تنها راه پیشبرد کشور استفاده از توانمندیهای بخش خصوصی است
تداوم همکاری تهران و باکو در بخش نفت و گاز
پالایشگاه گاز پارسیان پر افتــخار در تولید پایدار
سرمایه گذاری 8/1 میلیارد یورویی برای فاز 2 تثبیت ظرفیت
خـداحافظی حمیدیه با آبهای خاکستری
کاهش ظرفیت، خط قرمز صنعت پالایش است
«سپهتن» تنها راه دستیابی به عملکرد واقعی ناوگان است
برگزاری مسابقات والیبال در جزیره خارگ
پیاتزا با والیبال ایران قرارداد امضا کرد
رهبر معظم انقلاب اسلامی:
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بازدید از نمایشگاه پیشگامان پیشرفت، رویداد ملی توانمندی ها و دستاوردهای بخش خصوصی، تنها راه پیشبرد کشور را استفاده از توانمندی های بخش خصوصی دانستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز (سه شنبه، دوم بهمن) به مدت 2 ساعت و نیم از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت، رویداد ملی توانمندی ها و دستاوردهای بخش خصوصی» بازدید کردند.
در این نمایشگاه توانمندی ها و دستاوردهای بخش خصوصی در بخش های ارتباطات و فناوری اطلاعات، تجهیزات ساخت ماهواره ای، هوش مصنوعی، ساخت تجهیزات و ابزارآلات تعمیر هواپیما، صنایع معدنی و زمین شناسی، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، صنعت فولاد و آلومینیوم، لوازم خانگی، صنایع دریایی، صنعت فرش، صنعت آب و برق، صنایع نساجی، تجهیزات پزشکی و بیمارستانی و تولید دارو، پژوهشگاه رویان، تولیدات کشاورزی و دامپروری و صنایع دستی و گردشگری ارائه شده بود.
در این بازدید، شرکت های مختلف بخش خصوصی دغدغه ها و گلایه های خود را در زمینه مشکلات و موانعی که بر سر راه بخش خصوصی است، مطرح و رهبر انقلاب خطاب به وزیران حاضر در نمایشگاه تأکید کردند: باید دولت و مسئولان دولتی کاری کنند که گلایه های بخش خصوصی برطرف شود؛ زیرا پیشرفت کشور در گرو میدان دادن به بخش خصوصی و تنها راه پیشبرد کشور نیز استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های بخش خصوصی است.
رهبر انقلاب همچنین در بخش صنعت آب و برق بعد از توضیحات وزیر نیرو درباره رفع ناترازی ها در بخش برق گفتند: این حرف ها، سخنان خوب و صحیحی است؛ اما باید به مرحله عمل برسند؛ زیرا موضوع ناترازی ها و راه حل های آن در سال های اخیر همواره مطرح بوده؛ اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین در خصوص گلایه شرکت های بخش خصوصی از روند طولانی و پیچیده صدور مجوزها تصریح کردند: موضوع مجوزها یک موضوع مهم است که دولت و دستگاه های مسئول باید برای برطرف کردن موانع صدور سریع مجوزها، فکر اساسی کنند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه در آب، برق، سوخت، پول، محیط زیست و... ناترازی داریم، گفت: تا الگوی مصرف را اصلاح نکنیم، ناترازی رفع نمی شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان روز دوشنبه (یکم بهمن) در همایش روز هوای پاک با شعار عزم ملی برای هوای پاک با انرژی های تجدیدپذیر، با اشاره به برخی اظهارات مطرح شده در این نشست درباره اجرا نشدن قوانین و مقررات مربوط به هوای پاک اظهار کرد: مقصر اجرا نشدن قانون هوای پاک دولت چهاردهم نیست؛ زیرا این دولت چند ماه است که آغاز به کار کرده است. وی با بیان اینکه یکی از دلایل اجرا نشدن برخی قوانین از جمله قانون هوای پاک، متعادل نبودن منابع و مصارف است، افزود: الفبای توسعه، تعادل میان منابع و مصارف است. متأسفانه در برنامه های توسعه ای که دولت، مجلس و قوه قضاییه با هم پیش برده اند، تعادل منابع و مصارف رعایت نشده است.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه برای مثال تهران با روند فعلی دیگر امکان ادامه توسعه و حتی زیست مناسب را ندارد، تصریح کرد: اجرای هر برنامه توسعه در تهران، تسریع حرکت این استان به سمت نابودی است. در حالی که در دیگر نقاط دنیا برای یک تا 2 سانتی متر فرونشست زمین، نشست های اضطراری برگزار می کنند. ما با فرونشست های تا ۱.۵متر مواجه هستیم و براحتی هم از کنار آن می گذریم و از این فراتر برای تداوم این توسعه غلط، سیاستگذاری می کنیم و قانون هم می نویسیم. پزشکیان گفت: امکان ندارد با منابع موجود، دیگر بتوان آب تهران را تأمین کرد. اینکه در کوچه ۱۰ یا ۲۰ متری ساختمان های ۱۰ تا ۵۰ طبقه بسازیم، بر اساس کدام اصول است؟ این همخوانی نداشتن منابع و ظرفیت ها با مصارف و اقدام های دیگر امکان تداوم ندارد.
وی گام اول در مسیر رفع این معضلات را اصلاح مسیر و سیاست های توسعه اعلام کرد و افزود: اول باید جلوی تداوم ایجاد ناترازی ها را بگیریم. نمی شود همچنان برای خرید گندم ۱۱۰ همت منابع در نظر بگیریم، در حالی که برای خرید گندم مجبور شویم ۲۲۰ همت پول پرداخت کنیم.
رئیس جمهوری با بیان اینکه عدد و رقم، دعوا و مناقشه برنمی دارد و با عدد و رقم و آمار نمی شود چالش کرد، گفت: ما اعلام کردیم که امسال دیگر قرار نیست مازوت بسوزانیم؛ اما بعد دیدیم که اگر مازوت نسوزانیم، باید گاز خانه ها را قطع کنیم. اینها در حالی است که مصرف برق و گاز ما ۳ تا ۴ برابر میانگین مصرف کشورهای اروپایی است. ما اجرای برنامه هایی را آغاز کرده ایم تا بین ۳۰ تا ۵۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید تولید برق ایجاد کنیم تا بتوانیم بر مشکل تأمین سوخت و نیرو غلبه کنیم؛ اما تا الگوی مصرف را اصلاح نکنیم، این ناترازی رفع نمی شود. پزشکیان با بیان اینکه در آب، برق، سوخت، پول، محیط زیست و... ناترازی داریم، اظهار کرد: در موضوع هوای پاک در بحث پنل های خورشیدی، هر روز در دولت با وزیر نیرو نشست داریم و گفت وگو می کنیم. هر چقدر منابع برای موضوع انرژی های پاک نیاز بوده اختصاص داده ایم؛ زیرا چاره دیگری نداریم. وی ادامه داد: در سالی که از سوی رهبر انقلاب به نام سال تولید و مشارکت مردمی نامگذاری شده، مجبوریم به دلیل ناترازی، گاز و برق تولیدکننده را قطع کنیم، همچنین مصرف بالا در منازل داریم و در مجلس نیز تصویب کرده ایم که به روستاها گاز بدهیم؛ اما گاز نداریم که به آنها بدهیم. داشته ما معلوم است، نیاز ما نامعلوم و برای پاسخگویی به نیازها درگیر ناترازی ها می شویم.
رئیس جمهوری با بیان اینکه درحوزه محیط زیست با استادان دانشگاه و محققان صحبت کرده ایم که راه حل مشکلات را به ما نشان دهند، افزود: یکی از اولویت های ما انرژی های پاک است و به دنبال این هستیم که آن را جلوتر از برنامه اجرا کنیم. در بحث حمل ونقل عمومی به دنبال حل مشکلات هستیم. وقتی حمل ونقل عمومی در دسترس نباشد، تردد خودروهای تک سرنشین، مصرف بالای سوخت و آلودگی را به دنبال خواهد داشت. پزشکیان با تأکید بر اینکه تلاش می کنیم در فصل تابستان، مشکل قطع برق برای مردم و تولیدکنندگان نداشته باشیم و در زمستان آینده هم روند فعلی کمبود گاز اصلاح شود، تصریح کرد: گروه ویژه ای تعیین شده تا با پیگیری های لازم، این مشکلات در سال آینده حل شود. وی با اشاره به اینکه منابع و امکانات زیادی در کشور داریم که باید مدیریت کنیم، اظهار کرد: باید دست به دست هم بدهیم و تدبیر کنیم. نباید اجازه دهیم تهران تا این حد بزرگ شود. حمل ونقل عمومی و نوع مصرف سوخت و خودرو را باید اصلاح کنیم. اگر دولت و مردم به فکر زندگی خود نباشند، هیچ چیز درست نمی شود. رئیس جمهوری گفت: گازوئیل را ۳۰۰ تومان می فروشیم، درحالی که در بیرون ۶۰ هزار تومان است. می گویند دست نزنید که صدا در می آید؛ اما این مشکلات چطور باید حل شود؟
اداره کل روابط عمومی وزارت نفت در بیستمین دوره سمپوزیوم بین المللی روابط عمومی در بخش بررسی کارکردهای روابط عمومی در وفاق سازمانی، ملی و جهان حائز رتبه برتر در بخش کارشناس روابط عمومی، مدیر روابط عمومی و روابط عمومی برتر در سه حوزه مدیریت راهبردی، اطلاع رسانی و ارتباطات فرهنگی شد.
پرستو یونچی، معاون نشریات، شانا و توسعه شبکه های اطلاع رسانی دیجیتال روابط عمومی وزارت نفت، بر اساس جمع بندی و تصمیم هیأت داوران جشنواره برترین های روابط عمومی ایران در بیستمین دوره سمپوزیوم بین المللی، در بررسی کارکردهای روابط عمومی در وفاق سازمانی، ملی و جهانی، حائز رتبه برتر در بخش «کارشناس برتر» روابط عمومی شد. همچنین علمدار متولی، مدیر روابط عمومی مناطق نفت خیز جنوب به عنوان مدیر روابط عمومی برتر و وزارت نفت نیز به عنوان روابط عمومی برتر در سه حوزه مدیریت راهبردی، اطلاع رسانی و ارتباطات فرهنگی انتخاب شدند.
بیستمین دوره سمپوزیوم بین المللی روابط عمومی در سال ۲۰۲۴ در شهر تهران و از سوی مؤسسه تحقیقات روابط عمومی و انتشارات ایران و با حضور محمدجعفر قائم پناه، معاون اجرایی رئیس جمهوری و سرپرست نهاد ریاست جمهوری برگزار شد که در آن، موضوعات مختلفی در زمینه روابط عمومی مورد بحث قرار گرفت. مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری در پیامی به «بیستمین دوره سمپوزیوم بین المللی روابط عمومی»، با موضوع «بررسی نقش روابط عمومی در ایجاد وفاق سازمانی، ملی و جهانی» تصریح کرد: رویکرد یک روابط عمومی قوی، علمی و کارآمد، باید تأمین عدالت ارتباطی و اجرای حق و عدالت در توزیع و نشر آگاهی و انعکاس عاقلانه ضعف ها، نقدها و خواسته های مردم به مسئولان و تصمیم گیرندگان باشد. تردیدی نیست که در این مسیر باید صداقت، ارائه اطلاعات مطمئن، شفافیت و راستگویی و در کل، اخلاق ارتباطی، سرلوحه فعالیت ها قرار گیرد.
قدردانی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از وزارت نفت
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه با همکاری وزارت نفت، موضوع بهبود کیفیت سوخت در دستور کار است، گفت: از وزارت نفت برای همراهی در نشست های کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا و تلاش برای ارائه برنامه مدونی به منظور بهبود کیفیت سوخت و کیفی سازی محصولات پالایشگاهی کشور قدردانی می کنم. شینا انصاری روز (دوشنبه، یکم بهمن) در همایش روز «هوای پاک» با شعار عزم ملی برای هوای پاک با انرژی های تجدیدپذیر که با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری برگزار شد، اظهار کرد: واقعیت این است که وقتی اواخر دهه ۷۰ شمسی روز ۲۹ دی به عنوان روز ملی «هوای پاک» تصویب شد، نخستین هدف از این تصویب آن بود که وقتی در آلوده ترین فصل سال هستیم، بتوانیم توجه همه را به مهم بودن بحث آلودگی هوا جلب کنیم. وقتی در سال ۱۳۷۹ نخستین برنامه جامع کاهش آلودگی هوا در هفت محور به تصویب رسید، امیدوار بودیم در این ایام انتظار وارونگی کمتری داشته باشیم؛ اما به دلایل مختلف افزون بر شهر تهران، هفت کلان شهر دیگر در فصل سرد سال با آلودگی هوا مواجه هستند.
وی افزود: وقتی در سال ۱۳۹۶ قانون هوای پاک از سوی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید ۲۲۸ تکلیف داشتیم که بخش اندکی از آن اجرایی شد. برای مثال در کشور ۲۴ میلیون خودروی فرسوده به ثبت رسیده که جزو منابع اصلی آلودگی هوا هستند. در روند اسقاط خودروهای فرسوده رقم ناچیزی اسقاط شده؛ اما با تغییر فرایند و حضور وزارت صمت در این حوزه طی ۹ ماه سال، ۲۷۳ هزار خودرو اسقاط شد و باید به اهداف برنامه هفتم مبنی بر اسقاط ۵۰۰ هزار خودرو در سال برسیم. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه طی پنج ماه گذشته و با تشکیل دولت چهاردهم، کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا را فعال کردیم و در این نشست ها با محور کلان شهرهای اراک، اصفهان، مشهد و اهواز طرح موضوع و مصوباتی را به تصویب رساندیم که قابل پیگیری باشد، تصریح کرد: لازم است از وزارت نفت برای همراهی در نشست های این کارگروه و همچنین تلاش برای ارائه برنامه مدونی به منظور بهبود کیفیت سوخت و کیفی سازی محصولات پالایشگاهی کشور با وجود مشکلاتی که کشور با آن مواجه است، قدردانی کنم.
انصاری تأکید کرد: با همکاری وزارت نفت، موضوع بهبود کیفیت سوخت و با همکاری وزارت نیرو، بحث کیفی سازی نیروگاه ها و ارتقای راندمان آنها در دستور کار قرار گرفته است. وی با بیان اینکه باید مشکلات آلودگی هوا را برای مردم تشریح و با وفاق و هماهنگی بین دستگاه ها مشکلات را برطرف کنیم، گفت: آلودگی هوا یک شبه ایجاد نشده و راهکار رفع آن نیز یک شبه نیست، از این رو باید با تصمیم های منطقی در مدت زمان معلوم و با عزم ملی برای کاهش روزهای ناسالم و بهبود هوای پاک گام های مؤثری برداریم.
وزیر نفت ایران با معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان دیدار کرد
وزیر نفت در دیدار با معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان بر ادامه همکاری های دو کشور در بخش انرژی تأکید کرد. محسن پاک نژاد روز سه شنبه (دوم بهمن) در دیدار با شاهین مصطفی یف و هیات همراه با بیان اینکه این نشست ها در ارتقای مناسبات دو کشور در حوزه های مختلف مؤثر است، افزود: در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، همسایگان اولویتی ویژه دارند و در این میان جایگاه جمهوری آذربایجان هم خاص است.
وی با تأکید بر توسعه همکاری های دو کشور در حوزه انرژی افزود: با تشکیل کارگروه مشترک، همکاری دو کشور در سطح کارگروه راهبردی و فنی بررسی و پیگیری می شود.
شاهین مصطفی یف، معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان در این نشست با اشاره به اینکه در سه ماه گذشته این دومین دیدار با وزیر نفت است، گفت: سفرها و ملاقات های متقابل از اهمیت ویژه ای برخوردار است و سبب آشنایی با ظرفیت و زیرساخت های دو کشور از یکدیگر می شود.
وی با بیان اینکه روابط ایران و آذربایجان بر پایه مشترکات دینی، فرهنگی و برادری بنا شده است، اظهار کرد: الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان به این روابط اهمیت زیادی می دهد و معتقد است این روابط بر اساس منافع دو کشور است.
وزیر نفت با تشریح جزئیات سفر 2 روزه به استان خوزستان گفت: وظیفه خود می دانم تا جایی که در توان و بضاعت من است، برای رفع مشکلات مردم تلاش کنم. محسن پاک نژاد روز پنجشنبه(چهارم بهمن)، پس از پایان نشست هم اندیشی مدیران ارشد شرکت ملی نفت ایران در جمع خبرنگاران، درباره تبیین مهم ترین برنامه های سفر خوزستان اظهار کرد: فاز ۲ واحد نمک زدایی اهواز متمرکز که ظرفیت کامل آن ۲۲۰ هزار بشکه در روز است، افتتاح شد. با افتتاح فاز دوم این طرح ۱۱۰ هزار بشکه در روز به ظرفیت فراورشی نفت نمکی افزود می شود. وی افزود: از ویژگی های این طرح، آن است که می توانیم تعدادی از چاه هایی را که به دلیل تولید نفت نمکی امکان برداشت از آنها وجود نداشته، در مدار تولید قرار دهیم که به طور طبیعی به افزایش تولید نفت خام کشور کمک می کند. در واقع مقدار افزایش تولید از این محل تا پایان سال به بیش از ۴۰ هزار بشکه در روز می رسد. وزیر نفت با تأکید بر اینکه از ویژگی مهم واحد نمک زدایی اهواز متمرکز این است که بیش از ۸۰ درصد تجهیزات این واحد، ساخت ایران بوده و پیمانکار، مشاوران و مجریان آن ایرانی بودند، بیان کرد: این واحد بزرگ ترین واحد نمک زدایی در صنعت نفت کشور محسوب می شود که آیین افتتاح این پروژه با حضور آنلاین رئیس جمهوری برگزار شد.
پاک نژاد با اشاره به اینکه دیروز در شورای اداری شهرستان بندر ماهشهر شرکت کردم و مطالبات و دغدغه های مسئولان شهرستان را به نمایندگی از آقای رئیس جمهوری شنیدم، ادامه داد: امروز نیز سفری به شهرستان آغاجاری داشتم و با مشکلات و مسائلی که مردم عزیزمان در این شهرستان با آن مواجه هستند، از نزدیک آشنا شدم. نکاتی مدنظر است که ان شاءالله آنها را در نشست شورای اداری عنوان می کنم.
وی افزود: بخشی از مشکلات مردم عزیز ما در شهرستان آغاجاری در حوزه های مناطق نفتی است که برطرف کردن آنها از مسئولیت های وزارت نفت در حوزه های اجتماعی به شمار می رود، بنابراین با بضاعتی که داریم تا جایی که امکان دارد، مشکلات مردم را برطرف می کنیم. طبیعتاً همه مشکلات را شاید نشود با بضاعتی که به لحاظ منابع اعتباری در حوزه مسئولیت های اجتماعی داریم، برطرف کنیم؛ اما کمک مؤثری در این زمینه می توان انجام داد.
وزیر نفت با اشاره به حضور خود در دکل ۷۳ فتح ساخت جهاد دانشگاهی گفت: بیش از ۸۰ درصد ساخت این دکل در داخل انجام شده و در نوع خود، سومین دکلی است که جهاد دانشگاهی طی سال های اخیر ساخته است.
پاک نژاد درباره محور نشست با مدیران ارشد صنعت نفت در استان خوزستان گفت: در این نشست راهکارهای افزایش تولید نفت در طرح ها و پروژه هایی را که باید برای افزایش تولید اجرایی کنند، مرور کردیم. مشکلاتی داشتند که تصمیم هایی برای حل آنها گرفته شد.
وی تصریح کرد: بر اساس اهداف برنامه هفتم توسعه باید تولید تا سال ۱۴۰۷ به حدود ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه نفت در روز برسد. رسیدن به این هدف، الزاماتی از جمله تأمین منابع مالی دارد. آنچه مسلم است، اینکه صنعت نفت در واقع پیشران توسعه اقتصادی کشور است و با افزایش تولید نفت، اقتصاد کشور حرکت خواهد کرد. پروژه هایی در این زمینه تعریف شده که کاملاً قابلیت اجرا دارند.
وزیر نفت با بیان اینکه بنده و همکارانم هم اکنون به ضرس قاطع می دانیم چه میدان هایی را برای رسیدن به اهداف تولید توسعه دهیم، گفت: وظیفه خود می دانم تا جایی که در توان و بضاعت من است، برای رفع مشکلات مردم تلاش کنم.
گزارش کامل این سفر، در شماره 1186 هفته نامه "مشعل" منتشر می شود.
وزیر نفت تاکید کرد:
وزیر نفت با تأکید بر لزوم ارتقای خدمات بهداشت و درمان صنعت نفت گفت: هدف اصلی ایجاد شرایطی است که کارکنان به ویژه در بخش های عملیاتی بدون دغدغه به مسائل درمانی خود رسیدگی کنند، زیرا شأن و جایگاه آنان فراتر از خدمات فعلی است.
محسن پاک نژاد روز یکشنبه (۳۰ دی) در آیین تودیع و معارفه سید علی جزایری و سید عبدالمجید شجاع، مدیران عامل پیشین و فعلی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، ضمن قدردانی از خدمات سید علی جزایری اظهار کرد: حوزه بهداشت و درمان صنعت نفت نقشی کلیدی در ارائه خدمات سلامت به کارکنان این صنعت دارد و همواره در تلاش بوده است خدماتی شایسته و درخور این خانواده بزرگ ارائه دهد. با وجود این انتظار می رود این خدمات بیش از پیش تقویت شود و به سمت ارتقای کیفیت حرکت کند.
وی با اشاره به برنامه ریزی های راهبردی انجام شده در سال های گذشته افزود: هدف اصلی ما در حوزه بهداشت و درمان، فراهم آوردن شرایطی است که کارکنان صنعت نفت، به ویژه در بخش های عملیاتی، بدون دغدغه به مسائل درمانی خود رسیدگی کنند، زیرا شأن و جایگاه کارکنان صنعت نفت بسیار بالاتر از نوع خدماتی است که در حوزه بهداشت و درمان ارائه می شود.
وزیر نفت همچنین بر ضرورت حرکت این حوزه به سمت توسعه و تحول تأکید کرد و گفت: حوزه بهداشت و درمان صنعت نفت باید از روزمرگی عبور کند و با تصمیم های کلان، به سمت ارتقای کیفیت خدمات و ایجاد رضایت معنادار در میان کارکنان حرکت کند.
پاک نژاد با اشاره به اهمیت برنامه ریزی های کلان و راهبردی در حوزه بهداشت و درمان صنعت نفت افزود: توسعه خدمات بهداشتی و درمانی با رویکردی جامع و هدفمند در دستور کار قرار دارد که با همت و تلاش مدیریت جدید (سیدعبدالمجید شجاع)، این مسیر به شکلی پویا و مؤثر دنبال می شود.
حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز در این آیین گفت: هیئت مدیره و همکاران این شرکت هماهنگی کاملی با سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت خواهند داشت و حمایت همه جانبه از فعالیت های این سازمان را در دستور کار خود قرار می دهند.
وی افزود: شرکت ملی نفت ایران همواره در مسیر ارتقای خدمات بهداشت و درمان و ایجاد رضایتمندی در میان کارکنان صنعت نفت، تمام تلاش خود را برای فراهم کردن شرایط مناسب به کار خواهد گرفت.سید علی جزایری، مدیرعامل پیشین سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت نیز ضمن تشکر از اعتماد و حمایت مجموعه صنعت نفت، به دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان در دوره مدیریت خود اشاره کرد و گفت: تلاش ما همیشه بر ارائه خدمات بهتر و پاسخگویی به نیازهای کارکنان متمرکز بوده است و امیدوارم مسیر پیش رو با دستاوردهای بیشتری همراه باشد.سید عبدالمجید شجاع، مدیرعامل جدید سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت نیز با تأکید بر لزوم توسعه و بهبود زیرساخت های خدمات درمانی گفت: با هماهنگی های لازم با سایر نهادها و بهره گیری از ظرفیت های موجود، تمام تلاش ما بر این است که خدمات درمانی باکیفیت بالاتر و در دسترس تر ارائه شود.
مدیرکل دفتر وزارتی و مشاور وزیر نفت در حکمی علی پورنوبریان را به عنوان رئیس دفتر وزیر منصوب کرد.
متن حکم کسری نوری خطاب به علی پورنوبریان به شرح زیر است:
«با عنایت به تجربه، تخصص و سوابق جنابعالی به موجب این حکم به عنوان رئیس دفتر وزیر نفت منصوب می شوید. نظارت و ساماندهی امور اجرایی دفتر، تنظیم و مدیریت برنامه ها، قرارهای ملاقات و جلسات وزیر از اهم وظایف و مأموریت هایی است که انتظار می رود با اتکال به خداوند بزرگ در انجام آن موفق و مؤید باشید.»
مدیرکل تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی وزارت نفت از تلاش برای بهبود حقوق و معیشت کارمندان رسمی این وزارتخانه با سابقه کم خبر داد.
علیرضا ترابی با بیان این مطلب افزود: با تأکید معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت مبنی بر لزوم ارتقا و توجه به سطح متناسب معیشت و دریافتی کارکنان، موضوع وضعیت حقوق کارمندان رسمی با سابقه کم، در اصطلاح حداقل بگیرها و مشمولان استخدامی سال ۹۲ از ابتدای آذر امسال به صورت جدی از سوی این اداره کل و شرکت های اصلی مورد بررسی و پیگیری قرار گرفته و هم اکنون در مرحله نهایی سازی الگوی ترمیم است. وی تصریح کرد: پیش بینی می شود با جمع بندی و برآورد نتایج الگو و تصویب در شورای اداری و استخدامی سطح حقوق و مزایای دریافتی این گروه از همکاران نیز بهبود یافته و رضایتمندی نسبی آنها حاصل شود.
پس از 5 سال وقفه
فعالیت های اکتشافی دریایی آغاز شد مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه این مدیریت از سال ۱۳۹۸ تاکنون هیچ گونه فعالیت حفاری اکتشافی در دریا نداشته است، گفت: با امضای قراردادهای تأمین دکل برای نخستین بار در دولت چهاردهم و پس از پنج سال وقفه، فعالیت های اکتشافی در بخش دریا آغاز می شود.
سید محی الدین جعفری روز شنبه (۲۹ دی) در آیین امضای تفاهم نامه همکاری مشترک اکتشافی با شرکت نفت فلات قاره ایران و دو قرارداد تأمین دکل حفاری خشکی و دریایی با شرکت حفاری شمال با اشاره به اینکه گستره فعالیت مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران به اندازه گستره جغرافیایی کشور است، اظهار کرد: در انجام مطالعات زمین شناسی، ژئوفیزیک و حفاری از گذشته به دلیل محدودیت هایی که در تأمین دکل وجود داشت، تمرکز این مدیریت بر بخش خشکی بود.
وی با بیان اینکه از برنامه دوم توسعه تاکنون میانگین دکل حفاری مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران ۶ دکل در سال است، افزود: امروز با مساعدت مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران مقرر است این تعداد تا سال آینده به مقدار چشمگیری افزایش یابد.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران به تفاهم نامه همکاری با شرکت نفت فلات قاره ایران اشاره و بیان کرد: در قالب این تفاهم نامه و با توجه به زیرساخت های موجود، فعالیت های اکتشافی مشترکی را با این شرکت انجام خواهیم داد که لرزه نگاری میدان نصرت یکی از این پروژه های مشترک است.
جعفری با بیان اینکه از ظرفیت شرکت های تابع شرکت ملی نفت ایران برای توسعه اکتشاف استفاده خواهیم کرد، گفت: در تلاشیم تعداد دکل های حفاری مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران را به ۱۲ دکل حفاری افزایش دهیم. با افزایش دکل ها سرعت کشف در بخش دریا و خشکی دو برابر و زمان کشف میدان های جدید کوتاه تر می شود.
وی با اشاره به اینکه شرکت هلدینگ انرژی سینا به زودی کار خود را در بخش حفاری اکتشافی دریا در خلیج فارس آغاز می کند، اظهار کرد: با توجه به توانایی هایی که این هلدینگ در بخش مالی، تجهیزاتی و نیروی انسانی دارد، امیدواریم در بخش ژئوفیزیک هم ورود کند و با همکاری یکدیگر بتوانیم به موفقیت های بیشتری در این حوزه دست یابیم.
بر اساس این گزارش، مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران شنبه (۲۹ دی) تفاهم نامه همکاری مشترک عملیات اکتشافی با شرکت نفت فلات قاره ایران امضا کرد. این تفاهم نامه با هدف انجام فعالیت های مشترک اکتشافی مانند حفاری، لرزه نگاری و ژئوفیزیک بین سید محی الدین جعفری و احمدرضا راستی، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران امضا شد.
در ادامه دو قرارداد تأمین دکل حفاری دریایی و یک الحاقیه افزایش تعداد دکل خشکی نیز بین مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و روح الله عبدی، سرپرست شرکت حفاری شمال امضا شد.
گریزی بر زندگی کوتاه اما پرثمر شهیدمحمد جواد تندگویان به بهانه موزه شدن بَند وزیر نفت جوان و پرتلاش ابتدای انقلاب اسلامی
لیلا مهداد راهروهای تودرتو با سقف های بلند، منتهی می شوند به دَرهای فلزی تا راهروها را از یکدیگر جدا کنند. رنگِ طوسی پاشیده شده به دیوارها، چه در سلول های تنگ وتاریک، چه در راهروهایی که فریاد بازجوها هنوز در گوش شان فریاد می زند.
- به من می گن تهرانی. آدم لال رو به حرف میارم. حرف بزن بازی در نیار. نقشه تون رو بگو. فکر نمی کنم دوست داشته باشی انگشتات، ناخن نداشته باشن.»
-دهنت رو ببند. اینجا جای فلسفه بافی نیست، حرف بزن.
*به خدا که شما هیچ وقت نمی تونید حق رو خاموش کنید. حق هم خاموش شدنی نیست، الکی زور نزن.
درهای کوتاه فلزی به فاصله ای کوتاه در دیوارهای راهروها جاخوش کرده اند؛ درهایی که به دنیایی از وحشت و جنایت باز می شوند. چهاردیواری های اینجا، زمزمه های نیمه شب مردان و زنان بسیاری را به یاد دارند؛ زمزمه هایی با یگانه خویش. هرچند ناله از زخم هایی که بازجوها برتن شان زده بودند هم به یاد این تونل های وحشت مانده. اشیای اینجا شاهد شجاعت ها و ایستادگی های بسیاری بودند و امروز در قدوقامت یک موزه ظاهر شدند تا تصویرگر همه آن خاطرات باشند؛ گوششان را آزار می دهد.
برداشت اول؛ بُرشی از زندگی وزیر جوان
بچگی در محله خانیآباد و بهارستان
به وقت تولد، «محمدجواد» نامیدندش از ایل و طایفه «تندگویان»؛ تولدی مبارک که در 22خرداد 1329 در خانی آباد تهران رقم خورد. «تندگویان» بزرگ، از کاسبان بهارستان بود و در رده کفاش ها، مغازه ای را به خود اختصاص داده بود. «محمدجواد» فرزند «تندگویان» بزرگ، سال 1336 برای اولین بار پشت نیمکت مدرسه نشست به قصد آموختن تا اینکه در سال 1346 جزو دیپلمه های آن دوره شد. «محمدجواد تندگویان» دانشجوی دانشکده نفت آبادان شد؛ در رشته مهندسی نفت؛ البته بعدها فوق لیسانس مدیریت صنعتی را هم گرفت. او در سال 1352 رخت دامادی به تن کرد و «بلهِ» یک عمر زیر یک سقف بودن را از «بتول برهان اشکوری» گرفت. ازدواجی که ثمره اش چهار فرزند شد به نام های محمدمهدی، هاجر، مریم و هدی.
داستان «محمدجواد تندگویان» و وزارت نفت به زمانی برمی گردد که نخست وزیر وقت «محمدعلی رجایی» بود. «تندگویان» زیر سایه عملکرد مطلوبش، 155رأی موافق مجلس شورای اسلامی را ازآن خود کرد و دومین وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران شد؛ وزیری که حضور جهادی در میدان را، به پشت میز نشستن ترجیح داد. چند روزی بود که وزارت نفت، پذیرای دومین وزیرش شده بود که رژیم بعثی، جنگ تحمیلی را با دست اندازی به مرزهای مان شروع کرد. وزیر نفت جوان که در بهار 29سالگی بود، سرکشی از پالایشگاه ها، سازماندهی کارکنان وزارت نفت و شرکت های تابعه را در برنامه اش قرار داد تا حافظ تاسیسات نفتی آبادان باشد.
برداشت دوم:
شهید به روایت پسرش «محمدمهدی»
حساسیت ساواک به خوش درخشیدن تندگویان در انجمن اسلامی
«محمدمهدی تندگویان» بر این باور است که زنده نگه داشتن یاد و خاطره همه شهدا کار پسندیده و زیبایی است: «ما نسل واسط هستیم، چیزهایی را شنیدیم یا دیدیم؛ اما بعد از ما نسل هایی داریم که تحت تاثیر تهاجم فرهنگی، آگاهی از گذشته خویش ندارند. امیدوارم روزی نرسد که برای گفتن از چیزی که از سر گذرانده ایم به نسل های بعدی، دست به دامن منطق و فلسفه شویم.» پسر ارشد شهید غربت، از روزگاری می گوید که پدر، دانشجوی دانشگاه نفت آبادان شد: «در آن دوره انجمن اسلامی دانشگاه از رونق افتاده بود. «تندگویان» سخنرانانی همچون دکتر شریعتی، شهید مطهری، مرحوم علامه جعفری و... را به انجمن دعوت می کرد و باعث رونق انجمن شده بود.» خوش درخشیدن «تندگویان» در انجمن، حساسیت ساواک را برانگیخت.
طبق قوانین، هزینه تحصیل دانشجویی که شاگرد اول می شد، به عهده دانشکده بود. قانونی که شامل حال «تندگویان» می شد؛ اما هیچ گاه به او تعلق نگرفت: «با اینکه چهار سال شاگرد اول دانشکده بود؛ اما به دلیل فعالیت های سیاسی و مذهبی اش از این تخفیف محروم شد.» بعد از فارغ التحصیلی، «محمدجواد تندگویان» راهی دانشگاه تهران شد برای کارآموزی؛ اما دل از انجمن اسلامی دانشکده نفت آبادان نِمی کَند و به آن وفادار ماند: ««تندگویان» در رفت وآمدهایی که به آبادان داشت، اعلامیه هم جابه جا می کرد. همین مساله سبب شد، گزارش ها از او به ساواک بالا بگیرد و در نهایت ساواک 7 ماه از او در کمیته ضدخرابکاری با انواع شکنجه ها میزبانی کرد.» 7 ماه سرکردن با ساواک در کمیته، بدون ملاقاتی، با تجربه های تلخی چون کشیدن تمام ناخن ها و سوراخ کردن قوزک پا با مَتهِ بالاخره به سر آمد و مادر «محمدجواد تندگویان» به ملاقات پسر رفت؛ ملاقاتی که لحظات کوتاهش گره خورد با مِهر مادر و پسری. در همین ثانیه ها بود که «محمدجواد تندگویان» از تولد فرزند ارشدش «محمدمهدی» باخبر شد؛ البته بعد از آن 7ماه شوم، «تندگویان» به زندان قصر منتقل شد، برای گذراندن یک سال حبس.
بعد از آزادی، «تندگویان» تبعید شد به شیراز؛ مهندسی که دیگر حق کار در صنعت نفت را نداشت: «در تهران مسافرکشی می کرد. بعد از آن هم غیرقانونی رفت رشت.» مَردی از خِطه شمال که «بوشهری» می خواندش و بعدها معاون «تندگویان» شد، در وزارت نفت و همراهی اش کرد در جنگ، در آن روزگاران «تندگویان» را به استخدام کارخانه توشیبا درآورد: «ساواک همیشه او را رصد می کرد تا جایی که در سفری که یکی از بزرگان رژیم پهلوی به شمال داشت، ساواک نامه ای ارسال کرد و از استانداری خواست «تندگویان» در آن برهه در استان نباشد.» تقویم ایران بالاخره به روزگار انقلاب رسید: «در آن دوره که کارگران، مدیران را اخراج می کردند، کارگران توشیبا «تندگویان» را به عنوان مدیر انتخاب کردند.» «تندگویان» فکرهای بزرگی در سر داشت و همان زمان هم به قطع وابستگی می اندیشید. شاید زیر سایه همین تفکرات بود که ما امروز پارس خزر را داریم که از دل همان توشیبا متولد شد؛ البته بدون وابستگی.
تقویم به 9 آبان 1359 رسیده بود. وزیر جوان همراه معاونش و تعدادی دیگر، راهی پالایشگاه آبادان شده بود برای بازرسی و سنجش شرایط؛ اما بدخواهانش گِرای مسیر رفت وآمدش را به بعثی ها لو دادند. دشمن حیله گر هم، وزیر را در مسیر ماهشهر- آبادان به اسارت گرفت؛ هرچند براساس کنوانسیون وین، وزیر نفت ایران دارای مصونیت بود؛ اما رژیم بعث، «تندگویان» را سال ها در اسارت شکنجه داد: ««تندگویان» روحیه قوی و محکمی داشت و همین روحیه سبب شد 11سال از سوی رژیم بعث، شکنجه شود. بعد از یکی، دوسال که از اسارتش گذشت، دیگر به دنبال اطلاعات گرفتن از او نبودند. بعثی ها می گفتند فقط سکوت کن، شعار نده، دعای کمیل و زیارت عاشورا را از حفظ نخوان، به اسرا روحیه نده.» کسانی که گذرشان به استخبارات افتاده بود، می گویند زمانی صدای «تندگویان» نمی آمد که یا زیر شکنجه از حال رفته بود یا برای جدا کردن بخشی از بدنش بر اثر شکنجه، راهی بیمارستان شده بود: «در همان سال های ابتدایی اسارت، طحال و یکی از کلیه هایش را از دست داد.»
11سال را در یک بند 6 متری سَر کرد، بدون هم بندی و هم صحبت؛ اما هیچ گاه از باورش کوتاه نیامد: «بعد از جنگ آمریکا در عراق، به روایت اسرای کویتی، «تندگویان» زنده بوده. امیدمان به آزادی بود؛ اما...» سنگدلی بعث تا جایی پیش رفت که بارها خبر کذب شهادت او را منتشر کرد. این در حالی بود که به گفته برخی اسرا، «تندگویان» تا مدت ها پس از شکست حصر آبادان و آزادسازی خرمشهر زنده بوده. پیکر پاک این مرد وطن، بعد از شناسایی در تاریخ 25 آذر 1370 به طواف عتبات عالیات نجف، کربلا و کاظمین بُرده شد و روز 29 آذر در مرز منظریه -خسروی از سوی صلیب سرخ و هیأت بعثی تحویل هیأت ایرانی شد و در قطعه 72 بهشت زهرا (س) آرام گرفت. «محمدمهدی» پسر ارشد «تندگویان» بر این باور است که عمر کوتاه پدر، عمق زیادی داشت؛ مردی که داشته هایش را برای دفاع از ارزش هایش فدا کرد: «وقتی من به دنیا آمدم، پدر در زندان بود. وقتی خواهر آخرم هم به دنیا آمد، باز هم پدر در زندان بود. ما مشابه او نداریم؛ هم آزاده است، هم جانباز و هم شهید. در بحث ایثارگری هر چه بوده را به دست آورده است.»
در میانه یکی از این راهروهایی که هنوز هم وحشت را به جان القا می کنند، دری به دنیای محبوس شده «محمدجواد تندگویان» باز می شود. رنگ طوسی مُرده و بی جانِ گذشته، جایش را داده به سفیدی که تا سقف بالا آمده. پرندگان طلایی رنگی به استعاره، روی دیوار قاب شده اند تا نمادی از آزاده بودن «تندگویان» باشند. دیوارها در دو طرف، قابی از شیشه دارند تا موزه ای جمع وجور باشند از عکس ها، نامه ها و... شهید. در میانه سلول چنددرچند متری کوچکِ شهید، ماکتی از پالایشگاه آبادان، دلبری می کند تا تداعی گر وزیری باشد که به وقت حادثه مرد میدان بود.
برداشت سوم:
مدیریت جهادی بیش از 4 دهه پیش
دوران وزارت «محمدجواد تندگویان» 40 روز بیشتر نبود؛ اما در همین مدت 4 بار به مناطق نفت خیز سَرکشی کرد: «تمام دارایی و سرمایه مان- منابع نفتی و پالایشگاه ها- در جنوب قرار داشت. پراکنده شدن فعالیت های نفتی در دیگر نقاط کشور از طرح های «تندگویان» بود.» به وقت دست درازی دشمن، وزیر جوان خودش را به مناطق نفت خیز می رساند برای نظارت بر خالی کردن مخازن نفت: «تمام تاسیسات را از مواد آتش زا خالی کرده بودند تا پالایشگاه ها آسیب کمتری ببینند و برای بعد از جنگ هم باقی بمانند و به فعالیت شان ادامه بدهند.»
«محمدمهدی» فرزند ارشد «تندگویان» از دیدِ مدیریتی پدر می گوید و باورش این است که این نگاه می تواند الگوی مدیران امروز باشد. به روایت پسر در دوران وزارت پدر، معاونت گاز به «تندگویان» نامه ای ارسال کرد تا گزارشی از عملکردش داده باشد.
نامه معاونت گاز: «قبل از انقلاب، انشعابات این تعداد بوده که از ابتدای انقلاب تاکنون به این تعداد افزایش یافته و این اتفاق ها در مدت صدرات جنابعالی رقم خورده است.»
پاسخ وزیر جوان: «تکلیف رژیم ستم شاهی که مشخص است. رژیمی ستمکار بوده، بنابراین قیاس کارهای ما با آن دوره از اساس نادرست است. ما انقلاب کردیم و قرار بود برای مردم کارهایی انجام بدهیم. اگر گزارشی قرار است داده شود، باید بگوییم نسبت به گفته های خودمان کجا ایستاده ایم و چه کارهایی انجام داده ایم؟»
برداشت آخر: روایت زندانیان قصر
اولین خاطراتش از «محمدجواد» از تبار مردان و زنانِ «تندگویان»، به اواخر سال 52 شاید هم اوایل سال 53 برمی گردد. آشنایی «عیوضی» و «محمدجواد تندگویان» خیلی کوتاه بود: «زندان شماره یک بود. مدت کوتاهی با هم بودیم و بعد ایشان منتقل شد به زندان 4 و بعد هم زندان 5.» به گفته این زندانی قدیمی، وزیر جوان در همان برخورد اول، مردی دوست داشتنی به نظر می رسید که طرف مقابل را ترغیب می کرد به دوستی با خودش: «شهید تندگویان مصمم، دانا، شوخ طبع و بسیار محترم بود.» زمانِ هم بندی شهید با «عیوضی»، طبق گزارش ساواک در پرونده مربوط به «تندگویان»، دو نفر دیگر هم دستگیر شدند: «دو نفر دیگر مربوط به پرونده، به منافقین پیوستند؛ اما شهید شخصیتی مستقل داشت و در مسیری که انتخاب کرده بود، تا آخرین نفس ایستاد.» بر اساس اسناد و مدارک موجود و به گفته راویانی که روزگار سیاه و تلخ قصر را به چشم دیده اند، «محمدجواد تندگویان» به یک سال حبس محکوم شد؛ یک سال حبسی که نشان از مقاومت این مرد وطن دارد: «یک سال حبس، یعنی «تندگویان» زیر شکنجه ها لب باز نکرده و این بسیار قابل تقدیر و افتخار است.»
این هم بندی قدیمی، «تندگویان» را همیشه در رأس دیده، چه زمانی که در سلول های تاریک ساواک با او هم سلولی شده و چه روزی که او را در قامت مدیرعامل یک کارخانه بزرگ ملاقات کرده است: ««تندگویان» در هر جایگاهی که قرار می گرفت، همیشه در رأس بود.» در دانشگاه نفت همه او را قبول داشتند. وقتی هم وارد صنعت نفت شد، در هر شرکتی که بود، بهترین خود را به نمایش می گذاشت و شاید برای همین بود که گزینه اصلی سکانداری وزارت نفت شد: «ایشان علاوه بر تخصص و تسلطی که بر کار خود داشتند، شخصیتی بودند که دیگران سعی می کردند از او الگوبرداری کنند.»
«عطریانفر» که به وقت جوانی، روز هایی از زندگی اش را در زندان به سر بُرده، با افسوس از یک حسرت می گوید، اینکه هیچ گاه سعادت هم بند شدن با «تندگویان» نصیبش نشده: «در زندان داستان مقاومت و شجاعتش را بارها و بارها از دیگران شنیده بودم و همین روایت ها به من و دیگران توان می بخشید تا آن روزها را تاب بیاوریم؛ اگرچه هیچ وقت از نزدیک این مرد را ندیدم و با او هم صحبت نشدم؛ اما همیشه در ایستادگی، برایم الگو بود.» زمانی که خاک خرمشهر، آلوده به لشکر بعث شد، غیرتمندان این مرزوبوم برای صف کشیدن مقابل متجاوز، لباس رزم به تن کردند: «هر کسی می خواست هرطور شده، خودش را به خرمشهر برساند.
ما زیر شلیک بی امان توپ های 106بعث با قایق، خودمان را به خرمشهر رساندیم. آنجا شنیدم که عزیزدلم «تندگویان» هم راهی خرمشهر شده. در پوست خودم نمی گنجیدم و برای دیدارش انتظار می کشیدم؛ اما در مسیر اسیر شد و این حسرت برای همیشه به دلم ماند.»
زندان قصر، روزگاری کاخ پادشاهان قاجار بود. کاخ، زندانی که ساختش به سال 1177خورشیدی به وقت سلطنت فتحعلی شاه برمی گردد. کاخی بی پنجره که شکل و شمایل قلعه نظامی به خود گرفته بود. اولین زندانیان این کاخ، مربوط می شوند به کودتای سوم اسفند 1299 خورشیدی؛ بازداشت شدگانی که در قصر قاجار، زندانی شدند. دوره به پهلوی که رسید، رضاخان قصر را تخریب کرد و بنا را گذاشت به ساخت قصر جدید. در آن دوره «مارکوف» روسی به سال 1307 خورشیدی مأمور شد برای ساختن اولین زندان مدرن ایرانی. زندان با 190 اتاق با گنجایش 800 زندانی ساخته شد. روزگاران که به سال 1382 خورشیدی رسید، تصمیم بر این شد که زندان قصر موزه شود. دلیل این تصمیم هم بافت فرسوده و در میانه شهر بودن این زندان بود.
فصل بهار جایش را به تابستان داده بود که سرگرد زمانی، رئیس زندان قصر که بعدها به درجه سرهنگی رسید و بعد از انقلاب هم محاکمه و اعدام شد، دستور عجیبی صادر کرد: «از این به بعد 45ساله ها به بالا، می توانند برای نماز صبح بیدار شوند!» بعد از این دستور مضحک، نگهبانان بند، مراقب بودند جز افراد مسن، دیگران برای اقامه نماز صبح بیدار نشوند؛ اما «محمدجواد تندگویان» یکی از اولین هایی بود که برای نماز صبح بیدار شد. مأمور زندان به او تذکر داد که نباید وضو بگیرد؛ اما او بی اعتنا وضو گرفت و نماز خواند. مأموران، اسامی زندانیان زیر 45 سال را که برای نماز بیدار شده بودند، نوشتند. یکی، دو ساعت بعد، از بلندگوی زندان نام عده ای اعلام شد که «تندگویان» یکی از آنها بود. تمام آنهایی که نامشان برده شده بود، در نگهبانی کتک مفصلی خوردند و دست هایشان را به میله آهنی سالن ملاقات زندانیان بستند و تا ساعت ها در همان حال رها شدند. هدف رئیس زندان زهرچشم گرفتن از زندانیان بود؛ اما «تندگویان» نقشه او را نقش برآب کرد. طبق صحبت های او با زندانیان، قرار شد همه زندانیان حتی آنهایی که مذهبی نبودند هم برای نماز صبح بیدار شوند. صبح روز بعد، تقریبا تمامی زندانیان برای اقامه نماز صبح، از خواب بیدار شدند. ولوله ای برپا شد، مأموران جا خورده بودند، نمی دانستند چه کار کنند. دوباره اسم نوشتند؛ اما همه چیز به همین نام نویسی ختم و آن دستور مضحک لغو شد.
«مجید بوجارزاده»، مدیر کل روابط عمومی وزارت نفت معتقد است که «محمدجواد تندگویان»، الگوی کاملی است برای نفتی ها. او که همه دانسته هایش از «تندگویان» حول شنیده ها و خوانده هایش از این شهید می چرخد، می گوید: «نفتی ها به همکار و همراه بودن با «تندگویان» افتخار می کنند.» «بوجارزاده» یک اعتراف هم دارد: «اعتراف می کنم که مجموعه نفت، آن گونه که شایسته این شهید است، برایش کار نکرده است؛ مرد میدانی که الگوی مقاومت و ایثار است.» به گفته او صنعت نفت، یکهزار و 100 شهید تقدیم انقلاب کرده، شهدایی که برخی در محل کار و به وقت عملیات جان شان را تقدیم مام وطن کرده اند: «پالایشگاه ها، شریان حیاتی تولید نفت و سوخت هستند، بنابراین یکی از اهداف دشمن در زمان جنگ بودند. با هر حمله دشمن، مردان نفت برای تعمیرات در صحنه آماده می شدند تا مبادا اختلالی در کار این شریان حیاتی ایجاد شود.» «بوجارزاده» بر این باور تاکید دارد که صنعت نفت در هر برهه ای، مردانه پای وظایفش ایستاده. ایستادگی که چه به وقت انقلاب و چه در برهه حساس جنگ تاثیرگذار بوده؛ البته در برهه سازندگی و حتی این روزها هم این ایستادگی همچنان ادامه دار است، مصمم تر از گذشته. او از یک چیز بسیار خشنود است، اینکه قصری که روزگاری مکان وحشت و شکنجه انسان های شریف این مرزوبوم بوده، به صحنه نور بدل شده است: «خوشحالم که سلولی که روزگاری از آن وحشت تراوش می شد، به خانه نور بدل و به نام شهید بزرگی همچون «تندگویان» مزین شده است.»
توافقنامه جامع راهبردی سندی محکم بر تحکیم روابط ایران و روسیه است
مشعل|در سفر اخیر مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری دولت چهاردهم به روسیه دیدار وی با ولادیمیر پوتین، فصل جدیدی از روابط و همکاری بین دو کشور ایران و روسیه آغاز شد تا تحولات گسترده و متفاوتی میان این دو یار دیرینه شکل گیرد؛ روندی که مسیر بازیگری متفاوت و ویژه ای را پیش روی دو کشور درعرصه منطقه وجهان خواهد گشود. می توان گفت در سال های گذشته هر قدر تحریم ها افزون بر ایران، دامان کشور همسایه را هم به عنوان دارنده رتبه نخست منابع گازی جهان گرفته، اما به موازات آن به تقویت همکاری و نقش آفرینی فی مابین منجر شده است تا به خلق شیوه های جدیدی همکاری دست بزنند که تقویت همکاری ها در حوزه انرژی از مهم ترین ها است. نتیجه این همکاری ها در این اظهارات وزیر نفت مشخص است که گفته است: «باید منتظر امضای قراردادهای جدید همکاری گازی و نفتی میان ایران و روسیه باشیم.»
مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری به تازگی در راس هیاتی به روسیه سفر کرد؛ در این سفر سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه، محسن پاک نژاد وزیر نفت، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و برخی دیگر از وزیران دولت چهاردهم وی را همراهی کردند.
این سفر دستاوری هم داشت و آن امضای توافقنامه جامع راهبردی میان دو کشور ایران و روسیه بود که مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین امضاکنندگان این سند مهم بودند.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران و ولادیمیر پوتین پس از امضای این توافقنامه جامع راهبردی که نقشه راه دو کشور در همه زمینه ها به ویژه انرژی محسوب می شود، در جمع خبرنگاران حاضر شدند و به ارائه توضیحاتی در همکاری های دو کشور بر پایه این سند راهبردی پرداختند.
رئیس جمهوری ایران با اشاره به امضای سند جامع همکاری های دو کشور گفت: این توافق، فصل جدیدی در روابط میان ایران و روسیه در همه زمینه ها به ویژه در زمینه همکاری های اقتصادی خواهد گشود. اطمینان دارم این سند که براساس منافع مشترک دو کشور تنظیم شده است، می تواند مسیر توسعه همکاری های ایران و روسیه را هموار و افق های روشنی را برای طرفین ترسیم کند.
مسعود پزشکیان با بیان اینکه هر دو کشور مصمم به رفع سریع موانع توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری از جمله در موضوع های تعرفه های گمرکی، بانکی، تبادل کالا و ارزهای ملی، ضمانت نامه های سرمایه گذاری، تسهیل تردد تجار و موضوع روادید هستند، بر افزایش سطح مبادلات تجاری با توجه به توانمندی ها و ظرفیت های موجود دو کشور و عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا تأکید کرد.
مسعود پزشکیان در ابتدای دوره ریاست جمهوری خود با اعلام مواضع دولت چهاردهم در زمینه دیپلماسی منطقه ای اعلام کرده بود: «چین و روسیه همواره در روزهای سخت دوست و پشتیبان ما بوده اند. ما این دوستی را بسیار ارزشمند می دانیم. روسیه یک هم پیمان راهبردی ارزشمند و همسایه ایران است و دولت من متعهد است که به گسترش و تقویت همکاری هایمان پایبند بماند. دولت من همکاری های دوجانبه و چندجانبه با روسیه را به ویژه در چارچوب هایی مانند بریکس، سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در اولویت قرار خواهد داد.»
به این ترتیب روابط رو به رشد ایران و روسیه که در امضای معاهده مشارکت جامع راهبردی نمایان شده است، باید در انتظار نقش آفرینی متفاوتی از دو کشور در عرصه انرژی به ویژه گاز باشیم.
ولادیمیر پوتین نیز در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با مسعود پزشکیان در زمینه صادرات گاز روسیه به ایران گفت: عرضه گاز روسیه به ایران می تواند به ۵۵ میلیارد مترمکعب در سال برسد، اما ابتدا باید در حجم اندک حداکثر 2 میلیارد مترمکعب آغاز شود.
از نتایج مهم در سفر هیات ایرانی به روسیه تمرکز بر صادرات گاز روسیه به ایران بوده است تا نمایشی از تقویت روابط در حوزه های راهبردی، به ویژه در بخش انرژی را به تصویر بکشد. در همین زمینه محسن پاک نژاد در پایان سفر مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری و هیات همراه اعلام کرد که مذاکرات مفصلی با مسئولان حوزه انرژی طرف روسی داشتیم و بندهای مربوط به قرارداد ایران و روسیه در مراحل پایانی قرار دارد.
وزیر نفت با اشاره به اینکه طی چند ماه گذشته مذاکرات مفصلی با مسئولان حوزه انرژی روسیه انجام شده است، افزود: موافقت های دو طرف در ارتباط با بندهای قراردادی به نقطه تقریبا نهایی رسیده است و در فرایند امضای تفاهمنامه نهایی آن، کار را جلو خواهیم برد.
پاک نژاد گفت: افزون بر پررنگ بودن بعد همکاری دو کشور ایران و روسیه در حوزه انرژی، آنچه از خروجی سفر رئیس جمهوری ایران و هیئت همراه رسانه ای شد، امضای توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه بود که قاب جدیدی از تحکیم روابط میان دو کشور را که قراردادهای نفتی و گازی ازسر فصل های مهم آن است، ثبت کرد.
پاک نژاد افزود: این توافقنامه با یک مقدمه و ۴۷ بند به گفته رؤسای جمهوری دو کشور، گشایشی در همکاری ها، به ویژه مناسبات اقتصادی تهران و مسکو خواهد بود.
این سند به گفته کاظم جلالی، سفیر کشورمان در مسکو، ایران و روسیه را در آستانه تحولی تاریخی قرار می دهد و امضای آن دو کشور را وارد فاز جدیدی از همکاری های راهبردی در قلمروهای اقتصادی و تجاری، حمل ونقل، انرژی و فناوری خواهد کرد.
به اعتقاد کارشناسان، معاهده مشارکت جامع راهبردی میان ایران و روسیه که سابقه نخستین آن به دهه 70(۱۳۷۹) بازمی گردد، بار دیگر می تواند زمینه ساز تحولات گسترده ای در همکاری های دوجانبه دو کشور شود. براساس ماده ۲۲ این سند همکاری که طرف های متعاهد همکاری در حوزه نفت و گاز را بر اساس اصول برابری و سودمندی متقابل گسترش خواهند داد و اقدام هایی را برای افزایش امنیت انرژی طرف های متعاهد از طریق استفاده بهینه از منابع سوخت و انرژی اتخاذ خواهند کرد. همچنین طرف ها متعهدند همکاری های دوجانبه انرژی در زمینه های تبادل تجربیات و به کارگیری فناوری های روزآمد و پیشرفته در استخراج، فرآوری و حمل ونقل نفت و گاز، مساعدت به شرکت ها و سازمان های ایرانی و روسی در بخش سوخت و انرژی جهت گسترش همکاری ها از جمله عرضه انرژی و عملیات سوآپ، تشویق سرمایه گذاری در چارچوب همکاری دوجانبه در پروژه های توسعه میادین نفتی و گازی در قلمرو طرف های متعاهد، تشویق پروژه های زیربنایی حائز اهمیت برای تأمین امنیت جهانی و منطقه ای انرژی، تأمین دسترسی بدون تبعیض به بازارهای بین المللی انرژی و افزایش رقابت پذیری آنها، همکاری و اجرای یک سیاست هماهنگ در چارچوب مجامع بین المللی انرژی مانند مجمع کشورهای صادرکننده گاز و اوپک پلاس، تبادل نظر و تجربیات در زمینه منابع تجدیدپذیر انرژی را ارتقا خواهند داد.
یکی از محورهای همکاری فی مابین ایران و روسیه تبدیل کشور به هاب منطقه ای انرژی از طریق انتقال گاز روسیه به ایران و بازصادرات آن است که به اعتقاد کارشناسان ضمن متنوع کردن دسترسی ایران به بازار انرژی و رفع کمبودهای داخلی به تقویت جایگاه کشور در بازار جهانی و در سطحی کلان تر ارتقای امنیت انرژی هم منجر خواهد شد.
با اجرایی شدن بندهای معاهده اخیر می توانیم شاهد افزایش امنیت انرژی باشیم، ضمن اینکه اجرای این موضوع یک بازی دو سر برد برای ایران و روسیه است.
وزیر نفت پیش از این سفر اعلام کرد: «روابط ایران و روسیه در حوزه انرژی به دلیل ظرفیت های فراوان دو کشور می تواند تأثیرات گسترده ای بر بازارهای جهانی انرژی داشته باشد. هدف ما بهره گیری از این فرصت ها برای تحقق اهداف مشترک است.»
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه نیز در برنامه تلویزیونی با اشاره به برنامه های رئیس جمهوری در سفر به روسیه اعلام کرد: ما مذاکرات مهمی در چند حوزه دیگر خواهیم داشت که یکی از آنها بحث صدور گاز روسیه به ایران و انتقال گاز روسیه از ایران است که می تواند ایران را به یک هاب انرژی و گاز در منطقه تبدیل کند.
حفاری نخستین چاه میدان نفتی رشادت با فناوری RSS رقم خورد
مشعل |متخصصان داخلی با تلاش خود موفق شدند حفاری نخستین چاه افقی میدان رشادت در آب های خلیج فارس به طول ۲.۵ کیلومتر را با استفاده از فناوری RSS به پایان برسانند تا در آینده افزایش تولید از این میدان قابل دسترس باشد. این میدان نفتی که یکی از مرغوب ترین نفت های دنیا را در آن می توان سراغ گرفت، با طرح توسعه ای قرار است به روزهای پررونق تری برسد.
سیستم دورانی هدایت شونده یا Rotary Steerable System که به اختصار به آن RSS گویند، یکی از ابزارهای مورد استفاده در حفاری جهت دار چاه های نفت و گاز است که با کمک آن امکان هدایت مته به مسیرهای مورد نظر، بدون آنکه دوران لوله ها متوقف شود، در دسترس خواهد بود. با توجه به مشکلات موجود در حفاری کج به وسیله موتور های درون چاهی، ابزار RSS در سال های 1998 و 1999 به منظور افزایش کارایی و بازدهی حفاری کج، سیستم دورانی هدایت شونده معرفی شد.عرضه فناوری سیستم دورانی هدایت شونده، مشکلات و محدودیت های زیادی را که در انواع حفاری های انحرافی قبلی وجود داشت، مرتفع می سازد. در طول دو دهه گذشته، سیستم های هدایت چرخشی، با تسهیل حفاری سریع و دقیق در شرایط چالش برانگیز، منجر به تحول بزرگی در صنعت حفاری شده اند.
ابزار RSS که همراه با سنسور های هوشمند است، در واقع به عنوان یک ربات در ته چاه عمل می کند و به صورت اتوماتیک عملیات حفاری را ممکن می سازد و در این سیستم داده های حفاری اعم از شیب چاه و آزیموت به صورت آنی ثبت می شوند.
سعید محمدی، رئیس اداره حفاری شرکت نفت فلات قاره ایران که خبر پایان یافتن حفاری با استفاده از فناوری RSSدر میدان رشادت را اعلام کرده، گفته است: حفاری چاه های میدان رشادت با چالش های متعددی از جمله هرزروی شدید گل حفاری و ریزش شیل های سازند کژدمی همراه است که با طراحی انجام شده، این فواصل از سوی لوله های جداری پوشانده شد.
شرکت نفت فلات قاره ایران به نقل از او گفته است: مهم ترین چالش حفاری چاه های میدان نفتی رشادت، طول زیاد حفره مخزنی و ضخامت کم لایه بهره ده مخزن به میزان کمتر از سه متر است، از این رو استفاده از ابزار RSS/LWD در این میدان الزام آور است.
میدان نفتی رشادت در حوزه شرکت نفت فلات قاره ایران قرار دارد و سابقه بهره برداری از آن، به سال های دور یعنی 1347 بازمی گردد، پس از آسیب های ناشی از جنگ، این روزها با طرح توسعه ای نگهداشت و افزایش تولید، در انتظار روزهای پررونقی است که حاصل آن، افزایش تولید چند برابری نفت خام در آن خواهد بود. در این میدان نفتی، یکی از مرغوب ترین نفت های دنیا را می توان سراغ گرفت.
طرح توسعه میدان رشادت از مجموعه طرح های نگهداشت و افزایش تولید نفت محسوب می شود که در گستره فعالیت سه شرکت تابع شرکت ملی نفت ایران (شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، شرکت نفت فلات قاره ایران و شرکت نفت مناطق مرکزی ایران) در محدوده جغرافیایی هفت استان کرمانشاه، ایلام، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، فارس و هرمزگان تعریف شده و شامل 33 پروژه (29 پروژه در بخش خشکی و چهار پروژه در بخش فراساحل) است که نخستین قرارداد آن، مهر سال 1397 برای پروژه سیری (میدان های سیوند و اسفند) شرکت نفت فلات قاره ایران امضا شد و طرح توسعه میدان رشادت در زمره آخرین بسته های قراردادی بود که به امضا رسید.
رئیس اداره حفاری شرکت نفت فلات قاره ایران گفته است: با توجه به تحریم های ظالمانه علیه صنعت نفت کشورمان و خروج پیمانکاران غربی از کشور، انجام این عملیات از اوایل دهه ۹۰ تاکنون به تأخیر افتاده بود که با تلاش ها و پیگیری های مستمر و تأمین ابزار RSS/LWD حفاری نخستین چاه افقی با طول حفره مخزنی حدود ۲.۵ کیلومتر و عمق نهایی ۴۴۰۰ متر بدون انحراف از برنامه حفاری در دی ماه ۱۴۰۳ با همکاری یکی از شرکت پیمانکار داخلی با موفقیت به پایان رسید و حفره مخزنی به وسیله آستری شیاردار تکمیل شد.
او درباره طرح توسعه میدان نفتی رشادت افزوده است: این طرح پس از نصب سکوهای W۰ و W4 آغاز شد و عملیات حفاری به منظور تکمیل ۲۰ حلقه چاه از سال ۱۴۰۰ از سوی پیمانکار در قالب قراردادهای EPD مجدداً ادامه یافت.
طرح توسعه میدان نفتی رشادت شامل حفاری ۱۰ حلقه چاه تولیدی و ۱۰ حلقه چاه تزریقی است، با حفاری چاه های تزریقی و تولیدی، تولید روزانه نفت این میدان ۳۵ هزار بشکه افزایش می یابد و تولید میدان در مجموع به ۵۰ هزار بشکه در روز می رسد.
با پایان یافتن اجرای طرح توسعه این میدان، تولید نفت خام آن به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت و با توجه به تولیدی شدن پنج حلقه چاه جدید در میدان نفتی رشادت در قالب طرح تولید زودهنگام، با آغاز دور جدید تعمیرات پمپ های درون چاهی میدان رشادت، تولید نفت خام این میدان افزایش خواهد یافت.
میدان نفتی رشادت خاطرات ریز و درشت زیادی را از زمان اکتشاف تاکنون دارد، از مهم ترین آن می توان به دوران جنگ اشاره کرد. درتاریخ 24 مهر1365 سكوی رشادت مورد حمله هوایی رژیم بعث قرار گرفت و بر اثر این حمله به سكوی بهره برداری صدمات عمده ای وارد و تولید میادین رشادت و رسالت كه عملیات فراورش هر دو میدان در این سكو صورت می گرفت، متوقف شد. سكوی بهره برداری و تأسیسات دكل حفاری مربوط به آن و خطوط لوله آن بشدت آسیب دید و به دریا سقوط كرد. در این حمله دو نفر از كاركنان شهید و یك نفر مفقودالاثر شد. در این حمله سكوی بهره برداری با وسایل مستقر در آن طعمه حریق شد و چون در زمان حمله، عملیات بهره برداری در جریان بود، ظروف تحت فشار آن منفجر و به همراه دو عدد پل ارتباطی كاملاً منهدم و غرق و آتش سوزی در رشادت پس از 12ساعت مهار شد. در تاریخ 24 تیر1366دوباره سكوی رشادت 7 مورد تهاجم هواپیماهای رژیم بعث قرار گرفت. با این حال پیش بینی می شد عملیات بازسازی تاسیسات این منطقه در سال 1367 پایان یابد و این میدان به تولید بازگردد؛ اما با حمله به تأسیسات رشادت در تاریخ 27 مهر1366 و از بین رفتن تمام تجهیزات روی سكوها، فوران چاه ها و ناامن شدن منطقه، كلیه پروژه های تعمیراتی متوقف شد.
آمریكا در 27 مهر1366 با پنج فروند ناوشكن و حدود یکهزار گلوله توپ 120 میلی متری تأسیسات دریایی، چاه های رشادت و سكوهای حفاری و مسكونی رشادت را به آتش كشید و با بستن مواد انفجاری روی پایه های سكوی نیروگاه، تمامی سكو و تجهیزات آن را در آب غرق كرد.
میدان نفتی رشادت و سکوهای نصب شده بر آن پس از سال ها فاصله گیری از آتش توپ و گلوله، با تلاش و ایثارگری های متخصصان نفتی، با تغییرات فرایندی و تعریف طرح توسعه با هدف افزایش تولید در آن با بهره گیری از فناوری های جدید به روزهای اوج خود بازگشته است و برای صنعت نفت ایران افتخارآفرینی می کند.
با تلاش کارکنان متعهد و متخصص محقق شده است
مشعل میان آخرین رشته کوه های فلات ایران در زاگرس جنوبی پالایشگاه گازی وجود دارد که یکی از تامین کنندگان گاز طبیعی در قطب تولید گاز جنوب کشور است. این پالایشگاه در دو فاز طی سال های 1381 تا 1385 با ظرفیت اسمی 6/80 میلیون مترمکعب در روز به بهره برداری رسیده است و سهم شایانی در تولید گاز کشور دارد. در پایین دست این شرکت، پالایشگاه استحصال اتان و پالایشگاه تولید بنزین راه اندازی شده است که خوراک آنها را پالایشگاه گاز پارسیان تامین می کند. در گفت وگو با علمدار بابایی، مدیرعامل شرکت پالایش گاز پارسیان به بررسی فعالیت های این شرکت پرداخته ایم که در ادامه می خوانید .
ماموریت پالایشگاه گاز پارسیان فراورش گازی است که از میدان های مستقل موجود در استان فارس تامین و در حال حاضر از چهار میدان مستقل گاز دریافت می شود. میدان تابناک، خوراک واحدهای پارسیان 1 و میدان های هما، شانول و وراوی خوراک واحدهای پارسیان 2 را تامین می کنند. بخشی از واحدهای پارسیان 1 در سال 1382 و بخش دیگر پارسیان 1 و واحدهای پارسیان 2 در سال 1385 راه اندازی شده است. محصول اصلی این پالایشگاه گاز طبیعی است که خوراک پالایشگاه استحصال اتان پارسیان سپهر را تامین می کند و گاز سبک برگشتی از آن پالایشگاه، وارد ایستگاه تقویت فشار و پس از افزایش فشار به شبکه سراسری گاز تزریق می شود، ضمن آنکه میعانات گازی تولیدی این پالایشگاه در مخازن ذخیره می شود. قسمتی از میعانات تولیدی به پالایشگاه بنزین سازی انتقال می یابد و بقیه آن برای صادرات یا انتقال به سایر مصرف کننده های داخلی به عسلویه منتقل می شود.
در 10 ماه سال (15 دی ماه 1403) 7/14 میلیارد مترمکعب گاز در پالایشگاه گاز پارسیان فراورش شده است که از این مقدار، 4/13 میلیارد مترمکعب به خط سراسری گاز تزریق شده و 2/1 میلیارد مترمکعب برداشت خالص پالایشگاه استحصال اتان بوده است.
در این مدت، 5/3 میلیون بشکه میعانات گازی در این پالایشگاه تولید شده که از این مقدار، 9/1 میلیون بشکه به عسلویه ارسال و 6/1 میلیون بشکه خوراک پالایشگاه بنزین سازی شده است.
واحد استحصال اتان در تکمیل زنجیره ارزش است. خوراک این مجموعه به وسیله پالایشگاه گاز پارسیان تهیه می شود. سال گذشته 26/1 میلیارد مترمکعب خالص برداشتی مجموعه استحصال اتان از این پالایشگاه بوده است.
عمده ترین فعالیتی که برای پایداری تولید گاز صورت می گیرد، تعمیرات اساسی سالانه است که این فعالیت امسال نیز در این پالایشگاه صورت گرفته است. پایان مهرماه پایان تعمیرات اساسی سالیانه این پالایشگاه بوده است که بر اساس برنامه ریزی اقدام شد. با توجه به انجام کامل تعمیرات اساسی و در مدت زمان تعیین شده، این پالایشگاه آمادگی دارد که در بازه سرد سال تولید پایدار خود را ادامه دهد.
از دو سال قبل برنامه ای را برای بهینه کردن تعمیرات اساسی در دستور کار قرار داده ایم مبنی بر کاهش زمان و مدت انجام تعمیرات اساسی که به صورت جدی در این مقوله به موفقیت هایی دست یافتیم. تغییراتی در روش ها، پایش روش ها و پیشگیری از مخاطرات با ارزیابی ریسک در این زمینه شکل گرفت که نتایج اثربخشی را در زمینه تعمیرات اساسی واحدهای مختلف و تجهیزات ثابت در پی داشت.تامین مولکولارسیو بسترهای نم زدایی که جزء اقلام شیمیایی راهبردی است، با استفاده از توان سازندگان داخلی صورت گرفته است؛ به گونه ای که سال گذشته از سوی یک شرکت جدید که سازنده داخلی است، مولکولارسیو موردنیاز این پالایشگاه تامین شده است.بیش از 80 درصد خریدهای مورد نیاز تجهیزات و قطعات از منابع داخلی صورت می گیرد و تامین قطعات هرگز چالشی در بحث تولید پایدار این پالایشگاه ایجاد نکرده است.
طراحی واحدهای این پالایشگاه برای دریافت گاز شیرین است، اما به دلیل تغییر رفتار چاه ها در میدان هایی که گاز آن به عنوان خوراک این پالایشگاه مورد استفاده قرار می گیرد، تغییراتی در خوراک به وجود آمده است، این تغییرات شامل افزایش مقدار سولفید هیدروژن در گاز و افزایش میزان آب و یون کلراید در مایعات دریافتی است که این تغییرات به ایجاد خوردگی و اثرات جانبی دیگر در تجهیزات فرایندی منجر شده است. در این زمینه تعویض خطوط لوله و نوسازی تجهیزاتی که در معرض این تغییرات خوراک قرار گرفته اند، انجام شده است. واحدهای سیلابه گیر در سال های اخیر به دلیل تعویض خطوط تقریبا نوسازی شده اند.
بله، مراکز تفکیک تابناک، هما و وراوی از سوی شرکت نفت مناطق مرکزی در حال ساخت است که در تثبیت خوراک این پالایشگاه بسیار اثرگذار است. براساس برآوردها مرکز تفکیک تابناک سال آینده به بهره برداری خواهد رسید، همچنین تزریق مواد شیمیایی برای تعدیل مقدار H2S خوراک گاز پالایشگاه صورت می گیرد که لازم است ضمن تسریع در اجرای پروژه های بالادستی یاد شده، اقدام های اثربخشی برای پایداری تولید و تأمین کیفی خوراک این پالایشگاه انجام شود.
برای تامین و افزایش خوراک پالایشگاه، برنامه هایی در وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران وجود دارد. افزون بر مراکز تفکیک در دو میدان وراوی و هما ایستگاه تقویت فشار برای افزایش میزان برداشت گاز از این میادین راه اندازی می شود که امسال ایستگاه تقویت فشار میدان وراوی به بهره برداری رسیده است. طبق برنامه های ابلاغی، مقرر شده است پس از توسعه، گاز میدان های پازن و میدان ارم نیز به این پالایشگاه منتقل شود.
میزان گاز دریافتی پالایشگاه بر اساس تعهد تولید تکلیفی، به طور میانگین 63 میلیون مترمکعب در روز است که با دریافت گاز میدان های جدید، ظرفیت این پالایشگاه به ظرفیت طراحی می رسد.
با برنامه ریزی، کنترل، پایش، همچنین تعریف پروژه های کاهش و فروش گازهای مشعل، پالایشگاه گاز پارسیان به کاهش بیش از 98 درصدی مشعل سوزی در پایان سال 1405 نسبت به سال مبنا (1398) خواهد رسید و 2 درصد باقی مانده نیز برای روشن نگه داشتن شمعک ها (پایلوت ها) استفاده می شود.
با کنترل و پایش گازهای ارسالی به مشعل، تاکنون کاهش 50 درصدی مشعل سوزی نسبت به سال مبنا محقق شد.
با اجرای پروژه اصلاح شبکه فلرهای فشار بالای پارسیان 2 گازهای مشعل مقدار 22 میلیون مترمکعب در سال کاهش خواهد یافت(کاهش 75 درصدی نسبت به سال مبنا) و 20 میلیون مترمکعب از باقی مانده گازهای مشعل از طریق مزایده به فروش رفته است که با اجرای پروژه بازیابی باقی مانده، گازهای مشعل از طریق برنده مزایده، موفق به کاهش 98 درصدی نسبت به سال مبنا خواهیم شد.
پروژه های در دست اجرا بالغ بر 1500 میلیارد ریال است که از جمله آنها می توان به پروژه های کاهش گازهای ارسالی به مشعل شامل پروژه اصلاح شبکه فلرهای فشار بالای پارسیان 2 و فروش گاز مشعل از طریق مزایده، جایگزینی روشنایی با محوطه عملیاتی با تجهیزات بروز و کم مصرف و نصب پکیج لامپ های LED اشاره کرد و برنامه ها و پروژه های آتی در دست اقدام نیز بالغ بر 2500 میلیارد ریال است که از جمله این پروژه ها، نصب دو دستگاه پایش آنلاین خروجی دودکش، اخذ مجوزهای لازم به منظور احداث سیستم پایش و اندازه گیری(حفر چاهک پایش محیط زیست)، اجرای پروژه اصلاح شبکه فلرهای فشار بالای (HP) پارسیان2، مديريت هوشمند ساختمان هاي عملیاتي و صنعتي (BMS)، نصب انرژی سنج در ساختمان ها، تامین برق خورشیدی فتوولتاییک جهت اقامتگاه عملیاتی، آشپزخانه صنعتی و ساختمان های پالایشگاه(2واحد200کیلوواتی)، ارتقای دودکش مشعل واحد 500 به Air Assistant با نصب Blower و احداث نيروگاه خورشيدي با ظرفیت 5/1 مگاوات را شامل می شود.
یک مرکز نوآوری در این پالایشگاه تأسیس شده است که با پارک علم و فناوری استان فارس و دانشگاه هایی که در منطقه وجود دارد، تفاهم نامه های همکاری امضا شده است، ضمن آنکه کمیته خودکفایی ساخت داخل نیز در این پالایشگاه فعال است که ساخت بار اول برخی تجهیزات در این کمیته و واحدهای پژوهش و فناوری و امور کالا صورت می گیرد. طبق نظام نامه پژوهش که وزارت نفت ابلاغ کرده، برای بحث های تجاری سازی و ساخت اول یک روش تعیین شده است و بحث های پژوهش هم در این فرایند قرار گرفته اند. کالاها و تجهیزاتی که ساخت بار اول و دانش بنیان است، از طریق دستورعمل ابلاغی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در فرایند ساخت قرارمی گیرند. بیش از 80درصد تأمین کالاهای این پالایشگاه داخلی است. در حال حاضر بسیاری از نیازهای پالایشگاه احصا شده است. برای موارد خاص که جزء اقلام راهبردی است، دو ماده که یکی از آنها نوعی روغن حرارتی و دیگری هم ماده ای به نام سیلیکا ژل است ،ساخت و تهیه آن به شرکت های داخلی دانش بنیان در حال پیگیری است. این مواد، آمریکایی و اروپایی است که با تامین آنها در داخل کشور انحصار این شرکت های خارجی در این بخش شکسته می شود.
سال 1401 با تشکیل کارگروه تخصصی در پالایشگاه گاز پارسیان، دو واحد از چهار واحد نیروگاه 100 مگاواتی که راه اندازی آن چندین سال طول متوقف شده بود، به بهره برداری رسید. سال 1402 نیز دو واحد دیگر راه اندازی شد و به بهره برداری رسید.
به منظور افزایش ظرفیت ذخیره سازی میعانات گازی، ساخت یک مخزن 70 هزار مترمکعبی از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در این پالایشگاه شروع شده بود که با مشارکت و همکاری پالایشگاه ساخت این مخزن به اتمام رسید و اکنون در مرحله راه اندازی است.
چهار مخزن ذخیره سازی میعانات گازی در پالایشگاه موجود است و با راه اندازی و ایجاد مخزن جدید که 70 هزار مترمکعب است، ظرفیت ذخیره سازی میعانات گازی در این پالایشگاه افزایش می یابد.
در خصوص تکمیل زنجیره ارزش نیز در بخش پایین دست پالایشگاه، مجوز تامین خوراک به پالایشگاه تولید بنزین با ظرفیت 20 هزار بشکه در روز داده شده و با دریافت خوراک از این پالایشگاه، بنزین، نفت گاز و سایر مشتقات نفتی به دست آمده است.
مهناز محمدی همزمان با برودت هوا و آغاز فصل سرد سال از آبان ماه، مصرف گاز طبیعی در کشور افزایش یافت و رکوردهای جدیدی ثبت کرد. طبق تازه ترین آمار اعلام شده از سوی سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون 6 مرتبه رکورد تولید گاز در کشور شکسته شده است؛ به گونه ای که هم اکنون روزانه بیش از 876 میلیون مترمکعب گاز تولید و به شبکه تزریق می شود. این آمار در حالی اعلام شد که 16 دی ماه امسال مصرف گاز در بخش های خانگی و تجاری به ۶۴۳میلیون مترمکعب رسید؛ رقمی که نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن حاکی از رشد 20 درصدی بود. پیش از این نیز در تاریخ 26 آذرماه، 671 میلیون مترمکعب گاز به بخش های خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده تحویل شده بود. اختصاص 70 تا 78 درصد از گاز طبیعی تولید شده در کشور به بخش های خانگی، تجاری و صنایع جزء، از دیگر آمار قابل توجهی است که در بخش مصرف این سوخت پاک در کشور به ثبت رسیده است. قبل از انقلاب فقط ۵۱ هزار مشترک گاز در ایران وجود داشت، اما در دوران انقلاب این سهم به ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است. کل شبکه روستایی و شهری دوران قبل از انقلاب حدود ۲ هزار کیلومتر بوده که در حال حاضر این میزان به ۴۴۳ هزار کیلومتر رسیده است. 40 هزار و 200هزار کیلومتر شبکه فشار بالا در کشور وجود دارد که گاز را از میدان های گازی جنوب به نقاط دورافتاده کشور ارسال می کند. در حال حاضر یکهزار و 253 شهر کشور از نعمت گاز برخوردارند و به بیش از ۳۹ هزار و ۷۰۰ روستا نیز گازرسانی شده است. قبل از انقلاب فقط سه روستا از نعمت گاز برخوردار بودند، اما در حال حاضر بیش از ۹۸ درصد شهرها و ۸۵ درصد روستاهای کشور از نعمت گاز برخوردارند و این آمار نشان می دهد که وزارت نفت در تامین گاز مورد نیاز مردم شهر و روستا از هیچ کوشش و تلاشی دریغ نکرده است، زیرا از زمان آغاز زودهنگام فصل سرما گاز هیچ مشترکی در این بخش قطع نشده است. طبق آمار ارائه شده، اکنون بیش از ۳۰ میلیون واحد خانگی شهری و روستایی در کشور زیر پوشش شبکه گازرسانی قرار دارند که ارائه خدمت به این تعداد واحد، نیازمند برنامه ریزی دقیق و مستمر است. شبکه گازرسانی کشور، از بزرگ ترین شبکه های گازی در دنیاست؛ از این رو نگهداشت چنین سیستمی به همراهی و همدلی همه ارکان این صنعت بزرگ نیاز دارد.
شبکه گازرسانی مویرگ های حیاتی بیشتر نقاط کشور از مناطق سخت گذر تا مناطق شمالی را دربر گرفته و به همت کارکنان و تلاشگران این صنعت، سوخت پاک در اختیار بخش های مختلف قرار می گیرد. همت و تلاش مضاعف کارکنان صنعت گاز در گرم نگاه داشتن منازل تک تک ایرانی ها در زمانی که دمای هوا در برخی نقاط کشور به زیر صفر درجه می رسد، ستودنی است، زیرا این موضوع امنیت و آسایش را به ارمغان آورده است.
مشعل بهره گیری بهینه از تجهیزات و تصمیم های شجاعانه در کنار آرایش موفق زمستانی، مدیریت راهبردی تأسیسات تقویت فشار گاز و آرایش هوشمندانه در میزان انتقال گاز در خطوط لوله فشار قوی، ازجمله عوامل مهم پایداری انتقال گاز در روزهای سرد زمستان است و این مهم با تلاش شبانه روزی و بی وقفه کارکنان شرکت انتقال گاز ایران در کنار دیگر بخش های صنعت گاز کشور رقم می خورد. این مجموعه خدمات رسان برای پایداری ناوگان انتقال گاز می کوشد تا هیچ وقفه ای در انتقال ایمن گاز پیش نیاید. با تلاش شبانه روزی کارکنان و برنامه ریزی دقیق، ناوگان انتقال گاز ایران با بالاترین بازدهی کار می کند. در حال حاضر با شکسته شدن رکورد ۸۷6 میلیون مترمکعب انتقال گاز در 24 دی ماه امسال شاهد ثبت ششمین رکوردشکنی انتقال گاز در کشور هستیم.
هم اکنون انتقال گاز با 40 هزار و 219 کیلومتر خط لوله، معادل سه برابر قطر کره زمین انجام می شود . 348 کمپرسور که از نظر تعداد، معادل 75 درصد موتورهای فعال ناوگان هواپیمایی مسافربری کشور است، در ایستگاه های تقویت فشار گاز فعال هستند که انتقال ایمن و پایدار گاز را انجام می دهند. بخش انتقال گاز کشور اقدام های شاخصی را به منظور عبور از فصل سرد سال انجام داده است که از مهم ترین آنها می توان به رشد بیش از 21 درصدی کارکرد توربین ها از ابتدای شهریورماه تا پایان آبان ماه 1403 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته اشاره کرد. درحال حاضر، حریم تحت پایش خطوط انتقال گاز کشور 15 هزار و 722 کیلومترمربع معادل یک درصد از کل مساحت کشور است که از سوی کارکنان بخش های مرتبط در شرکت انتقال گاز ایران صورت می گیرد.
بررسی شاخص های عملکردی حوزه انتقال گاز نشان می دهد که در بازه شهریور تا آبان ماه سال های 1402 و 1403 قابلیت به کارگیری در شرکت انتقال گاز به میزان 7/13 درصد رشد داشته است، ضمن آنکه در بازه شهریور تا آبان ماه سال های 1402 تا 1403 قابلیت دسترسی در این شرکت در حالت 90 درصد حفظ شده است. قابلیت اطمینان نیز در این شرکت در سال 1403 به 6/97 درصد رسیده است که نسبت به سال 1402 رشد34/1 درصدی را نشان می دهد.
تعداد تاسیسات تقویت فشار گاز در سال 1402 با رشد 4/4 درصدی از 90 دستگاه به 94 دستگاه در سال جاری رسیده است . تعداد واحدهای توربوکمپرسوری از 333 عدد در سال 1402با رشدی 5/4 درصدی به 348 عدد در سال 1403 افزایش یافته است. تعداد مراکز بهره برداری خطوط لوله از 61 مرکز در سال 1402 به 62 مرکز رسیده است و طول خطوط لوله انتقال گاز از 39 هزار و 169 کیلومتر در سال 1402 به 40 هزار و 219 کیلومترمربع در سال 1403 افزایش یافته است که رشد 7/2 درصدی را نشان می دهد.
در بخش تعمیرات نیز شاهد دستاوردهای قابل توجهی هستیم که تعمیرات اساسی و دوره ای واحدهای توربوکمپرسور در سال جاری به 22 دستگاه رسیده؛ در حالی که در سال 1402 این رقم 13 عدد بوده است. در بخش پیگرانی 352 کیلومتر پیگرانی هوشمند صورت گرفته است که نسبت به سال گذشته 317 کیلومتر افزایش یافته است. در سال 1403 نیز 45 هزار و 183مترمربع تعویض پوشش صورت گرفته که نسبت به سال 1402 که 17 هزار و 192 مترمربع بوده، 27 هزار و 991 مترمربع رشد داشته است. تکمیل و بهبود سیستم بهای تمام شده(ABC)، پیاده سازی و بهره برداری از ویرایش جدید سامانه نگهداری و تعمیرات، بهره برداری از تاسیسات کنترل فشار گاز سمنان، تزریق گاز 419کیلومتر از خطوط لوله ، بهره برداری از 4 واحد تاسیسات تقویت فشار گاز دوراهان 10 و آب پخش 6، اتصال نهایی انشعاب نیروگاه گیلان به خط 42 اینچ جدید رشت چلوند، تعویض 8 مورد شیرهای فرسوده در تاسیسات اندازه گیری و صادرات گاز جلفا و صدور بیش از 23 هزار و 500 نوع دستورکارهای تعمیرات دوره ای و اضطراری در سامانه IPCMMS بخشی از اقدام های شاخص شرکت انتقال گاز ایران به منظور عبور از فصل سرد سال بوده است. صرفه جویی به میزان 640 میلیارد ریال از طریق به کارگیری تجهیزات و کالاهای مازاد سایر شرکت ها در همسویی با تحقق اهداف راهبردی، استفاده بهینه از دارایی ها، توسعه شراکت های راهبردی، مدیریت تعاملات و مدیریت بهای تمام شده، بخش دیگری از اقدام هایی است که این شرکت به منظور انتقال پایدار و ایمن گاز در فصل سرد سال انجام داده است .
تبدیل شرکت پالایش نفت آبادان به مدرن ترین پالایشگاه منطقه و جهان
مشعل پالایشگاه نفت آبادان، به عنوان یکی از قدیمی ترین و بزرگترین پالایشگاه های کشور، طی دهه های گذشته نقش مهمی در تامین بنزین و سایر فراورده های نفتی داشته است. این پالایشگاه که در حال حاضر 25 درصد سوخت مورد نیاز کشور را تامین می کند، همزمان با نوسازی واحدهای قدیمی، به دنبال توسعه، افزایش واحدهای جدید و تثبیت ظرفیت خود است. خبرنگاران در روز«هوای پاک» مهمان پالایشگاه نفت آبادان بودند که فردین راشدی، مدیرعامل این پالایشگاه درخصوص فعالیت ها و اقدام های انجام شده یا در دست اقدام، پاسخگوی پرسش های آنها بود.
پالایشگاه نفت آبادان از زمان شروع به کار خود در سال1288 تاکنون، چند دوره تاریخی مثل جنگ جهانی اول و دوم، انقلاب و جنگ تحمیلی را پشت سر گذاشته و امروز هم در شرایط تحریم، یکی از محورهای اصلی رفع ناترازی انرژی در کشور به شمار می رود.
فردین راشدی ،مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان در این نشست خبری که به مناسبت روز "هوای پاک" و در محل این پالایشگاه برگزارشد، با ذکر این مقدمه گفت: پالایشگاه نفت آبادان درحال حاضر توان تولید بنزین با استاندارد یورو ۴ و عدد اکتان ۹۷ را دارد؛ اما آنچه به این پالایشگاه تکلیف شده، این است که در شرایط کنونی کشور، فقط بنزین معمولی با اکتان ۸۷ تولید کنیم. در واقع این اقدام برای افزایش کمّی تولید بنزین و یکی از تصمیم های دولت است.
وی با بیان اینکه احداث واحد تقطیر ۲۱۰ هزار بشکه ای و بهره برداری از بزرگ ترین واحد هیدروکراکر خاورمیانه در پالایشگاه نفت آبادان، یکی از پروژه های مهم این پالایشگاه محسوب می شود، افزود: واحد هیدروکراکر پالایشگاه نفت آبادان، نفت گاز در سطح یورو ۵ تولید خواهد کرد که به این ترتیب، سطح کیفی فراورده ها در پالایشگاه افزایش خواهد داشت.
مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان با اعلام اینکه در فاز نخست طرح تثبیت ظرفیت پالایشگاه نفت آبادان، بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری شده و برای اجرای بخش دوم آن نیز به یک میلیارد و 800 میلیون یورو نیاز است، افزود: این طرح به عنوان یکی از بزرگترین طرح های ملی معرفی و در حال حاضر کار محوطه سازی و شمع کوبی آن آغاز شده که در تلاش برای تامین اعتبار آن هستیم.
راشدی با بیان اینکه این واحد، یکی از مدرن ترین واحدهای عملیاتی پالایشگاه خواهد بود، گفت: تلاش ما بر این است که در 45 ماه آینده، تمام واحدهای پالایشگاه را کیفی سازی کنیم. یکی از مسیرهای تامین اعتبار ما، خط اعتباری چین است که اگر از این مسیر موفق نشویم، با مجوزهایی که مجلس از محل فروش فراورده های خودمان داده، برای این پروژه تامین اعتبار خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در صورت اجرایی شدن این پروژه ها تا 45 ماه آینده، پالایشگاه نفت آبادان به یکی از مدرن ترین پالایشگاه های منطقه و جهان تبدیل خواهد شد، ضمن اینکه نگرانی تأمین نفت کوره نیروگاه ها هم برطرف می شود و به شکل همزمان، کیفی سازی واحد حذف گوگرد نیز اجرایی خواهد شد تا مازوت ارائه شده کیفیت بهتری داشته باشد.
مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان با بیان اینکه به دنبال اجرای پروژه تثبیت ظرفیت پالایشگاه نفت آبادان، ظرفیت تولید روزانه بنزین بین ۸ تا ۱۰ میلیون لیتر افزایش خواهد داشت، اظهار کرد: این بنزین در سطح یورو 5 تولید می شود که تحقق آن با حمایت دولت چهاردهم خواهد بود. امیدواریم طی ۴۰ ماه آینده، شاهد کیفی سازی تمامی فراورده ها در پالایشگاه نفت آبادان باشیم.
راشدی به موضوع جایگزینی اتانول با هدف کاهش میزان آلاینده ها نیز اشاره ای داشت و گفت: پالایشگاه نفت آبادان در حال حاضر توان تولید بنزین با استاندارد یورو ۴ و تولید بنزین با اکتان ۹۷ را دارد؛ اما آنچه به این پالایشگاه تکلیف شده، آن است که در شرایط فعلی کشور فقط بنزین معمولی با اکتان ۸۷ تولید کند. در واقع این اقدام برای افزایش کمّی تولید بنزین، یکی از تصمیم های دولت است.
وی با اعلام اینکه در پروژه های محدود و تعمیرات اساسی واحدهای پالایشگاهی و یوتیلیتی ها، برای حدود 7 هزار نفر اشتغالزایی صورت گرفته که بیش از 80 درصد نیروهای به کار گرفته شده از ساکنان بومی استان بوده اند، گفت: در هر بار تعمیرات اساسی، بین 500 تا 900 نفر به شکل غیر مستمر مشغول به کار می شوند که با عملیاتی شدن فاز دوم طرح تثبیت، بیش از 3 هزار نفر از نیروهای بومی استان و شهر آبادان جذب خواهند شد.
مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان با بیان اینکه در طراحی اولیه پالایشگاه دریافت پنج نوع خوراک پیش بینی شده بود، افزود: هم اکنون به طور روزانه 500 هزار بشکه شامل سه نوع خوراک نفت خام از سه منطقه عملیاتی اهواز، امیدیه و دارخوین دریافت می کنیم که این میزان، در زمان استفاده از فرصتی که مجلس برای فروش فراورده به نفع پروژه های پالایشگاه تعیین کرده، کافی خواهد بود.
راشدی گفت: هم اکنون تولیدی این پالایشگاه 40 نوع فراورده است که با توجه به تقاضای داخلی و شرایط نوسازی واحدهای عملیاتی، برنامه ریزی می شود.
مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان در ادامه اشاره ای نیز به اقدام های انجام شده از سوی این پالایشگاه در حوزه مسئولیت اجتماعی داشت و گفت: ما خود را مدیون همشهریان مان می دانیم که در شرایط سخت عملیاتی و آلودگی هوا کار می کنند. تلاش ما بر این است که با کاهش میزان آلایندگی این پالایشگاه به حداقل ممکن، برای این مردم خلق ثروت داشته باشیم. طی این سال ها اقدام های اصلاحی زیادی برای بهبود شرایط آب و هوایی آبادان انجام شده که این فعالیت ها ادامه دار خواهد بود.
وی با اشاره به راه اندازی مجدد مرکز مهارت های فنی در آبادان برای آموزش تخصصی نیروهای مورد نیاز پالایشگاه گفت: حوزه منابع انسانی شرکت برای همه نیروها از جمله نیروهای ارکان ثالث خود، دوره های آموزشی ضمن خدمت برگزار کرده، ضمن اینکه از معدود شرکت هایی است که با هدف افزایش رضایتمندی کارکنان خود، کارت اعتباری خرید از مراکز مختلف را برای آنها در نظر گرفته است.
دراین نشست خبری فاطمه کاهی، رئیس روابط عمومی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران نیز با اشاره به برگزاری تور رسانه ای همزمان با روز "هوای پاک" گفت: پالایشگاه نفت آبادان به عنوان قدیمی ترین و بزرگترین پالایشگاه کشور، در بحث افزایش کیفیت فراورده های نفتی پیشرو بوده و هم اکنون 25 درصد فراورده های نفتی کشور از طریق این پالایشگاه تامین می شود.
وی در ادامه افزود: پالایشگاه نفت آبادان، علاوه بر اقدام های ارزشمندی که در زمینه حفظ محیط زیست و هوای پاک انجام داده، نقش مهمی نیز در کاهش ناترازی انرژی کشور داشته است.
در ادامه برگزاری این تور رسانه ای که نمایندگانی از رسانه های محلی و سراسری در آن حضور داشتند، خبرنگاران به همراه مدیران پالایشگاه نفت آبادان، از طرح های توسعه این پالایشگاه بازدید کردند.
25 طرح کاهش مشعل سوزی با 71 درصد پیشرفت در جریان است
مشعل سوختن گازهای مشعل، قدمتی به اندازه تاریخ نفت در ایران دارد؛ مشعل هایی همیشه روشن که اگرچه به نماد این صنعت تبدیل شده اند؛ اما در واقع سرمایه ای است که جدا از آلایندگی و آسیب رسانی به شهروندان، به هدر رفته است. وزارت نفت طی سال های گذشته در پروژه هایی مختلف، برای خاموشی مشعل های روشن و استفاده از این گاز به عنوان خوراک تلاش بسیاری کرد؛ ولی از آنجا که اجرای چنین طرح هایی برای کارفرما و سرمایه گذار، توجیه اقتصادی چندانی نداشت، مورد استقبال قرار نگرفت؛ اما امروز با توجه به موضوع ناترازی انرژی و تامین خوراک پتروشیمی ها، خاموشی مشعل های گاز ضرورتی دو چندان یافته و معنا و اهمیت دیگری پیدا کرده است. پالایشگاه گاز بید بلند از جمله شرکت هایی است که به این موضوع پرداخته و در این مسیر گام های بلندی هم برداشته است.
هم اکنون طرح جمع آوری گازهای همراه نفت با چند پروژه اصلی همچون طرح جمع آوری گازهای غرب و شرق کارون از سوی شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، شرکت پالایش گاز هویزه خلیج فارس، ان جی ال ۳۱۰۰ و شرکت پتروشیمی مارون در حال اجراست و عملکرد خوبی را هم در حداقل سه سال اخیر شاهد بوده ایم. شرکت پالایش گاز بید بلند خلیج فارس در زمره شرکت هایی است که در مسیر خاموش کردن مشعل، گام هایی برداشته تا تامین کننده خوراک مورد نیاز برای فراورش گاز باشد که با اهتمام در این زمینه، شاهد عملکرد خوب این شرکت بوده ایم.
محمود امین نژاد، مدیرعامل شرکت پالایش گاز بید بلند خلیج فارس درباره آخرین اقدام های انجام شده در خصوص خاموش کردن مشعل گفت: در این پروژه به طورهمزمان، مسئولیت انجام مطالعات و طراحی امکان سنجی، اجرا و سرمایه گذاری را به عهده داریم. به این شرایط، محدودیت های بین المللی را هم باید اضافه کنیم.
وی با اشاره به برخی اظهارات درباره حضور و زمان بندی شرکت های بزرگ خارجی در پروژه های اجرایی گفت: این شرکت ها برای فاز مطالعاتی پروژه ای همچون خاموش کردن مشعل های گازی، سه سال و برای فاز اجرایی آن نیز چهار سال زمان در نظر می گیرند که ما هم همین 7 سال را در نظر گرفته ایم و در این مسیر گام برمی داریم. از اواخر سال 98 که این پروژه به ما ابلاغ شد تا به امروز، حدود چهار سال از عمر برنامه ریزی پروژه خاموشی مشعل های گازی گذشته است.
امین نژاد درباره تامین مالی و پیشرفت این پروژه هم گفت: قرار بود 700 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای جمع آوری گازهای مشعل به شرکت پالایش گاز بید بلند خلیج فارس فاینانس اختصاص داده شود؛ اما این تامین مالی محقق نشد.
وی تصریح کرد: درحال حاضر پروژه خاموش کردن گازهای مشعل با 25 طرح و با حضور 19پیمانکار در چهار استان کشور در دست اجراست که تقریبا 71 درصد پیشرفت فیزیکی ادامه دارد.
به گفته مدیرعامل شرکت پالایش گاز بید بلند خلیج فارس امسال 9 پروژه به ظرفیت 180 میلیون فوت مکعب به ارزش حدود 400 میلیون دلار از مجموع 25 پروژه خاموشی مشعل و پروژه های مرتبط، اجرا شده و به بهره برداری می رسد.
امین نژاد تصریح کرد: درست است که بسیاری از این پروژه ها از جمله تزریق گاز گچساران، مشعلی را به طور مستقیم خاموش نمی کند؛ اما بر ضریب بازیافت چاه های منطقه گچساران و افزایش خوراک پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس تاثیر مستقیم دارد. این چاه ها در نیمه دوم عمر خود هستند و اگر تزریق گاز انجام نشود، افت تولید را شاهد خواهیم بود. پیش از این، بخشی از این گاز تزریق می شد و بقیه آن می سوخت؛ اما با راه اندازی این پروژه در گچساران، پس از 15 سال گاز متان به چاه ها تزریق می شود.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بید بلند خلیج فارس در ادامه گفت: گاز متان، سبک تر و ضریب نفوذ بالاتری دارد و تزریق آن، ضریب بازیافت چاه های منطقه گچساران را افزایش می دهد. بیدبلند هم گاز غنی (RICH GAS) این میدان را دریافت می کند، به طوری که هم اکنون روزانه 600 تن به ظرفیت اتان اضافه شده است. علاوه بر این موارد، 110 میلیون فوت مکعب متان این میدان هم برای تزریق آماده می شود. در گچساران 1 و 2 هم حدود 14 میلیون فوت مکعب از چهار فلر به ظرفیت ما اضافه شده است.
امین نژاد با تاکید بر اینکه در پروژه خاموشی مشعل، فلرشماری کار اشتباهی است، افزود: ظرفیت فلرها متفاوت است؛ ممکن است ظرفیت 10 فلر 50 میلیون و در عوض ظرفیت یک فلر 100 میلیون فوت مکعب باشد. در نتیجه باید مجموع کاهش گازسوزی را در کل خاموشی فلرها در نظر گرفت.
وی با تاکید بر اینکه شرکت پالایش گاز بید بلند خلیج فارس، پروژه خاموش کردن گازهای مشعل را با منابع در دسترس خود زنده و فعال نگه داشته است، گفت: به دلیل برخی محدودیت ها نتوانستیم 700 میلیون دلار منابع صندوق توسعه ملی را اخذ کنیم؛ اما در حال حاضر از محل درآمد بید بلند، اقساط مربوط به صندوق توسعه ملی را پرداخت می کنیم، ضمن اینکه موفق به پرداخت بیش از نیمی از وام های خود هم شده ایم.
امین نژاد تصریح کرد: تاکنون پروژه خاموش کردن مشعل های گازی را به 71 درصد رسانده ایم و همزمان 1.6 میلیارد دلار از وام های دریافتی از صندوق توسعه ملی را هم پرداخت کرده ایم. در حال حاضر، هم زنجیره ارزش بید بلند خلیج فارس را در دستور کار داریم و هم اجرای پروژه هایی مثل طرح تولید پروپان به پروپیلن و پلی پروپیلن (PDH/PP) را شروع کرده ایم که به حدود 11 درصد پیشرفت رسیده و سفارش گذاری تجهیزات آن شروع شده است.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بید بلند خلیج فارس، پروژه جمع آوری گازهای مشعل را به نام «تمدن سبز بید بلند در جنوب غرب کشور» معرفی کرد و گفت: در جغرافیایی کار می کنیم که مشکلات زیادی برای پروژه ها وجود دارد؛ اما تلاش کرده ایم همچنان این پروژه حیاتی را ادامه دهیم.
وی تصریح کرد: نمی گویم در این زمینه نمره بالایی داریم؛ اما نمره ما قابل قبول است، ضمن اینکه در حال حاضر بید شرکت پالایش گاز بلند خلیج فارس علاوه بر ارزآوری قابل توجه، یکی از ستون های تامین گاز کشور است و حدود هفت درصد گاز شبکه را تامین می کند.
امین نژاد، یکی دیگر از پروژه های خاموشی مشعل مرتبط با این طرح را پروژه رگ سفید اعلام کرد و گفت: در این پروژه، حدود 10 مشعل با حدود 140 میلیون فوت مکعب پس از سالیان سال خاموش می شوند. این پروژه که شامل سه پروژه برق رسانی، کلاستر و یونیت است، در مرحله راه اندازی قرار دارد و بزودی به بهره برداری می رسد.
وی با اعلام اینکه شرکت پالایش گاز بید بلند خلیج فارس در بومی سازی تجهیزات مورد نیاز سد شکن بوده است، گفت: یکی از این اقدام ها پروژه تعویض یک دستگاه کلدباکس است. برای اجرای این پروژه، به یک شرکت داخلی دانش بنیان اعتماد کردیم و یک سال و نیم است که از تولید این شرکت استفاده می کنیم. درباره پروژه «راپکو» (سیستم های انتقال پودر و بسته بندی) هم همین اعتماد و همکاری را داشتیم؛ اگرچه نمی توان چرخه را به طور کامل داخلی سازی کرد؛ اما همین اندازه هم قابل قبول است و باید این روند داخلی سازی را مستمر ادامه دهیم.
مدیرعامل شرکت گازپالایش بید بلند خلیج فارس با بیان اینکه موضوع ناترازی مدت هاست از شرایط عادی خارج شده و باید به جای ناترازی از کلمه بحران استفاده کنیم، افزود: این شرایط طی سالیان سال ایجاد شده و در نتیجه، حل آن هم یک شبه میسر نمی شود. برای اصلاح این شرایط، روش های کوتاه، میان مدت و بلندمدت وجود دارد و هر صنعتی باید به وظیفه خود متعهد باشد.
وی افزود: ما به سهم خودمان اقدام هایی انجام می دهیم که یکی از آنها، مستقل شدن از شبکه برق سراسری است. پیش از این، برق پالایشگاه از شبکه سراسری تامین می شد که پس از تکمیل پروژه «نیروگاه خود تامین» با ظرفیت 126 مگاوات، به طور کامل از شبکه سراسری منفک خواهیم شد.
کمک 50 میلیارد تومانی صنعت نفت به تکمیل شبکه جمع آوری فاضلاب در همسویی با مسئولیت اجتماعی
مشعل: وزارت نفت را در عمل به تکلیف مسئولیت اجتماعی در نقاط مختلف کشور، بویژه استان هایی مثل خوزستان که «نفت» برآمده از آن است، می توان فعال ترین وزارتخانه در این زمینه برشمرد.
چند سال پیش بود که شکایت از نبود زیرساخت های شبکه فاضلاب در شهرستان حمیدیه استان خوزستان، ورود فاضلاب این شهرستان به رودخانه کرخه و سپس خطرات زیست محیطی ناشی از آن، رسانه ای و پای فعالان محیط زیست به این موضوع باز شد. اینجا بود که مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران، همسو با عمل به برنامه های مسئولیت اجتماعی خود، با جدیت تمام پای کار آمد، تا آنجا که پروژه اجرای خطوط اصلی شبکه فاضلاب حمیدیه و ملاثانی را با صرف اعتباری بالغ بر 50 میلیارد تومان انجام و آن را به بهره بردار تحویل داد.
تأثیر ورود آب های خاکستری، یعنی همان فاضلاب های تولید شده در خانه به رودخانه ها و به دنبال آن تبعات زیست محیطی آن، بر کسی پوشیده نیست. حال اگر این فاضلاب و پساب به رودخانه ای همانند کرخه وارد شود که علاوه بر زمین های کشاورزی اطراف آن، موجودات بسیار دیگری هم از آن سیراب می شوند، موضوع شکلی بغرنج تر و حادتر به خود می گیرد.
فاضلاب موجود در حمیدیه و ملاثانی، به دلیل نبود شبکه فاضلاب، از طریق جوی های روباز و ریزش آن به کانال های روباز به عنوان جمع کننده فاضلاب دفع می شد که در بیشتر اوقات این فاضلاب به کل منطقه پس می زد. آب های خاکستری رها شده در شهر، از لحاظ بهداشتی شرایط بحرانی و نامساعدی را در کوچه و خیابان های این منطقه بسیار محروم ایجاد می کرد و سلامت و بهداشت مردم را با تهدیدی جدی روبه رو می ساخت.
بر همین مبنا، پروژه اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب در شهر کم برخوردار حمیدیه با هدف محرومیت زدایی، بهبود شرایط بهداشتی و ارتقای سطح سلامت مردم منطقه، توسعه زیرساخت های شهری و جلوگیری از آلودگی منابع آبی و حفظ محیط زیست رودخانه با تخصیص ۵۰ میلیارد تومان اعتبار از محل مسئولیت های اجتماعی شرکت ملی نفت ایران کلید خورد که به گفته حمید محمودی عابد، مجری طرح فاضلاب اهواز، این طرح در 2 بخش خطوط انتقال و ایستگاه های پمپاژ و شبکه های جمع آوری فاضلاب اجرا و از سال ۱۴۰۰ گام های بلندی برای تکمیل آن برداشته شده است.
براساس نقشه های تهیه شده از سوی مشاور طرح، طول شبکه طراحی شده برای جمع آوری فاضلاب حمیدیه، حدود ۸ هزار و 500 متر بوده که اجرای آن، یعنی احداث شبکه و خطوط انتقال فاضلاب کوی کارگران، به اعتباری بالغ بر 150 میلیارد تومان و تکمیل آن در منطقه کوی انقلاب، ایستگاه پمپاژ و خط خروجی مشترک مناطق مذکور و همچنین پکیج تصفیه به ۵۰ میلیارد تومان (در مجموع به ۲۰۰ میلیارد تومان) اعتبار نیاز است که با توجه به محدودیت اعتبارات طرح های عمرانی، سریع ترین راهکار موجود، استفاده از اعتبارات مسئولیت های اجتماعی شرکت ملی نفت ایران بود. از آنجا که هدف از اختصاص این اعتبارات، محرومیت زدایی و توجه ویژه به مناطق حاشیه ای و کم برخوردار است و با توجه به مطالبه اهالی این منطقه محروم، در نتیجه پیگیری های ویژه و اخذ اعتبارات لازم، پروژه ایجاد شبکه فاضلاب برای رفع آلاینده های آبی کلید خورد.
اینجا بود که مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران، همسو با عمل به سیاست مسئولیت های اجتماعی خود پای کار آمد و اجرای پروژه احداث خطوط اصلی شبکه فاضلاب حمیدیه و ملاثانی را با اعتباری افزون بر ۵۰ میلیارد تومان انجام و به دستگاه بهره بردار(شرکت آب و فاضلاب) تحویل داد. این پروژه، گامی مهم در مسیر بهبود زیرساخت های بهداشتی و رفاهی این مناطق است که تأثیر بسزایی بر تسهیل زندگی مردم، ارتقای استانداردهای بهداشتی و بهبود کیفیت زندگی جوامع محلی خواهد داشت. شرکت ملی نفت ایران با اجرای این طرح، که نمونه ای از نقش فعالش در ایجاد زیرساخت های پایدار و حمایت از جوامع محلی است، بار دیگر بر تعهد خود نسبت به توسعه مناطق کم برخوردار و توجه به رفاه عمومی در چارچوب مسئولیت های اجتماعی تأکید کرد.
خدمات رسانی بهداشت ودرمان صنعت نفت گچساران به کارکنان
فاطمه دهقان: بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران در سال های اخیر توانسته است گام های بلندی در جهت توسعه و ارتقای کمی و کیفی خدمات بهداشتی و درمانی به مجموعه تحت پوشش بردارد تا آنجا که با به روزرسانی مرکز فیزیوتراپی، گشایش نخستین مرکز کاردرمانی، افزایش مراکز درمانی طرف قرارداد و همچنین افزایش تجهیزات تصویربرداری، از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه، ۴۰۶ هزار نفر برای دریافت خدمات به این مراکز درمانی مراجعه کرده اند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶ درصد افزایش یافته است.
سازمان بهداشت ودرمان صنعت نفت با سابقه یک قرن همراهی، خود را در برابر تأمین سلامت کارکنان و خانواده های آنان پاسخگو می داند و برای اعتلای این هدف، در مناطق پیرامون تأسیسات نفتی و عملیاتی، مراکز درمانی بنا کرده و با تمام قدرت، خدمت رسانی می کند. گچساران یکی از این مناطق در استان کهگیلویه و بویراحمد است که بهداشت و درمان صنعت نفت گام های بلندی در جهت ارتقای سطح سلامت و خدمات سلامت خدمات گیرندگان گچساران برداشته و این خدمات در سه فصل سال جاری، روندی افزایشی را در پیش گرفته که در این گزارش به آن پرداخته شده است.
از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه، ۴۰۶ هزار نفر برای دریافت خدمات به مراکز درمانی مراجعه کردند که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶ درصد افزایش یافته است.
از این تعداد حدود ۹۰ هزار نفر از سوی پزشکان عمومی، ۳۸ هزار نفر از سوی پزشکان متخصص و ۱۶ هزار نفر نیز توسط دندان پزشکان ویزیت و از خدمات مراکز درمانی بهره مند شدند.
در مدت یاد شده بیش از ۳۶ هزار و ۵۰۰ بار مراجعه به واحدهای پاراکلینیکی بیمارستان نفت انجام شده است. همچنین در نیمه نخست امسال به ۵ هزار و ۵۰۰ نفر خدمات بستری در بیمارستان صنعت نفت گچساران ارائه شد.
انجام معاینات سلامت شغلی با هدف غربالگری و شناسایی بیماری های مهم شغلی و بیماری های مزمن غیرواگیر برای تمامی کارکنان صنعت نفت از دیرباز از سوی واحد طب صنعتی انجام می شود.
در حقیقت هدف از انجام معاینات دوره ای شغلی به حداقل رساندن میزان شیوع و بروز بیماری های شغلی و غیر شغلی بر اساس بررسی تناسب بین توانایی های روحی و فیزیکی شاغل و نیازهای حرفه ای موردنظر است که این امر برای ۳هزار و ۷۰۰ نفر از کارکنان رسمی و قراردادی مشمول انجام معاینات دوره ای صنعت نفت گچساران انجام شده و تحقق ۹۷ درصدی را در 9 ماه سال جاری به دنبال داشته است و پیش بینی می شود ۱۰۰ درصد این کارکنان تا پایان سال جهت انجام معاینات دوره ای به واحد طب صنعتی مراجعه کنند.
معاینات دوره ای شامل تست های شنوایی سنجی، آزمایش های طبی متناسب با شغل، تست عملکردی ریه اسپیرومتری، نوار قلب، معاینات بینایی سنجی، غربالگری بیماری های غیرواگیر و غربالگری روان شناسی است.
بخش فیزیوتراپی بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران، از پیشرفته ترین و به روزترین دستگاه های فیزیوتراپی برخوردار بوده که این موضوع افزایش مراجعان و افزایش رضایتمندی خدمات گیرندگان، همچنین افزایش کیفیت خدمات درمانی و کاهش نوبت انتظار بیماران را در برداشته است. تجهیزاتی از جمله ۱۰ عدد تخت فیزیوتراپی، ۱۰ دستگاه استیمولاتور، سه دستگاه وکیوم الکتروتراپی، سه دستگاه اولتراسوند، یک دستگاه لیزر پرتوان، یک دستگاه مگنت، یک دستگاه پارافین، یک تخت ترکشن کمر و گردن، یک دستگاه تردمیل و همچنین یک دستگاه دوچرخه ثابت در سال جاری برای این مرکز خریداری شد.
این به روزرسانی مرکز را به بهترین مرکز در شهرستان تبدیل کرده که با بهره گیری از نیروی انسانی متخصص و کارآزموده آماده ارائه خدمات فیزیوتراپی به خدمات گیرندگان است.
تعداد کابین های این بخش در سال گذشته از هفت مورد به ۱۳ مورد افزایش یافته است که منجر شده از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۹۰ هزار خدمت به مراجعین این مرکز ارائه شود. این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۶۰ درصد افزایش داشته است، ضمن اینکه در جهت ارتقای رضایتمندی خدمات گیرندگان، فعالیت شیفت عصر این مرکز از نیمه دوم سال جاری آغاز شده است.
با هدف تکریم ارباب رجوع و افزایش رضایت مندی جمعیت خدمات گیرنده، نخستین مرکز کاردرمانی جسم و ذهن شهرستان گچساران با اعتبار ۱۵ میلیارد ریال جهت راه اندازی، آبان ماه سال جاری در مرکز مشاوره و سلامت روان بهداشت و درمان صنعت نفت این شهر آغاز به کار کرد. فضای فیزیکی این مرکز حدود ۴۰ مترمربع و مجهز به تجهیزاتی از جمله تخت CP، دوچرخه ثابت، تردمیل، نرده بان دیواری تخت برن، پارالل بار و واکر است که سه روز در هفته به بیماران ارجاعی خدمات رسانی و ظرفیت پذیرش روزانه ۱۰ بیمار را دارد.
با هدف افزایش رضایت مندی، تکریم ارباب رجوع و دسترسی آسان جمعیت خدمات گیرنده، مراکز درمانی طرف قرارداد از ۲۳ مورد به ۲۶ مرکز درمانی در حوزه درمان غیرمستقیم افزایش یافته است. این مراکز شامل بیمارستان، کلینیک تخصصی، درمانگاه، مرکز تصویربرداری، مرکز فیزیوتراپی، آزمایشگاه تشخیص طبی، داروخانه، پزشک متخصص و عمومی است.
تجهیز شدن بیمارستان نفت گچساران به دستگاه رادیوگرافی فک و دندان دیجیتال «پانورکس» به ارزش یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در سال جاری اتفاق افتاده است، ضمن اینکه 9 هزار و ۳۰۰ بیمار از ابتدای امسال تاکنون از واحد تصویربرداری از جمله رادیوگرافی، ماموگرافی، سونوگرافی و تراکم سنجی استخوان برای خدمات تشخیصی تخصصی بهره مند شده اند. خدمات تشخیصی ارائه شده به بیماران به صورت سرپایی و بستری بوده است که از این تعداد بیمار، ۹۰ درصد به صورت سرپایی و ۱۰ درصد به صورت بستری خدمات تصویربرداری موردنیاز را دریافت و تحت درمان قرار گرفته اند.
۹۰۰ عمل جراحی موفق از ابتدای سال تا پایان آذرماه برای بیماران بستری و سرپایی بیمارستان نفت انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد ۲۸ درصدی همراه بوده است.
بیمارستان نفت گچساران دارای دو اتاق مربوط به عمل های جنرال و یک اتاق مربوط به عمل های سرپایی است که ۶۵ درصد از عمل های جراحی انجام شده در بازه زمانی یاد شده جنرال و ۳۵ درصد سرپایی بوده است.
شرکت پالایش نفت تهران
مدیر عملیات شرکت پالایش نفت تهران با اشاره به اینکه کاهش ظرفیت و توقف واحدها به هر دلیلی حتی ناخواسته خط قرمز صنعت پالایش است، گفت: تلاش می شود از این خط قرمز عبور نکنیم و برای صنعت نفت، افتخار و غرور به ارمغان آوریم. بهنام شانه ساز درباره تعمیرات اساسی پالایشگاه نفت تهران که بتازگی به پایان رسیده است، گفت: تعمیرات اساسی از اتفاق های روزمره و ثابت پالایشگاه ها ازجمله پالایشگاه تهران است. در واقع دوره ای است که واحدها فرصت می کنند پس از بازبینی، بازرسی و رفع مشکلات، دوباره در چرخه تولید قرار گیرند.
وی با بیان اینکه واحد ایزومریزاسیون یا تولید بنزین سبز از موقعیت و اهمیت راهبردی در تولید بنزین به لحاظ کیفی و کمّی برخوردار است، تأکید کرد: خوشبختانه با هماهنگی مناسب و مدیریت همکاران در تعمیرات، موفق شدیم بر اساس پیش بینی که از گذشته برای کوتاه کردن زمان دوره تعمیرات اساسی وجود داشت، در مسیر صحیح پیش رویم.
مدیر عملیات شرکت پالایش نفت تهران درباره تولید بنزین گفت: تولید بنزین به مؤلفه های اکتان دار نیاز دارد. این واحد می تواند اکتان ۶۸ تا ۷۰ و ۸۵ خوراک نفتای سبک دریافتی را افزایش دهد و نقش مهمی در افزایش و تولید بنزین باکیفیت به لحاظ اکتان، زیست محیط و مقدار بنزین ایفا کند.
شانه ساز با اشاره به اینکه ظرفیت این واحد حدود ۱۸ هزار بشکه است که پیش از خارج کردن آن از سرویس روی این ظرفیت قرار گرفته بود، افزود: پالایشگاه تهران همواره رتبه مطلوبی در بحث زیست محیطی داشته است. در واقع تعهدهای انسانی و اخلاقی در مجموعه سبب شده تا در سطح یک قرار گیرد. افزون بر این استانداردهای روز فراورده ها هم اجازه نمی دهد در تولید فراورده ها به لحاظ کیفیت کوتاهی انجام شود.
وی ادامه داد: پالایشگاه از سوی همکاران در اداره محیط زیست به صورت آنلاین رصد می شود. کارشناسان به صورت دوره ای بازدیدهایی را در رابطه با آلودگی های خاک و آب و سوخت کوره ها انجام می دهند و در عمل یک پایش کامل است. مدیرعملیات شرکت پالایش نفت تهران با بیان اینکه پیش بینی می شود پروژه CCR(کیفی سازی بنزین) پالایشگاه تهران در آینده نه چندان دور به بهره برداری برسد، یادآور شد: با قرار گرفتن این واحد در سرویس، بنزین یورو ۵ در اختیار مردم قرار می گیرد؛ بنزینی که هم اکتان بالاتری دارد و هم از حیث بنزن کاملاً در سطح استاندارد جهانی است.
شانه ساز ضمن اشاره به اهمیت جایگاه راهبردی پالایشگاه ها در کشور بیان کرد: موضوع سوخت و نیاز مردم به اندازه ای اهمیت دارد که پالایشگاه ها، بویژه کارکنان به عنوان یک شهروند ایرانی و عضوی از مجموعه صنعت نفت تمام سعی خود را به کار می گیرند تا این وظیفه به نتیجه مناسبی برسد. مجموعه صنعت نفت در کشور فارغ از مسایلی که با آن سروکار دارد، بسیار موفق عمل کرده است. وی با بیان اینکه متوسط ظرفیت تولید پالایشگاه تهران ۲۵۰ تا ۲۵۲ هزار بشکه در روز است، گفت: کاهش ظرفیت و توقف واحدها به هر دلیلی، حتی ناخواسته خط قرمز صنعت پالایش، است. بر همین اساس تلاش می شود از این خط قرمز عبور نکنیم.
شرکت مهندسی و توسعه نفت
پست برق ۲۳۰ کیلوولت مورد نیاز میدان های نفتی مشترک حوزه نفتی غرب کارون راه اندازی شد.
طرح احداث نیروگاه غرب کارون که شامل پست برق ۲۳۰کیلوولت به ظرفیت ۱۶۰ مگاولت آمپر می شود، به منظور تأمین برق گاسپ جنوبی و چاه های نیمه جنوبی میدان های نفتی آزادگان جنوبی و یاران جنوبی به بهره برداری رسید. با تکمیل این پست برق، بخش قابل توجهی از نیاز انرژی این میدان های نفتی تأمین می شود.
رحیم مینایی، مجری طرح احداث نیروگاه غرب کارون و تأسیسات جانبی آن، درباره مزایای راه اندازی این پست برق گفت: با تکمیل خطوط برق رسانی مربوطه از سوی طرح آزادگان جنوبی و راه اندازی این پست برق، مسیر دوم تأمین برق میدان نفتی یادآوران تکمیل شد.
وی افزود: احداث پست برق گاسپ جنوبی با هدف برق رسانی به میدان های نفتی مشترک حوزه غرب کارون انجام شده و با اتصال این پست برق به شبکه برق رسانی منطقه غرب کارون، عملاً دستیابی به اهداف توسعه ای میدان های نفتی مشترک آزادگان جنوبی، یادآوران و یاران جنوبی امکان پذیر می شود.
مجری طرح احداث نیروگاه غرب کارون اظهار کرد: تکمیل و راه اندازی این پست برق را می توان یکی از مهم ترین دستاوردهای شرکت مهندسی و توسعه نفت برای دستیابی به اهداف کلان وزارت نفت و تعالی و توسعه پایدار کشور در سال ۱۴۰۳ دانست.
شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران
۶۰ لیتر سهمیه بنزین بهمن ۱۴۰۳ خودروهای شخصی بدون هیچ گونه تغییری، ساعت صفر بامداد دوشنبه (یکم بهمن) در کارت های هوشمند سوخت شخصی شارژ شد.
۶۰ لیتر سهمیه بنزین بهمن، دومین سهمیه ماهانه فصل زمستان سال ۱۴۰۳ است که به کارت های هوشمند سوخت شخصی واریز می شود، همچنین سهمیه سوخت خودروهای عمومی و خدماتی مطابق جدول سهمیه طرح مدیریت مصرف سوخت واریز شد. هم اکنون کشور در وضع ناترازی تولید و مصرف بنزین قرار دارد از این رو لازم است مصرف بهینه و استفاده از کارت سوخت شخصی به منظور جلوگیری از عرضه خارج از شبکه، بیش ازپیش مدنظر قرار گیرد.سهمیه بندی بنزین براساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه از ساعت صفر روز جمعه، ۲۴ آبان ۱۳۹۸، برای همه وسایل نقلیه بنزین سوز آغاز شد. سقف ذخیره سهمیه بنزین کارت های هوشمند سوخت برای مالکان خودروهای شخصی و موتورسیکلت ها هم اکنون ۶ ماه است، بنابراین سهمیه واریزی ماهانه خودروهای شخصی و موتورسیکلت ها، در صورت استفاده نکردن، حداکثر تا ۶ ماه در کارت های هوشمند سوخت قابل ذخیره خواهد بود.
تفاهمنامه همکاری شرکت مادرتخصصی برق حرارتی و توربوکمپرسور نفت با هدف نوسازی ناوگان قدیمی نیروگاهی کشور، احداث نیروگاه های مقیاس متوسط تا سقف 2 هزار مگاوات و طراحی و ساخت توربین های انبساطی امضا شد.
این همکاری، فرصتی برای خودکفایی و قطع وابستگی علمی و فنی کشور در حوزه طراحی و ساخت نیروگاه های تولید متوسط و توربوژنراتورها در کلاس ۱۲ تا ۶۰مگاواتی، بویژه بومی سازی در امور مهم راهبردی پدید خواهد آورد.
گسترش تعاملات، همکاری ها و ایجاد هم افزایی درصنعت برق، بهینه سازی مصرف انرژی، تسهیل و توسعه همکاری های مشترک بین شرکت های صنعتی برای ارتقا و رقابتی کردن محصولات مختلف برگرفته از نوآوری های داخلی و فناوری های پیشرفته بومی سازی شده با بهره گیری از تجارب جهانی، اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و اصلاح الگوی مصرف، کاهش مصرف سوخت و آلایندگی های محیط زیست از دیگر اهداف این تفاهمنامه است. برنامه ریزی و نوسازی ناوگان قدیمی نیروگاهی کشور، احداث نیروگاه های مقیاس متوسط تا سقف 2 هزار مگاوات، طراحی، ساخت و پشتیبانی توربین های انبساطی و استفاده از ظرفیت های فنی و مهندسی متقابل دو طرف ازمحورهای همکاری این تفاهمنامه است.
تفاهمنامه همکاری شرکت مادر تخصصی برق حرارتی و توربوکمپرسور نفت به منظور همکاری مشترک در زمینه احداث نیروگاه های مقیاس متوسط تاسقف 2 هزار مگاوات، طراحی، ساخت و پشتیبانی توربین های انبساطی برای نوسازی ناوگان فرسوده نیروگاهی کشور از طریق توسعه فناوری های بومی و تأمین بخشی از برق مورد نیاز کشور بین ابوالفضل عسگری، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی و مسعود عارف پور، مدیرعامل توربوکمپرسور نفت، اواخر دی ماه امسال امضا شد.
شرکت گاز استان تهران
سخنگوی شرکت گاز استان تهران گفت: مقدار مصرف گاز در استان تهران به بیش از ۱۱۲ میلیون مترمکعب در روز رسید.
علی اصغر نوایی با اشاره به مقدار مصرف گاز در پایتخت اعلام کرد: با ورود جبهه هوای سرد به کشور و پایداری کاهش دما، مقدار مصرف گاز در استان تهران به بیش از ۱۱۲میلیون مترمکعب در روز رسیده است.
وی ادامه داد: هم اکنون مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء در استان تهران ۱۱ درصد افزایش یافته است.
سخنگوی شرکت گاز استان تهران با بیان اینکه بیشترین مقدار مصرف در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء بوده است، اظهار کرد: از شهروندان تهرانی درخواست می شود که با پیوستن به پویش «۲درجه کمتر»، ما را به توزیع پایدار گاز در تمام نقاط کشور یاری کنند.
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران از تحویل ۸۶۷ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری خبر داد.
سیدحسن موسوی با اشاره به تحویل ۸۶۷ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری اظهار کرد: از این مقدار ۵۹۱میلیون مترمکعب در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف شده است.
وی با اشاره به اینکه ۶۸ درصد از گاز شیرین تولیدی سهم بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء شده است، تصریح کرد: حجم مصرف این بخش ۹ درصد نسبت به پارسال افزایش داشته است.
پس از برودت هوا و پیش بینی کاهش دما، مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری؛ محسن پاک نژاد، وزیر نفت و جمعی از مسئولان کشور با هدف مصرف بهینه و تأمین سوخت زمستانی، با انتشار پیام های تصویری یا مکتوب از مردم برای مشارکت در پویش «۲ درجه کمتر» دعوت کردند.
مسئول ارتباط با مشتریان سامانه هوشمند سوخت با تأکید بر اینکه برای دستیابی به عملکرد واقعی ناوگان، وجود سامانه سپهتن الزامی است، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۳ طرح پیماش براساس مصوبه هیأت وزیران اجرایی شد و از آن زمان تاکنون، تخصیص سوخت تنها براساس اسناد حمل انجام می شود و هیچ داده ای از سامانه سپهتن وجود ندارد.ابوذر یوسفی در گفت و گوی تلویزیونی با بیان اینکه سامانه سپهتن، براساس مصوبه شورای اقتصاد از سال ۹۸ ابلاغ شده؛ اما تاکنون این طرح اجرایی نشده است، گفت: در سال ۱۳۹۳ طرح پیماش بر اساس مصوبه هیأت وزیران ایجاد و اجرایی شد و از آن زمان تاکنون، تخصیص سوخت تنها براساس اسناد حمل انجام می شود و هیچگونه داده ای از سامانه سپهتن وجود ندارد.
وی با بیان اینکه بخش زیادی از مصرف فراورده در حوزه حمل و نقل اتفاق می افتد، تصریح کرد: بیش از ۵۰ درصد نفت گاز تولیدی کشور در بخش حمل و نقل مصرف می شود و شاهد صدور اسناد حمل سوری در حوزه درون شهری و برون شهری و قاچاق فراورده هستیم.
مسئول ارتباط با مشتریان سامانه هوشمند سوخت با تأکید بر اینکه برای دستیابی به عملکرد واقعی ناوگان وجود سامانه سپهتن الزامی است، اظهار کرد: متأسفانه تاکنون این طرح اجرایی نشده است، همچنین در قانون بودجه ۱۴۰۲ نیز سازمان راهداری مکلف بوده تا ۵۰ درصد از ناوگان باری و بیش از ۱۰۰ درصد ناوگان مسافری را به سازمان سپهتن مجهز و داده ها را در اختیار شرکت ملی پخش فراورده های نفتی قرار دهد که تاکنون این مصوبه اجرایی نشده است.
شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی
مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی از تأمین 2 دستگاه توربین پالایشگاه سیزدهم پارس جنوبی از سازندگان داخلی خبر داد. غلامعباس حسینی گفت: عملیات ساخت 2دستگاه توربین ۱۰۸ و ۱۰۹ با تکیه بر توان و دانش سازندگان داخلی با موفقیت پایان یافت و مراحل انتقال آن به پالایشگاه سیزدهم پارس جنوبی در کوتاه ترین زمان ممکن محقق شد. وی با تأکید بر اینکه این 2دستگاه توربین از شرکت های سازنده تجهیزات راهبردی داخلی به منظور حفظ و پایداری تولید تأمین شده است، افزود: نصب و راه اندازی، انجام هم محوری توربین و بازرسی و تست عملکردی قطعات و تجهیزات از مراحل قرار گرفتن این دو دستگاه در مدار تولید است.مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی ادامه داد: هم اکنون یک دستگاه توربین به صورت کامل در مدار تولید قرار گرفته و یک دستگاه دیگر نیز در مرحله راه اندازی و تست نهایی است. حسینی با اشاره به افزایش مصرف گاز در کشور بیان کرد: متخصصان و کارکنان پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی، تمام توان خود را برای تولید مستمر و پایدار گاز، آرامش و آسایش هموطنان و شکوفایی اقتصاد کشور به کار گرفته اند و امید داریم از این روزهای سرد سال با موفقیت عبور کنیم.
شرکت نفت و گاز پارس
معاون طرح های توسعه ای شرکت نفت و گاز پارس گفت: با تکمیل یکی از چاه های گازی فاز ۱۳ پارس جنوبی، ظرفیت تولید گاز از این فاز ۱.۷ میلیون مترمکعب در روز افزایش یافت. حمیدرضا مسعودی با اشاره به نقش تأثیرگذار میدان مشترک پارس جنوبی در تأمین بخش عظیمی از سبد انرژی کشور، اظهار کرد: به همین منظور برنامه ریزی های کلان و منسجمی با به کارگیری سازوکارهای پیچیده برای استمرار افزایش ظرفیت تولید گاز از میدان پارس جنوبی در حال انجام است. وی بر ضرورت تسریع در توسعه این میدان مشترک تا تحقق اهداف مورد انتظار وزارت نفت و شرکت ملی نفت تأکید کرد و گفت: اجرا و تکمیل اقدام های باقی مانده در بخش های فراساحلی و خشکی در کنار تعیین تکلیف طرح های موسوم به ۳۵ ماهه و پروژه هایی مانند حفاری ۳۵ حلقه چاه درون میدانی و طرح راهبردی فشارافزایی، می تواند به نگهداشت و افزایش ظرفیت تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی، بهبود تراز انرژی و پاسخگویی به بخشی از تقاضای انباشته گاز در بخش های مختلف کمک کند. معاون طرح های توسعه ای شرکت نفت و گاز پارس گفت: بر همین اساس با مدیریت بهینه استفاده از دکل های حفاری دریایی و اقدام های پیچیده ای که در شرایط تحریم و محدودیت های بین المللی انجام می شود، تکمیل و احیای برخی چاه های باقی مانده در دستور کار است و پیش بینی می شود مطابق برنامه زمان بندی در مدار تولید قرار گیرند.
شرکت پالایش گاز پارسیان
مدیرعامل شرکت پالایش گاز پارسیان گفت: تلاش های جهادی و همت کارکنان، منجر به تحقق تولید نزدیک به ۱۴ میلیارد مترمکعب گاز شیرین از ابتدای امسال تاکنون شده که موضوع نشان از افزایش ۱۱درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد. علمدار بابایی در دیدار با کارکنان این پالایشگاه با اشاره به اینکه همکارانم در بخش های مختلف با تلاش و برنامه ریزی، برای رفع چالش های تولید وحفظ پایداری گاز تلاش می کنند، اظهار کرد: این فعالیت ها، پاسخی به تعهد این شرکت برای تأمین پایدار انرژی کشور و حمایت از رفاه ملی است.
وی با اشاره به دستاوردهای مهم شرکت پالایش گاز پارسیان تصریح کرد: این شرکت از ابتدای امسال، نزدیک به ۱۴ میلیارد مترمکعب گاز شیرین به خطوط لوله سراسری تحویل داده که این مقدار نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۱ درصد افزایش داشته است. این موفقیت، نشان دهنده تعهد و توانمندی کارکنان و حرکت در مسیر تحقق شعار سال، یعنی جهش تولید با مشارکت مردم است.
شرکت ملی حفاری
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری گفت: با تلاش حفارمردان این شرکت در ۱۰ ماه امسال ۷۹ حلقه چاه نفت و گاز در مناطق خشکی و دریایی کشور حفر و تکمیل شده است.
مسعود افشار با بیان اینکه این چاه ها شامل ۱۸ حلقه توسعه ای و ۶۱ حلقه تعمیری بوده است، اظهار کرد: از مجموع چاه های حفر شده، ۵۷ حلقه در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، ۹ حلقه در شرکت نفت مناطق مرکزی، سه حلقه شرکت نفت فلات قاره، شش حلقه شرکت مهندسی و توسعه نفت و چهار حلقه در قالب پروژه، تکمیل و تحویل شرکت های متقاضی شد.
وی تصریح کرد: از ابتدای فروردین تا پایان دی ماه، متراژ حفاری چاه ها ۹۱ هزار و ۴۲۶ متر به ثبت رسید، این در حالی است که در مدت مشابه پارسال ۶۹ هزار و ۷۹۵ متر ثبت شده بود.
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری گفت: هم اکنون ۱۴دستگاه حفاری خشکی ناوگان شرکت در حال جابه جایی در مناطق عملیاتی است.
۹۰ درصد پیشرفت تجمیعی درحفاری
مدیر پروژه های حفاری در میدان های نفتی غرب کارون در شرکت ملی حفاری ایران نیزگفت: پیشرفت تجمیعی پروژه حفاری ۱۰حلقه چاه در میدان نفتی مشترک آزادگان جنوبی از مرز ۹۰ درصد گذشت.محمد خاوری نژاد اظهار کرد: تاکنون عملیات حفاری و تکمیل ۹حلقه چاه در میدان آزادگان جنوبی خاتمه یافته و چاه ها پس از جریان دهی برای بهره برداری به شرکت مهندسی و توسعه نفت(متن)، مجری طرح توسعه میادین نفتی غرب کارون به عنوان کارفرما تحویل داده می شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون دو دستگاه حفاری ۴۳ و ۷۴ فتح در این موقعیت استقرار دارند، افزود: دستگاه حفاری ۷۴ در حال انجام عملیات حفاری چاه دهم به عنوان آخرین حلقه چاه این پروژه است.
مدیر پروژه های حفاری در میدان های نفتی غرب کارون در شرکت ملی حفاری ایران به مجموع ۳۶ هزار و ۳۱۷متر حفاری در این ارتباط اشاره و اظهار کرد: براساس برنامه ریزی انجام شده و همکاری و هم افزایی مطلوب میان متخصصان این شرکت و شرکت متن، حفاری دهمین حلقه چاه نیز تا پایان امسال به پایان می رسد و تحویل کارفرما می شود.
شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران
فراخوان طرح های فناورانه ارتقای کیفی نفت کوره از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران منتشر شد.
با توجه به لزوم ارتقای کیفی فراورده های نفتی و کاهش سهم فراورده های سنگین در سبد تولید پالایشی کشور، این شرکت در نظر دارد با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، طرح های فناورانه کوتاه مدت و زودبازده پیشنهادی را حمایت و مقدمات تجاری سازی آنها را فراهم کند.
در این فراخوان آمده است: «با عنایت به لزوم ارتقای کیفی فراورده های نفتی و کاهش سهم فراورده های سنگین در سبد تولید پالایشی کشور شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست در نظر دارد به دلیل زمان بر بودن فرایند بهره برداری از طرح های بلندمدت ارتقای کیفی نفت کوره پالایشگاه ها، طرح های فناورانه کوتاه مدت و زودبازده پیشنهادی شامل انواع روش های فیزیکی و شیمیایی در خصوص ارتقای کیفی نفت کوره (کاهش مقدار گوگرد به زیر ۰.۵ درصد وزنی) را از شرکت های دانش بنیان مراکز علمی و فناوری و دانشگاه ها دریافت و پس از بررسی طرح های منتخب را حمایت و مقدمات تجاری سازی آنها را فراهم کند.
طرح های پیشنهادی متقاضیان باید دارای مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادی، همچنین قابلیت اجرا در بازه کوتاه مدت با سطح بلوغ فناوری(TRL) بالا باشند.
به همین منظور از تمام متقاضیان دارای دانش فنی با نتایج تأیید شده فراورده نفت کوره کم گوگرد تولیدی درخواست می شود طرح های پیشنهادی خود را از روز شنبه 29/10/1403 تا روز دوشنبه مورخ 15/11/1403 به مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران به آدرس تهران خیابان استاد نجات الهی، خیابان ورشو، پلاک ۴، کدپستی ۱۵۹۸۶۶۶۶۱۱ ارسال یا از طریق تارنمای شرکت به آدرس https://evocative.niordc.ir اقدام به بارگذاری مستندات خود کنند.
خانم موسوی و آقای میلانی به ترتیب با شماره های تماس ۳۸۷۳۸۶۱۶ و ۳۸۷۸۶۶۱۶ آماده پاسخگویی به پرسش های متقاضیان محترم هستند.»
مسابقات والیبال کارکنان پایانه نفتی خارگ، با حضور پرشور تیم ها و تماشاگران، پس از یک هفته رقابت به پایان رسید و تیم ایمنی توانست در دیدار نهایی با برتری مقابل تیم پشتیبانی، جام قهرمانی را به دست آورد.
این مسابقات در جزیره خارگ و با شرکت هشت تیم در 2 گروه چهار تیمی آغاز شد که در پایان مرحله گروهی، تیم های پشتیبانی و ایمنی از گروه «الف» و تیم های ترابری و حراست از گروه «ب» به مرحله نیمه نهایی صعود کردند. در نیمه نهایی، تیم های ایمنی و پشتیبانی توانستند با پیروزی مقابل تیم های ترابری و حراست، به فینال رقابت ها راه یابند. در دیدار رده بندی، تیم ترابری با نتیجه ۲بر صفر بر حراست غلبه کرد و مقام سوم را به دست آورد. در دیدار پایانی، تیم های ایمنی و پشتیبانی در یک مسابقه حساس و نزدیک به مصاف یکدیگر رفتند که در نهایت، تیم ایمنی با نتیجه ۳ بر یک پیروز میدان شد و عنوان قهرمانی این دوره را از آن خود کرد.
تیم ایمنی که با انسجام و نمایش فنی برتر موفق به کسب این قهرمانی شد، به عنوان نماینده جزیره خارگ در مسابقات چهارجانبه بین تیم های نکا، عسلویه و ستاد تهران شرکت خواهد کرد. این مسابقات فرصتی مناسب برای نمایش توانایی های کارکنان و تقویت روحیه همدلی و ورزش دوستی در بین آنها بود.
دوره های آموزشی برای کارکنان ستاد امور ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی نفت ایران برگزار شد. به منظور افزایش سطح رضایتمندی مراجعان به امور ورزش و تربیت بدنی، اعم از شرکت کنندگان در کلاس های مختلف ورزشی، ورزشکاران، مربیان و سرپرستان حاضر در مسابقات همگانی و قهرمانی و همچنین بهبود ارتباطات درون سازمانی، با هماهنگی و همکاری مرکز آموزش شرکت ملی نفت ایران، دوره ها و کلاس های آموزشی مهارت های ارتباطی و مدیریت ارتباط با مراجعان و رضایت سنجی آنها ویژه کارکنان ستاد امور ورزش و تربیت بدنی، در سالن اجتماعات ساختمان مرکزی هشتم نفت برگزار شد.
تیم گلف نفت مسجدسلیمان در بازی رفت نیمه نهایی لیگ برتر گلف با نتیجه ۴ بر ۱ شاهین شهر را شکست داد.
در رقابت های دور رفت مرحله نیمه نهایی لیگ برتر گلف کشور، تیم نفت مسجدسلیمان توانست با نتیجه قاطع ۴ بر یک تیم هیأت گلف شاهین شهر اصفهان را شکست دهد. این پیروزی ارزشمند، نفت را در موقعیتی ممتاز برای صعود به فینال قرار داد. از سوی دیگر، تیم ملی حفاری اهواز در دیداری حساس توانست با نتیجه ۴ بر دو تیم سورتمه تهران را مغلوب کند. بازی های نیمه نهایی نشان دهنده قدرت تیم های خوزستانی در این فصل لیگ برتر گلف است.
نشست هم اندیشی و بررسی ورزش شركت ملی نفت ایران (منطقه جنوب) برگزار شد.
نشست هم اندیشی مدیران منابع انسانی و رؤسای امور ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی نفت ایران(منطقه جنوب) در اهواز برگزار شد. این جلسه با حضور حمید علمداری، مدیر منابع انسانی شرکت مناطق نفت خیز جنوب؛ هادی افشار، رئیس امور ورزش و تربیت بدنی شرکت ملی نفت ایران؛ افشین بختیاری زاده، رئیس امور ورزش و تربیت بدنی مناطق نفت خیز جنوب؛ مدیران منابع انسانی و روسای امور ورزش شرکت های بهره برداری مناطق نفت خیز جنوب(آغاجاری، گچساران، مسجدسلیمان، کارون، مارون و ستاد اهواز)، شرکت نفت و گاز اروندان و کارشناسان مربوطه، به میزبانی امور ورزش شرکت مناطق نفت خیز جنوب در شهرک نفت اهواز برگزار شد. در این جلسه، عملکرد، برنامه و بودجه امور ورزش شرکت ملی نفت ایران(منطقه جنوب) در سال ۱۴۰۳ ارزیابی و ضمن بررسی چالش های موجود، برنامه های این امور برای سال جاری از جمله پیش بینی بودجه، تقویم برگزاری مسابقات سراسری و المپیادهای وزارتی مورد بحث و گفت وگو قرار گرفت.
مدیرعامل جدید باشگاه نفت مسجدسلیمان معرفی شد.
در پی استعفای ابوذر شجاعی، مدیرعامل پیشین باشگاه نفت مسجدسلیمان، جانشین وی انتخاب شد. بر این اساس، سجاد مهدی پور که سابقه مدیریت آکادمی باشگاه فولاد خوزستان را در کارنامه خود دارد، به عنوان مدیرعامل جدید نفتی ها معرفی شد. تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان با اینکه با هدف صعود به لیگ برتر وارد مسابقات شد، نتایجی کاملا متفاوت به دست آورد، به گونه ای که هم اکنون نگرانی هواداران این تیم، بقا در لیگ دسته یک است. در ابتدای فصل، علی اصغر کلانتری، سرمربی این تیم بود و در ادامه جای خود را به آرش برهانی داد؛ اما باز هم شرایط برای نفتی ها چندان تغییر نکرد. باید دید که با تغییر مدیرعامل، نفت مسجدسلیمان از خطر حذف فاصله می گیرد یا خیر؟
بتازگی میلاد محسنی، مدافع 26 ساله فوتبال ایران با عقد قراردادی رسمی تا پایان فصل، به تیم نفت مسجدسلیمان پیوست. این فوتبالیست پیش از این سابقه حضور در تیم های ملوان بندرانزلی، چادرملو یزد و مس سونگون را داشته است.
تیم پالایش نفت آبادان 2 هفته قبل از پایان لیگ، قهرمان فوتسال زنان شد.
هفته شانزدهم لیگ برتر فوتسال زنان، با برگزاری سه دیدار پیگیری شد و تیم های پالایش نفت آبادان و نفت امیدیه برابر رقبای خود به برتری رسیدند. تیم مدعی سایپا هم به تساوی رضایت داد. پالایش نفت آبادان که صدرنشین لیگ است، مقابل فولاد هرمزگان به میدان رفت و با حساب 5 بر 3 به برتری رسید. این تیم با ۳۳ امتیاز و صدرنشینی، 2 هفته پیش از پایان لیگ، قهرمان شد. تیم سایپا تهران که دیگر مدعی قهرمانی است، میزبان ملی حفاری اهواز بود و به تساوی یک - یک رضایت داد. شاگردان فاطمه شریف در سایپا هفته گذشته هم مقابل نفت امیدیه شکست خوردند و با این تساوی و از دست دادن رتبه دومی خود، به رتبه سوم سقوط کردند. در حال حاضر تیم های پالایش نفت آبادان، نفت امیدیه و سایپا تهران به ترتیب با ۳۳، ۳۰ و ۲۸ امتیاز در رتبه های اول تا سوم جدول رده بندی قرار دارند.
تیم فوتبال صنعت نفت آبادان در یک بازی تدارکاتی، از سد عمران نیرو اندیمشک گذشت. تیم فوتبال صنعت نفت آبادان که خود را برای نیم فصل دوم لیگ دسته اول فوتبال کشور آماده می کند، در یک بازی دوستانه در استادیوم تختی آبادان، به مصاف عمران نیرو اندیمشک رفت و با تک گل محسن سیفی در نیمه اول توانست از سد عمران نیرو اندیمشک عبور کند. در این بازی صنعت نفت آبادان در حضور تماشاگران خود، از مهره هایی کلیدی مانند طالب ریکانی، بابک مرادی، فرشاد محمدی مهر، حسین شنانی، متین کریم زاده، خشایار زبرجد و محسن سیفی بهره می برد. تیم عمران نیرواندیمشک نیز بتازگی با سرمربیگری میلاد ایمانی به لیگ برتر بزرگسالان خوزستان صعود کرده است.
یک دوره داوری درجه ٣ قايقرانی آب های آرام و دراگون بوت ويژه كاركنان پارس جنوبی در عسلويه با ميزبانی سازمان منطقه ويژه انرژی پارس و همكاری هيأت قايقرانی استان بوشهر برگزار شد که با استقبال همکاران همراه بود. مدرسان این دوره، ساسان شجاعی، رئیس كميته داوران و مرتضی توكلی، داور بین المللی بودند.
هفتمین دوره ارزیابی مهارت های فیزیکی کارکنان حراست شرکت های مستقر در عسلویه با شعار «معنویت، نشاط و همدلی» به میزبانی حراست ارشد منطقه ویژه عسلویه و همکاری امور ورزش سازمان منطقه ویژه پارس جنوبی با حضور 20 واحد حراست شرکت ها و حدود 800 ورزشکار برگزار شد. این دوره از ارزیابی در 11 رشته ورزشی تیراندازی، دوومیدانی، آمادگی جسمانی سرعتی، آمادگی جسمانی قدرتی، شنا، دارت، والیبال، فوتسال، پرس سینه، طناب زنی و تنیس روی میز برگزار شد.
مسابقات فوتبال لیگ دسته چهارم فوتبال کشور در شهرهای مختلف برگزار شد و تیم نفت اهواز به مصاف حریفان خود رفت.
تیم نفت اهواز با هدایت علی بختیاری زاده توانست در خارج از خانه، تیم گسار جبری بوشهر را شکست دهد و با نتیجه 3 بر صفر، این تیم بوشهری را در زمین خود مغلوب کند. گُل های نفت اهواز را شهاب سلحشور 2 بار و فرشید محمدی یک بار به ثمر رساندند.
آکادمی وزنه برداری نفت امیدیه برای دومین سال متوالی، با اقتدار بر سکوی قهرمانی قرار گرفت. به مناسبت بزرگداشت یاد و نام شهدای گمنام، فینال جشنواره وزنه برداری نونهالان پسر استان خوزستان با حضور ۱۲۰ نونهال در قالب ۱۰ تیم در سالن شهدای وزنه برداری خوزستان- اهواز برگزار شد. در پایان این مسابقات، باز هم نونهالان نفت امیدیه درخشیدند و با اقتدار، مقام قهرمانی خوزستان را به خود اختصاص دادند. نتایج تیمی این مسابقات عبارتند از: باشگاه نفت امیدیه ۱۸۰۰ امتیاز، هیأت ایذه ۸۰۰ امتیاز، باشگاه نفت اهواز ۶۰۰ امتیاز، هیأت اندیمشک ۶۰۰ امتیاز، باشگاه ملی حفاری ۳۰۰ امتیاز، هیأت اهواز ۳۰۰ امتیاز، هیأت امیدیه ۲۰۰ امتیاز، هیأت بندرامام ۲۰۰ امتیاز و هیأت مسجدسلیمان ۱۵۰ امتیاز.
ورزشکار نفتی که دخترانش بسکتبالیست های موفقی شدند
مشعل: با توجه به اهمیت ورزش در صنعت نفت ایران و توجه به توسعه آن میان کارکنان و خانواده های آنان؛ شاهد رشد ورزش در میان خانواده بزرگ نفت هستیم. شاید بتوان یکی از موفق ترین خانواده های نفت ایران در حوزه ورزش را خانواده فراز رامهرمزی، از همکاران شرکت ملی حفاری ایران دانست. فراز رامهرمزی نه تنها خود به عنوان یکی از وزنه برداران شناخته شده کشور است و تجربه مربیگری در این رشته ورزشی در سطح ملی و باشگاهی دارد، بلکه دخترانش آیناز و الناز نیز با ورود به رشته بسکتبال موفق شده اند تا مقام های مختلفی کسب کنند. آیناز و الناز در حال حاضر در تیم بسکتبال نفت مسجدسلیمان و در لیگ دسته دو حضور دارند؛ در واقع هر دو خواهر کنار هم برای موفقیت در این رشته ورزشی تلاش می کنند.
فراز رامهرمزی که از سال 1380 به استخدام شرکت ملی حفاری ایران درآمده و سال ها تجربه حضور در تیم های وزنه برداری و مربیگری در این حوزه را داشته است؛ درباره حضور دخترانش در رشته بسکتبال گفت: یکی از مهم ترین نکاتی که می توان درباره خانواده ما به آن اشاره کرد این است که ما یک خانواده کاملا ورزشی هستیم و دختران من از کودکی با ورزش حرفه ای آشنا بودند، نه تنها من در رشته وزنه برداری فعالیت می کنم بلکه برادرم نیز در همین حوزه فعال بوده و آینار و الناز چندان با ورزش قهرمانی غریبه نبوده اند. زمانی که دختران من کوچک بودند، دوست داشتم آنها نیز در حوزه ورزش فعال باشند، به همین دلیل شرایطی را فراهم کردم تا هر دو دخترم رشته های مختلف ورزشی را تجربه کرده تا براساس استعدادی که دارند، رشته مورد علاقه خود را انتخاب کنند که در نهایت هردو رشته بسکتبال را برای فعالیت حرفه ای انتخاب کردند.
وی درباره اینکه چه چیز باعث شد تا هر دو دخترش به رشته بسکتبال روی آورند، توضیح داد: پیش از هر چیز باید بگویم که هرکدام از دخترانم به خصوص آیناز دختر بزرگ ترم پشتکار بسیاری در ورزش دارد و برای موفقیت در این رشته تلاش بسیاری کرد تا بتواند در این حوزه موفق عمل کند. او در حال حاضر در لیگ دسته دو بسکتبال و در تیم مسجدسلیمان حضور دارد. البته چند باری نیز به اردوی تیم ملی نیز دعوت شده، اما باید بگویم بسکتبال یک ورزش جذاب و حرفه ای است و می تواند طرفداران بسیاری را به خود جذب کند؛ به همین دلیل یکی از دلایلی که دختران من به این رشته روی آوردند، همین جذابیت بود. البته من و همسرم نیز تلاش کردیم تا امکانات لازم را برای موفقیت دخترانمان فراهم کنیم. الناز دخترم کوچکم نیز به تازگی در مسابقات بسکتبال یک علیه یک استان خوزستان مقام دوم را کسب کرده؛ این در حالی است که زمان کمتری را برای حضور در این ورزش را داشت، اما توانسته در همین زمان کم موفقیت های قابل توجهی به دست آورد.
رامهرمزی در پاسخ به این پرسش که آیا دخترانش علاقه ای به حضور در رشته وزنه برداری داشته اند یا نه گفت: البته دختران من از کودکی با رشته وزنه برداری آشنا بودند و گاهی همراه من به باشگاه وزنه برداری می آمدند، حتی می توانم بگویم آیناز جزو افرادی است که قدرت بدنی و آمادگی جسمانی قابل توجهی دارد و زمان زیادی برای تمرین کردن می گذارد، اما من شخصا علاقه ای نداشتم که دخترانم در رشته وزنه برداری فعالیتی داشته باشند. البته با توجه به آناتومی و استعدادی که دو دخترم داشتند، به این نتیجه رسیدم که می توانند در رشته بسکتبال موفق عمل کنند. فکر می کنم اگر پسر هم داشتم، حتی اگر رشته وزنه برداری را انتخاب نمی کرد، به او کمک می کردم تا در ورزشی که انتخاب می کند به خوبی عمل کند تا بتواند به درجات بالا دست پیدا کند. در نهایت می توانم بگویم شرایطی را فراهم کرده ام تا دخترانم در رشته ای که در آن استعداد داشته حضور پیدا کرده؛ رشد کنند و تا اینجا موفق عمل کنند.
آیناز رامهرمزی، دختر بزرگ فراز رامهرمزی 20 ساله است و از 9 سالگی بسکتبال بازی می کند. او در بخشی از صحبت های خود به این مساله اشاره می کند که رشته های مختلف ورزشی را انتخاب کرده تا در نهایت به استعداد و علاقه خود به بسکتبال پی برده است.
وی با اشاره به اینکه نزدیک به چهار سال است که بسکتبال را به صورت حرفه ای دنبال می کند، گفت: در حال حاضر در تیم بسکتبال مسجدسلیمان در لیگ دسته دو بازی می کنم؛ البته در این سال ها موفق شدم تا در مسابقات مختلف، به خصوص مسابقات سراسری نفت مقام کسب کنم. پیش از این نیز دو بار به اردوی تیم ملی بسکتبال زیر 18 سال بانوان دعوت شده ام.
آیناز رامهرمزی درباره تاثیرگذاری پدرش در موفقیت هایی که در ورزش حرفه ای به دست آورده است، توضیح داد: بی شک می توانم بگویم یکی از مهم ترین دلایل موفقیت من در بسکتبال حمایت پدر و مادرم به خصوص پدرم بود. در واقع آنها بهترین تلاش خود را برای موفقیت من و خواهرم در بسکتبال کرده اند. با توجه به اینکه پدرم خود وزنه برداری را به صورت حرفه ای دنبال کرده و به عنوان مربی تیم ملی نیز حضور داشته است، به عنوان یک پدر و یک ورزشکار تاثیر بسیاری در زندگی ورزشی ما داشته است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا به وزنه برداری به عنوان ورزشی که بتواند آن را به صورت حرفه ای دنبال کند، نگاه کرده است یا نه، گفت: می توانم بگویم در تمام سال های فعالیت خود در حوزه ورزش رشته های مختلفی از جمله هندبال، والیبال و بسکتبال را امتحان کردم و در نهایت رشته بسکتبال را به عنوان رشته اصلی خود انتخاب کردم، زیرا علاقه بسیاری به این ورزش دارم، اما درباره وزنه برداری که رشته حرفه ای پدرم است باید بگویم زمانی که کودک بودم، همراه با پدرم به باشگاه وزنه برداری می رفتم، حتی می توانم بگویم نسبت به این ورزش گرایش داشتم اما در نهایت بسکتبال رشته ای بود که در آن موفق بودم و آن را انتخاب کردم.
رامهرمزی درباره حضور در تیم های حرفه ای سوپرلیگ بسکتبال بانوان بیان کرد: در سال جاری برای تیم بسکتبال گاز تهران که در سوپرلیگ بسکتبال بانوان حضور دارد، تست دادم و موفق شدم اما به دلیل شرایط این تیم که خوابگاه ورزشی نداشت، از حضور در این تیم انصراف دادم و امیدوارم سال آینده بتوانم در تیمی که شرایط بهتری در سوپرلیگ دارد، حضور پیدا کنم. در واقع بسکتبال برای من تبدیل به مهم ترین هدفم در زندگی شده است و تمام تلاش خود را می کنم تا بتوانم به بهترین رده در این رشته ورزشی دست پیدا کرده و بتوانم در تیم های حرفه ای سوپرلیگ حضور پیدا کنم.
آیناز رامهرمزی در پایان صحبت های خود گفت: سال هاست که در حوزه ورزش فعالیت می کنم و فکر می کنم مهم ترین اتفاقی که می تواند برای توسعه ورزش و موفقیت دختران در ورزش رخ دهد این است که امکانات مناسبی را برای ورزش بانوان در نظر بگیرند، زیرا استعدادهای بسیاری میان بانوان وجود دارد که در صورت تامین نیازهای آنها می توانند تبدیل به بهترین ورزشکاران شوند.
الناز رامهرمزی دختر کوچک فراز رامهرمزی که 16 ساله است، نیز درباره تجربه حضور خود به عنوان یک ورزشکار در رشته بسکتبال گفت: از 13 سالگی بسکتبال را به صورت حرفه ای شروع کردم و در حال حاضر نیز در تیم نفت مسجدسلیمان در کنار خواهرم بازی می کنم. درباره اینکه چرا رشته بسکتبال را به عنوان ورزش اصلی خود انتخاب کردم، می توانم بگویم حضور خواهرم در این رشته یکی از مهم ترین دلایل من برای انتخاب بسکتبال بود. در واقع هرزمان که خواهرم در مسابقه ای شرکت می کرد، من نیز برای تماشای او به آن مسابقه می رفتم و همین مساله سبب شد تا به این رشته ورزشی علاقه مند شوم و به آن ورود پیدا کنم.
وی با بیان اینکه به تازگی نیز در مسابقات بسکتبال یک - یک زیر 18 سال شرکت کرده و مقام دوم استانی را به دست آورده است، بیان کرد: در واقع می خواهم تمام تلاش خود را به کارگیرم تا بتوانم در کنار خواهرم در رشته بسکتبال موفق عمل کنم. البته در حال حاضر در کنار خواهرم در تیم بسکتبال نفت مسجدسلیمان در لیگ دسته دو حضور دارم و در اکثر مسابقات کنار هم قرار داریم. فکر می کنم اینکه در کنار خواهرم بسکتبال تمرین می کنم، به یکی از مهم ترین دلایل موفقیت من در این رشته ورزشی تبدیل شده است. در واقع بسیاری از هم سن های من برای تمرین بسکتبال کنار ورزشکارانی در رده سنی خود قرار دارند، اما من این فرصت را داشتم که از ابتدا با خواهرم و در نهایت با تیم بزرگسالان تمرین کنم که همین مساله سبب شد تا بتوانم به موفقیت لازم در این حوزه دست پیدا کنم. شاید بتوانم بگویم آیناز تاثیر بسیار زیادی در موفقیت من داشته است. او به عنوان یک خواهر بزرگ تر همیشه هوای من را داشته و در تمرین ها و مسابقات همیشه از من حمایت کرده است.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به شرکت در مسابقات دانش آموزی اشاره کرد و توضیح داد: با توجه به اینکه من همچنان یک دانش آموز هستم، در کنار حضور در تیم های حرفه ای، در مسابقات دانش آموزی نیز شرکت می کنم؛ به عنوان مثال امسال در مسابقات دانش آموزی مدارس کشور حضور پیدا کرده و تیم دانش آموزی خوزستان موفق شد تا برای اولین بار در این مسابقات به مقام سوم دست پیدا کند.
الناز رامهرمزی درباره علاقه مندی های خود به دیگر رشته های ورزشی بیان کرد: من نیز مانند خواهرم رشته های مختلف ورزشی را فراگرفته ام و فکر می کنم اگر قرار باشد ورزش دیگری را به غیر از بسکتبال به عنوان ورزش حرفه ای انتخاب کنم، حتما والیبال را به عنوان اولین گزینه خود بعد از بسکتبال انتخاب می کنم.الناز رامهرمزی در پایان درباره آینده ای که برای خود در حوزه ورزش تصور کرده است، گفت: بی شک تمام تلاش خود را می کنم تا بهترین تلاش خود را برای رشد و پیشرفت در بسکتبال داشته باشم تا بتوانم در کنار آیناز در بهترین تیم های بسکتبال حضور داشته باشم. نکته ای که می خواهم به آن اشاره کنم، این است که اگر حمایت های پدرم نبود، من و آیناز نمی توانستیم در رشته ای که به آن علاقه داریم موفق عمل کنیم؛ در واقع پدرم با توجه به اینکه یک ورزشکار حرفه ای است، به خوبی با دنیای ورزش حرفه ای آشنا بوده و بهترین حمایت را از ما داشته است.
سرمربی ایتالیایی قرارداد رسمی خود را با فدراسیون والیبال مردان ایران امضا کرد.
روبرتو پیاتزا سرمربی ایتالیایی تیم ملی والیبال ایران با ورود به تهران قرارداد خود را با فدراسیون والیبال امضا کرد. میلاد تقوی رئیس فدراسیون والیبال پیش از امضای قرارداد با پیاتزا بیان کرد: امیدوارم در اولین فرصت اردوی تیم ملی را برگزار کنیم. سال آینده برای والیبال ما پر رویداد است. مطمئنم با روحیات پیاتزا، توتولو، همکارانشان و بازیکنان ایران، 1404، سال برگشت تیم ملی به روزهای خوب خودش باشد. قرارداد ما ۲+۲ خواهد بود. قراردادی هم که امضا کردیم چهار ساله است، اما شرط ادامه آن بعد از دو سال رضایت دو طرف است. این قرارداد در پایان سال بعد از عدم رضایت تنها از طرف فدراسیون قابل فسخ است نه از طرف مقابل.
حسین توکلی، قهرمان المپیک ۲۰۰۰ سیدنی که هدایت تیم ملی پاراوزنه برداری را بعد از بازی های پارالمپیک توکیو به عهده گرفته بود، با تصمیم جلیل کوهپایه زاده و موافقت بابک محمدی، رئیس انجمن پاراوزنه برداری دوباره سرمربی این تیم تا بازی های پارالمپیک لس آنجلس شد. همچنین احمدملاحسینی و پورمیرزایی به عنوان مربیان پاراوزنه برداری حسین توکلی را همراهی خواهند کرد. توکلی پیش از این یکی از چهار گزینه جانشینی نواب نصیرشلال در تیم ملی وزنه برداری بود که با این شرایط احتمالا از بین گزینه ها کنار رفته است.
تیم ملی فوتبال ساحلی ایران در دیداری دوستانه مغلوب بلاروس شد.دو تیم ملی فوتبال ساحلی ایران و بلاروس در دیداری دوستانه در دهکده گردشگری بوشهر به مصاف هم رفتند که شاگردان علی نادری با نتیجه ۴ بر ۳ برابر مهمان خود شکست خوردند. بلاروس در وقت اول توانست دو گل به ایران بزند. در وقت دوم، تیم ملی با گل های عباس رضایی و محمدعلی مختاری توانست بازی را به تساوی بکشاند، اما دو گل دیگر دریافت کرد تا در پایان این وقت با نتیجه ۴ بر ۲ از رقیب خود عقب افتاد. در وقت سوم ایران یک بار دیگر با گل علی میرشکاری، دروازه بلاروس را باز کرد، اما در نهایت با نتیجه ۴ بر ۳ مغلوب این تیم شد.
نمایندگان کاراته ایران در رقابت های بین المللی آزاد مارسی به ۴ طلا، یک نقره و سه برنز دست یافتند.
مسابقات کاراته بین المللی آزاد مارسی در فرانسه و با حضور ۷۸۴ کاراته کا از ۳۴ کشور برگزار شد و در پایان این رقابت ها کاراته کاهای ایرانی حاضر در رقابت، با کسب چهار طلا، یک نقره و سه برنز پس از فرانسه، ایتالیا و الجزایر در جایگاه چهارم قرار گرفتند. برهمین اساس ابوالفضل عرب یعقوبی در وزن ۵۰- زیر14سال، بهنام دهقان زاده در وزن ۶۰- کیلوگرم، مرتضی نعمتی در وزن ۷۵- کیلوگرم و سجاد گنج زاده در وزن ۸۴+ کیلوگرم چهار مدال طلا، علی رحیم در وزن ۷۵- کیلوگرم یک مدال نقره، مهدی شهگل در وزن ۷۵- کیلوگرم، مهدی گنج زاده در وزن ۸۴+ کیلوگرم و غزل نادری در وزن ۶۱- بانوان سه مدال برنز در این رقابت ها کسب کردند.
مربی اینتر به دفاع از مهدی طارمی برابر انتقادها پرداخت و عنوان کرد چون بازیکن ایرانی شرایط متفاوتی را نسبت به قبل تجربه می کند باید زمان بیشتری برای هماهنگی داشته باشد. ماسیمیلیانو فاریس، دستیار سیمئونه اینزاگی محروم در نشست خبری پایان بازی اینتر و امپولی با نتیجه 3 بر یک به نفع اینتر گفت: تیم باتجربه عمل کرد. شروع خوب به این معنا نیست که باید هجومی بازی کنید. امپولی نگرش متفاوتی نسبت به حریفان دیگر داشت و ما را اذیت کرد. در هر صورت فکر می کنم لحظه کلیدی بازی شوت لائوتارو بود که ما را جلو انداخت و باعث شد با آرامش بیشتری در زمین بازی کنیم. فاریس در بخش بعدی حرف هایش درباره مهدی طارمی گفت: تاکنون گل های زیادی به ثمر رسانده ایم. گل زدن هرگز برای ما مشکلی نبوده است. طارمی به خاطر تلاش هایش شایسته تقدیر است. انتقادهای زیادی از او می شود، ولی فراموش نکنید طارمی شرایط متفاوتی را تجربه می کند. این بازیکن قبلا فوتبال متفاوتی بازی می کرد و ما نتوانستیم آنقدر که شایسته اوست به طارمی زمان بدهیم. ما همچنان معتقدیم که او می تواند به تیم کمک کند. طارمی بازیکن بسیار مفیدی برای تیم است که می داند چگونه در زمین عمل کند.
طبق اعلام رسانه های عربستانی کاپیتان لیورپول به پیشنهاد وسوسه کننده باشگاه الهلال پاسخ منفی داده است و به هیچ وجه حاضر نیست در تابستان پیش رو راهی لیگ عربستان شود.
ویرژیل فان دایک یکی از بازیکنان مورد علاقه باشگاه الهلال است.
تیم عربستانی برای تقویت خط دفاعی اش روی فان دایک دست گذاشته و سخت در تلاش است تا کاپیتان هلندی لیورپولی ها را جذب کند.
روزنامه اسپورت عربستان اعلام کرد که بن نافل، رئیس باشگاه الهلال، برای مذاکره با فان دایک شخصا راهی انگلیس شده، اما پاسخ این بازیکن هلندی به پیشنهاد الهلال منفی است. این روزنامه در ادامه نوشته است: فان دایک اعلام کرده است به هیچ وجه در تابستان پیش رو قصد حضور در لیگ عربستان را ندارد و به این ترتیب پرونده حضور این بازیکن درعربستان کاملا بسته شد.
باشگاه الهلال هم محمد صلاح وهم فان دایک را می خواهد، اما به نظر می رسد که جذب هیچ کدام از این دو بازیکن با وجود پیشنهادهای نجومی که به آنها داده شده امکان پذیر نیست.
قرارداد محمد صلاح و فان دایک تابستان پیش رو به پایان می رسد، اما هنوز باشگاه لیورپول با این دو ستاره کلیدی و تاثیرگذارش برای تمدید قرارداد به توافق دست پیدا نکرده و همین باعث شده است تا گمانه زنی های زیادی درباره آنها وجود داشته باشد.
قهرمان سابق دوچرخه سواری ایران و آسیا به عنوان سرمربی تیم ملی نوجوانان انتخاب شد.
با حکم رسول اسدی، رئیس فدراسیون دوچرخه سواری، قادر میزبانی به عنوان سرمربی تیم ملی نوجوانان ایران جهت حضور در مسابقات بازی های آسیایی نوجوانان ۲۰۲۵ بحرین و مسابقات المپیک نوجوانان ۲۰۲۶ داکار منصوب شد. میزبانی، نماینده دوچرخه سواری کشورمان در المپیک ۲۰۰۸ پکن و ۲۰۱۶ ریو بود که قهرمانی بازی های آسیایی ۱۹۹۸ بانکوک را نیز در کارنامه خود به ثبت رسانده است. وی با قهرمانی در هفت دور از تور ایران(آذربایجان) پرافتخارترین ورزشکار در این تور به حساب می آید. انتخاب او به عنوان سرمربی نوید از آینده روشن برای تیم ملی را می دهد که در بخش استقامت و نیمه استقامت بتوانند به بهترین نتایج دست پیدا کنند.
ستاره کنگویی استقلال از این تیم جدا شد. پس از نشست مدیران باشگاه استقلال با گائل کاکوتا و مدیر برنامه های او، طرفین برای قطع همکاری به توافق رسیدند. این در حالی است که نیم فصل دوم رقابت های لیگ برتر فوتبال به تازگی آغاز شده است، باشگاه استقلال از تلاش های کاکوتا در نیم فصل حضورش در این باشگاه تشکر می کرد.
در جریان مرحله اول انتخابی تیم ملی دوومیدانی، رکورد ملی پرتاب چکش زنان ایران شکسته شد.
مرحله اول مسابقه انتخابی تیم ملی بزرگسالان ایران در ماده پرش بانیزه بانوان و پرتاب چکش بانوان و آقایان در کمپ تیم های ملی برگزار و در پایان نیز رکورد ملی پرتاب چکش بانوان شکسته شد. این مسابقات که به صورت رسمی و با حضور احسان حدادی رئیس فدراسیون، پریسا بهزادی سرپرست نایب رئیس بانوان، تیمور غیاثی و هادی سپهرزاد، اعضای هیئت اجرایی فدراسیون پیگیری شد، در ماده پرتاب چکش بانوان، زهرا عرب رستمی از تهران موفق شد با پرتابی به طول ۶۰.۹۵ متر، رکورد ملی این ماده را که پیش از این با ۵۹.۴۳ متر در اختیار خود بود را ارتقا دهد.
فیلم سینمایی «کارو» به کارگردانی احمد مرادپور و با بازی مریلا زارعی به اکران آنلاین رسید.
فیلم سینمایی «کارو» به کارگردانی احمد مرادپور و تهیه کنندگی حسین صابری در پلتفرم های اینترنتی به صورت آنلاین اکران شد. مریلا زارعی، پیمان مقدمی، حامد احمدجو، مرتضی شاه کرم، اسماعیل موحدی، حبیب الله پاینده، حمیدرضا حجابی زاده، پیمان نوری، مجتبی حسینی، شب بو سلیمانی، ژیار محمدزاده و الینا باشنگ از جمله بازیگران فیلم سینمایی «کارو» هستند.
در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است: «کارو نوجوان کرمانشاهی بعد از سال ها تمرین به تیم ملی کشتی دعوت می شود، اما او...». «کارو» بعد از فیلم های سینمایی«سجاده آتش»، «رنجر» و سریال «رقص پرواز» چهارمین اثر بلند احمد مرادپور است.
منوچهر شاهسواری ، دبیر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، اسامی ۳۳ فیلم حاضر در این دوره از جشنواره را اعلام کرد. طبق اعلام دبیر جشنواره ؛۱۳ فیلم از این میان به عنوان کارگردان اول در بخش فیلم اولی با هم رقابت می کنند.
اسامی ۳۳ فیلم حاضر در جشنواره به این شرح است: «1968» به کارگردانی امیرمهدی پوروزیری و تهیه کنندگی ایرج محمدی، «آبستن» به کارگردانی مصطفی تنابنده و محمد تنابنده و تهیه کنندگی جلال تیموری، «آنتیک» به کارگردانی هادی نائیجی و تهیه کنندگی محمود بابایی، «اسفند» به کارگردانی دانش اقباشاوی و تهیه کنندگی مرحوم جلیل شعبانی، «اشک هور» به کارگردانی مهدی جعفری و تهیه کنندگی مجتبی فرآورده، «بازی خونی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی و تهیه کنندگی سعید پروینی، «بازی را بکش» به کارگردانی محمدابراهیم عزیزی و تهیه کنندگی مصطفی کیایی، «بچه مردم» به کارگردانی محمود کریمی و تهیه کنندگی سیدعلی احمدی، «پیشمرگ» به کارگردانی علی غفاری و تهیه کنندگی آرش زینال خیری، «تاکسی درمی» به کارگردانی محمد پایدار و تهیه کنندگی محمدجواد موحد، «ترک عمیق» به کارگردانی آرمان زرین کوب و تهیه کنندگی محسن چگینی، «چشم بادومی» به کارگردانی ابراهیم امینی و تهیه کنندگی سجاد نصراللهی نسب، «خاتی» به کارگردانی فریدون نجفی و تهیه کنندگی محمد کمالی پور، «خدای جنگ» به کارگردانی حسین دارابی و تهیه کنندگی سعید سعدی، «داد» به کارگردانی ابوالفضل جلیلی و تهیه کنندگی سید امیر سیدزاده، «دست تنها» به کارگردانی و تهیه کنندگی امیرحسین ثقفی، «رها» به کارگردانی حسام فرهمند و تهیه کنندگی سعید خانی، «زمانی در ابدیت» به کارگردانی مهدی نوروزیان و تهیه کنندگی نیکی کریمی، «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی و تهیه کنندگی سید مازیار هاشمی، «سونسوز» به کارگردانی رضا جمالی و تهیه کنندگی سلمان عباسی، «شاه نقش» به کارگردانی شاهد احمدلو و تهیه کنندگی سیدعلی قائم مقامی، «شمال از جنوب غربی» به کارگردانی حمید زرگرنژاد و تهیه کنندگی مهدی مددکار، «شوهر ستاره» به کارگردانی ابراهیم ایرج زاد و تهیه کنندگی علی اوجی، «صدام» به کارگردانی پدرام پورامیری و تهیه کنندگی مجتبی رشوند، «صیاد» به کارگردانی جواد افشار و تهیه کنندگی محمدرضا شفیعی، «فریاد» به کارگردانی محمدرضا اردلان و تهیه کنندگی بهمن اردلان، «کفایت مذاکرات» به کارگردانی سهیل موفق و تهیه کنندگی سید ابراهیم عامریان، «گوزن های اتوبان» به کارگردانی و تهیه کنندگی ابوالفضل صفاری، «لولی» به کارگردانی رضا فرهمند و تهیه کنندگی جلیل اکبری صحت، «ماریا» به کارگردانی مهدی اصغری ازغدی و تهیه کنندگی علی لدنی، «مرد آرام» به کارگردانی بهنوش صادقی و تهیه کنندگی مهدی هاشمی، «موسی کلیم الله» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا و تهیه کنندگی سید محمود رضوی، «ناتور دشت» به کارگردانی سیدمحمدرضا خردمندان و تهیه کنندگی مهدی فرجی.
آثار بخش پویانمایی نیز عبارتند از:
«افسانه سپهر» به کارگردانی عماد رحمانی و مهرداد محرابی و تهیه کنندگی مهدی جعفری جوزانی، «پسر دلفینی ۲» به کارگردانی محمد خیراندیش و تهیه کنندگی محمدامین همدانی،«زال و رودابه» به کارگردانی و تهیه کنندگی محمدعلی سجادی، «ژولیت و شاه» به کارگردانی اشکان رهگذر و تهیه کنندگی آرمان رهگذر.
فیلم «ماریا» با صابر ابر، پانته آ پناهی ها و معرفی ۲ چهره جدید در جشنواره فیلم فجر رونمایی می شود.
فیلم سینمایی «ماریا» به نویسندگی و کارگردانی مهدی اصغری ازغدی و تهیه کنندگی علی لدنی در بخش مسابقه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به نمایش گذاشته می شود.
صابر ابر، پانته آ پناهی ها و حسین محجوب با معرفی دو چهره تازه به نام کامیاب گرانمایه و مهشید حدادی نقش های اصلی فیلم سینمایی «ماریا» را بر عهده دارند.
محمد صدیقی مهر، صادق سهرابی، نکیسا نوری، سجاد رضایی، محمدعلی حسینعلی پور، مصطفی اکبری، نرگس باغکی، حسن و حسین نصرتی نیز از دیگر بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
همزمان با راه یابی فیلم سینمایی «لولی» به کارگردانی رضا فرهمند و تهیه کنندگی جلیل اکبری صحت، اولین تصاویر این فیلم منتشر شد.
اولین تصاویر فیلم «لولی» به کارگردانی رضا فرهمند و تهیه کنندگی جلیل اکبری صحت که به عنوان یکی از آثار منتخب بخش مسابقه سینمای ایران در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد، منتشر شد. این فیلم، اولین تجربه کارگردانی سینمایی رضا فرهمند است که پیش تر با مستندهایی چون «زنانی با گوشواره های باروتی»، «نت های مسی یک رویا» و «آزادی» توانسته بود در ادوار مختلف جشنواره فیلم فجر حضور یابد. در خلاصه داستان فیلم آمده است: «سرنوشت گلسا و آگاهی از وضعیت همسرش به رازهایی بستگی دارد که منصور پنهان کرده است. اگر موسی بتواند از منصور حقیقت را بفهمد و صفورا به موسی کمک کند تا بر لکنتش غلبه کند، شاید خسرو هم منیر را در انتظار تنها نگذارد.» داریوش امینی، ژیلا آل رشاد، محبوبه سلطانی، نرگس هزاره، حسن عابدی و محمد محمدی بازیگران این فیلم هستند.
فیلم سینمایی «اشک هور» به نویسندگی و کارگردانی مهدی جعفری و تهیه کنندگی مجتبی فرآورده، روایتی است از روزهای پایانی زندگی شهید علی هاشمی که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر نمایش داده می شود. رضا ثامری، رویا افشار، تورج الوند، میثم رازفر، شبنم گودرزی و ساره رشیدی از جمله بازیگران این اثر سینمایی هستند. در خلاصه داستان «اشک هور» آمده است: «سفره شام ننه علی بازمانده بود. صدای آژیر قرمز و صدای ضدهواییها در عمق تاریک کوچه او را نگران می کرد. ننه علی در انتظار آمدن پسرش از جبهه، آرام روی سکوی جلوی در نشست… 22 سال تمام.» این فیلم سینمایی دومین همکاری مهدی جعفری و مجتبی فرآورده بعد از فیلم سینمایی «بیست وسه نفر» است. فیلم سینمایی «اشک هور»، محصول سازمان سینمایی سوره است که با مشارکت سیمافیلم به تولید رسیده است.
پیشنهاد هفته
کم پیش می آید کارگردانان سینمای ایران، فیلمی در حوزه کودک و نوجوان را جلوی دوربین ببرند که بتواند علاوه بر مخاطب هدف، بزرگسالان را در کنار فرزندانشان روی صندلی های سینما بنشاند تا آنها نیز از تماشای فیلم در کنار فرزندان خود لذت ببرند، اما «باغ کیانوش» از جمله فیلم هایی است که توانسته در این زمینه موفق عمل کند، فیلمی که نه تنها کنجکاوی، شیطنت و دنیای اسرارآمیز کودکان و نوجوانان را به خوبی به تصویر کشیده است بلکه به دلیل بازه زمانی که داستان در آن رخ می دهد سبب شده پدر و مادرها نیز هنگام تماشای چنین فیلمی به یاد دوران کودکی خود افتاده و از تماشای آن لذت ببرند؛ فیلمی که با هیجان خوردن یک «موز» و نبرد برای رسیدن به آن آغاز می شود. البته باید این را هم یادآور شویم که «باغ کیانوش» اقتباسی از کتابی با همین نام نوشته علی اصغر عزتی پاک است.
در خلاصه داستان این فیلم که کارگردانی آن را رضا کشاورزحداد به عهده داشته و محمدجواد موحد به عنوان تهیه کننده در این پروژه حضور داشته؛ آمده است: «روز عروسی در روستا، خبر عجیبی به گوش بچه ها می رسد؛ در باغ کیانوش ، درختانی شبیه به «موز» دیده شده است. بچه ها تصمیم می گیرند برای به دست آوردن آن با یکدیگر مسابقه بدهند، غافل از اینکه باغ نفرین شده کیانوش، تله ای بزرگ تر برای آنها پهن کرده است.» در این اثر سینمایی بازیگرانی چون شهرام حقیقت دوست، علیرضا آرا، مجید پتکی، عباس جمشیدی فر، مهدیه نساج، لادن ژافه وند و مهدی فریضه حضور دارند.
شبنم اعماری: امروزه تولید انرژی و استفاده بهینه از آن، به موضوعی چالش برانگیز و یکی از مسائل مهم جوامع مختلف تبدیل شده است؛ به این دلیل که نقشی مهم در کمیت و کیفیت زندگی مردم و پیشبرد اهداف کشورها دارد. با این حال، رفتن به سمت انرژی های تجدیدپذیر، می تواند تا حدودی مخاطرات را کاهش دهد و خیال مردم و دولت ها را از نظر اتمام این انرژی آسوده کند .
تا قبل از ظهور تکنولوژی و کشف انرژی های تجدیدپذیر، سونامی درخواست انرژی از سوی بخش هایی از جوامع و ترس از تمام شدن آن، مخاطراتی را برای مردم و دولت ها ایجاد کرده بود، ضمن اینکه عادت های ناپسندی مثل مصرف بی رویه و خارج از استاندارد نیز بحثی بسیار چالش برانگیز بود. مساله ای که موجب شد فعالان حوزه انرژی به استفاده بی رویه از انرژی های پایان پذیر، واکنش نشان دهند و ضمن هشدار دادن به کشورها، آنها را به استفاده از انرژی های تجدیدپذیر ترغیب کنند؛ زیرا منابع انرژی قابل توجهی مثل نفت، گاز، زغال سنگ و... با وجود در دسترس بودن، روزی تمام خواهند شد. در کنار منابع پایان پذیر، منابع دیگری هم وجود دارد که امروزه توجه بشر را بیش از گذشته به خود جلب کرده است. این منابع انرژی، افزون بر تجدیدپذیری، هیچ گونه آلایندگی ندارند، به طوری که هم می توان براحتی از آنها استفاده کرد و هم محیط زیست سالمی داشت. در ادامه به چند نمونه از انرژی های تجدیدپذیر اشاره خواهیم داشت.
انرژی های تجدیدپذیر، حاصل فرایندهای طبیعی است که در اشکال مختلف، مستقیم از خورشید یا از گرمای تولید شده در اعماق زمین ایجاد می شوند. به عبارت دیگر این نوع انرژی ها، منابعی هستند که حتی پس از قرن ها استفاده مستمر، تمام نمی شوند. افزون بر این، منابع تجدیدپذیر، انرژی پاک تولید می کنند و این یعنی، کاهش تولید گازهای گلخانه ای.
انرژی های خورشیدی، برق آبی، بادی، جزر و مد، امواج اقیانوس ها، همچنین زمین گرمایی، زیست توده و هیدروژن از جمله انرژی های تجدیدپذیری هستند که اگر بدرستی استحصال شوند، می توانند تا هزاران برابر انرژی مصرفی سالانه جهان را تأمین کنند.
این نوع انرژی، از زمانی که انسان برای اولین بار به استفاده از سوزاندن چوب روی آورد، وجود داشته است. در واقع می توان گفت که این منبع انرژی، یک ماده آلی حاصل از بقایای گیاهان، جانوران و فاضلاب است که وقتی سوزانده می شود، انرژی شیمیایی آن به صورت گرما آزاد می شود و می تواند توربین بخار برق تولید کند.
یکی از قدیمی ترین منابع تجدیدپذیر به شمار می آید که پس از هزاران سال، همچنان می توان از آن استفاده کرد. نیروگاه های آبی از بزرگ ترین منابع انرژی تجدیدپذیر برای تولید برق محسوب می شوند. در نیروگاه های آبی، انرژی مکانیکی حاصل از جریان آب برای تولید برق مورد استفاده قرار می گیرد. نیروگاه های برق آبی می توانند با استفاده از جریان رودخانه ها و نهرها یک توربین را به حرکت درآورند و اینگونه انرژی یک ژنراتور را تامین کنند تا انرژی برق آزاد شود. از آنجا که نیروگاه های برق آبی کوچک، فقط بخش کوچکی از آب را منحرف می کنند، بنابراین صدمه ای به محیط زیست وارد نمی کنند و از این نظر در دسته انرژی های تجدیدپذیر قرار می گیرند.
خورشید از بزرگ ترین منابع انرژی زمین است. این انرژی پاک، ارزان و تجدیدپذیر در تمام نقاط زمین وجود دارد و به روش های مختلف و بسادگی قابل استفاده است. نور خورشید یا انرژی خورشیدی می تواند برای گرمایش، روشنایی و خنک کردن خانه ها و ساختمان ها، تولید برق، گرم کردن آب و انواع فرایندهای صنعتی مورد استفاده قرار گیرد. فناوری مورد استفاده برای به دست آوردن و جمع آوری انرژی خورشیدی، دائم در حال تغییر و تحول است که از آن جمله می توان به فناوری لوله های آب گرم کن پشت بام اشاره کرد. بنا بر تحقیقات مشخص شده که انرژی بالقوه سالانه خورشیدی در روی زمین، 10 هزار، بادها 40 و برق آبی 10 تریلیون وات ساعت حامل انرژی هستند. این در حالی است که انرژی مصرفی جهان، سالانه بیش از 10 تریلیون وات ساعت تخمین زده شده است.
این انرژی نیز از گرمای تولید شده در اعماق هسته زمین به دست می آید. به عبارت دیگر حرارت داخل زمین، بخار و آب داغ تولید می کند که می تواند برای نیرو دادن به ژنراتورهای برق و تولید الکتریسته یا کاربردهای دیگر مثل گرم کردن خانه و تولید انرژی برای صنعت مورد استفاده قرار گیرد. انرژی زمین گرمایی را می توان با حفاری از مخازن عمیق زیرزمینی یا از دیگر مخازن زمین گرمایی نزدیک تر به سطح زمین به دست آورد.
یکی دیگر از انرژی های تجدیدپذیر، باد است. تولید این نوع انرژی به این صورت است که هوا در نزدیکی سطح زمین به وسیله انرژی خورشید گرم می شود و به دلیل اختلاف چگالی هوای سرد و گرم، هوای گرم به سمت بالا می رود و هوای سرد جایگزین هوای گرم می شود. امروزه از انرژی باد برای تولید برق نیز استفاده می شود که این کار از طریق توربین های بادی صورت می گیرد.
هیدروژن، از آن نظر که فراوان ترین عنصر روی زمین به شمار می رود (دوسوم آب از هیدروژن است)، به عنوان یک سوخت و منبع انرژی، قابلیت عظیمی دارد و همواره در طبیعت و در ترکیب با عناصر دیگر یافت می شود. هنگامی که هیدروژن از عناصر دیگر جدا می شود، می تواند برای تأمین انرژی وسایل نقلیه، به عنوان جایگزین گاز طبیعی برای گرمایش و پخت وپز و نیز برای تولید برق مورد استفاده قرار گیرد. با این توضیحات، می توان گفت مساله دیگری که در دنیای امروز همزمان با رفتن به سمت استفاده از منابع تجدیدپذیر، اهمیت زیادی یافته، بحث مصرف بهینه انرژی است، به طوری که با صرفه جویی و جلوگیری از هدررفت آن، می توان مانع بسیاری از بحران های آینده در این زمینه شد.
پژوهشگران، یک مدل هوش مصنوعی را توسعه داده اند که می تواند به طور دقیق، به پیش بینی حرکات فرد یا ماشین بپردازد.
این سیستم هوش مصنوعی به مدل بودجه استنتاج پنهان (L-IBM)معروف شده است. پژوهشگران معتقدندL-IBM بهتر از چارچوب های پیشنهادی پیشین، قادر به مدل سازی تصمیم گیری انسان است. این سیستم با بررسی رفتار، اعمال و محدودیت های گذشته، فرایندی را طی می کند که نزدیک به تفکرات انسان است. محققان از L-IBM برای پیش بینی حرکات بازیکنان انسانی در شطرنج استفاده کرده و به نتایج جالبی هم رسیده اند. آنها گفته اند که نتایج به دست آمده، حاکی از آن است که تصمیم گیری انسانی شبه بهینه (SUBOPTIMAL HUMAN DECISION-MAKING) را می توان با نسخه های رایانشی محدود الگوریتم های جست وجوی استاندارد، مدل سازی کرد.
دانشمندان برچسبی ساخته اند که می تواند به درمان باکتری های روی پوست کمک کند. این برچسب در صورت ورود باکتری به جریان خون، می تواند با استفاده از پالس های الکتریکی ملایم، در کاهش عفونت خون موثر باشد و به عنوان پچ موضعی تحریک ضد میکروبی (BLAST) شناخته شود. این پچ، با ساطع کردن یک جریان الکتریکی بی ضرر برای هدف قرار دادن برخی باکتری های خاص، روی پوست که خطر عفونت را افزایش می دهد، طراحی شده است. هنگامی که پچ BLAST روی پوست اعمال می شود، هر 10 دقیقه یک بار در یک دوره ۱۸ ساعته، پالس های الکتریکی شلیک و شارژ ملایمی را مشابه آنچه در ضربان سازها استفاده می شود، ایجاد می کند. این پچ شاید بتواند در استریل کردن سطوح دستگاه های پزشکی نیز موثر باشد و لایه ای از محافظت در برابر عفونت های باکتریایی را ایجاد کند. تحقیقات آتی، اثربخشی BLAST را روی سایر گونه های باکتریایی، در آزمایش های حیوانی و در نهایت در انسان بررسی خواهد کرد. در صورت اثبات موفقیت آمیز بودن این دستگاه، این برچسب ظرف پنج سال می تواند به ابزاری عملی برای پیشگیری از عفونت در مراکز پزشکی تبدیل شود.
راهنمای استفاده از صفحات نشریه مشعل
- بزرگنمایی یا کوچک نمایی تصاویر : Scroll (غلطک) ماوس
با امکان جابجایی پس از بزرگنمایی صفحات
- دسترسی به متن خبر: دابل کلیک روی تصاویر صفحات