به صورت حواله نفتی برابر ۲۰ درصد است.

 

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

وزارت نفت سوخت بیشتری در اختیار نیروگاه ها قرار داده است

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در پی اقدام های انجام شده از سوی 2 وزارتخانه نفت و نیرو بار خاموشی از دوش مشترکان مسکونی برداشته می شود؛ زیرا طبق توافق انجام شده، وزارت نفت سوخت بیشتری را در اختیار نیروگاه ها قرار داده است.

جلیل مختار در تشریح نشست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با حضور عباس علی آبادی، وزیر نیرو؛ معاونان وی؛ مدیرعامل شرکت توانیر؛ محمدصادق عظیمی فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی و جمعی دیگر از مسئولان به منظور بررسی علل خاموشی های اخیر برق اظهار کرد: با توجه به خاموشی های سراسری، کمیسیون انرژی بررسی علل خاموشی ها را با حضور مسئولان مربوطه در دستور کار قرار داد که وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت توانیر، مهم ترین دلیل این اتفاق را ناشی از ناترازی گاز در مصرف نیروگاه های تولید برق اعلام کردند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه در مجموع اثر ناترازی گاز بر برق به کاهش تولید ۲ هزار مگاوات برق منجر شده و این مسأله خاموشی هایی را در سطح کشور به دنبال داشته است، تصریح کرد: در پی اقدام های انجام شده از سوی 2 وزارتخانه مرتبط، قرار است بار خاموشی از دوش مشترکان مسکونی برداشته شود؛ زیرا طبق توافق انجام شده، وزارت نفت سوخت بیشتری را در اختیار نیروگاه ها قرار داده است.

 

معاون وزیر نفت تأکید کرد

لزوم تدوین تقویم رویدادهای صنعت پتروشیمی

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: نظام مند شدن رویدادهای مرتبط با صنعت پتروشیمی، از برگزاری نمایشگاه ها یا همایش های پراکنده جلوگیری می کند و نتایج مطلوب تری را به همراه خواهد داشت. حسن عباس زاده در نخستین نشست شورای سیاستگذاری رویدادهای صنعت پتروشیمی که با حضور نمایندگان هلدینگ های پتروشیمی برگزار شد، اظهار کرد: انسجام، اتحاد و همگرایی می تواند زمینه ساز برگزاری موفق رویدادهای پیش بینی شده برای ۶۰ سالگی پتروشیمی باشد. وی تصریح کرد: اتخاذ راهبردی منسجم و یکپارچه میان تمام ذی نفعان صنعت می تواند دستاوردهای صنعت پتروشیمی ایران را تبیین کند.

معاون وزیر نفت ادامه داد: به عنوان متولی صنعت و نماینده حاکمیت تلاش داریم تا در برنامه هفتم توسعه تسهیل گر باشیم و به عنوان شرکتی توسعه گرا، یک سند راهبردی را برای تدوین نقش ذی نفعان در صنعت نهایی کنیم تا صنعت، با اتحاد و انسجام بیشتری در مسیر توسعه گام بردارد. عباس زاده گفت: افزون بر ضرورت هدف گذاری یکپارچه برای برگزاری رویداد ۶۰ سالگی، نیازمند همکاری و اتحاد هلدینگ ها و نیز شرکت های پتروشیمی برای برگزاری همایش ها، رویدادها و نمایشگاه های مرتبط با صنعت با محوریت شرکت ملی صنایع پتروشیمی در آینده هستیم.

 

افزایش سهمیه واردات نفت پالایشگاه های مستقل چین

منابع مطلع از صدور سهمیه بیشتر برای واردات نفت خام پالایشگاه های مستقل چین خبر دادند.

به گزارش رویترز، منابع مطلع روز دوشنبه پنجم آذر اعلام کردند که چین، سهمیه واردات ۵ میلیون و ۸۴۰ هزار تن (۱۱۶ هزار و ۸۰۰ بشکه در روز) نفت خام را برای محموله های وارداتی پالایشگاه های مستقل این کشور تا پایان ۲۰۲۴ و اوایل ۲۰۲۵ صادر کرده است.

پس از رشد خرید نفت در ماه نوامبر، به دلیل کاهش شدید قیمت های محموله های عراق و عربستان سعودی، این سهمیه ها هم می تواند واردات نفت خام چین را در سال آینده افزایش دهد.

این منابع گفتند، پالایشگاه هایی مانند پتروشیمی هنگلی و بعضی پالایشگاه های مستقل در شرق استان شاندونگ مطلع شده اند که سهمیه بیشتری را برای سال ۲۰۲۴ دریافت خواهند کرد.

این منابع همچنین اظهار کردند، از این تعداد پالایشگاه ، ۳ میلیون و ۸۴۰ هزار تن (۷۶ هزار و ۸۰۰ بشکه در روز) به پالایشگاه های شاندونگ اختصاص داده شده، در حالی که پتروشیمی هنگلی ۲ میلیون تن دریافت کرده است.

در همین حال، معامله گران پیش بینی کردند که این سهمیه ها تا پایان سال جاری میلادی استفاده می شود. هنوز مشخص نیست آیا سهمیه تازه ای برای سال ۲۰۲۴ یا ۲۰۲۵ در نظر گرفته می شود یا خیر؟

برخی پالایشگاه های شاندونگ که با کاهش سود حاشیه ای ناشی از افت تقاضا در سال جاری میلادی روبه رو هستند، نسبت به سهمیه ناکافی برای محدودیت در واردات مواد اولیه تولید ابراز تأسف کرده اند.