ابلاغ قانون ارجاع اختلاف گازی ایران و هند به داوری از سوی رئیسجمهوری
بلوغ صنعت نفت در آوردگاه بیست و هشتم
دیدارهای فشرده برای توافقهای آینده
میعادگاهی برای توافقهای سازنده
استقبال از نمایشگاه نفت در پرتو دیپلماسی انرژی
بهرهگیری از هوش مصنوعی برای بهینهسازی
حمایت نفت برای قهرمانی در آسیا
رئیس جمهوری قانون ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند به داوری را برای ارجاع به دستگاه های مربوطه ابلاغ کرد.
سیدابراهیم رئیسی، قانون ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند (اس تی سی) به داوری را برای اجرا به وزارت نفت، معاونت حقوقی ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه ابلاغ کرد.
این قانون همسو با اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی در نشست علنی روز یک شنبه، 9 اردیبهشت به تصویب مجلس شورای اسلامی و ۱۲ اردیبهشت به تأیید شورای نگهبان رسیده بود.
این قانون به صورت ماده واحده و مطابق اصل ۱۳۹ قانون اساسی که ارجاع دعاوی راجع به اموال عمومی و دولتی به داوری را به اخذ مصوبه هیئت دولت و مجلس محدود و مقید می کند، به تصویب نمایندگان مجلس رسیده بود.
بر این اساس، به شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اجازه داده می شود قرارداد ۲۳دی ۱۳۹۲ خود با شرکت بازرگانی دولتی هند (اس تی سی) را با همکاری معاونت حقوقی ریاست جمهوری به داوری اختلاف های ناشی از قرارداد ارجاع دهد.
کسب رتبه نخست تولید بار اول کالاهای راهبردی برای وزارت نفت
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری با اشاره به اینکه وزارت نفت برای سومین سال پیاپی رتبه نخست تولید بار اول کالاهای راهبردی را کسب کرد، گفت: ایجاد بازار واقعی و پایدار برای شرکت های دانش بنیان از نظر ما مهم ترین حمایت از این گونه شرکت هاست که خوشبختانه وزارت نفت رتبه نخست را در این زمینه دارد.
روح الله دهقانی فیروزآبادی (یک شنبه، ۲۳ اردیبهشت) در نشست هیئت دولت با اشاره به همت وزارت نفت در توسعه شرکت های دانش بنیان گفت : در دولت مردمی، همکاری صنعت نفت با شرکت های دانش بنیان از ۱۵۰شرکت به ۷۰۰ شرکت افزایش یافته و با اجرای تنها ۶۰ درصد از توافق ها میان این وزارتخانه با شرکت های فناور و دانش بنیان تاکنون، بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور حاصل شده است.
وی با اشاره به امضای موافقت نامه با وزارت نفت در بهمن ۱۴۰۱ در ۱۲ محور به ارزش ۲ میلیارد دلار برای چهار سال تصریح کرد: امروز پس از ۱۵ ماه از آن موافقتنامه، ۶۰ درصد از این محورها به مرحله امضای قرارداد رسیده و از 7 قلم کالای مورد توافق چهار قلم آن به ارزش ۵۵۰ میلیون دلار قراردادش امضا شده و تاکنون از محل این کالاها یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه داشته است.
بیست و دومین نشست تخصصی فرماندهان پایگاه های بسیج صنعت نفت با حضور فرماندهان پایگاه های بسیج صنعت نفت سراسر کشور به منظور هماهنگی و انسجام بخشی در مدیریت اجرای برنامه ها، روز یک شنبه، 23 اردیبهشت ماه در محل پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.
این نشست با حضور و سخنان سردار محمدرضا فلاح زاده، جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، مرتضی شاهمیرزایی، فرمانده مرکز مقـاومــت بسیــج وزارت نفـت و حجت الاسلام والمسلمین امیرحسین شاهانی، مشاور قرآنی و اقامه نماز وزیر نفت برگزار شد. برگزاری نشست های تخصصی حوزه بسیج از دیگر برنامه های این آیین بود.
معاون اول رئیس جمهوری خبر داد
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه کارگروه پشتیبانی برای رسیدن به هدف ۱۰ میلیارد دلاری صادرات سالانه خدمات فنی مهندسی تشکیل می شود، گفت: تاکنون ۴۰ میلیارد دلار صادرات فنی - مهندسی و ۷۰۰پروژه موفق خارجی داشته ایم.
محمد مخبر (سه شنبه، ۲۵ اردیبهشت) با اشاره به گشایش های سیاست خارجی دولت سیزدهم با وجود شرایط تحریم کشور تأکید کرد: عضویت ایران در سازمان های مهم بین المللی و منطقه ای همانند بریکس، شانگهای و تجارت آزاد اوراسیا زمینه بسیار مساعد و ارزشمندی برای حضور بخش خصوصی به ویژه صادرکنندگان خدمات مهندسی فراهم کرده است.
وی با تأکید بر اینکه صدور خدمات فنی- مهندسی ظرفیتی بسیار ارزشمند با ارزش افزوده فراوان برای کشور ایجاد می کند، افزود: سابقه و فعالیت چند دهه ای شرکت های بخش خصوصی سرمایه بسیار بزرگ برای اقتصاد کشور است و بی شک یکی از زمینه های تحقق جهش تولید با مشارکت مردم و فعالیت بیش از گذشته صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی به شمار می آید. این شرکت ها باید هدف گذاری سالانه ۱۰ میلیارد دلاری صادرات خدمات فنی و مهندسی را در دستور کار قرار دهند.
معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: بسته حمایتی انجمن صدور خدمات فنی و مهندسی برای حل مشکلات و موانع بسیار راهگشاست، اما انتظار می رود که این انجمن در کنار بسته حمایتی، از ظرفیت بزرگ فارغ التحصیلان دانشگاهی و نخبگان استفاده کند.
مخبر گفت: باید این بسته ۱۰ میلیارد دلاری صادرات خدمات فنی و مهندسی ظرف یک هفته آینده با در نظر گرفتن موانع و مشکلات، همچنین نقش دولت در رفع این مسائل تهیه و تنظیم شود و دولت به طور کامل آمادگی دارد همه حمایت ها و پشتیبانی های لازم را برای دستیابی به این هدف پیش بینی شده داشته باشد.
وی افزود: کارگروه پشتیبانی برای رسیدن به هدف ۱۰ میلیارد دلاری صادرات خدمات مهندسی در دفتر معاون اول تشکیل خواهد شد تا افزون بر رفع موانع و سامان دهی در تعاملات، ورود دولت برای حل مشکلات صادرکنندگان این بخش از اقتصاد کشور تسهیل شود.
معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: با توجه به دیپلماسی دولت سیزدهم مبنی بر گسترش روابط با کشورهای همسایه و قاره آفریقا، همچنین استقبال سران و مقام های این کشورها برای حضور و فعالیت بخش خصوصی ایران، این بخش باید در سفرهای خارجی دولت حضور و فعالیت داشته باشد.
در این نشست اعلام شد که انجمن صدور خدمات فنی و مهندسی تاکنون ۴۰ میلیارد دلار صادرات خدمات داشته است و شرکت های ایرانی بیش از ۷۰۰ پروژه موفق به ثمر رسانده اند و با ثبت این رکورد بین المللی به لحاظ کیفیت، عملکردی بهتر از کشورهای منطقه در جهان داشته و جوایز پرشماری از رؤسای جمهوری و مقام های دیگر کشورها دریافت کرده اند.
معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت که با روی کار آمدن دولت سیزدهم در مسیر حل مطالبات انباشت شده نیروی انسانی گام برداشته است، از موضوع بازنشستگان صنعت نفت هم غافل نبوده و پیگیری مطالبات آنها از جمله بازنشستگان کد (23) را در دستور کار قرار داده و هفته گذشته در جلسه ای با نمایندگان آنها بر تداوم رویکرد حمایتی از این گروه تاکید کرد.
مهدی علی مددی، معاون وزیر نفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی که در جلسه ای با نمایندگان بازنشستگان کد (23) در محل صندوق های بازنشستگی کارکنان صنعت نفت، ضمن شنیدن خواسته های آنها از بررسی دقیق و کارشناسی وضعیت آنها از سوی این معاونت و صندوق های بازنشستگی کارکنان صنعت نفت خبر داد وگفت: با توجه به رشد تورم بررسی های لازم برای جامعه بازنشستگان از جمله بازنشستگان کد (23) در بخش رفاهیات مطابق چارچوب مزایای جانبی ابلاغی دولت در دستور کار خواهد بود.
علی مددی با اشاره به نگاه ویژه وزیر نفت به منابع انسانی گفت: همسو با این رویکرد با استماع و پیگیری مطالبات گروه های مختلف رسیدگی به مسائل آنها در چارچوب قانون در دستور کار این معاونت بوده است. از جمله بازنشستگان کد (23) که طی دو جلسه با آنها خواسته ها و حرف هایشان شنیده و این سومین جلسه در این مسیر است که در چارچوب قوانین و مقررات مورد رسیدگی قرار گرفت.
معاون وزیر نفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی از جمله اقدام های انجام شده برای این گروه طی روی کار آمدن دولت سیزدهم را جهت گیری ترمیم مستمری بازنشسته های صنعت نفت بر مبنای قاعده متناسب سازی خواند و با تاکید بر اینکه این مسیر تداوم خواهد داشت، اقدام های صندوق های بازنشستگی کارکنان صنعت نفت در قبال بازنشستگان را مناسب خواند.
پارلمان اروپا به تازگی قانونی را تصویب کرده است که طبق آن، همه کامیون های فروخته شده در سال ۲۰۴۰ باید از سوختی استفاده کنند که به خالص انتشار کربن صفر منجر شود. به گزارش هفته نامه بررسی تحولات بین المللی انرژی و تغییر اقلیم مدیریت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی، انتظار می رود اهداف جدید اقلیمی اروپا برای کامیون ها، روند برقی سازی آنها را تسریع کند، زیرا تولیدکنندگان موظف شدند تولید خودروهای بنزینی و گازوئیلی را کاهش دهند.
این قانون، تولیدکنندگان کامیون را موظف می کند میانگین انتشار دی اکسیدکربن کامیون های جدید را به مقدار ۴۵درصد در سال های ۲۰۳۰ تا ۲۰۳۴، ۶۵درصد در سال های ۲۰۳۵ تا ۲۰۳۹ و ۹۰درصد از سال ۲۰۴۰ نسبت به سطح انتشار سال ۱۹۹۰ کاهش دهند. همچنین تا سال ۲۰۳۰، ۹۰درصد اتوبوس های جدید نیز باید دارای خالص انتشار کربن صفر باشند و این نرخ باید تا سال ۲۰۳۵ به ۱۰۰درصد برسد. این مقررات، خودروهای برقی، پیل سوختی و هیدروژنی با باتری را به عنوان دارای خالص انتشار کربن صفر تعریف می کند، بنابراین به عنوان مقدمه پیشبرد توسعه راه حل های حمل ونقل پایدار طراحی شده است. براساس گزارش پارلمان اروپا، خودروهای برقی هم اکنون بخش کوچکی از بازار کامیون ها را تشکیل می دهند که حدود یک تا ۲ درصد است. جذب این محصول در بازار به دلیل ماهیت طولانی مسیرهای حمل ونقل و وزن بالای باتری ها که بر ظرفیت بار کامیون تأثیر می گذارد، با چالش روبه رو شده است. باوجوداین، تنظیم کنندگان مقررات امیدوارند این قانون سبب جذب سرمایه های جدیدی در این بخش شود. فدور آنترلونر (Fedor Unterlohner) از گروه محیط زیستی «حمل ونقل و محیط زیست» (T&E) گفت: قانون جدید راه حلی است که به یکی از بزرگ ترین انتشاردهندگان اروپا راهی برای سبز شدن نشان می دهد. اطمینان سرمایه گذاری بلندمدت به تولیدکنندگانی داده شده است که با رقابت محصولات برقی از سوی رقبای خارجی روبه رو هستند.
این گروه تخمین می زند مصوبات جدید به این منجر شود که بیش از یک سوم کامیون ها و اتوبوس های جدید فروخته شده تا سال ۲۰۳۰ دارای خالص انتشار صفر باشد و ۳۰درصد خودروهای سنگین اروپا تا سال ۲۰۴۰ بدون انتشار کربن باشند. این قانون همچنین از طریق تمرکز محدود خود بر خودروهای هیدروژنی و برقی، بحث های جدی را در مورد نقش سوخت های زیستی در کربن زدایی کامیون ها برانگیخته است.
در متن پیش نویس اولیه، پارلمان اروپا، سوخت زیستی را به عنوان «سوختی بدون کربن» تعریف کرده بود، اما پس از آنکه منتقدان آن را «مجوزی خلاف قانون» برای ادامه سرمایه گذاری در کامیون های دیزلی توصیف کردند، این تعریف را تغییر داد.
گروه های محیط زیستی استدلال می کنند قانون گذاران با تشویق به کارگیری سوخت های زیستی در این مصوبه که می تواند با کمترین سرمایه گذاری در موتورهای احتراق داخلی متعارف استفاده شود، توسعه های زیرساختی برای برقی سازی این بخش را به تأخیر می اندازند. در مخالفت با نظر این گروه ها، طرفداران سوخت زیستی استدلال می کنند که مقررات باید بین سوخت های جاده ای متداول و جایگزین های با انتشار کربن کمتر که به آسانی می توانند در دسترس باشند، تفاوت قائل شود. در این زمینه انجمن سوخت های زیستی پیشرفته و مبتنی بر پسماند اروپا (EWABA)، ضمن مخالفت با تعریف سوخت های بدون کربن، از اتحادیه اروپا خواست میزان انتشار گازهای گلخانه ای در چرخه عمر انواع سوخت را ارزیابی کند. وی گفت: هیچ خودرویی با چنین مشخصه ای از نظر علمی وجود ندارد.
ویژه نامه نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی
مشعل پرونده بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بسته شد تا با حضور گسترده شرکت های توانمند داخلی و خارجی، نویدبخش به ثمر رسیدن رویکردهای مجدانه وزارت نفت در رونق بیش از پیش این صنعت راهبردی باشد.
بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با شعار «صنعت نفت، جهش تولید، بهینه سازی فناورانه» به مدت 4 روز (19-22 اردیبهشت 1403) در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آوردگاهی برای نمایش قدرت صنعت نفت کشور و تبلور شعار جهش تولید بود که طی آن با گردهم آمدن بیش از هزار و ۷۵۰ شرکت ایرانی و خارجی در بخش های مختلف ازجمله شرکت های بالادست نفت و گاز، اکتشاف و تولید، سازندگان داخلی، صنایع میان دستی و پایین دستی گاز، پالایش و پتروشیمی و شرکت های دانش بنیان، پارک های علم و فناوری، دانشگاه ها، استارتاپ ها و دیگر شرکت های مرتبط با صنعت نفت، چتر حمایتی وزارت نفت بر سر تمامی این گروه ها گسترده تر شد.
رشد حضور شرکت های ایرانی از یک سو به محلی برای نمایش توانمندی های این حوزه تبدیل شد و از دیگر سو حضور شرکت های خارجی پرچم دیپلماسی انرژی وزارت نفت دولت سیزدهم را بالا نگاه داشت.
نگاهی به کارنامه 28 ساله نمایشگاه نفت که به عنوان یکی از بزرگ ترین نمایشگاه های حوزه صنعت نفت در کل خاورمیانه بنای آن از سال 1374 گذاشته شده است، نشان می دهد اگرچه سیاست های وزارت نفت در گام های اولیه این بود که نمایشگاه فرصتی باشد تا شرکت های فعال در این صنعت دستاوردها و محصولات خود را در معرض بازدید دست درکاران و متخصصان این صنعت قرار دهند و با در نظر گرفتن روند تقاضای بازارها و سمت و سوی رشد این صنعت، فعالیت ها و نوآوری های آتی خود را هدایت کنند، اما مسیر به سمتی رفت تا از این فرصت اهدافی مبنی بر بومی کردن صنعت نفت در کشور، ارتقای ظرفیت شرکت های داخلی و کسب دانش فنی برای حضور پیمانکاران ایرانی در پروژه های داخلی و خارجی و... قابل پیگیری باشد، حالا در گام بیست و هشتم، شاهد بلوغ کامل این رخداد مهم تخصصی هستیم که تمام هدف گذاری ها فراتر از انتظار قابل دسترس است.
افزون بر تخصصی شدن شرکت های داخلی، توانایی آنها برای اجرای پروژه ها به گونه ای افزایش یافته که نه تنها شرکت های ایرانی به عنوان پیمانکار دست اول، حرف زیادی در داخل و خارج برای گفتن دارند که در حال رقابت و صدور خدمات هم هستند. نمایشگاه تخصصی نفت امروز در جایگاهی قرار دارد که ضمن نمایش توان بالا سازندگان داخل و رقابت با شرکت های خارجی، آوردگاهی مطمئن است که خروجی و ماحصل آن امضای تفاهمنامه ها و قراردادهای توسعه ای، پژوهشی و بنیادی است.
هفته نامه «مشعل» با حضوری پررنگ در پوشش خبری بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و تهیه گزارش های مختلف، پرونده ویژه این دوره از نمایشگاه را در بخش های مختلف افتتاحیه، بازدیدها، نشست های خبری، گزارش حضور شرکت های خارجی، حال و هوای غرفه داران داخلی، شرکت کنندگان در حوزه دانش بنیان ها و ساخت داخل پیش روی شما قرار داده است که در ادامه می آید.
با اتکا به توان داخل در نمایشگاه28 صنعت نفت رقم خورد
مشعل| رخداد مهم صنعت نفت کشور با شعار «صنعت نفت، جهش تولید، بهینه سازی فناورانه» به ایستگاه بیست وهشتم رسید تا فصل دیگری از گردهمایی مهم فعالان این حوزه را درعرصه های داخلی و بین المللی به نمایش بگذارد.
شعار «صنعت نفت، جهش تولید، بهینه سازی فناورانه» دربرگیرنده آیینه ای تمام نما از عملکرد صنعت نفت طی دو سال و نیم عمر دولت سیزدهم است که جهش تولید را در عرصه های مختلف از نفت تا گاز و پتروشیمی رقم زد که در راس آن تولید و صادرات نفت خام با جهش 60 درصدی قرار دارد. افزایش تولید ۵۴ میلیون مترمکعبی گاز، ۲۲۰ هزار بشکه ای ظرفیت فرآورشی کشور و ۱۰ میلیون تنی پتروشیمی کشور بخش دیگری از این دستاوردهاست که با این روند به نظر می رسد تا پایان سال جاری باید در انتظار ثبت رکوردهای تازه آن باشیم.
گشایش پرشکوه
بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که روز چهارشنبه، ۱۹ اردیبهشت با حضور جواد اوجی، وزیر نفت، محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، محمد حامل، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی ای سی اف) و دیگر مدیران ارشد صنعت نفت و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران کار خود را آغاز کرد، شاهد استقبالی بی سابقه بود که با رونق دوباره صنعت نفت، شاهد حضور ۲۵۰ شرکت خارجی از ۱۲ کشور جهان به مدت چهار روز بود. در بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت ایران بیش از هزار و ۷۵۰ شرکت ایرانی و خارجی در بخش های مختلف از جمله شرکت های بالادست نفت و گاز، اکتشاف و تولید، سازندگان داخلی، صنایع میان دستی و پایین دستی گاز، پالایش و پتروشیمی و شرکت های دانش بنیان، پارک های فناوری، دانشگاه ها، استارت اپ ها و دیگر شرکت های مرتبط با صنعت نفت حضور داشتند تا در اصلی ترین و مهم ترین رویداد نفتی ایران که با حمایت و سیاست گذاری وزارت نفت، از سوی شرکت ملی نفت ایران برگزار شد، حضوری فعال داشته باشند و از فضایی که دولت سیزدهم برای آنها ایجاد کرده است، به بهترین شکل بهره برند.
جواد اوجی، وزیر نفت در آیین گشایش رسمی بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، برگزاری این نمایشگاه را فرصتی مناسب برای نمایش دستاوردهای بزرگ دو سال و نیم اخیر وزارت نفت در دولت سیزدهم خواند و گفت: در مدت یادشده، تولید نفت خام ایران با تکیه بر شرکت های داخلی بیش از ۶۰درصد رشد کرد و صادرات آن به شدت افزایش یافت.
او با اشاره به حضور بیش از هزار و ۵۰۰ شرکت داخلی و ۲۵۰ شرکت خارجی در نمایشگاه بین المللی نفت، گفت: این نمایشگاه هر سال نسبت به سال قبل باشکوه تر برگزار می شود که این موضوع باعث بالندگی هر ایرانی است.
اوجی با تأکید بر اینکه دولت مردمی سیزدهم از همان آغاز کار هیچ گاه منتظر مذاکرات رفع تحریم های بین المللی و خارجی ها نمانده است، افزود: در دو سال و نیم اخیر با اتکا به شرکت های دانش بنیان داخلی اتفاق های بزرگی در صنعت نفت ایران رخ داده است.
وزیر نفت با یادآوری اینکه در آغاز به کار دولت مردمی سیزدهم مقدار تولید و صادرات نفت کشور اوضاع مطلوبی نداشت، تصریح کرد: امروز در این حوزه به اعداد و ارقامی دست یافته ایم که باور آن برای بسیاری از اشخاص سخت است.
اوجی گفت: تا پایان سال ۱۴۰۲ حدود ۱۳۲ طرح نیمه تمام به ارزش ۲۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار را تکمیل و هم زمان عملیات اجرایی ۵۰ طرح به ارزش ۴۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار را آغاز کردیم. امسال، ۷۹ طرح به ارزش ۱۶ میلیارد دلار تکمیل و عملیات اجرایی ۵۰ طرح به ارزش ۲۵ میلیارد دلار آغاز خواهد شد.
وزیر نفت با اشاره به رشد 60 درصدی تولید نفت خام ایران ، افزایش صادرات، افزایش تولید ۵۴ میلیون مترمکعبی گاز، ۲۲۰ هزار بشکه ای ظرفیت فرآورشی کشور و ۱۰ میلیون تنی پتروشیمی کشور در طول عمر دو و نیم ساله دولت مردمی سیزدهم گفت: بخش زیادی از این دستاوردها با بهره برداری از پروژه های نیمه تمام صنعت نفت که بعضی تا بیش از ۱۰ سال معطل مانده بودند، به دست آمده است.
اوجی توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را که ۲۰ سال در شرکت های مختلف دست به دست می شد، از دستاوردهای مهم وزارت نفت دولت سیزدهم خواند و گفت: این مهم به همت مدیران و کارکنان صنعت نفت و با اتکا به پیمانکاران
داخلی انجام شد که هم اکنون ۱۲ میلیون مترمکعب گاز از آن تولید می شود و براساس برنامه ریزی، تا پایان دولت مردمی این رقم به ۳۰ میلیون مترمکعب و در سال های آینده به روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه دولت گذشته اعلام کرده بود حاضر است پالایشگاه آبادان را به عنوان قدیمی ترین پالایشگاه کشور به طور رایگان واگذار کند، افزود: امروز شاهد هستیم که این پالایشگاه کمک بزرگی به تولید فرآورده های نفتی کشور می کند و پارسال ۱۲ هزار میلیارد تومان سودآوری داشته است. عملیات اجرایی بخش دوم فاز ۲ این پالایشگاه نیز به زودی آغاز می شود.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه وزارت نفت دولت سیزدهم در اجرای طرح ها و توسعه معطل خارجی ها نشده است، ادامه داد: بیش از ۵ میلیارد دلار برای جمع آوری گازهای همراه نفت در دولت سیزدهم در میدان های غرب و شرق کارون و میدان های غرب کشور قرارداد امضا شده است.
اوجی تصریح کرد: هم اکنون ۱۱.۵ میلیون مترمکعب گازهای همراه جمع آوری می شود که تا پایان امسال به ۳۰ میلیون مترمکعب می رسد. متان حاصل از فرآورش این گازها به شبکه سراسری گاز تزریق و ترکیبات سنگین به منظور ایجاد ارزش افزوده، خوراک مجتمع های پتروشیمی می شود.
وی به تکمیل پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی پس از یک دهه اشاره کرد و گفت: با تکمیل این مجتمع، روزانه بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت پالایش گاز ایران اضافه شد.
وزیر نفت با اشاره به اجرای پروژه های بسیار مهم در زمینه ذخیره سازی گاز گفت: پارسال نسبت به سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیارد مترمکعب ذخیره سازی گاز بیشتری انجام شد.
اوجی درباره کیفی سازی فرآورده های نفتی در پالایشگاه های کشور توضیح داد: تولید فرآورده یورو ۵ در پالایشگاه اصفهان پارسال محقق شد و براساس برنامه، کیفی سازی فرآورده های نفتی در همه پالایشگاه ها با اتکا به توان داخلی در حد یورو ۵ انجام می شود.
وزیر نفت از آماده بودن پنج طرح پتروشیمی برای گشایش رسمی با حضور رئیس جمهوری خبر داد و گفت: با بهره برداری طرح های تازه پتروشیمی تا پایان امسال، ظرفیت صنعت پتروشیمی ۱۰ میلیون تن افزوده می شود.
به گفته اوجی، صنعت نفت ایران هم اکنون در همه بخش ها ازجمله توسعه میدان های نفت و گاز در خشکی و دریا، سازه های دریایی، احداث پتروپالایشگاه ها، جمع آوری گازهای همراه، و حفاری چاه های افقی و عمودی، با اتکا به فعالان و سازندگان داخلی این صنعت به خودکفایی رسیده است.
وی با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش تولید نفت و گاز، فرآورده های نفتی و محصولات پتروشیمی در برنامه هفتم توسعه، با اتکا به توان شرکت های داخلی گفت: محدودیتی در صنعت نفت برای سرمایه گذاری نیست و از همه سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این صنعت دعوت می کنم و وزارت نفت نیز حمایت همه جانبه خواهد داشت.
وزیر نفت با بیان اینکه براساس آمار مرکز آمار و بانک مرکزی، وزارت نفت در سال ۱۴۰۲ کارنامه درخشانی داشته است، گفت: رشد اقتصادی گروه نفت و گاز پارسال بالای ۲۰درصد بوده که تأثیر بسزایی در رشد اقتصادی کشور داشته و البته بخش اعظم آن متأثر از گروه نفت و گاز بوده است.
اوجی با اشاره به صادرات ۳۵ میلیارد دلاری نفت در سال ۱۴۰۲ با وجود همه محدودیت ها ادامه داد: دشمنان تلاش کردند که کشتی های صادراتی ایران را متوقف کنند، اما نتوانستند. همچنین زمستان شاهد انفجار در خط لوله گاز بودیم که در کمتر از ۲۴ ساعت خط لوله عملیاتی شد و هیچ مشکلی برای گازرسانی به مردم عزیز پیش نیامد.
وی درباره برنامه وزارت نفت برای سال ۱۴۰۳ گفت: امسال ۷۹ پروژه به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در بخش بالادست و پایین دست به بهره برداری می رسد و ۵۰ پروژه تازه نیز آغاز شده است.
وزیر نفت ادامه داد: با تکمیل پروژه های جدید صنعت نفت، ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه به تولید نفت، ۳۵ میلیون مترمکعب به تولید گاز خام، ۵۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشی و ۳ تا ۵ میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور افزوده می شود.
اوجی با اشاره به امضای قراردادهای توسعه میدان های نفت و گاز از سوی شرکت ملی نفت ایران با شرکت های داخلی گفت: چهار قرارداد با پیمانکاران داخلی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار برای پروژه فشارافزایی در میدان مشترک پارس جنوبی و ۱۳ میلیارد دلار قرارداد برای توسعه هفت میدان نفتی از سوی شرکت ملی نفت ایران امضا شده است.
وی به فراخوان وزارت نفت برای تأمین خوراک گازی واحدهای پتروشیمی اشاره و اعلام کرد: چند هفته گذشته اسناد مهمی با ۱۳ پتروشیمی برای تأمین خوراک گازی خود از ۲۰ میدان گازی امضا شد.
وزیر نفت تصریح کرد: از همه ظرفیت های کشور در بخش فنی، مالی، پیمانکاران و مشاوران برای رونق کسب وکار صنعت نفت استفاده می شود و هیچ جایی بهتر از سرمایه گذاری در این صنعت نیست، زیرا بازگشت سرمایه در صنعت نفت در کمترین زمان انجام می شود.
اوجی اظهار امیدواری کرد که با رونمایی از سبک تازه قراردادهای نفتی، رشد اقتصادی گروه نفت و گاز امسال نیز محقق شود.
وی با اشاره به اینکه وزارت نفت از موضوع بهینه سازی مصرف انرژی غافل نشده است، تأکید کرد: نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار پروژه در شورای اقتصاد در حوزه های حمل ونقل، افزایش بازدهی نیروگاهی، و بهینه سازی مصرف در صنایع، ساختمان و ریلی مصوب شده است.
وزیر نفت ادامه داد: امسال با ابتکار مجلس شورای اسلامی، حساب بهینه سازی از منابع قابل تأمین برای حداقل ۳۰ هزار میلیارد تومان هزینه، به منظور بهینه سازی مصرف انرژی ایجاد شده است.
اوجی به توسعه دیپلماسی انرژی در دولت سیزدهم اشاره کرد و افزود: امروز با وجود همه محدودیت ها نسبت به سال ۱۳۹۷ بالاترین مقدار صادرات انجام می شود.
وی تصریح کرد: زمینه همکاری های نفتی با کشورهای خارجی به وسیله سفرهای رئیس جمهوری به کشورهای مختلف مهیا می شود؛ همکاری های نفتی خارجی در زمینه صادرات نفت، فرآورده های نفتی، محصولات پتروشیمی و صدور خدمات فنی و مهندسی روز به روز افزایش می یابد.
وزیر نفت با قدردانی از همه فعالان و شرکت های حوزه صنعت نفت یادآور شد: وزارت نفت از سرمایه گذاران علاقه مند بخش خصوصی برای حضور در صنعت نفت استقبال می کند و در این زمینه افزود: وزارت نفت تاکنون هزار قرارداد با بیش از ۶۷۰ شرکت دانش بنیان به ارزش یک میلیارد دلار امضا کرده است.
جواد اوجی در حاشیه بازدید از بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت نیز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امسال در این دوره از نمایشگاه هم زمان با رونمایی از توانمندی های شرکت های داخلی، از دستاوردهای بزرگ دولت سیزدهم در دو سال و نیم اخیر نیز پرده برداری می شود، اظهار کرد: همکاران من در وزارت نفت امسال از همه سالن های این نمایشگاه بازدید کردند و نیازهای خدماتی و تجهیزاتی صنعت نفت را به سمع و نظر شرکت های داخلی توانمند رساندند. وی تصریح کرد: وزارت نفت اکنون در مقابل خود ۱۳۰ میلیارد دلار پروژه نیمه تمام (۳۰۰ پروژه) و جدید (۱۰۰ پروژه) دارد، ازاین رو این اطمینان را به شرکت ها و سازندگان داخلی می دهیم، همان طور که تاکنون از ظرفیت آن ها بهره برده ایم، از این پس نیز به این روال ادامه دهیم.
وزیر نفت ادامه داد: وزارت نفت با اتکا به شرکت های دانش بنیان داخلی، برنامه های افزایش تولید نفت، گاز و فرآورده های نفتی و پتروشیمی را در دستور کار خود داشته است و هزار قرارداد با بیش از ۶۷۰ شرکت دانش بنیان به ارزش یک میلیارد دلار امضا کرده است.
اوجی با بیان اینکه وزارت نفت در سال ۱۴۰۲ در موضوع ساخت کالا برای بار اول در میان دستگاه های اجرایی کشور مقام نخست را کسب کرد، گفت: پارسال از واردات ۲۰۰ قلم کالای مهم صنعت نفت که در داخل تولید می شد، جلوگیری کردیم.
وی خطاب به سرمایه گذاران داخلی و خارجی صنعت نفت اظهار کرد: هیچ محدودیتی برای شما در این صنعت وجود ندارد؛ الحمدالله اواخر سال ۱۴۰۲ وزارت نفت ۲۰ میلیارد دلار در طرح ملی فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی، ۱۳ میلیارد دلار در توسعه میدان های نفتی و ۶ میلیارد دلار با شرکت های پتروشیمی برای توسعه ۱۶ مخزن گازی با اتکا به توان داخلی قرارداد امضا کرد.
غلامرضا جمالی، مدیر بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز پالایش و پتروشیمی در آیین گشایش رسمی این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه با تکیه بر شعار «صنعت نفت، جهش تولید و بهینه سازی فناورانه» زمینه را برای تبادل نظر ذی نفعان، به اشتراک گذاری بهترین شیوه ها و رسیدگی به چالش های پیش روی صنعت نفت فراهم می کند.
او با بیان اینکه این نمایشگاه به عنوان بزرگ ترین رویداد صنعتی و تجاری ایران و یکی از بزرگ ترین نمایشگاه های نفت غرب آسیا، امسال با نمایش تازه ترین تحولات و فناوری های صنعت نفت برگزار می شود، گفت: این رویداد کارشناسان صنعت نفت، مقام های دولتی، فعالان بخش خصوصی و شرکت داخلی و خارجی فعال در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی را برای بررسی فرصت های همکاری و سرمایه گذاری در صنعت پررونق نفت ایران گردهم می آورد.
مدیر بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت افزود: یکی از نکات مهم و برجسته این رویداد بین المللی، رونمایی از فناوری ها، نوآوری ها و تجهیزات نو در حوزه تولید و توسعه صنعت نفت است. در نمایشگاه بیست وهشتم شرکت های داخلی و خارجی تجهیزات و فناوری های پیشرفته ای را که برای بهبود کارایی عملیاتی، افزایش تولید، کاهش هزینه ها و به حداقل رساندن آسیب های زیست محیطی طراحی شده اند، به نمایش می گذارند.
جمالی ادامه داد: افزون بر نمایش توانمندی ها و سیاست های وزارت نفت در عرصه تولید، اقتصاد و فناوری، در حاشیه این رویداد نشست های تخصصی، هم اندیشی، میزگردها و کارگاه های آموزشی پرشماری با حضور مدیران ارشد صنعت نفت و شرکت های توانمند بخش خصوصی برگزار می شود، همچنین با توجه به نیاز روزافزون به استفاده از توان شرکت های فنی و دانشی برای حل مسائل و افزایش بهره وری، تازه ترین پیشرفت ها و پیشنهادهای شرکت های توانمند بخش خصوصی برای کمک به صنعت نفت نیز مطرح و شرایط اشتراک گذاری دانش و همکاری میان ذی نفعان صنعت نفت فراهم می شود.
وی افزود: مدیران ارشد، کارشناسان، متخصصان و نمایندگان وزارت نفت نیز با توجه به بیانات راهبردی مقام معظم رهبری در شعار امسال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم»، اولویت ها و ابتکارهای دولت سیزدهم در این حوزه و پروژه های کلیدی و مشوق های سرمایه گذاری را تشریح می کنند، ازاین رو شرکت کنندگان این فرصت را دارند تا با سیاست گذاران تعامل داشته باشند و نگرانی ها را مطرح و مشارکت های بالقوه را برای حمایت از رشد صنعت نفت ایران بررسی کنند.
مدیر بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت ایران ادامه داد: بی شک صنعت نفت ایران با تاریخ غنی و آینده امیدوارکننده خود برای ادامه رشد و موفقیت آماده است و رویدادهایی مانند نمایشگاه، نقش مهمی در شکل دادن به مسیر رو به تعالی این صنعت ایفا خواهد کرد.
جمالی گفت: باعث افتخار است که اعلام کنم بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور ۱۵۰۰ شرکت داخلی و ۲۵۰ شرکت خارجی در فضایی به وسعت بیش از ۷۰ هزار مترمربع برگزار می شود. شرکت های حاضر در نمایشگاه، افزون بر شرکت های ایرانی، ملیت هایی از ۱۲ کشور جهان را شامل می شود. همچنین با توجه به افزایش استقبال شرکت های خارجی برای حضور در نمایشگاه امسال، متراژ در نظر گرفته شده برای آنها در مقایسه با دوره پیشین، با رشد بیش از ۲ برابری از ۲۰۰۰ مترمربع به حدود ۵۰۰۰ مترمربع رسیده که نمونه بارزی از تحقق صدق وعده و قدرتمندی نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه تجارت جهانی است.
بازدید نمایندگان کشورهای مختلف از نمایشگاه بیست و هشتم
در شرایطی که تحریم های همه جانبه روی صنعت نفت و زیرمجموعه های آن سنگینی می کند و تلاش های زیادی برای متوقف کردن جریان تولید و توسعه و صادرات در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی وجود داشته است، اما حضور و تعاملات کشورهای مختلف در نمایشگاه بین المللی نفت تهران گویای شکست سیاست های تحریمی بود.
نمایشگاه بین المللی صنعت نفت تهران به عنوان یکی از بزرگ ترین رویدادهای نمایشگاهی داخلی و خارجی هر سال با استقبال زیادی روبه رو می شود و مسئولان اجرایی زیادی در داخل و خارج کشور تمایل به بازدید از این نمایشگاه و دستاوردهای صنعت نفت دارند. جواد اوجی، وزیر نفت اولین بازدید کننده بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بود. وزیر نفت را در این بازدید محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، محمد حامل، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی ای سی اف)، احمدرضا دستغیب، رئیس دیوان محاسبات کشور و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سفیران کشورهای خارجی در ایران و مدیران ارشد صنعت نفت همراهی می کردند. جواد اوجی، از غرفه های سالن های ۸ و ۹ بازدید و با فعالان این حوزه به گفت وگو پرداخت و درد و دل های فعالان این عرصه را شنید.
اوجی در جریان این بازدید به غرفه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) سر زد و آخرین وضعیت توسعه پروژه های نفتی این قرارگاه را پیگیری کرد و گفت: سکوی فاز13A میدان گازی مشترک پارس جنوبی که در قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) در حال تعمیر است، امسال باید به بهره برداری برسد.
وزیر نفت در بازدید از غرفه اداره اسناد و موزه های صنعت نفت گفت: این اداره تنها مسئول گردآوری اسناد نفتی ایران است. از سال ۱۴۰۰ تاکنون اتفاق های بزرگی در این صنعت در بخش بالادست و پایین دست رقم خورده، ازاین رو یکی از وظیفه های موزه های صنعت نفت، ثبت این وقایع و اطلاع رسانی آنهاست.
در ادامه، نماینده شرکت فراتک در جریان بازدید وزیر نفت گفت: یکی از پروژه های مهم این شرکت تولید لوله های جی آراس (لوله های درون چاهی بدون درز) است. بیش از دو سال است که کارخانه تولید این مدل لوله ها با ظرفیت ۳ هزار کیلومتر در سال، در شهرستان سپیدان استان فارس به بهره برداری رسیده است. نخستین قرارداد تولید این مدل لوله به تازگی با شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب امضا شده است.
نماینده شرکت ماشین سازی اراک در بازدید اوجی از غرفه این شرکت با بیان اینکه این شرکت هم اکنون در ساخت سه پتروشیمی پتروکیمیا، دنا و سیراف مشارکت دارد، گفت: هم اکنون بزرگ ترین برج های تقطیر پتروشیمی ایران به ارتفاع ۱۳۲ متر در این پتروشیمی ها در حال نصب هستند. وی ادامه داد: هم اکنون شرکت ماشین سازی اراک در ساخت تأسیسات روزمینی طرح توسعه میدان بی بی حکیمه و میدان نرگسی نیز مشارکت جدی دارد.همچنین در جریان این بازدید نماینده شرکت بسط انرژی پرشیا در گفت وگو با وزیر نفت اظهار کرد: هم اکنون این شرکت در حال ساخت رشته های تکمیلی درون چاهی با فشار ۵ و ۱۰ هزار پوند بر اینچ مربع است، به تازگی نیز کارخانه های ما در حال ساخت ۲۰ رشته تکمیلی درون چاهی با فشار ۱۰ هزار پی اس آی و ۹۰ رشته تکمیلی با فشار ۵ هزار پی اس آی برای شرکت ملی نفت ایران هستند. وزیر نفت در بازدید از غرفه شرکت توسعه حفاری تدبیر تأکید کرد: این شرکت هم اکنون چهار دکل حفاری خشکی دارد و بهتر است هرچه سریع تر در بخش حفاری دریایی نیز ناوگان خود را فعال کند.
وزیر نفت در غرفه شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با تأکید بر اینکه بهتر است در حوزه بهینه سازی، حمل ونقل، نیروگاه ها و صنایع عمده فعالیت این مجموعه دوسه برابر شود، گفت: طی سال اخیر فعالیت های قابل قبولی در زمینه بهینه سازی مصرف سوخت در حوزه موتورخانه های ساختمان های دولتی انجام شده است که به نظر می رسد باید این کار را به صنایع عمده به عنوان بزرگ ترین مصرف کننده انرژی کشور توسعه دهیم.
نماینده شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در پاسخ به وزیر نفت با بیان اینکه تاکنون در دولت سیزدهم ۱۰۰ میلیون دلار به حوزه حمل ونقل ریلی درون شهری و برون شهر کشور برای کاهش مصرف سوخت کمک کرده اند، گفت: طی سه ماه آینده ۱۰۰ میلیون دلار دیگر از سوی این شرکت به حوزه ریلی کشور برای کاهش مصرف سوخت کمک خواهیم کرد.وزیر نفت سپس از غرفه صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت بازدید کرد. نماینده صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت خطاب به وزیر نفت گفت: این صندوق تاکنون بیش از ۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکت های دانش بنیان داده است، هم اکنون نیز ۲۵۰ شرکت دانش بنیان به صورت مستقیم در زمینه تولید بار اول با این صندوق همکاری مالی دارند. در دولت سیزدهم تعداد شرکت هایی که با این صندوق همکاری دارند دو و نیم برابر شده است و نخستین گشایش اعتباری داخلی به منظور تأمین مالی پروژه های شرکت های دانش بنیان در صنعت نفت برای این شرکت ها باز شد.
وی با اشاره به اینکه برخی شرکت های دانش بنیانی که از تسهیلات صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت استفاده کرده اند، هم اکنون در زمینه احیای چاه های کم بازده نفت فعال شده اند، تصریح کرد: نخستین چاه در صنعت نفت در شرکت نفت و گاز اروند با ظرفیت دو هزار بشکه احیا شده است.وزیر نفت خطاب به نماینده این صندوق اظهار کرد: در زمان شروع کار وزرات نفت در دولت سیزدهم، تعداد شرکت های دانش بنیان صنعت نفت ۱۵۰ شرکت بود که این تعداد هم اکنون به ۶۷۰ شرکت رسیده است. هم اکنون یک میلیارد دلار در قالب هزار قرارداد با این شرکت ها امضا شده و نگاه ما برای تحقق برنامه های ازپیش تعیین شده به سمت شرکت های دانش بنیان داخلی است.براساس این گزارش، علی آقامحمدی، رئیس کارگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس جمهوری، علیرضا فخاری نظامی، استاندار تهران، ذبیح الله خداییان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور و علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت و... از جمله مسئولان اجرایی بودند که از روز ابتدایی تا روز پایانی از نمایشگاه امسال بازدید داشتند.
حسین دهقان، رئیس بنیاد مستضعفان، مشاور رهبر انقلاب و نماینده ویژه رئیس جمهوری در شورای توسعه سواحل مکران، جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شقایق حق جوی، معاون توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، بابک احمدی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، ابوذر جمشیدوند، مدیر کل دفتر ماشین آلات کشاورزی و معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، محمود حیدری، مدیرکل مدیترانه و شرق اروپای وزارت امور خارجه و مجتبی دمیرچی لو، مدیرکل اوراسیای وزارت امور خارجه، از جمله دیگر بازدید کنندگان این نمایشگاه بودند.
همچنین، حبیب الله سیاری، معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی، حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا، و عبدالرضا عابد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص)، از جمله چهره های نظامی بازدید کننده از نمایشگاه بیست و هشتم بودند.
محمد حامل، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی ای سی اف) نیز علاوه بر نشست ها و بازدیدهای متعددی که در روزهای حضور در تهران داشت، در نخستین روز برگزاری نمایشگاه به همراه احمد اسدزاده، معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت ایران، از غرفه وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران بازدید کرد.
همچنین در چهار روز نمایشگاه هیئت هایی از کشورهای مختلف برنامه بازدید از غرفه های صنعت نفت و نشست های مشترک را داشتند. سفیران کشورهای اوگاندا، کنیا، سنگال و بورکینافاسو در نشستی با عنوان «چشم انداز صنعت نفت و گاز در آفریقا» که در حاشیه نمایشگاه نفت برگزار شد، شرکت و تازه ترین وضع کشورهایشان در این حوزه و آمادگی برای همکاری با ایران را تشریح کردند. علاوه بر این، سفیر یمن در ایران نیز ضمن بازدید از نمایشگاه بیست وهشتم، با معاون وزیر نفت در امور بین الملل و بازرگانی دیدار کرد و خواهان صدور تجربه های صنعت نفت ایران به این کشور و توسعه همکاری های دو طرف در حوزه انرژی و تبادل اطلاعات علمی و فنی نفت دو کشور شد.
در همین حال، مدیر نمایشگاه صنعت نفت سوریه هم از نمایشگاه نفت امسال بازدید کرد.استقبال نمایندگان تجاری و اقتصادی برخی کشورها همچون بلاروس و چین هم چشمگیر بود. این دو کشور علاوه بر اختصاص دادن تعداد زیادی از غرفه های نمایشگاهی به خودشان، دیدارها و بازدیدهایی جداگانه را برای هیئت های تجاری خود در نظر گرفته بودند. در شلوغی نمایشگاه، وزیر نفت و معاونان او علاوه بر برنامه های فشرده، دیدارهایی را با همتایان انرژی کشورهای همسایه و منطقه داشتند.بر این اساس، در یکی از دیدارها، مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در غرفه این شرکت در دیدارهایی جداگانه با محمد حامل، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی ای سی اف) و مراد آرچایف، معاون شرکت دولتی گاز ترکمنستان (ترکمن گاز) گفت وگو کرد. معاون وزیر نفت در امور گاز و معاون شرکت دولتی گاز ترکمنستان با تأکید بر اهمیت همکاری های دوجانبه در صنعت گاز، صدور خدمات فنی و مهندسی و سوآپ گاز را دو سرفصل مهم در این زمینه اعلام کردند.
همچنین، نشست تخصصی میان محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و حمدان الفنون، مشاور وزیر و رئیس هیئت همراه عراق، باسم عبدالکریم، مدیر شرکت نفت بصره، حسین لعیبی، مدیرعامل شرکت نفت میسان و علی عیدال ریم، مدیرکل شرکت لوله های نفتی عراق، برگزار و زمینه های همکاری میان دو کشور بررسی شد.
مدیران صنعت نفت به تشریح گزارش عملکرد دولت سیزدهم پرداختند
مشعل رویداد بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با شعار «صنعت نفت، جهش تولید، بهینه سازی فناورانه» با حضور بیش از هزار و ۷۵۰ شرکت ایرانی و خارجی پس از چهار روز در حالی به کار خود پایان داد که طی آن بخش های مختلف ازجمله شرکت های بالادست نفت و گاز، اکتشاف و تولید، سازندگان داخلی، صنایع میان دستی و پایین دستی گاز، پالایش و پتروشیمی و شرکت های دانش بنیان، پارک های فناوری، دانشگاه ها، استارت اپ ها و دیگر شرکت های مرتبط با صنعت نفت حضور داشتند و آنگونه که جواد اوجی، وزیر نفت آن را به عنوان محلی برای نمایش دستاوردهای دو سال و نیم عمر دولت سیزدهم معرفی کرد، فرصتی شد تا مدیران بخش های مختلف صنعت نفت به ارائه دستاوردها و گزارش عملکرد خود بپردازند که خلاصه ای از گزارش مدیران را در ادامه مرور می کنیم.
محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران: در دولت سیزدهم افزایش ۷۰درصدی تولید نفت و رشد چهار برابری امضای قراردادهای سرمایه گذاری نفتی را شاهد هستیم. پارسال از محل صادرات نفت و میعانات گازی ۳۵ میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم. اکنون ۱۰۰درصد مهندسی و اجرا و ۷۰درصد تجهیزات مورد نیاز، ایرانی است. امروز شرکت های ایرانی فعال در صنعت نفت ایران کارهای جدیدی انجام می دهند و این مایه افتخار و مباهات است.
اکنون بیشتر میدان های نفتی ایران در نیمه دوم عمر خود قرار دارند و امروز تولید نفت سخت تر شده است. اکتشافات ذخایر جدید در دولت سیزدهم ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون بشکه معادل نفت خام بوده است. در این دولت هشت مخزن نفتی و گازی جدید کشف و کشف تازه ای هم محقق شده است که در آینده نزدیک وزیر نفت آن را اعلام خواهد کرد. در گذشته کاهش تکلیفی تولید داشتیم، زیرا صادرات امکان پذیر نبود، اما امروز نفت تولید می کنیم و می فروشیم.
در بخش توسعه میدان های نفتی و گازی در دو دولت گذشته ۱۳ میلیارد دلار قرارداد بسته شده که معادل سالی یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار است، اما در دو و نیم سال دولت سیزدهم ۱۵ میلیارد دلار قرارداد امضا کردیم که سالانه ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار برآورد می شود و رشدی چهار برابری را نشان می دهد؛ اینها دستاوردهای بزرگ و افتخارهای دولت سیزدهم است.
تا نیمه نخست امسال برداشت از فاز ۱۱ این میدان مشترک گازی افزایشی خواهد یافت، همچنین عملیات اجرایی قرارداد جدید آزادگان را خواهیم داشت. ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای انجام مسئولیت های اجتماعی در شرکت ملی نفت ایران در نظر گرفته شده است. امسال ۳۰ طرح به ارزش ۸ میلیارد دلار افتتاح و بهره برداری می شود و عملیات ۱۹ طرح به ارزش ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار نیز آغاز می شود. به زودی سکوی فاز ۱۳ آلفا در پارس جنوبی به بهره برداری می رسد.
مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران: پارسال شاهد افزایش ظرفیت پالایش گاز بودیم که با عملیاتی شدن پالایشگاه سیزدهم پارس جنوبی، ظرفیت اسمی پالایش و نم زدایی کشور از روزانه یک میلیارد و ۳۱میلیون مترمکعب به حدود یک میلیارد و ۹۳ میلیون مترمکعب در روز رسید و حدود ۶۰ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید روزانه پالایشگاه های کشور افزوده شد.
گاز تحویلی به شرکت ملی گاز ایران حدود ۲۵ میلیون مترمکعب در روز نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش یافته و تولید میعانات گازی نیز از ۱۹۸ میلیون بشکه در سال به ۲۵۹ میلیون بشکه رسیده است، حجم گاز تحویلی به شبکه سراسری در سال ۱۴۰۰ نیز روزانه حدود ۷۸۹ میلیون مترمکعب بود که در سال ۱۴۰۲ به ۸۱۴ میلیون مترمکعب رسید.
شبکه گاز شهری و روستایی کشور نسبت به آغاز به کار دولت سیزدهم ۵۰ هزار و ۳۷۶ کیلومتر و مجموع انشعابات حدود ۹۳۲ هزار و ۸۶۱ افزایش یافته است؛ تعداد مصرف کنندگان عمده صنعتی نیز ۳ هزار و ۴۷ واحد بیشتر شده و تعداد نیروگاه های گازرسانی شده در این مدت ۲۰ نیروگاه بوده است. همچنین ۵۰ شهر و ۶ هزار و ۴۰۰ روستا در ۲.۵ سال فعالیت دولت کنونی به شبکه گاز کشور متصل شدند. گاز تحویلی به خطوط سراسری پارسال ۴.۵ درصد افزایش یافت.
قرارداد صادرات گاز به عراق به مدت ۵ سال دیگر تمدید شد. همچنین مذاکرات با ترکیه برای تمدید قرارداد در جریان است. ارمنستان نیز متقاضی دریافت گاز بیشتری از ایران است و مذاکرات در این حوزه در حال انجام است، همچنین پاکستان در چند ماه گذشته اعلام کرده که می خواهد قرارداد گازی با ایران را احیا کند و مذاکره هایی بین دو طرف انجام شده است.
مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی: امسال با بهره برداری از ۱۵ طرح پتروشیمی شمار مجتمع های پتروشیمی با این بهره برداری ها به ۸۰ مجتمع می رسد.
صنعت پتروشیمی به منظور تأمین خوراک پایدار موردنیاز، سرمایه گذاری در بالادست صنعت نفت و ذخیره سازی گاز را در دستور کار قرار داده است. چند هفته گذشته نیز چندین تفاهمنامه سرمایه گذاری شرکت های پتروشیمی در توسعه میدان های نفتی و گازی با این هدف امضا شد.
تلاش می شود سفارش های ساخت داخل در این صنعت افزایش یابد و تا 4 سال آینده به قله بومی سازی کالا و تجهیزات برسیم.
توسعه مجتمع های پتروشیمی خوراک مایع در دستور کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار دارد و از سوی دیگر مذاکره های لازم با پالایشگاه ها برای تأمین خوراک مایع مجتمع ها به مقدار کافی انجام شده است. ۷ تا ۱۰ میلیون تن متانول در پارک متانول منطقه انرژی بر پارسیان با طرح های MTP/MTO در ۲۱ کارخانه به محصولات زنجیره این محصول تبدیل خواهند شد. برای بالا بردن اقتصاد اجرای طرح های MTG، تخفیف خوراک تا ۳۰ درصد در نظر گرفته شده است و تاکنون پنج سرمایه گذار که خود تولیدکننده متانول هستند، برای اجرای این طرح ها اعلام آمادگی کرده اند.
جلیل سالاری ، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی: ۱۹ میلیارد دلار فرصت سرمایه گذاری در صنایع پالایشی کشور وجود دارد و بزرگ ترین واحد آیزوماکس خاورمیانه با ظرفیت ۴۲ هزار بشکه در پالایشگاه آبادان تا دو ماه آینده به بهره برداری می رسد که روزانه حدود ۳ میلیون لیتر به ظرفیت نفت گاز و یک میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر به تولید روزانه بنزین این پالایشگاه افزوده خواهد شد.
واحدهای گوگردزدایی و تولید بنزین پالایشگاه شیراز تا شهریور امسال بهره برداری می شود که با راه اندازی این واحدها ۴ میلیون لیتر نفت گاز و ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر بنزین یورو به تولیدات کشور افزوده خواهد شد.
طرح کیفی سازی پالایشگاه نفت تهران نیز در حال اجراست که با بهره برداری از بخشی از این طرح تا پایان امسال، میزان بنزین تولیدی در این پالایشگاه از روزانه ۶ میلیون لیتر به ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر رسیده و علاوه بر آن کیفیت بنزین تولیدی به استاندارد یورو ۴ و ۵ اروپا خواهد رسید.
سالاری همچنین از راه اندازی بیش از یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر خط لوله در سال جاری خبر داد و گفت: با راه اندازی این خطوط، در مصرف روزانه ۶۷ میلیون لیتر گازوئیل در کشور صرفه جویی خواهد شد؛ افزون بر آن، ۷۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشی شرکت های پالایشی اضافه خواهد شد که در نتیجه آن به تولیدات روزانه بنزین و نفت گاز به ترتیب ۱.۶ و ۲.۵ میلیون لیتر افزوده خواهد شد.
فرصت های سرمایه گذاری در مجموعه شرکت ملی پالایش و پخش ۱۹ میلیارد دلار است که ۱۴ میلیارد و ۵۰۰هزار دلار مربوط به طرح های کیفی سازی پالایشگاه های موجود، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار آن مربوط به بخش خطوط لوله و ۲۵۵ میلیون دلار آن نیز مربوط به بخش ذخیره سازی است که در نتیجه اجرای این طرح ها ۳۲ میلیون لیتر به ظرفیت تولید روزانه بنزین کشور و ۱۶ میلیون لیتر به ظرفیت تولید روزانه نفت گاز روزانه کشور افزوده خواهد شد.
وحیدرضا زیدی فر، معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت: طی دو سال و نیم اخیر تلاش های زیادی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان داخلی برای بومی سازی تجهیزات صنعت نفت انجام شده است. به دستور وزیر نفت، کارگروه صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت نفت با هدف کمک به شرکت های دانش بنیان به منظور صدور خدمات فنی و مهندسی آن ها تشکیل شده و به موفقیت های زیادی دست یافته است که نمونه آن صدور میلیون ها دلار تجهیزات نفت به کشورهایی همچون ونزوئلاست.
۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکت های دانش بنیان داخل ارائه و تلاش شده است با خدمات بیشتر همچون اعتبار اسنادی و بیمه تضمین قراردادها، به شرکت های دانش بنیان داخلی کمک کنیم. دورخیز مناسبی برای ایجاد تحول دیجیتال و هوشمندسازی صنعت نفت با صدور مجوز وزیر نفت برای تشکیل کارگروه مشترک هوشمندسازی در صنعت نفت انجام شده است. بیش از ۳۰۰ میلیون دلار پروژه مشترک با طرف های خارجی در زمینه های مختلف در مرحله مذاکره داریم، همچنین شرکت های دانش بنیان داخلی با شرکت های روس برای اجرای ۱۵۰ میلیون دلار پروژه پژوهشی مشترک در حال مذاکره هستند.
تاکنون توانسته ایم از واردات ۲۵۰ تجهیز راهبردی بومی سازی شده جلوگیری کنیم. این میزان تجهیز، جدا از فهرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه واردات کالاست.
علیرضا دانشی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب: در 2 سال اخیر ۶۰درصد ظرفیت تولید کشور در شرایط تحریمی به وضع پیش از دولت سیزدهم بازگردانده شده است و در 5 سال آینده ظرفیت تولید نفت در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به ۳ میلیون و ۲۸۰ هزار بشکه خواهد رسید.
در سال گذشته چند همت با شرکت های دانش بنیان برای تولید تجهیزات و کالاهای موردنیاز قرارداد امضا کردیم و حدود ۴ همت قرارداد جدید در مرحله نهایی شدن است.
تاکنون ۸۰ درصد گازهای همراه نفت در جنوب کشور جمع آوری شده و برنامه ریزی برای جمع آوری ۲۰درصد باقی مانده انجام شده است. خودکفایی۸۰ درصدی در بومی سازی تجهیزات نفت حاصل شده است. دغدغه اصلی بنده رسیدگی به وضع حقوقی و معیشتی کارکنان است. صنعت نفت به عنوان صنعتی سخت با شرایط بد جغرافیایی باید به نیروی انسانی خود توجه ویژه داشته باشد.
مهدی حیدری، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی: سال ۱۴۰۳ سال طلایی گشایش های زنجیر وار در این شرکت است که ایستگاه های تقویت فشار هما، وراوی، چشمه خوش، دهلران، مرکز تفکیک تابناک، پروژه ان جی ال ۳۱۰۰ و دو میدان مهم گازی دی و توس گشایش خواهند یافت. از این پس همه میدان های گازی در بخش خشکی با مأموریت و محوریت شرکت نفت مناطق مرکزی توسعه خواهد یافت. این شرکت در سال ۱۴۰۲ با تولید ۱۰۵درصدی گاز و رکورد ذخیره سازی ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعبی گاز و تولید ۱۰۰درصدی نفت، نقشی عظیم و کلیدی ایفا کرده است.
عبدالله عذاری اهوازی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان: تولید نفت خام این شرکت در دولت سیزدهم رشد ۳۰ تا ۳۶ درصدی داشته است. حاصل تغییر رویکرد در استفاده بهینه از منابع زیرزمینی رشد تولید نفت خام و تحقق ۱۰۰ درصدی برنامه تولید است. شعار جهش تولید با مشارکت مردم و بخش خصوصی در شرکت نفت و گاز اروندان محقق شده است. با توجه به کسب رتبه نخست وزارت نفت در حوزه ساخت بار اول، سهم این شرکت در کسب این رتبه قابل توجه بوده و افزون بر آن بیش از یک همت فعالیت پژوهشی در این شرکت انجام شده است.
مهدی فکور، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران: در دولت سیزدهم ۹ میدان نفت و گاز در ایران کشف شده و به زودی تعداد دکل های حفاری این مدیریت به ۱۰ دستگاه می رسد، درحالی که در سال ۱۴۰۰ تعداد دکل ها فقط ۲ دستگاه بود. نرخ جایگزینی نفت و گاز تولیدی در حوزه اکتشاف ۱۰۰ درصد بوده است. هم اکنون ضریب موفقیت در عملیات اکتشافی در دنیا ۱۰درصد است، درحالی که این رقم در ایران اسلامی ۱۰۰درصد است. عملیات مدیریت اکتشاف در ۱۹ استان ایران معادل ۶۰درصد مساحت کشور در حال انجام است که بیش از ۵هزار نفر اشتغال زایی ایجاد کرده است. ۲۸ موقعیت جدید اکتشافی در برنامه حفاری این مدیریت قرار دارد.
رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران: این شرکت در سال ۱۴۰۲ با ثبت رکوردی تازه توانست ۶ ایستگاه تقویت فشار گاز را عملیاتی کند، در بزرگی این اقدام باید بگویم که شرکت زیمنس آلمان در ۴۰ سال گذشته ۳۶۰ توربین را در ۶۰ کشور دنیا نصب و راه اندازی کرده است (به طور میانگین سالانه ۹توربین)، اما همکاران ما پارسال در این ۶ ایستگاه، ۲۴ توربین را با سرمایه گذاری ۲ میلیارد دلاری شرکت مهندسی و توسعه گاز نصب و راه اندازی کردند.امسال فاز ۲ پالایشگاه ایلام هم با سیستم کنترل با بهره مندی ۷۶ درصدی از تجهیزات ایرانی به بهره برداری می رسد.
غلامعباس حسینی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران: ظرفیت انتقال روزانه گاز کشور به ۹۵۰ میلیون مترمکعب رسیده است. پارسال ۲۷۵ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی به مبادی مصرف منتقل شد.پارسال ۲۷۵ میلیارد مترمکعب گاز و ۱.۵ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۱ گاز طبیعی تحویل مبادی مصرف شد، البته با وجود این افزایش حجم انتقال گاز، شاهد کاهش سه میلیارد مترمکعبی مصرف در بخش خانگی بودیم که به دلیل اقدام های بهینه سازی مصرف و توجه مردم محقق شد.
فرها د احمدی، مدیرعامل ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۹۰۰ کیلومتر به ظرفیت خطوط لوله و انتقال فرآورده در کشور اضافه خواهیم کرد که عدد بزرگی است. گام مهمی که در دولت سیزدهم برداشته شده، دریافت دانش فنی واحدهایی است که تاکنون از سوی شرکت های بزرگ نفتی دنیا صادر می شد. امروز این همت و هدف در بزرگ ترین پروژه پتروپالایشگاهی شهید سلیمانی تجمیع شده است که طراحی بنیادی واحدهای لیسانس و غیرلیسانس این پروژه را به عهده داریم. با تأمین منابع مالی ۹ پروژه خطوط لوله امسال به بهره برداری می رسد.
حکیم قیم، مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان: بیش از ۲ میلیارد یورو در گام دوم فاز ۲ طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه نفت آبادان سرمایه گذاری و با تأمین منابع مالی این پروژه تا ۲ ماه آینده عملیات اجرایی آن آغاز می شود. حجم ظرفیت پالایشگاه امروز ۵۲۰ هزار بشکه است، تولید بنزین در سال ۱۴۰۰، ۸.۸ میلیون لیتر در روز بود که این عدد پارسال به حداقل ۱۵ میلیون لیتر در روز و ناترازی بنزین به حداقل رسید. در سال ۱۳۹۸ معادل ۹۴۰ میلیون دلار زیان را شاهد بودیم و در سال ۱۳۹۹ نیز فقط ۱۶ میلیون دلار سوددهی داشتیم. در سال ۱۴۰۰ به سود ۴۲۵ میلیون دلاری (معادل ۱۰.۵ همت) و در سال ۱۴۰۲ نیز به سود ۱۲ همت دست یافتیم که البته این مقدار حداقل سود در سال ۱۴۰۲ بوده است.
حسین آب نیکی، مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت: تنها راهکار رفع مشکل ناترازی انرژی مدیریت و بهینه سازی مصرف سوخت است. مصرف انرژی در ایران بیش از ۲ برابر استاندارد جهانی است. در این دولت تلاش های بسیاری در بخش تولید و صادرات نفت و گاز انجام شده است. امروز مصرف انرژی کشور معادل ۷ میلیون بشکه نفت خام در روز تخمین زده می شود. معادل ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام ظرفیت بهینه سازی در کشور داریم. افزون بر ایجاد و تشکیل صندوق بهینه سازی انرژی، فعال سازی بازار بهینه سازی و محیط زیست نیز گام بزرگی برای مدیریت مصرف در بخش سوخت به ویژه بنزین و گازوئیل است که در حال پیگیری است.
محمدصادق جوکار، رئیس مؤسسه مطالعات بین المللی انرژی: این مؤسسه به همه بخش های مرتبط با صنعت نفت و گاز خدمات مشاوره ای می دهد، سند امنیت انرژی ایران نهایی و تدوین و شاخص های آن مشخص شده است که در شورای امنیت ملی مصوب و به همه دستگاه ها ابلاغ خواهد شد و اجرای آن الزام آور است. این موسسه نخستین بار الگوی جهانی و منطقه ای انرژی را پیش بینی کرده که می تواند در الگوهای خنثی سازی تحریم که مبتنی بر توان بخش خصوصی است، مؤثر باشد. تدوین سبد بهینه عرضه و تقاضای کشور به درخواست سازمان برنامه و بودجه، اقدام دیگر این مؤسسه است.
سردار عبدالرضا عابد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص): برای همکاری با کشورهای جهان و منطقه در همه زمینه ها آمادگی داریم، به شرط آنکه آنها توانمندی ایران را باور کنند و اراده لازم برای همکاری را داشته باشند. تعدادی پروژه در میدان های مشترک و نیز داخلی در خوزستان مانند مارون ۲، ۵ و ۶ و یا در میدان یادآوران در حال اجرا داریم. امیدواریم همان طور که توانستیم در دریا موفق باشیم، در پروژه های خشکی هم موفق شویم. یکی از موفقیت های کشور و نیز قرارگاه خاتم الانبیا(ص)، ارتباط با بدنه متخصص است و در این حوزه مشکلی نداریم. پروژه های زیادی در لبنان، ونزوئلا، سوریه و حتی عراق داریم، اما ادامه همکاری ها و گسترش آنها به اراده این کشورها برای استفاده از توان ایران برمی گردد. ما همچنین آماده همکاری در حوزه مشاوره برای اجرای پروژه ها نیز هستیم. ما قرارداد ساخت چهار شناور (نفتکش) با ونزوئلا داریم که قرارداد ساخت دو شناور پایان یافته و یکی دیگر در حال انجام است و قرارداد چهارم هنوز اجرا نشده است.
تخصیص سوخت براساس اسناد حمل برخط
جعفر سالاری نسب، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی: طرح تخصیص سوخت ناوگان دیزلی براساس اسناد حمل برخط با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به منظور جلوگیری از صدور بارنامه های جعلی و صوری اجرا می شود. انتظار می رود اجرای این طرح در گام نخست، مانع هدررفت روزانه حداقل ۵ میلیون لیتر نفت گاز شود. وی افزود: امیدواریم با راه اندازی سامانه این طرح و همکاری شرکت ملی پخش فراورده های نفتی و سازمان حمل ونقل جاده ای و راهداری بتوانیم سوخت را در مسیر توزیع کنیم. نظارت در این طرح، به صورت کاملا سیستمی و از طریق دوربین های راهداری انجام می شود و از ماه آینده به شکل پایلوت در یکی از استان ها اجرایی خواهد شد تا نواقص احتمالی آن برطرف شود. مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی عنوان کرد: قانونگذار، دولت را مکلف کرده است در سال ۱۴۰۳، ۹۵ درصد سوخت گیری در بخش نفت گاز و ۹۰ درصد سوخت گیری در بخش بنزین با کارت سوخت هوشمند شخصی انجام شود که هم اکنون حدود 67 درصد سوخت گیری در جایگاه های عرضه از طریق کارت هوشمند سوخت شخصی انجام می شود، همچنین پایگاه اینترنتی https://fcs.niopdc.ir را برای ثبت نام آنلاین کارت سوخت شخصی راه اندازی کرده ایم تا هموطنان بتوانند با مراجعه به این پایگاه، تقاضای خود را ثبت و ظرف یک دقیقه ثبت نام کنند و ظرف ۲۴ ساعت کارت سوخت در اختیار پست قرار می گیرد. سالاری نسب اعلام کرد: میانگین مصرف روزانه بنزین از ابتدای امسال تاکنون (بازه زمانی ۵۴ روزه) ۱۱۸ میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر است که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه پارسال با ۱۱۰ میلیون لیتر بیش از ۸.۵ میلیون لیتر افزایش یافته که جهشی بسیار بزرگ است. وی ادامه داد: اگر هر سال دو پالایشگاه احداث کنیم، باز هم جبران روند افزایشی مصرف و افزایش روزافزون تعداد خودروها نخواهد شد.
نگاهی به رونمایی ها، تفاهمنامه ها و قراردادهای نمایشگاه بیست و هشتم
مشعل| صنعت نفت یک روز بدون تحول ندارد، هر روز از بخش های مختلف خبرهایی از آخرین تلاش ها و پیگیری ها، بهره برداری از پروژه ها و نتایج تحقیقات و ... منتشر می شود.
با این حال بسیاری از شرکت های دولتی و خصوصی، برنامه های اصلی خود همچون امضای تفاهمنامه، قرارداد، رونمایی ها و رویدادهای مهم دیگر را به نمایشگاه بین المللی نفت هر سال موکول می کنند تا در این رویداد بزرگ، سهم و بازخورد بیشتری داشته باشند.
در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پخش و پتروشیمی که امسال 19 تا 22 اردیبهشت ماه برگزار شد، تعداد قابل توجهی از شرکت ها رونمایی ها، تفاهمنامه و قراردادهای همکاری دو و چندجانبه را در دستور کار داشتند. این امیدواری وجود دارد که تا پایان سال، بسیاری از این تفاهمنامه ها به مرحله امضای قرارداد برسند و تا نمایشگاه سال آینده، گام های اساسی در مسیر توسعه و پیشبرد اهداف صنعت نفت برداشته شود.
امضای یک قرارداد و تفاهمنامه همکاری بین شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و پژوهشگاه صنعت نفت
تفاهمنامه همکاری بین پژوهشگاه صنعت نفت و بنیاد ملی نخبگان با هدف بهره مندی از ظرفیت نخبگان و متخصصان علمی برای حل چالش های بهره وری، تولید و نگهداشت در پژوهشگاه صنعت نفت
امضای ۵ قرارداد محیط زیستی بین پژوهشگاه صنعت نفت و منطقه ویژه پارس با هدف پایش کیفی پساب ها و رسوبات نوار ساحلی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، تخمین ضریب تهویه اتمسفری در منطقه پارس دو و پارس شمالی، شبیه سازی پراکنش آلاینده های دی اکسید گوگرد، دی اکسید نیتروژن، ذرات معلق و منوکسیدکربن در منطقه پارس یک و دو، اجرای طرح پایش بنزن روی مرزهای عملیاتی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، مدیریت کیفیت هوا و پایش محیطی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
امضای قرارداد همکاری بین شرکت آریاساسول و پژوهشگاه صنعت نفت در زمینه تعیین و پیشبرد عملکرد تجهیزات بارز مصرف کننده براساس هوش مصنوعی
امضای قرارداد بین پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت «کیمیاگران نفت» با هدف افزایش همکاری های دوجانبه در حوزه پژوهش و فناوری
امضای قراردادی 15 ساله بین پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت «گروه گسترش نفت و گاز پارسیان » با هدف افزایش همکاری های پژوهشی
امضای قرارداد سه ساله بین پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت ملی حفاری ایران با هدف افزایش همکاری های پژوهشی
امضای قراردادی بین پژوهشگاه صنعت نفت با شرکت توسعه پالایشی پیشگامان سیراف و با هدف افزایش همکاری های پژوهشی
امضای قرارداد همکاری بین پژوهشگاه صنعت نفت با یک شرکت تولیدکننده سیمان با هدف افزایش همکاری های پژوهشی
امضای قرارداد همکاری بین پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت سرامیک های صنعتی اردکان با هدف افزایش همکاری های پژوهشی
امضای قرارداد همکاری بین پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت رایا انرژی پارس پترو، با هدف پژوهش درباره انواع آزمون های کیفی مواد انگیزش چاه و سیال حفاری
امضای تفاهمنامه همکاری بین پژوهشگاه صنعت نفت و یک شرکت نیجریایی با هدف به کارگیری و تجاری سازی فناوری ANG برای ذخیره سازی گاز طبیعی
امضای تفاهمنامه همکاری علمی بین پژوهشگاه صنعت نفت و دانشگاه فنی وحرفه ای استان تهران با هدف افزایش همکاری در اجرای پروژه های صنعتی و پژوهشی موردنیاز صنعت نفت و گاز
امضای قرارداد همکاری بین پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با هدف افزایش همکاری دوجانبه و آموزش نیروی انسانی
امضای تفاهمنامه همکاری بین پژوهشگاه صنعت نفت با هدف توسعه و حمایت از ظرفیت های داخلی با دو شرکت صنایع پتروشیمی مسجدسلیمان و هلدینگ پتروفرهنگ
امضای 3 قرارداد و یک تفاهمنامه همکاری بین پژوهشگاه صنعت نفت و حوزه های پژوهش و فناوری به منظور افزایش همکاری های دوجانبه
امضای قرارداد همکاری بین شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی با دو شرکت دانش بنیان ساخت بار اول
امضای تفاهمنامه همکاری بین شرکت ملی گاز ایران با سازمان آموزش فنی وحرفه ای کشور برای آموزش ۳۵ هزار نفر از کارکنان شرکت ملی گاز ایران و دریافت گواهینامه صلاحیت شغلی و حرفه ای
امضای 4 تفاهمنامه همکاری بین شرکت پایانه های نفتی ایران و شرکت های ایرانی با هدف ساخت تجهیزات مورد نیاز ساخت داخل
امضای تفاهمنامه همکاری شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی با دانشگاه های صنعتی شریف و امیرکبیر
امضای تفاهمنامه همکاری بین شرکت ملی گاز و صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت
امضای توافقنامه ساخت تجهیزات انتقال گاز بین منطقه ۲ عملیات انتقال گاز با شرکت صنایع ابزار دقیق نفت همسو با حمایت از تولیدکنندگان داخلی، بویژه شرکت های دانش بنیان
امضای تفاهمنامه همکاری بین شرکت انرژی دانا و دانشگاه صنعتی امیرکبیر با هدف افزایش همکاری بین دانشگاه و صنعت
۱۲ قرارداد دانش محور بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت های دانش بنیان، با هدف توسعه میدان های نفت و گاز و زنجیره ارزش امضا شد. از این تعداد، ۶ قرارداد را پژوهشگاه صنعت نفت با شرکت های زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران امضا کرد و 6 قرارداد دیگر بین مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، شرکت نفت و گاز اروندان و دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضا رسید.
امضای یک قرارداد و یک تفاهمنامه همکاری پالایشگاه گاز پارسیان و دانشگاه علم و صنعت ایران
امضای تفاهمنامه همکاری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با صندوق پژوهش و فناوری
امضای موافقت نامه همکاری برای ساخت دو تجهیز راهبردی بین پالایشگاه گاز ایلام و یک شرکت دانش بنیان ایرانی
امضای تفاهمنامه مشترک و چندجانبه همکاری برای اجرای طرح ملی فشارافزایی پارس جنوبی بین شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران و شرکت های اوتی سی، پارس کیهان و تاپکو
امضای تفاهمنامه همکاری شرکت ملی پخش فراورده های نفتی با مجموعه های دانش بنیان به منظور توسعه زیرساخت های سوخت رسانی. این همکاری در زمینه هایی همچون ساخت و طراحی خودرو و سوخت رسان هواپیما، همکاری در زمینه اجرای پایلوت خط لوله GRE، طراحی کوره های بدون رنگ شعله و توسعه و نوسازی زیرساخت های زنجیره تأمین و توزیع فراورده های نفتی کشور پیش بینی شده است.
امضای قرارداد همکاری بین شرکت نفت و گاز اروندان با 8 شرکت صنعتی و دانش بنیان در بخش انرژی
امضای قرارداد شرکت مهندسی و توسعه گاز با دانشگاه علم و صنعت و قرارگاه خاتم الانبیا (ص)
امضای قرارداد چندجانبه شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با دانشگاه علم و صنعت و قرارگاه خاتم الانبیا (ص)
امضای 8 تفاهمنامه و قرارداد ساخت بار اول بین شرکت ملی نفت ایران با شرکت های ایرانی برای ساخت و تولید بار اول
امضای 8 تفاهمنامه همکاری برای توسعه میدان های نفت و گاز بین شرکت ملی نفت ایران با شرکت های اکتشاف و تولید ایرانی
امضای 3 قرارداد همکاری بین مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با شرکت های لوله گستر اسفراین و شرکت توسعه انرژی و نفت نگین آفاق کیش (تکنو) در حوزه لوله های درون چاهی و لرزه نگاری
امضای تفاهمنامه های همکاری با هدف افزایش نوآوری و تأمین تجهیزات مورد نیاز بین شرکت نفت و گاز پارس و دانشگاه خلیج فارس، شرکت خدمات فنی و مهندسی نصر مبتکران، شرکت ماشین سازی شمال پیروز، شرکت نهادین آرمان و فراصنعت آرمان به شکل جداگانه به امضا رسید.
امضای ۳ قرارداد بین پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز و سه شرکت بخش خصوصی با موضوع احیای ۶ چاه بسته و کم بازده نفتی
امضای تفاهمنامه همکاری منطقه ۴ عملیات انتقال گاز و پارک علم و فناوری خراسان رضوی با هدف همکاری های مشترک پژوهشی
امضای 8 قرارداد و تفاهمنامه برای توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی در ماهشهر بین سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و پتروشیمی صدرا خوزستان، شرکت ریوا تدبیر، الماس ماهشهر، پتروسام اوراسیا، اوجا تدبیر البرز، جابر ازنق شیمی و پرتو اکسیر غرب به امضا رسید.
امضای تفاهمنامه همکاری بین شرکت های ملی حفاری و عملیات اکتشاف نفت
امضای تفاهمنامه مهار گازهای ۶ مشعل در عسلویه بین سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و یک شرکت دانش بنیان
امضای قرارداد ساخت بار اول بین مجتمع گاز پارس جنوبی با شرکت توسعه ماشین ایرسا
امضای تفاهمنامه همکاری بین شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و بخش های خصوصی در حوزه انرژی
امضای 14 قرارداد خرید کالا و تجهیزات صنعت نفت بین شرکت های ملی مناطق نفت خیز جنوب و بهره برداری نفت و گاز گچساران و شرکت های دانش بنیان
امضای تفاهمنامه همکاری شرکت نفت فلات قاره و شرکت های دانش بنیان
امضای تفاهمنامه همکاری به منظور ساخت رآکتور جداکننده گازهای همراه به روش جذب آمینی بین پالایشگاه نفت اصفهان و یک شرکت دانش بنیان
امضای تفاهمنامه سه جانبه همکاری بین پتروایران، دانشگاه خواجه نصیر و پژوهشکده بهره وری
امضای ۱۵ قرارداد و موافقت نامه نفتی بین وزارت نفت، شرکت ملی نفت ایران و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با شرکت های ایرانی
امضای ۱۳ قرارداد و تفاهمنامه پژوهشی و فناوری بین شرکت نفت فلات قاره و 9 مرکز دانشگاهی، پژوهشگاهی و شرکت های دانش بنیان
امضای تفاهمنامه سامان دهی طرح های پتروشیمیایی و پتروپالایشی منطقه لامرد بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)
امضای تفاهمنامه همکاری برای تأمین تجهیزات موردنیاز بین پتروشیمی تبریز و یک شرکت داخلی
امضای تفاهمنامه همکاری با هدف استفاده از توانمندی شرکت های داخلی بین شرکت پتروشیمی تبریز و شرکت ایران ترانسفو
امضای تفاهمنامه توسعه زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی در بخش کشاورزی بین مدیریت برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و دانشکده های کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
امضای قرارداد، موافقت نامه و تفاهمنامه همکاری و پژوهشی در صنعت پتروشیمی بین شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و شرکت توسعه پالایشی پیشگامان سیراف، شرکت پتروشیمی الماس ماهشهر، شرکت دانش بنیان کاوش صنعت توس و شرکت دانش بنیان طلایه داران صنعت فرایند
امضای قرارداد تأمین تجهیزات ماشین آلات دوار بین پالایشگاه نفت تهران با یک شرکت دانش بنیان داخلی
امضای تفاهمنامه همکاری شرکت انتقال گاز ایران و همراه اول
امضای تفاهمنامه همکاری پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت و جهاد دانشگاهی با هدف توسعه همکاری های این دو نهاد
امضای تفاهمنامه همکاری بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مؤسسه مطالعات بین المللی انرژی به منظور ریل گذاری توسعه صنعت پتروشیمی در آینده
امضای ۱۵ قرارداد و موافقت نامه تولید بار اول بین وزارت نفت، شرکت ملی نفت ایران و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری. این موافقت نامه ها برای بومی سازی لوله مغزی سیار، بومی سازی لوله های بدون درز (CRA) چاه های نفت و گاز، توسعه اقتصاد دانش بنیان در صنایع پالایشی، انرژی های تجدیدپذیر و زنجیره مرتبط از محل بازار دانش بنیان، شکست هیدرولیکی، طراحی و ساخت و رانش رشته تکمیلی با فشار کاری ۱۵ هزار پام (پوند بر اینچ مربع)، ساخت شیر فرازآوری با گاز و متعلقات، طراحی و ساخت ۴ مجموعه HOT TAP فشار بالا برای ایمن سازی و تعمیر چاه های نفت و گاز، طراحی و ساخت آسیاب کننده و ابزار بازیافت توپک لوله های بدون درز، ساخت دستگاه اندازه گیری نقطه شبنم گازهای ترش با رطوبت بالا، طراحی و ساخت دستگاه ارزیابی افزایه اسیدی کف ساز تحت فشار و دما، طراحی، نصب و راه اندازی چهار دستگاه پمپ چند فازی، ساخت لوله جداری ۲۰ اینچ، طراحی و ساخت لوله های ترموپلاستیک مقاوم شده، تولید ماده ضدعفونی کننده بر پایه دی اکسید کلر و ساخت دستگاه دیسک گردان به امضا رسیده است.
امضای قرارداد حفاری ۲۴ حلقه چاه طرح افزایش تولید در یادآوران با هدف نگهداشت تولید و افزایش تولید روزانه به ۴۲ هزار بشکه در قالب سه قرارداد با شرکت های ملی حفاری ایران، توسعه صنایع نفت و انرژی قشم و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص)
امضای قرارداد همکاری بین قرارگاه خاتم الانبیا (ص) و شرکت های تاپیکو و سدید
امضای تفاهمنامه همکاری بین پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز با شرکت صنایع تجهیزات نفت با هدف افزایش همکاری دوجانبه و توسعه زیست بوم فناوری
امضای تفاهمنامه همکاری انجمن نفت ایران و گروه توسعه مالی فیروزه با هدف افزایش همکاری در اشتراک گذاری فرصت های تجاری بر مبنای تخصص و توانایی های یکدیگر
امضای قرارداد مشاوره در حوزه ایمنی پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شرکت بهینه سازی مصرف سوخت
بازار گرم رونمایی ها در نمایشگاه بیست و هشتم
رونمایی از سامانه طرح جامع هوشمند تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی با هدف هم افزایی عرضه و تقاضا؛ سامانه «طرح جامع هوشمند تکمیل زنجیره ارزش از فرایند تا تجهیزات صنعت پتروشیمی با مشارکت مردم» با هدف هم افزایی عرضه و تقاضا در صنعت پتروشیمی و استفاده حداکثری از توانمندی های داخلی، به همت شرکت ملی صنایع پتروشیمی رونمایی شد.
رونمایی از ۲ دانش فنی و کاتالیست تولیدی؛ آیین رونمایی از دانش های فنی و کاتالیست های KHT و NHT به عنوان پروژه مشترک پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت نفت و گاز سرو برگزار شد.
رونمایی از فناوری بومی WRFM ؛ این فناوری مدرن که برای پایش و یکپارچه سازی آنلاین داده ها و فرایندها به منظور تسریع در تصمیم سازی درباره پروژه های مختلف حوزه انرژی است و زمینه دیجیتالیزه شدن رصد میدان های نفت و گاز و سایر پروژه های حوزه انرژی را فراهم می کند، با مشارکت تیم فنی گروه انرژی پاسارگاد و پژوهشکده علوم و فناوری های انرژی، آب و محیط زیست دانشگاه صنعتی شریف طراحی و اجرا شده است.
رونمایی از سامانه جریان سنج چندفازی (MPFM) سیار شرکت نفت و گاز اروندان؛ دستگاه جریان سنج چندفازی با کاربرد و اندازه گیری دبی نفت، آب و گاز خروجی از چاه های نفت و گاز به صورت پیوسته، برخط و بدون نیاز به جدایش فازها و توقف تولید است که با فناوری پیشرفته هسته ای، در انحصار دو شرکت آمریکایی و اروپایی قرار داشت. با بومی سازی این نوع جریان سنج ها، افزون بر صرفه جویی حدود ۱۰ میلیون دلاری برای شرکت نفت و گاز اروندان، تعمیر دستگاه های از رده خارج موجود هم امکانپذیر است.
رونمایی از سامانه ثبت درخواست آنلاین کارت سوخت؛ از سامانه ثبت درخواست برخط کارت هوشمند سوخت المثنی، با هدف تسهیل در ارائه خدمات به شهروندان رونمایی شد.
رونمایی از نرم افزار بومی یکپارچگی چاه های نفت و گاز؛ نرم افزار مدیریت یکپارچگی چاه های نفت و گاز با هدف تعیین سلامت و وضعیت اجزای درون چاهی و سرچاهی و رسیدن به نهایت یکپارچگی چاه های میدان، به همت پردیس پژوهش و توسعه صنایع بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت رونمایی شد.
رونمایی از 3 عنوان کتاب حوزه صنعت نفت؛ آیین رونمایی از سه کتاب «کتاب شناخت صنعت نفت»، «انقلاب اسلامی به روایت نفت» و «تجهیزات پتروپالایشگاهی و راهکارهای افزایش سهم ساخت داخل» برگزار شد.
رونمایی از سند حکمرانی مبتنی بر هوش مصنوعی شرکت ملی نفت ایران از سوی مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت
رونمایی از دستگاه شبیه ساز تزریق اسید در فرایندهای لایه شکافی؛ این دستگاه با همکاری شرکت گسترش انرژی پاسارگاد و دانشگاه امیرکبیر و با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و شرکت ملی نفت ایران ساخته شده است.
رونمایی از توربین بومی IGT30 ؛ توربین ایرانی IGT30 براساس شرایط بومی ایران طراحی شده و با توجه به شرایط آب و هوایی جنوب کشور، با ۳مگاوات توان بیشتر و مصرف سوخت کمتر رونمایی شد.
رونمایی از سامانه سنسور مجازی با استفاده از هوش مصنوعی و سامانه بینایی ماشین مبتنی بر هوش مصنوعی
رونمایی از ۲ واحد تولید کاتالیست و ۱۰ محصول صنعت پتروشیمی
با رویکرد همگرایی و منطقه ای دولت سیزدهم رقم خورد
مشعل مزيت نسبي ايران در بخش انرژي چيزي نيست که شرکت های خارجي بتوانند از آن چشم پوشي کنند، حتی در دوره ای که عمر تحریم های یک جانبه آمریکا همچنان به درازا کشیده شده است، شرکت ها، فعالان و متخصصان خارجی خود را به بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی رسانده اند. صنعت نفت ایران و منابع زیرزمینی آن به قدری جذاب است که آنها را واداشته با وجود محدودیت ها به ايران بيايند. آنچه نمی توان از آن چشم پوشید، دیپلماسی انرژی وزارت نفت دولت سیزدهم است که باید آن را برگ برنده این وزارتخانه دانست که برای پیشبرد منافع ملی و دیپلماسی اقتصادی و انرژی طی دو سال و نیم گذشته به کار گرفته شده و از رهگذر آن شاهد شکوفایی و گشایش دیپلماسی با کشورهای مختلف در فضای بین المللی بوده ایم، اقدامی که زمینه ساز حضور چشمگیر و متفاوت شرکت های مختلف در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی شده است.
وزارت نفت همواره کوشیده است با بهره گیری از دیپلماسی انرژی، شرایط لازم را برای کاهش انسداد بین المللی در عرصه تجارت جهانی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی فراهم سازد و در این راه با تکیه بر منابع عظیم نفت و گاز و نقش آفرینی بیشتر در بازارهای جهانی، در مسیر تعامل با کشورهای مختلف گام برداشته است. همان دیپلماسی انرژی مبتنی بر همسایگی و منطقه گرایی که در این راه به عنوان یکی از رویکردهای اصلی وزارت نفت دولت سیزدهم طی شده است، با این اصل که در مرحله اول سیاست خارجی، روابط را با بازیگرانی گسترش دهیم که دارای قالب های ادراکی، فرهنگی و ساختاری نسبتا مشترک با ما هستند. در همین زمینه حضور بیش از هزار و ۵۰۰ شرکت داخلی و ۲۵۰ شرکت خارجی در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت،گاز،پتروشیمی و پالایش تهران نشان از تقویت دیپلماسی انرژی در دولت مردمی دارد که در این دوره با رشد ۳۵ درصدی شرکت های داخلی و رشد ۱۰۰ درصدی شرکت های خارجی همراه بوده است.
بسیاری اذعان دارند با رویکرد همگرایی منطقه ای دولت سیزدهم، الگویی مهم و متفاوت از همکاری ها در حوزه دیپلماسی انرژی محقق شده و افق های روشنی پیش روی قرارگرفته است؛ الگویی که به نظر می رسد نمود اصلی آن را باید در همین نمایشگاه به نظاره نشست که حاصل آن اگرچه بیش از همه در صادرات و تعاملات مختلف نمایان است و رد آن به بیست و هشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پخش و پتروشیمی هم رسیده تا بتوان این رخداد مهم خاورمیانه را آیینه تمام نمای سیاست مهم راهبردی وزارت نفت دولت سیزدهم دانست. حضور چشمگیر شرکت کننده هایی از چین تا ترکیه و بلاروس و... که از همان ساعات آغازین افتتاحیه در غرفه های سالن های خارجی مشهود بود که پرشمار و با انگیزه ظاهر شدند. نشست مذاکره و گفت وگوی مستقیم با فعالان اقتصادی بخش خصوصی، اعم از تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات صنعت نفت و گاز در داخل نمایشگاه و بازدید از غرفه ها و همچنین نشست هایی چندجانبه با مقام ها و مسئولان دولتی، سطحی دیگر از حضور شرکت های خارجی در این دوره از نمایشگاه بوده است. در این میان چینی ها گوی سبقت را از روس ها ربوده بوده و افزون بر شرکتهای مطرح چینی، تمرکز بر حضور شرکت های متوسط و کوچک، از رضایت این دسته از شرکتها حکایت دارد. مسئول یک شرکت چینی به نام HANDE MACHINE از تمایل برای همکاری هر چه بیشتر با صنعت نفت ایران و شرکت های زیرمجموعه، همچنین بخش خصوصی سخن گفته و می گوید: ناگفته پیداست که ایران در حوزه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی قابلیت های زیادی دارد و علاقه مند است در بخش های مرتبط همکاری داشته باشد.
شرکت HANDE MACHINE در حوزه تولید و احداث سیستم های کنترل و برق تخصصی پالایشگاه ها فعالیت دارد و در غرفه آنها می توان تجهیزات تخصصی به نمایش گذاشته این شرکت را دید.
او با اعلام اینکه تجربه اول این شرکت در نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران است، به استقبال زیاد شرکت کنندگان، شرکت ها و مقام ها از تجهیزات آنها اشاره می کند و امیدوار است نتیجه آن آغاز همکاری مناسب با ایرانی ها باشد. او به رقابت و استقبالی که میان شرکت های چینی در این دوره از نمایشگاه وجود دارد، اشاره می کند و می گوید: در همین دوره بیش از 250 شرکت چینی حضور دارند و قصد تقویت آن با بخش صنعت نفت ایران را داریم.
آنچه در گفت وگو با فعالان این عرصه به شکل مشترک تاکید می شود این است که اگرچه آمريکا سعي می کند ايران را از بازار انرژي دنيا حذف کند، اما می توانیم با استفاده از سازوکارهايي، همکاری هایمان را توسعه دهيم.
وقتی با نماینده یکی از شرکت های چینی درباره تحریم ها و محدودیت های ناشی از آن برای همکاری با ایران می پرسم، با قطعیت می گوید: تحریم مشکلی در سر راه ما نیست.
آنچه در بازدید از سالن های خارجی به چشم می آید، نمایش تجهیزات مختلفی است که با تنوع بسیار زیاد در این دوره از نمایشگاه عرضه شده که در میان تولیدات و محصولات آنها سبدی متنوع از اقلام موردنیاز در صنعت نفت، گاز، پالایش و بخصوص پتروشیمی قابل مشاهده است. به نظر می رسد حضور در این دوره از نمایشگاه به قدری برایشان اهمیت داشته که حتی به محدودترین فضا برای ارائه تجهیزاتشان قناعت کرده و خود را به بیست و هشتمین نمایشگاه نفت، گاز،پالایش و پتروشیمی رساندند.
یکی از شرکت هایی که فضایی قابل توجه در سالن خارجی نمایشگاه در اختیار داشت و بسیار پرشمار در نمایشگاه حضور یافت، یک شرکت بلاروسی است که فعالیت خود را فیبر، الیاف و پلی استر می خواند و می گوید: این شرکت با در اختیار داشتن هشت کارخانه، برای سومین بار است که در نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی شرکت کرده است. رفت و آمد زیادی در این غرفه در حال انجام است و نمایندگان آنها هم امیدوار به گسترش همکاری با ایران هستند. در بازدید از غرفه فورتون، نماینده آن با اشاره به اینکه این شرکت نامی آشنا برای صنعتگران است، از شرکت در این دوره از نمایشگاه ابراز رضایت می کند و می گوید: مذاکره و بازدیدهای زیادی صورت گرفته است.
به گفته او، این شرکت با بیش از50 کشور دنیا فعالیت دارد و در ایران هم در زمینه های مختلف نفت، فولاد، تامین کننده اکسیژن، یوتیلیتی همکاری دارد. از مهم ترین پروژه هایی که در آن حضور داشتند، پتروشیمی دماوند و شیراز بوده و گفته می شود که همکاری شان را در بخش مکران هم آغاز کرده اند.
این شرکت علاقه مند است فعالیت خود را در حوزه ال ان جی با ایران گسترش دهد و اشاره می شود که این مسئله به عنوان یکی از نیازهای مهم ایران مطرح و موضوع آن در دنیا بسیار داغ است و سایر کشورها از سال ها قبل در این زمینه دست به کارشده اند.
شرکت تیان لی که زمینه فعالیت آن در حوزه صنعت پتروشیمی است، اشاره می کند که تولیدات آنها در صنایع مختلف ایران از جمله پتروشیمی تبریز، دهدشت و بوشهر در حال استفاده است. به گفته او، پس از تحریم ایران از سوی آمریکا و خروج شرکت های اروپایی، این شرکت تامین کننده کالاهای مورد نیاز ایران در بخش پایین دست صنعت نفت شده است و ارقام قابل توجهی از میزان مشارکت با ایران را به شکل سالانه مورد اشاره قرار داده و همکاری ایران را با قدمت می داند.
فعالیت این شرکت تنها به ایران محدود نیست و در کشورهای مختلف از آفریقا تا آمریکا در حال فعالیت است. نماینده این شرکت هم تاکید می کند که از بابت رفع تحریم و از رونق افتادن فعالیت این شرکت در ایران هیچ نگرانی ندارد.
او از سطح همکاری این شرکت با صنعت نفت ایران خرسند است و نمونه قرارداد با ایران را در پتروشیمی بوشهر ذکر می کند.
وقتی از نماینده یک شرکت خارجی درباره سطح استقبال، حضور و همکاری با ایران با وجود تحریم سوال می کنم، می گوید: این مملکت روی نفت و گاز خوابیده و بازار بزرگ و خوبی است که به سختی می توان دست رد به سینه آن زد. در گشت و گذار سالن های خارجی در میان حضور پررنگ پرچم کشور چین و نمایندگان آنها، پرچم کشور ایتالیا با غرفه ای بزرگ چشم نوازی می کند. نماینده شرکت ترکیه ای هم تنها به این نکته اکتفا می کند که از حضور در این دوره از نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران خرسند و امیدوار به همکاری است.
از دیگر بخش هایی که در این دوره در سالن های خارجی به چشم می آید، حضور پررنگ شرکت های تامین کننده است که به نظر می رسد نبض صنعت نفت ایران در اختیار آنها باشد که سعی کردند برند شرکت های مطرح دنیا را در این دوره از نمایشگاه زنده نگه دارند. شرکت هایی که به نظر می رسد با رفع تحریم ها در کسری از ثانیه رقابتی میان آنها برای حضور و مشارکت در طرح های ایرانی ایجاد خواهد شد. یکی از نمایندگان شرکت های تامین کننده می گوید: با وجود تحریم ها شرکت های اروپایی هم به شکلی خود را با واسطه به این بازار می رسانند تا سهم خود را بردارند.
او از مواردی که به عنوان مشکل در همکاری با صنعت نفت بیان می کند، بوروکراسی های اداری به ویژه در حوزه گمرک است که اعتقاد دارد رفع این موانع می تواند به نفع دو طرف باشد تا سریع تر اقلام و تجهیزات و دانشی که این صنعت نیازمند آن است، به دست ایران برسد و روند فعالیت ها و تامین تجهیزات شتاب بیشتری بگیرد.
بازخوردهای سیاست حمایت از دانش بنیان ها و ساخت داخل در نمایشگاه 28
مشعل بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با موفقیت به پایان رسید و در جریان آن بسیاری از شرکت های داخلی توانستند بار دیگر نیازهای خود را در ارتباط با مجموعه های فناور و دانش بنیان داخلی تامین کنند. نمایشگاه بین المللی نفت تهران چند سالی است که آوردگاه دستاوردهای شرکت های کوچک و بزرگ دانش بنیان داخلی است که توانسته اند از پشت موج های بلند تحریم، قد علم کنند و همراه با شرکت های بزرگ و توانمند خارجی سهم خود را از بازار داخلی و منطقه ای به دست بیاورند.
بسیاری از شرکت های پیمانکار و کارفرمای داخلی در این چند سال تجربه اعتماد و استفاده از تجهیزات و کالاهای بومی شده ساخت داخل را داشته اند. بیشتر این شرکت ها در عین حال که با بالادست صنعت نفت برای تحکیم جایگاهشان در تکاپو بوده اند، تلاش کرده اند درک درستی از شرایط و نیازهای شرکت های دانش بنیان و فناور کوچک تر داشته باشند. روزهای شلوغ نمایشگاه بین المللی فرصتی بود که گفت وگویی نزدیک تر با تعدادی از شرکت های اصلی و فرعی درگیر با موضوع دانش بنیان شدن صنعت نفت و تلاش برای ساخت بار اول کالاها در بخش های مختلف صنعت نفت داشته باشیم.
قدردانی از سیاست تشویقی
کیوان گودرزی، مدیر مهندسی و ساخت ماشین های فرایندی در یکی از شرکت های فعال داخلی است. این شرکت بیش از 50 سال در زمینه ساخت انواع کمپرسورها فعال است و از مجموعه های خوشنام در این حوزه بشمار می آید.
گودرزی با بیان اینکه این شرکت در حوزه ساخت انواع کمپرسور برای صنعت هوا، نفت و گاز و پتروشیمی، تولید هوای ابزار دقیق یا اکسیژن و نیتروژن مایع، مصارف یوتیلیتی واحدها، ساخت و پکیجینگ کمپرسورهای فرایندی و روتیتینگ ماشین ها و... فعال است، گفت: سال ها ساخت این ماشین آلات در دست شرکت های محدود اروپایی بود، اما با کمک همکارانی در کشورهای اروپایی، چین و روسیه، فناوری را به داخل مجموعه انتقال دادیم و حالا حرفی برای گفتن در این صنعت داریم.
گودرزی با بیان اینکه این فناوری و تجهیزات وسیع است و دانش بالایی نیاز دارد، افزود: بعد از سال ها تلاش به این توانایی رسیده ایم که نیازهای صنعت کشور در تامین هوا و نیازهای صنایع نفت و گاز و فولاد در تولید کمپرسورها را تامین کنیم. در حال حاضر هم قراردادهای متنوعی با هلدینگ خلیج فارس برای تامین خوراک گازهای مورد نیاز بید بلند خلیج فارس و تامین کمپرسورهای گازی محدودی که تنها چند شرکت در دنیا آنها را تامین می کنند، داریم.
وی با تاکید بر اینکه تنها شرکت در ایران و منطقه هستیم که امکان تولید کمپرسور روتور اسکرو را دارد، افزود: این تجهیز، یک تجهیز هایتک است که با ماشین آلات خاصی باید ساخته شود و ما با کمک همکارانی که در خارج کشور داشتیم، این ماشین آلات را وارد و نصب کردیم.
در ادامه تیم تکنیسین ها را آموزش داده و این تجهیز را داخلی سازی کردیم و در حال حاضر خدمات پس از فروش را هم برای این کمپرسورها در مناطق مختلف داریم.
مدیر مهندسی و ساخت ماشین های فرایندی در شرکت پارس کمپرسور با بیان اینکه برای ساخت کمپرسورها رقابت زیادی در داخل و خارج کشور وجود دارد، افزود: ما پرچمدار تولید کمپرسورهای اسکرو هستیم، همچنین در کمپرسورهای رفت و برگشتی گاز و سانتریفیوژ گاز هم پیشرفت خوبی داشته ایم و در حال حاضر قراردادهایی را با پیمانکاران حوزه نفت و گاز برای تولید و تامین کالای های مرتبط با این کمپرسورها داریم.
وی با تشکر از سیاست ساخت داخل و حمایت از شرکت های فناور فعال در این عرصه گفت: این سیاست گذاری فرصت خوبی را برای مجموعه هایی مثل ما فراهم کرده است که بتوانند این فناوری را وارد و استفاده کنند.
افراد معدودی هستند که به این موضوع به چشم یک فرصت بازرگانی نگاه می کنند، اما ما اعتقاد داریم باید از این فرصت و سیاست درست استفاده کنیم تا به زودی به تولید واقعی و ساخت داخل دست یابیم و صفر تا صد کمپرسور را خودمان انجام دهیم.
گودرزی افزود: برای ادامه این مسیر هم همچنان این سیاست باید با قوت ادامه داشته باشد.
مدیر مهندسی و ساخت ماشین های فرایندی این شرکت دانش بنیان در ادامه افزود: باید شرکت های سازنده داخلی به مرحله ای برسند و قدرتمند شوند که دیگر نیازی به این قانون های حمایتی نباشد. یعنی نه به خاطر نیاز بلکه به دلیل دانش و فناوری و خدمات دنبالمان بیایند.
به گفته این فعال صنعتی، نمی توانیم راه 100 ساله را یکباره برویم، اما همین شروع و تلاش و اینکه کشورها بدانند ما هم در این مسیر هستیم و اقدام هایی را انجام می دهیم، ارزشمند است و حتما نتایج خوبی در پی دارد.
وی با اشاره به سفارش هایی که از کشورهای مختلف منطقه داشته اند و رقابتی که در بازار با کشور هند دارند، افزود: در حال حاضر در آلمان، چین و حوزه خلیج فارس چند نمایندگی داریم که برای انتقال فناوری از آنها کمک می گیریم؛ نمی توانیم جزئیات کارمان را بگویم، اما دستمان خالی نیست و کارهای خوبی را در دستور کار داریم.
گودرزی یکی از موانع اجرایی پیش روی شرکت های فناور برای ساخت داخل و تامین نیازها از داخل کشور را ارز نیمایی و لحاظ کردن تفاوت قیمت کالاها در داخل و خارج کشور خواند و گفت: مجموعه های بزرگی هستند که سقف ثبت سفارش بالایی دارند و دریافت ارز نیمایی برایشان صرفه اقتصادی بیشتری دارد، ولی برای ما که حداقل 50 درصد نیازمان را در داخل کشور به ریال تامین می کنیم، تفاوت قیمت بازار ارز آزاد، صدمه و خسارت زیادی دارد و این موضوع در مناقصه ها در نظر گرفته نمی شود.
تحریم و نیاز به ساخت داخل
در ادامه با مدیر پروژه های تولیدی و صنعتی یکی دیگر از مجموعه های خصوصی که نزدیک به نیم قرن تجربه حضور در بازار و صنعت گاز کشور را دارد گفت وگو می کنم. محصولات این شرکت در بخش های مختلف صنعت گاز از ایستگاه تقلیل فشار و خط لوله تا آخرین مرحله در انشعاب مصارف خانگی و صنعتی قرار دارد. انواع رگلاتورهای خانگی و صنعتی، انواع کنتورهای خانگی و صنعتی، کنتورهای جرمی و حرارتی و ETC و آلتراسونیک که بخش هایی از آنها به عنوان تولیدات دانش بنیان معرفی شده اند، از محصولات این شرکت به شمار می آید.
میلاد رحیمی، مدیر پروژه های تولیدی و صنعتی این شرکت، درباره تولیدات دانش بنیان این مجموعه به خبرنگار مشعل گفت: در واحد توسعه تحقیقات شرکت و با هماهنگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سامانه غزال، طرح های حمایتی خوبی پیشنهاد شده و یکی از مهم ترین برنامه ها ورود به تجهیزات سیال مایع است.
وی با اظهار امیدواری از اینکه با حمایت های صنعت نفت و گاز بتوان بسیاری از تجهیزات مورد نیاز صنعت گاز که تاکنون وارد می شد را بومی سازی کرد، گفت: بسیاری از اقلام حساس و مورد نیاز را تاکنون بومی سازی کرده و به چرخه تولید رسانده ایم و تلاشمان این است این روند برای توقف واردات این محصولات ادامه داشته باشد.
رحیمی با اعلام اینکه اولین شرکتی هستیم که کنتورهای آلتراسونیک را تولید می کند و تایید صلاحیت وزارت نفت را هم دریافت کرده است، افزود: تا امروز هیچ شرکتی تولیدکننده این کنتورها نبوده و همه واردکننده این محصول بوده اند. همچنین کنتورهای ETC هوشمند با مصارف خانگی تاکنون وارد می شد، اما از سوی این شرکت با کیفیت بالایی ساخته شد. همچنین ساخت ایستگاه های تقلیل فشار هوشمند، همراه با مانیتورینگ را برای اولین بار در دستور کار داریم.
مدیر پروژه های تولیدی و صنعتی این شرکت با بیان اینکه شرایط تحریمی باعث شده که نیاز به بسیاری از تجهیزات در داخل کشور الزامی شود، افزود: شرکت های دیگر وقتی می بینند محصولات مورد نیازشان در داخل و با استانداردهای روزآمد دنیا ساخته می شود، برای تامین نیاز در داخل اقدام می کنند و پتانسیل خوبی ایجاد می شود. پس از آنکه محصولاتمان در فهرست بلند وزارت نفت ثبت شد، درخواست های خوبی از سوی کارفرمایان و شرکت های دیگر داشتیم و موقعیت خوبی در این شرایط تحریمی ایجاد شده است.
تلاش برای ساخت داخل و نگهداشت نیروی انسانی
فرخ علیخانی، مدیرعامل یکی از بزرگ ترین شرکت های E&P به شمار می آید که در قالب پروژه های مختلف خود با زیرمجموعه های دانش بنیان و فناور زیادی در ارتباط است. وی با اشاره به اینکه بیش از 60 درصد هر پروژه ای را مسئله تامین کالا در بخش های مختلف تشکیل می دهد، گفت: در موضوع تامین کالا سطوح مختلف فناوری وجود دارد؛ در سال های گذشته تلاش هایی برای ساخت داخل کالاهایی با فناوری پایین تر انجام شده بود، اما سیاست گذاری وزارت نفت در این دوره بر این بوده که برای تامین کالاهای اساسی و مورد نیاز صنعت نفت و گاز در بالادست و هایتک هم ورود داشته باشد.
وی افزود: نیاز، اعتماد و برنامه ریزی ترکیبی بود که دست به دست هم داد تا شرکت های خوبی شناسایی شوند و با سعی و خطا و تلاشی که در بخش های مختلف صورت گرفته، امروز به نقطه ای رسیده ایم که مشکلی روی تامین کالا در بخش هایتک هم نداریم و بخش های زیادی از این حوزه را تامین می کنیم.
علیخانی تصریح کرد: در یک برش تاریخی از وضعیت ساخت داخل، وضعیت صنعت نفت در تامین نیاز خود در داخل کشور بسیار بهتر شده است. البته بی نیاز از فناوری هایتک نیستیم، اما اتفاقات خوبی افتاده است و همین نگاهی که در بخش کارفرمایی و وزارت نفت وجود دارد، در بخش پیمانکاران نیز وجود دارد و به رویکردی کلی در صنعت نفت تبدیل شده است.
وی با اشاره به همکاری شرکت های مختلف با شرکت های خارجی و تامین نیاز بازارهای منطقه افزود: شرکت های ایرانی شرایط سخت زیادی را در مرحله ساخت و مهندسی و تامین کالا پشت سر گذاشته و توانسته اند مگاپروژه هایشان را به سرانجام برسانند. مدیرعامل پتروپارس در عین حال افزود: اتمسفر بیرونی نفت در دولت و بخش های دیگر، در حفظ این فضا و روحیه اهمیت زیادی دارد و به خصوص این حمایت ها و تسریع پروژه ها مستقیما روی نگهداشت نیروی متخصص ایرانی هم اثر دارد.
به شرکت های ایرانی اعتماد کنید
محمدرضا جوکار، مدیر تحقیق و توسعه یکی از شرکت های فعال صنعت نفت هم در گفت وگو با خبرنگار «مشعل» با اشاره به شرایط و محدودیت هایی که تحریم ها در چند سال اخیر ایجاد کرده است، گفت: بسیاری از شرکت ها به روزرسانی دانش فنی داشته و مجبور شدند برای تامین تجهیزات و بومی سازی آنها اقدام کنند. وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر نزدیک به 100 درصد تجهیزات مورد نیازمان را بومی سازی کرده ایم، افزود: انواع راکتورها، تاورهای پروسسی، بویلرها و مبدل های حرارتی و... در این مدت بومی سازی شده اند و مدعی هستیم که امروز هیچ مجتمع پالایشی و پتروشیمی نیست که یک تجهیز از این گروه را نداشته باشد. جوکار با اشاره به تاثیر تحریم ها بر صنعت نفت تاکید کرد: اگر فشارها و محدودیت ها نبود، هنوز هم از تجهیزات و کالاهای خارجی استفاده می کردیم؛ در حالی که امروز همه آنها در داخل تولید و بومی سازی شده است. وی با اشاره به اینکه این گروه، یک شرکت دانش بنیان سطح 2 است و همزمان با شرکت های دانش بنیان و دانشگاه های زیادی برای دانش فنی و تجهیزات مختلف همکاری دارند، افزود: اصلی ترین مشکل دانش بنیان ها عدم اعتماد کارفرمایان است و از آنجا که ما خودمان دانش بنیان هستیم، این اعتماد را به شرکت های دانش بنیان داریم.
مدیر تحقیق و توسعه این شرکت صنعتی با اشاره به رویکرد مثبتی که به دانش بنیان ها در نمایشگاه بیست و هشتم نفت وجود داشته است، افزود: بسیاری از شرکت ها برای به روزرسانی دانش فنی در داخل کشور احساس نیاز کرده اند و تکاپویی برای تامین نیازشان احساس شده است. علاوه بر آن، مجموعه های کوچک دانش بنیان زیادی را در نمایشگاه امسال دیدیم که انگیزه بنیه علمی و تحقیقاتی و اطلاعات خوبی برای کار و بازار دارند و به نظر می رسد زمینه خوبی برای رشد داشته اند.
بازدیدکنندگان ِ بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت:
مشعل بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی از 19 تا 22 اردیبهشت سال جاری به مدت 4 روز در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد. نمایشگاهی که طی 28 دوره گذشته با تمام فراز و نشیب هایی که داشت، همچنان آوردگاهی برای شکل گیری قراردادهای مهم در حوزه های مختلف نفت میان سردمداران این عرصه و شرکت های مختلفی است که در این حوزه فعالیت می کنند. این نمایشگاه از همان روز نخست با استقبال علاقه مندان و فعالان این عرصه روبه رو شد و توانست همانند دوره های گذشته مخاطبان بسیاری را به سمت خود جذب کند؛ مخاطبانی که نه تنها به دنبال شرکای جدید تجاری در حوزه فعالیت خود؛ بلکه علاقه مند به آشنایی با آخرین دستاوردهای حوزه صنعت نفت چه در داخل و چه در خارج از کشور بودند؛ اما یکی از مهم ترین نکاتی که باید در برگزاری یک نمایشگاه به آن توجه کرد، این است که برگزاری نمایشگاهی در چنین وسعت تا کجا توانسته نیازهای مخاطبان خود که همگی در عرصه صنعت نفت مشغول به کار هستند را برآورده کند یا تا چه اندازه شرکت کنندگان و مراجعه کنندگان در این نمایشگاه از برگزاری آن، رضایتمند بوده و به اهداف خود رسیده اند. در همین رابطه، با تعدادی از بازدیدکنندگان از نمایشگاه، گفت وگوهای کوتاهی داشته ایم تا از میزان رضایتمندی آنها آگاه شویم.
عباس صفایی از شرکت پالایش گاز پارسیان که برای بازدید از این دوره نمایشگاه به محل برگزاری نمایشگاه های بین المللی آمده، درباره کیفیت و تفاوت نمایشگاه بیست و هشتم با دوره های قبل گفت: در ۴ سال گذشته، تجربه حضور و بازدید از نمایشگاه را داشتم، شرکت های بزرگ با سرمایه گذاری مناسب، فرصت بیشتری برای معرفی خود داشتند.
تحول در حوزه خودکفایی
سیدحیدر سیدی از شرکت گاز استان خراسان شمالی نیز یکی دیگر از حاضران در این دوره از نمایشگاه بود. او درباره تفاوت این دوره از نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی نسبت به دوره های قبل بیان کرد: با توجه به بازدیدی که از نمایشگاه داشتم، احساس می کنم که این دوره نسبت به چند سال اخیر با شورونشاط بیشتری برگزار می شود. آنچه با بازدید از شرکت های مختلف متوجه شدم، این است که بحث خودکفایی بخصوص در زمینه تولید اقلام یدکی تاسیسات حداقل در حوزه ای که آشنایی بیشتری نسبت به آن دارم، با تحولات بیشتری همراه بوده است، به گونه ای که می توانیم براحتی شرکت هایی که در این حوزه فعالیت کرده و اقلام مختلفی را تولید می کنند، شناسایی کرده و بخش زیادی از اقلام مورد نیاز خود را با همکاری با شرکت های مورد نظر تامین کنیم.
وی در بخشی دیگری از صحبت های خود تاکید کرد: یکی از مهم ترین نکاتی که می تواند در برگزاری چنین نمایشگاه هایی برای مراجعه کننده مفید باشد، دسته بندی شرکت ها در زمینه تولیدات و خدمات مختلف است. به این معنا که اگر شرکت هایی که در این زمینه فعالیت می کنند، در یک سالن قرار بگیرند، مراجعه کننده براحتی می تواند به سالن مورد نظر رفته و به آنچه می خواهد دست یابد. به عنوان مثال اگر برای تامین کنندگان تجهیزات گازهای استانی، یک سالن اختصاصی در نظر گرفته شود، پیدا کردن این شرکت ها راحت تر خواهد بود. فکر می کنم مدیریت زمان برای یک نمایشگاه 4 روزه از اهمیت بسیاری برخوردار است.
توسعه شرکت های خصوصی با حمایت دولت
محمدرضا ایمانی نیز از شرکت پالایش گاز پارسیان درباره تجربه بازدید از این دوره نمایشگاه گفت: تا امروز تجربه حضور در ۱۰ دوره نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی را داشته ام. فکر می کنم شرکت های خصوصی که توانایی قابل توجهی در حوزه های مختلف نفتی دارند، باید شناسایی شوند و مورد حمایت قرار گیرند. در واقع ارائه پروژه به این شرکت ها می تواند باعث توسعه و دیده شدن آنها شود. وی در بخش دیگری از صحبت های خود، درباره انتظاری که از این نمایشگاه دارد، توضیح داد: انتظار من حضور شرکت ها و معرفی تولیداتشان در این نمایشگاه است؛ به این معنی، شرکت هایی که در این حوزه فعالیت می کنند، باید به گونه ای محصولات خود را تولید کنند که از کیفیت بالایی برخوردار باشد و بتوان سال ها از آن استفاده کرد، نه اینکه تنها به بحث هزینه فکر کنند. همچنین از بازدیدکنندگان این انتظار می رود که قبل از حضور در نمایشگاه، درباره نیازهای خود و شرکت هایی که این نیازها را تامین می کنند، تحقیق کرده تا در این نمایشگاه که فرصت خوبی است، بهترین شرکت را انتخاب کنند. معتقدم که این نمایشگاه می تواند بهترین فرصت برای ایجاد ارتباط و همکاری میان شرکت های مختلف باشد، به شرطی که مراجعه کننده ها و حتی شرکت ها بدانند که چه چیز می خواهند و هدفشان از حضور در این نمایشگاه چیست.
آشنایی تولیدکنندگان با نیازهای صنعت نفت
علیرضا قزوین زاده از شرکت پالایش نفت اصفهان نیز درباره برگزاری این نمایشگاه توضیح داد: تا جایی که توانستم از نمایشگاه بازدید کنم، می توانم بگویم شرکت هایی که در ساخت تولیدات داخلی فعالیت دارند، نسبت به گذشته حضور پررنگ تری داشتند که این خود می تواند نشان دهنده گام های بلندی باشد که در مسیر خودکفایی برداشته شده و می توانیم با همکاری این شرکت ها از تولیدات باکیفیت داخلی استفاده کنیم. در کنار این اتفاق خوب باید این موضوع را مدنظر قرار دهیم که برگزاری چنین نمایشگاهی باید همسو با دغدغه های صنعت نفت از جمله بخش هایی چون اکتشاف و حفاری، تولید و پالایش باشد. به این معنا که شرکت کنندگان باید از این دغدغه ها آگاهی کامل داشته و در این مسیرگام بردارند تا دیگر به تامین امکانات لازم از دیگر کشورها نیاز نداشته باشیم؛ البته با توجه به شرکت هایی که در این دوره از نمایشگاه حضور دارند، می توان گفت که سازندگان بخوبی با این دغدغه و مشکلات در صنعت نفت آشنایی داشته و هرسال نسبت به سال گذشته در تامین دغدغه های این حوزه اقدام های لازم را انجام داده اند. تاکید می کنم که امسال حمایت از تولید داخلی در نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بخوبی دیده شده که این امر بسیار مهم است.
مهدی خراسانی از شرکت پتروشیمی اصفهان، یکی از بازدیدکنندگان از این نمایشگاه بود و درباره بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: معتقدم این نمایشگاه، بزرگ ترین رویداد نفتی ایران است که همه شرکت های صاحب سبک و موثر در صنعت نفت، گاز و انرژی به صورت کلی در این رویداد حضور پیدا کرده تا توانمندی های خود را عرضه کرده و در کنار آن پتانسیل های بالقوه برای توسعه فعالیت های خود را پیدا کنند. پتروشیمی اصفهان نیز از این امر مستثنا نبوده و هرسال با حضور در این نمایشگاه، در پی دستیابی به اهداف خود بوده است. در واقع هدف ما از حضور در این نمایشگاه، بازاریابی در حوزه فروش و توسعه سهم بازار در فضای کسب و کار انرژی ایران و بین الملل، تامین کالا و مواد اولیه لازم برای مایحتاج روزانه تدارکاتی این شرکت و هدف آخر طرح های توسعه ای در دست اجراست که برای ما اهمیت بسیاری دارد.وی ادامه داد: در طول برگزاری این دوره از نمایشگاه به این نتیجه رسیدیم که این رویداد، پتانسیل های مختلفی را دنبال می کرد که مبتنی بر طرح های توسعه ای بود و این، یک نکته بسیار مهم است. در واقع همین پتانسیل سبب شد تا ما بتوانیم در زمینه طرح های توسعه ای مذاکرات بسیار خوبی را با مجموعه های سرمایه گذاری داشته باشیم و امیدوارم که از محل این صحبت ها و گفت وگوها بتوانیم راهکار نهایی را برای اجرای پروژه های مختلف از جمله پروژه فنول استن بیابیم و اجرایی کنیم. در واقع می توان گفت که ما در این دوره بخوبی توانستیم به نتایج مورد نظر خود دست پیدا کنیم؛ چراکه نمایشگاه فرصت خوبی را برای برگزاری جلسات حضوری با شرکت های داخلی و خارجی فراهم کرد و ما نیز از چنین فرصتی به نحو احسن استفاده کردیم که می تواند نتایج مثبتی را برای ما به همراه آورد.
تعریف نقشه اولیه برای نمایشگاه
خراسانی گفت: نکته ای که باید به آن اشاره کرد، این است که نمایشگاهی با این ابعاد و وسعت، باید نقشه اولیه داشته باشد و این نقشه تا قبل از آغاز نمایشگاه، به همه شرکت های حاضر ارائه شود تا شرکت کنندگان با دید بازتر در آن حضور یافته و از قبل، برای جلسات حضوری با شرکت های مورد نظر هماهنگ کرده باشند تا بازدهی فضای نمایشگاهی برای شرکت کنندگان بیشتر شود؛ اما اگر قرار باشد درباره یکی از اتفاقات مهم و مثبت این دوره از نمایشگاه بگویم، افزایش حضور شرکت های خارجی نسبت به سال های قبل یکی از آن اتفاقات است که نشان می دهد تحریم ها نسبت به گذشته، تاثیر چندانی ندارد. 6 سال از غیر اجرایی شدن برجام می گذرد و در این مدت، همه ما به این نتیجه رسیده ایم که خودباوری ایران و پتانسیلی که در آن وجود دارد، برای همه ارزشمند است. خوشبختانه بعد از گذشت این چند سال، بسیاری از کشورها ظرفیت موجود در ایران را باور کرده و کشورهایی چون هند، پاکستان، روسیه، چین، آفریقای جنوبی و کشورهای عربی، بخصوص عربستان به این نتیجه رسیده اند که تحریم علیه ایران، طبلی توخالی است و آنها باید راهی برای ارتباط با ایران پیدا کنند.وی تاکید کرد: معتقدم که تحریم کنندگان نیز از این شرایط خسته شده اند؛ چراکه همه این سال ها تلاش کرده اند با تحریم بیشتر، کمر اقتصاد این کشور را بشکنند؛ اما هیچ اتفاقی نمی افتد؛ بلکه خودکفایی ایران بخصوص با برگزاری چنین نمایشگاه هایی بیشتر دیده می شود. درواقع بسیاری از شرکت هایی که طی چند سال گذشته می گفتند که دیگر به ایران بازنمی گردند، حالا به دنبال راهی هستند تا با حضور در این نمایشگاه، از این بازار بالقوه و بالفعل بهره ببرند. شنیده ام که اروپایی ها نیز از طریق لابی های مختلف در حال برقراری ارتباط با ایران هستند و همانطور که شرکت های ایرانی را برای حضور در نمایشگاه ها و بازارهای خود دعوت می کنند، در تلاشند تا سال های آینده در این نمایشگاه که بزرگ ترین بازار نفتی ایران به شمار می رود، حضور پیدا کنند.
شناسایی و جذب شرکت های گمنام
میثم عزیزی از شرکت نفت مناطق مرکزی ایران درباره برگزاری این نمایشگاه گفت: نخستین نکته ای که از این نمایشگاه به ذهن می رسد، این است که تعداد شرکت کنندگان در این دوره از نمایشگاه بسیار بالا بود که درصد بالایی از آن را شرکت های دانش بنیان تشکیل داده بودند. با توجه به شرکت های حاضر، باید بگویم که این نمایشگاه، بخصوص در حوزه کالا و اقلام مورد نیاز در حوزه صنعت نفت، بخوبی عمل کرده است. ما نیز با توجه به قراردادهایی که در حال حاضر و در آینده نزدیک قرار است آن را دنبال کنیم، شرکت هایی که می توانند تامین کننده نیاز ما باشند را به صورت حضوری دیده و در صورت به توافق رسیدن، قراردادهای لازم برای همکاری ها در زمینه تامین کالا بسته خواهد شد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود یادآور شد: این نمایشگاه فرصت خوبی برای شناسایی و جذب شرکت های گمنامی است که می توانند خدمات بسیار خوبی ارائه دهند. به همین دلیل چنین نمایشگاهی می تواند زمینه برقراری ارتباط و امضای قرارداد همکاری را برای شرکت های دولتی و خصوصی فراهم کند؛ البته امیدوارم که سال آینده، شاهد حضور شرکت های خارجی بیشتری باشیم و در کنار آن، شرکت های داخلی نیز در زمینه تولید اقلام با کیفیت، بیشتر تلاش کنند. شرکت های داخلی نباید فراموش کنند که حمایت از ساخت داخل، وظیفه شرکت های دولتی است؛ اما ما هم از شرکت های خصوصی این توقع را داریم که کالای باکیفیت را به دولت تحویل بدهند.
ارتباط آسان با شرکت ها
اسدنیا از شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران نیز یکی دیگر از شرکت کنندگان در این دوره از نمایشگاه بود. او پیش از هر چیز درباره فعالیت های شرکتی که در آن مشغول به کار است، گفت: این شرکت ماموریت انتقال نفت خام از چاه های نفتی تا پالایشگاه و انتقال فراورده های نفتی از پالایشگاه ها تا مراکز توزیع را به عهده دارد و این مسؤولیت، یکی از مهم ترین دلایلی است که شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی حضور دارد و امسال نیز حضور پررنگی در این نمایشگاه داشت. در این دوره شاهد حضور پررنگ شرکت های داخلی بخصوص دانش بنیان ها بودیم. وی در بخش دیگری از صحبت های خود توضیح داد: بی شک برگزاری نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی فضایی را فراهم می کند که تولیدکنندگان و خدمات رسانان بتوانند براحتی با مشتریان صنعت نفت ارتباط برقرار کرده و در فضایی همراه با تعامل با یکدیگر به صورت حضوری گفت وگو کنند که این موضوع، باعث رونق بازار صنایع نفت و گاز خواهد شد.
نمایشگاه بیست و هشتم نفت از نگاه غرفه داران
مشعل بیست و هشتمین نمایشگاه صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با کوله باری از تجربه برای شرکت کنندگان، به کار خود پایان داد. این نمایشگاه در مدت برگزاری، شاهد رویدادهای تجاری و نشست های دوجانبه میان شرکت های صنعت نفت با دیگر شرکت ها بود. به گفته بیشتر غرفه داران، این نمایشگاه فرصتی برای تبادل نظر و مشارکت با شرکت های مرتبط با صنعت نفت است و از این طریق، محصولات خود را به قسمت های مختلف این صنعت معرفی می کنند. خبرنگار «مشعل» پای صحبت برخی از مدیران غرفه ها نشسته که در ادامه می خوانید:
به گواه شرکت کنندگان در بیست و هشتمین نمایشگاه صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، میزان استقبال از این نمایشگاه نسبت به سال های گذشته بسیار قابل توجه بوده و آنها توانسته اند محصولات خود را در بخش های مختلف به مراجعه کنندگان که بیشترشان از شرکت های نفتی و زیرمجموعه آنها بودند، معرفی کنند و از این طریق، رایزنی های اولیه برای انجام خرید محصولات شرکت های دانش بنیان و پتروپالایش های کوچک صورت گرفته است.
در مسیر پیشرفت کشور
با یکی از این شرکت های پتروپالایش که جزو شرکت های جوان در این حوزه به شمار می رود، به گفت وگو نشستیرم. به گفته علیرضا توانگر، این شرکت از سوی جوانان برومند ایرانی اداره می شود و آنها بیشتر محصولات خود را برای عرضه بومی سازی کرده اند.
از توانگر درباره میزان استقبال شرکت کنندگان می پرسم و او در پاسخ می گوید: متصدیان این نمایشگاه، بزرگ ترین خدمات را به شرکت های خصوصی ارائه می دهند؛ زیرا کوتاه ترین و کم هزینه ترین راه ارتقای دانش جوانان کشور، برگزاری چنین نمایشگاه هایی در سطح بین الملل است.
او ادامه می دهد: این نمایشگاه، فرصتی است تا شرکت کنندگان با حضور مستمر و چهره به چهره با سازندگانی که به صورت تخصصی دست به تولید کالا می زنند، دانش خود را به روز کنند. اکنون بیشتر کارفرماها، فرصتی برای بررسی یک قطعه به صورت تخصصی را ندارند و ما این رسالت را به عهده گرفته ایم و بر اساس آن اقدام می کنیم.
به گفته او، باید همگی دست به دست هم بدهیم تا شاهد پیشرفت کشورمان باشیم. دنیا این مسیر را رفته و بهتر است ما هم از تجارب آنها استفاده کنیم تا این مسیر را در زمان کوتاه تری طی کنیم و باعث رونق و ایجاد اشتغال در کشور شویم و از این طریق روز به روز وابستگی هایمان به دیگر کشورها را کمتر کنیم.
او از مسؤولان می خواهد که به بخش های خصوصی اعتماد کنند؛ زیرا این شرکت ها برای تولیدات خود، دانش فنی را از سراسر کشورها جمع آوری و بومی سازی کرده اند.
این فعال صنعتی در بخش دیگری از صحبت های خود به ایجاد روحیه خودباوری به مدد تحریم ها اشاره می کند و می گوید: توانسته ایم به واسطه تحریم ها به دانش فنی محصولاتی دست یابیم که در گذشته وارداتی بودند.
توانگر تاکید می کند: صنعت نفت، صنعتی پویاست که با استفاده از تکنولوژی های جدید، سعی در نگهداری و به روز کردن اطلاعات خود دارد. این صنعت به دلیل قدمت بالا، نیازمند نوسازی است و ما به عنوان یک شرکت خصوصی برای به روزرسانی یونیت های پالایشگاهی، یک طرح پیشنهادی به کارفرمایان این صنعت تقدیم کرده ایم.
حضور مدیران ارشد صنعت نفت در نمایشگاه
نمایشگاه صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برای ایجاد ارتباط و اطلاع از پروژه های جدید و ملاقات با مشتریان قدیمی، بسیار مفید است؛ زیرا در روزهای معمولی نمی توانیم با بسیاری از سازمان ها و شرکت ها ارتباط برقرار کنیم؛ اما برگزاری چنین نمایشگاه هایی، این محدودیت را از میان برداشته است.
داوود رئوفی با بیان این مطلب می گوید: ملاقات با مدیران ارشدی که به نمایشگاه می آیند و در جریان مشکلات و توانمندی های ما قرار می گیرند، بسیار ارزشمند است. از این رو تلاش می کنیم هر سال در نمایشگاه بین المللی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی حضور داشته باشیم.
به گفته او، علاوه بر ملاقات با مدیران اجرایی صنعت نفت، این نمایشگاه فرصتی برای تبادل نظر و اطلاعات با مشتریان قدیم و جدید را فراهم می کند. اکنون بسیاری از نوآوری هایی که در صنایع مختلف ایجاد می شود، از دید بسیاری از مشتریان پنهان بوده و معرفی آنها در چنین نمایشگاه هایی و اطلاع رسانی به افرادی که نیاز به آن اقلام دارند، از نقاط قوت نمایشگاه است.
او یکی دیگر از ویژگی های نمایشگاه بین المللی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی را تخصصی بودن آن بیان می کند و می گوید: به دلیل تخصصی بودن نمایشگاه، مراجعان با صنعت و نیازهای آن آشنایی دارند و در صورت نداشتن اطلاع از آن، با صحبت و پرسش و پاسخ در جریان قرار می گیرند.
از این فعال صنعتی درباره چگونگی معرفی شرکت به مراجعه کنندگان می پرسم که در پاسخ می گوید: محصولات ما به صورت استند به مراجعه کنندگان نمایشگاه معرفی می شود، ضمن آنکه همکاران بخش های مختلف، از طریق بروشورها، توضیحاتی را ارائه می دهند و با فیلمی کوتاه، فرایند کاری مان را به صورت تصویری تبلیغ می کنند.
او درباره تنوع بازار برای فروش سیم و کابل می گوید: تولید سیم و کابل، دنیای بسیار وسیع و گسترده ای دارد؛ زیرا در پروژه ها و کارهایی که در کشور اجرا می شود، کابل کاربرد بسیاری دارد و حتی در پروژه های نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و... نیز از این محصول استفاده می شود؛ هرچند در نمایشگاه صنعت نفت، الزاما افرادی که در ارتباط با پروژه های نفتی هستند، مراجعه نمی کنند؛ بلکه از سایر صنایع هم مراجعه کننده داریم.
نمایش ربات ضدحریق
برخی شرکت های حاضر در نمایشگاه بین المللی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی علاوه بر تولید محصولات خود، از ربات ها نیز استفاده می کنند. یکی از شرکت ها نخستین ربات کاملا ضد حریق دنیا را برای معرفی در غرفه خود به نمایش گذاشته است.
سعیده شعاعی در این باره می گوید: این شرکت بیش از نیم قرن است که تولید انواع فوم و پودر آتش نشانی را به عهده دارد و در زمینه اطفای حریق فعالیت می کند.
این فعال صنعتی ادامه می دهد: 100 درصد تجهیزات، تولید خودمان است و در صنایع پتروشیمی، پالایش، نیروگاه ها و معادن مورد استفاده قرار می گیرد. در این چند روز که در نمایشگاه حضور داشتیم، با پذیرش بسیار زیادی از مدیران عامل شرکت های صنعت نفت و مدیران اچ اس ای مواجه شده ایم. شعاعی می گوید: از آنجا که شرکتی شناخته شده هستیم، هر بازدیدکننده ای که به نمایشگاه می آید، ما را با تولید فوم هایمان می شناسد و اصولا یکسری نمونه نیز برای معرفی به مشتریان جدید خود، به نمایشگاه می آوریم؛ اما غیر از آن، در شبکه های اجتماعی هم فعال هستیم و بسیاری از خبرهایی که داخل شرکت اتفاق می افتد را از این طریق اطلاع رسانی می کنیم.
حضور 28 ساله در نمایشگاه
در میان شرکت کنندگان و غرفه داران بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی شرکت هایی هستند که در تمام این دوران، به صورت مستمر در این نمایشگاه حضور داشته اند. یکی از این شرکت ها تولید کننده تجهیزات ابزار دقیق و اندازه گیری است .
حسین معصومی می گوید: تاکنون در همه نمایشگاه های صنعت نفت حضور داشته ایم. در ابتدا کم و کاستی های زیادی در نمایشگاه بود که به مرور زمان، برطرف شده و اکنون به نقطه تعالی خود رسیده است.
به گفته او، این نمایشگاه کمک می کند تا علاوه بر مشتریان سابق، هرسال مشتری های جدید هم پیدا کنیم و با توجه به حضور کشورهای خارجی در این نمایشگاه،امکان همکاری های صادراتی هم فراهم می شود.
این فعال صنعتی، حضور شرکت ها در نمایشگاه را مفید می داند و می گوید: این نمایشگاه، محل اصلی عرضه محصولاتمان به مشتریان است.
معصومی در پایان، درباره تبلیغات محصولاتشان می گوید: ما برای معرفی محصولاتمان، از بخش تبلیغات شرکت و همچنین فضای مجازی کمک گرفتیم.
تحقق 90 درصدی اهداف
مهدی بختیاری نیز در زمینه نقاط قوت بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی می گوید: میزان استقبال از این نمایشگاه، نسبت به سال های گذشته بسیار عالی بوده و توانسته ایم به 90 درصد فهرستی که برای حضور در نمایشگاه آماده کرده ایم، دست یابیم.
او بزرگ ترین مزیت نمایشگاه را همانند دیگر شرکت ها حضور مدیران ارشد و تصمیم گیرنده در همه شرکت های نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بیان می کند و می گوید: در برخی نمایشگاه ها، بیشتر مدیران سطح پایین و کارشناسان حضور دارند؛ اما در نمایشگاه صنعت نفت، مدیران اصلی به صورت میدانی از شرکت ها بازدید می کنند.
این فعال صنعتی در زمینه تبلیغات شرکت خود برای آگاهی بیشتر مراجعه کنندگان می گوید: با توجه به اقتضای حال حاضر، بیشتر از فضای مجازی، وب سایت، شبکه های اجتماعی استفاده می شود. همچنین به وسیله دفترچه هایی که در نمایشگاه توزیع می شود، اطلاعات خود را برای آگاهی بیشتر مخاطبان از این شرکت ثبت می کنیم.
هدفمند بودن نمایشگاه
امیر محمدزاده نیز می گوید: نمایشگاه امسال نسبت به سال های گذشته شلوغ تر بود و بازدیدکنندگان هدفمندی داشت و شرکت های خارجی و روسی هم امسال در نمایشگاه حضوری فعال تر داشتند.
او می گوید: سالیان سال است که شرکتمان در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی فعالیت می کند و در این نمایشگاه، بیشتر شرکت های پتروشیمی به ما مراجعه کردند و زمینه هایی هم برای صادرات محصولاتمان فراهم شد.
این فعال صنعتی می گوید: شرکتی دانش بنیان هستیم و درحوزه های نفت،گاز، پتروشیمی و میعانات گازی فعالیت داریم.
رابطه مستقیم دانشگاه و صنعت
سیدامیررضا منصوری هم در خصوص نمایشگاه بیست و هشتم می گوید: حدود 20 سال است که در نمایشگاه حضور داریم و قبل از آن هم در نمایشگاه صنعت شرکت می کردیم.
او درباره استقبال از نمایشگاه بیست و هشتم ادامه می دهد: امسال استقبال نسبت به سال گذشته خیلی بهتر بود. شرکت ها پویاتر و با محصولات پیشرفته تری در نمایشگاه شرکت کردند، ضمن اینکه بازدیدکنندگان هم اطلاعات زیادی داشتند و از دستاورد شرکت ها مطلع بودند.
این فعال صنعتی با اشاره به حضور چشمگیر شرکت های دانش بنیان می افزاید: حضور پرشور شرکت های دانش بنیان، نشان از پویایی صنعت و رابطه مستقیم دانشگاه و صنعت دارد.
منصوری می گوید: در شبکه های اجتماعی، تبلیغات گسترده ای داشتیم. علاوه بر این با استفاده از بروشور و مجلاتی که با آنها همکاری می کنیم هم به معرفی شرکت پرداختیم که بسیاری از بازدیدکنندگان و مهمانان هم به دلیل گستردگی تبلیغاتی که انجام دادیم، به غرفه ما آمده بودند.
در پایان باید گفت؛ بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در حالی به کار خود پایان داد که شرکت های دانش بنیان و خصوصی، حضوری فعال داشتند و به گواه آنها، مدیران رده بالای صنعت نفت با حضور در نمایشگاه، باعث دلگرمی بودند و توانستند ارتباط موثری در بخش های مرتبط با آنها برقرار کنند، ضمن اینکه تعداد بازدیدکنندگان هم نسبت به سال های گذشته بیشتر بود، به طوری که پیوندی میان صنعت خود با دیگر صنایع ایجاد کردند.
در نشست های تخصصی بررسی شد
مشعل بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در حالی آغاز شد و پایان یافت که شاهد برگزاری چند نشست تخصصی با محوریت مهار کربن، معرفی راهکارهای کاهش و کنترل مصرف سوخت، معرفی هوش مصنوعی به عنوان همراه همیشگی صنعت نفت و بسیاری موارد دیگر بود.
نوزدهم تا بیست ودوم اردیبهشت ماه، تهران میزبان برگزاری بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بود؛ نمایشگاهی که در کنار رونمایی های مختلف، امضای قراردادها و تفاهمنامه های گوناگون، نشست های خبری مسؤولان و بازدیدهای متخصصان و عموم مردم، نشست های تخصصی پربار و پرمحتوایی هم در برداشت؛ نشست های تخصصی با محوریت های مختلف که در این گزارش بخشی از آن آمده است.
نشست تخصصی «بهینه سازی توان توربین های گازی» از جمله نشست هایی بود که در حاشیه نخستین روز بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور حسین آبنیکی، مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت برگزار شد. او در این نشست با تأکید بر استفاده گسترده از توربین های گازی در صنایع مختلف فناوری گفت: این توربین ها می تواند در رفع بهینه سازی مصرف سوخت کمک کند.
جمع آوری کربن با نگاه حمایتی شرکت های دانش بنیان
نشست تخصصی «معرفی فراخوان جمع آوری کربن» هم از دیگر نشست های حاشیه روز نخست نمایشگاه بود که رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با حضور در این نشست، با بیان اینکه موضوع مهندسی و توسعه صنعت گاز در ۴۰ سال گذشته، یک دوره سرآمدی و بالندگی را پشت سر گذاشته است، گفت: ما نگاه ویژه ای به شرکت های دانش بنیان در بخش جمع آوری کربن داریم و در این باره از شرکت های دانش بنیان حمایت می کنیم.
در پایان این نشست، از پوستر فراخوان جمع آوری کربن ستاد مواد و نوآفرین رونمایی شد.
رویکردهای نوین مدیریت پایدار انرژی
نشست تخصصی «رویکردهای نوین مدیریت پایدار انرژی» که به همت امور زنان و خانواده وزارت نفت در حاشیه بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد، از دیگر نشست های تخصصی نخستین روز بود که با حضور هدی پناهی نژاد، پژوهشگر مطالعات بین المللی و رئیس کارگروه انرژی زنان وزارت نفت و فریبا ریاحی، رئیس کارگروه محیط زیست، انرژی و توسعه پایدار مؤسسه مطالعات بین المللی انرژی برگزار شد.
ریاحی در این نشست، با بیان اینکه موضوع گذار انرژی، فرصت ها و تهدیدهای مختلفی را برای کشور به دنبال دارد، گفت: در حوزه فناوری های کربن زدایی، به جذب منابع عظیمی برای سرمایه گذاری نیاز داریم.
ضرورت اجرای دستورعمل های ایمنی
در حاشیه دومین روز نمایشگاه، نشست تخصصیHOS «تعمیق و ضرورت آگاهی بخشی دستورعمل ۱۰۱۰۲۳۱» با حضور عبدالعظیم پلاسعیدی، نماینده ساختمان و نصب منطقه عسلویه، کنگان، دیر، پارسیان و سیراف در شرکت ملی صنایع پتروشیمی و محمدرضا شیخیان پور، رئیس کل امور پشتیبانی ساختمان و نصب طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد. پلاسعیدی در این نشست تأکید کرد: اجرای دستورعمل های ایمنی در فازهای مختلف اجرای طرح های پتروشیمی، سبب راه اندازی ایمن پروژه و صرفه جویی در هزینه و زمان می شود.
شیخیان پور هم در این نشست تصریح کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی با ارائه این دستورعمل به طور رایگان به همه طرح های پتروشیمی، اطمینان کافی را به سرمایه گذاران در اجرای طرح می دهد؛ زیرا انحراف از استانداردها به اتفاق ها و حوادث جبران ناپذیر منجر می شود.
صنعت نفت؛ نهاد پیشرو در به کارگیری زنان متخصص
در حاشیه دومین روز برگزاری بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، نشست تخصصی «چالش ها و تحولات خانواده در ایران» و «اهمیت نهاد خانواده و گفتمان رایج در ایران» به همت امور زنان و خانواده صنعت نفت برگزار شد. محمدمهدی لبیبی، جامعه شناس حوزه خانواده در این نشست، با اظهار خرسندی از توجه ویژه صنعت نفت به حضور مؤثر زنان در جایگاه های مدیریتی و کلیدی، از این صنعت به عنوان نهاد پیشرو در به کارگیری زنان متخصص قدردانی و بر معرفی این جایگاه و بازتاب بین المللی آن تأکید کرد.
در این نشست، ابعاد و مناسبت های جامعه شناسی و روان شناختی خانواده، اهمیت نهاد خانواده به عنوان قدیمی ترین نهاد اجتماعی و تأثیر آن بر دیگر نهادها بررسی شد.
تبدیل شدن ایران به قطب گازی، نیازمند سرمایه گذاری
نشست تخصصی «بررسی ظرفیت های ایران برای تبدیل به هاب گازی با تأکید بر راهکارهای ایجاد تراز مثبت گازی» از دیگر نشست های دومین روز بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت ایران بود که امید شاکری، مدیرکل سیاستگذاری، برنامه ریزی راهبردی و مدیریت انرژی وزارت نفت در این نشست با بیان اینکه دستیابی به جایگاه مرکز تبادلات گازی در منطقه برای ایران، لازم و شدنی است، گفت: برای محقق شدن این هدف، باید ضمن سرمایه گذاری بیشتر در بخش تولید، پروژه های بهینه سازی مصرف را هم با جدیت بیشتری دنبال کنیم.
سیدمهدی سیدی، مدیرکل اروپا، آمریکا و کشورهای مستقل مشترک المنافع (CIS) وزارت نفت هم ضمن اشاره به اهمیت پرداختن به موضوع پیش نیازهای لازم برای تبدیل ایران به قطب گازی منطقه بیان کرد: با توجه به الزام های قانونی مانند برنامه هفتم توسعه، باید انتظار داشت که از این پس، موضوع تبدیل ایران به مرکز مبادلات (هاب) انرژی منطقه (بویژه گاز طبیعی) و توسعه ظرفیت های صادراتی، بیشتر محور توجه قرار گیرد؛ زیرا اگر نتوانیم نقش خود را در این زمینه بدرستی ایفا کنیم، فرصت های پیش رو با تحرک سایر رقبا از بین می رود و باقی نمی ماند. در چنین شرایطی ما هم باید هرچه سریع تر راهبرد و برنامه مناسب خود را اجرایی کنیم.
افزایش ۵ درصدی مشارکت زنان در ثبت اختراع
روز دوم نمایشگاه، شاهد برگزاری رویداد تخصصی «شبکه راهبردی زنان متخصص صنعت نفت، همسو با پایداری» بود که در این نشست میترا امین لو، مدیر کانون مدیریت دارایی های فکری و دبیر کارگروه توسعه دارایی های نامشهود، از افزایش ۵ درصدی مشارکت زنان در ثبت اختراع در پنج سال گذشته خبر داد. خدیجه گودرزی، مشاور مدیرعامل شرکت ملی نفت در امور خانواده نیز در این نشست با تأکید بر اینکه سال گذشته و در بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز ، پالایش و پتروشیمی، نیاز به بسترسازی مناسب برای حضور زنان در عرصه های مختلف صنعت نفت بشدت احساس شد، اظهار کرد: سخنرانان زن نشست تخصصی پتروتک در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، ۱۵ درصد افزایش یافت و فرصت ظهور برای توانایی های زنان صنعت نفت را فراهم کرد.
کاهش ۴۳ درصدی کربن تا افق ۲۰۳۰
نشست تخصصی «کربن زدایی از نفت و گاز؛ چالش ها، الزام ها و راهکارها» هم از جمله نشست های دومین روز بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت بود که به همت اداره کل پژوهش و با مشارکت اداره کل امور اوپک و روابط با مجامع و سازمان های بین المللی وزارت نفت برگزار شد.
هاجر فرشیدی، مدیرکل امور پژوهش وزارت نفت در این نشست تأکید کرد که بر اساس توافق نهایی کاپ ۲۸، انتشار کربن تا افق ۲۰۳۰ باید ۴۳ درصد کاهش یابد، از این رو برای جلوگیری از محدودیت ها باید افق های پیش رو را رصد کنیم و برای دستیابی به فناوری های نو، از ظرفیت دانشگاه ها و مراکز پژوهشی بهره بگیریم.
تامین مالی پروژه فشارافزایی پارس جنوبی
در سومین روز از بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، نشست تخصصی «طرح های توسعه ای و عملیاتی شرکت نفت و گاز پارس با رویکرد جذب سرمایه، تأمین کالا و فناوری نوین» با حضور رضا دهقان، معاون مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران و محمدحسین متجلی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس برگزار شد.
دهقان در این نشست با اشاره به اینکه پارس جنوبی ۸درصد گاز جهان و نیمی از ذخایر گاز ایران را در خود جای داده است، افزود: برای تأمین سرمایه گذاری پروژه ملی فشارافزایی، جلسات پرشماری با صندوق توسعه ملی داشتیم و تفاهمنامه ای امضا خواهد شد که تأمین مالی از طریق این صندوق با قرارداد EPC+F انجام می شود.
متجلی هم با اشاره به اینکه در ۲۵ سال گذشته، وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران از روش های متفاوتی برای سرمایه گذاری و تأمین سرمایه موردنیاز به منظور توسعه طرح های بالادستی میدان پارس جنوبی استفاده کرده اند، یادآور شد: تاکنون با ۸۶ میلیارد دلار که از طریق امضای قراردادهای بیع متقابل اولیه و سپس قراردادهای ای پی سی (EPC) و قراردادهایی از نوع الگوی تازه قراردادهای نفتی ایران، میان شرکت ملی نفت ایران و پیمانکاران و سرمایه گذاران امضا شده، تمدن عظیم پارس جنوبی ایجاد شده است.
هوش مصنوعی؛ شریک راهبردی در صنعت نفت
سومین روز بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت، شاهد برگزاری نشست «هم اندیشی تحول دیجیتال و هوش مصنوعی در صنعت نفت؛ روندها، فرصت ها و چالش ها» بود.
پرویز سنگین، مدیرکل نظام فنی، اجرایی و ارزشیابی طرح های وزارت نفت با حضور در این نشست تخصصی، تأکید کرد: ما باید از هوش مصنوعی به عنوان شریک راهبردی صنعت نفت، در هماهنگی با تحول جهانی به منظور بهره مندی حداکثری استفاده کنیم و پیش از آنکه دیر شود، باید در حوزه هوش مصنوعی در صنعت نفت برنامه ریزی و سرمایه گذاری کنیم.
اعلام الزام ها و پیش نیازهای مدیریت کربن
نشست تخصصی بررسی «تحقق راهبرد جهش تولید در صنعت پتروشیمی» و نشست تخصصی «مدیریت کربن در صنعت پتروشیمی» در حاشیه سومین روز بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد. در این نشست، الزام ها و پیش نیازها برای مدیریت کربن در ۶ حوزه کلی با تعیین مقدار و روند انتشار صنعت پتروشیمی مطرح و سیاست های کربن زدایی و استفاده از حمایت های بین المللی بیان شد.
همچنین در این نشست، اقدام های کاهش انتشار افزون بر اقدام های قابل اجرا در داخل محوطه شرکت های پتروشیمی، قابلیت کاهش انتشار از طریق انرژی های تجدیدپذیر، همچنین توسعه فضای سبز بررسی و دورنمای کاهش انتشار با در نظر گرفتن سود و زیان و قابلیت اجرایی همه پروژه ها تحلیل شد.
همسویی صنعت نفت با استانداردهای بین المللی
نشست تخصصی «پایداری زیرساخت های کیفیت در صنعت نفت ایران» هم در سومین روز نمایشگاه با حضور مسلم بیات، مشاور استانداردسازی انجمن نفت ایران و جمعی از کارشناسان انجمن نفت ایران در سالن اصفهان برگزار شد.
بیات در این نشست، با بیان گزارشی درباره چهار رکن اصلی استانداردسازی در صنعت نفت، یعنی استانداردهای رسمی، روش شناسی، ارزیابی انطباق و تأیید صلاحیت، بر اینکه کیفیت بویژه در صنعت نفت، با شعار شکل نمی گیرد و باید اهمیت زیرساخت ها را در مسیر پایداری و توسعه پایدار در نظر بگیرند، تأکید کرد و افزود: زیرساخت هایی که برای رعایت کیفیت تجهیزات و اجزای مختلف صنعت نفت مورد نیاز است، با استانداردهای بین المللی تدوین شده اند و شیوه ها و تکنیک های انطباق، با توجه به این استانداردها مطرح و رعایت می شوند.
پیشگیری 97 درصدی از خطرهای موجود با هوش مصنوعی
در حاشیه روز پایانی بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، شرکت پترو ایران، نشست تخصصی «تحولات دیجیتال و آثار آن بر بهره وری و پایداری در صنعت نفت و گاز» را با حضور استادان و پژوهشگران حوزه دیجیتال در صنعت نفت برگزار کرد.
در این نشست، علی فهیم، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، گزارشی درباره کاربردهای هوش مصنوعی در افزایش عملکرد صنعت نفت ارائه کرد و گفت: هوش مصنوعی، فناوری جامع و بزرگی است و از چند زیرمجموعه تشکیل می شود که افزایش ایمنی، کاهش هزینه و بهبود عملکرد، از آثار استفاده از این فناوری است.
وی با بیان اینکه با استفاده از این فناوری، تولید نفت ۳۰درصد افزایش می یابد، افزود: با استفاده از هوش مصنوعی می توانیم ۹۷درصد خطرهای موجود در صنعت نفت را شناسایی و از آن ها پیشگیری کنیم.
همکاری۷۰۰ شرکت دانش بنیان با وزارت نفت
در روز پایانی بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، نشست تخصصی «ظرفیت های قانونی معاونت علمی و فناوری برای تقویت زیست بوم پژوهش، فناوری و نوآوری صنعت نفت و گاز» با حضور جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.
مشایخ در این نشست، با بیان اینکه یکی از دغدغه های اصلی شرکت های دانش بنیان در طول سال های گذشته، مشکل بازار و فروش محصولاتشان بود که در دولت سیزدهم با عارضه یابی انجام شده در این حوزه در معاونت علمی ریاست جمهوری، آیین نامه سیاست حمایتی «تولید بار اول» برای پشتیبانی از محصولات دانش بنیان داخلی تدوین و به دستگاه ها ابلاغ شد، گفت: وزارت نفت با افزایش تعداد شرکت های دانش بنیان از ۱۵۰ به حدود ۷۰۰ شرکت، گامی مهم در مسیر توسعه این شرکت ها در صنعت نفت برداشته است. در این نشست تخصصی، ابوالفضل باقری، مدیر شبکه ملی سیاست پژوهی فناوری مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و فاطمه خلیفه، رئیس گروه نظام ایده ها و نیازهای مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، با ارائه پاورپوینت های جداگانه، به ارائه سیاست ها، اهداف و اقدام های حوزه مسؤولیت خود پرداختند.
گفت وگو با مربی دروازه بانان تیم ملی فوتسال
مشعل: اصغر قهرمانی، دروازه بان سابق تیم ملی فوتسال ایران و یکی از همکاران امور ورزش شرکت ملی نفت ایران است که در حال حاضر به عنوان مربی دروازه بانان تیم ملی فوتسال کشورمان فعالیت می کند. او و دیگر اعضای تیم ملی فوتسال کشورمان توانستند به عنوان قهرمانی مسابقات آسیا دست یابند و جواز حضور در مسابقات جهانی را کسب کنند. از این فرصت استفاده کردیم و با او به عنوان یکی از مربیان این تیم، درباره موفقیت تیم ملی به گفت و گو نشستیم.
اصغرقهرمانی در این گفت و گو با اشاره به حضور در مسابقات آسیایی فوتسال که بتازگی به پایان رسیده است، گفت: با حضور در این مسابقات و دیدن سطح بازی هایی که در این دوره انجام شد، می توانم بگویم این دوره از مسابقات نسبت به سال های گذشته متفاوت بود؛ البته نه اینکه مسابقات قبلی، ساده بود. من در مسابقات قبلی هم حضور داشتم و سطح بازی ها را می دیدم؛ اما نکته ای که وجود دارد، این است که در این دوره از مسابقات آسیایی، بیش از 5 مربی از بهترین مربیان دنیا به همراه تیم های خود از جمله ویتنام، عربستان، ازبکستان و ... حضور داشتند و توانستند سطح مسابقات را بسیار بالا ببرند تا با دوره های قبل قابل مقایسه نباشد.
وی ادامه داد: در کنار تغییر و پیشرفت تیم های شرکت کننده، با توجه به اینکه مسابقات، هم برای انتخاب قهرمان آسیا و هم برای انتخاب جام جهانی برگزار شد، حساس تر و سخت تر بود. بسیاری مانند گذشته فکر می کنند و انتظار دارند که تیم ملی از همان ابتدای شروع مسابقه و در دقایق اول، چند گل را وارد دروازه کند؛ اما در این دوره از مسابقات چنین شرایطی وجود نداشت؛ چرا که کشورها درحال سرمایه گذاری روی تیم های خود هستند و در کنار آن، مربیان خوبی استخدام کرده و بازی های تدارکاتی خوبی هم برای تیم خود برگزار می کنند. به همین دلیل شکل تیم ها تغییر کرده و همین مساله سبب شده تا قهرمانی آسیا در دوره های بعدی، سخت تر شود.
قهرمانی تاکید کرد: خوشبختانه تیم ملی فوتسال ایران، با هدف قهرمانی در این مسابقات حضور پیدا کرد و توانست بهترین نتیجه را به دست آورد. در واقع ما توانستیم به هدف خود برسیم و قهرمانی آسیا را کسب کنیم؛ البته این را هم باید یادآور شوم که ما در هربازی، فکر می کردیم که وارد مسابقه فینال شده ایم.
ژاپن غافلگیر و حذف شد
این همکار نفتی توضیح داد: یکی از نکات جالب و متفاوت در این مسابقات، حذف تیم ژاپن بود؛ هرچند برخی معتقد بودند که ژاپن، ضعیف ظاهر شده بود؛ اما این کشور با تیم کامل خود در مسابقات حضور پیدا کرد. معتقدم که ژاپن، با حضور در این مسابقات غافلگیر شد؛ چرا که فکر نمی کرد شکل و شمایل تیم ها تغییر کرده باشد و همین مساله سبب شد تا مدعی قهرمانی، در همان شروع مسابقات، حذف شود.
وی درباره دروازه بانانی که به عنوان مربی در کنار آنها حضور داشتند، گفت: مساله این است که دروازه بانان تیم ملی فوتسال، تنها یک ماه در اختیار من بودند و معتقدم آنها پیش از این درکنار مربیان خود بخوبی آموخته و آماده بودند، به همین دلیل باید از مربیان دروازه بانان که در لیگ ها حضور دارند، برای تربیت و آماده نگهداشتن آنها تشکر کنم؛ اما در یک ماهی که دروازه بانان در اختیار تیم بودند تا برای مسابقات آسیایی آماده شوند، سعی کردیم بیشتر روی نقطه ضعف های دروازه بانان کار کنیم. از طرف دیگر سعی کردیم تا بازیکنان را از نظر روحی برای حضور در تیم ملی آماده کنیم؛ چرا که شکل بازی در باشگاه با شکل بازی در تیم ملی کاملا متفاوت است. به همین دلیل تلاش کردیم تا آنها را بخوبی آماده کنیم.
قهرمانی تاکید کرد: خوشبختانه دروازه بانان ما یعنی سعید مومنی و باقر محمدی در این مسابقات بخوبی عمل کردند و نشان دادند که از نظر حرفه ای، بالاتر از آسیا قرار دارند؛ البته لازم به یادآوری است که باقر محمدی توانست به عنوان بهترین دروازه بان آسیا در این دوره از مسابقات معرفی شود که این خود، یک افتخار بزرگ برای تیم ملی کشور به شمار می رفت.
جای خالی تیم حفاری در لیگ برتر
وی درباره همکاری شرکت ملی نفت برای حضور و همراهی او در تیم ملی فوتسال به عنوان مربی دروازه بانان توضیح داد: بیش از یک سال به عنوان مربی در خدمت تیم ملی بودم. به همین دلیل زمان بسیاری را برای تیم، آماده سازی و مسابقات صرف می کردم؛ اما خوشبختانه در تمام این مدت شرکت ملی نفت ایران بخوبی با من همکاری داشت و از این فرصت استفاده کرده و از هادی افشار، رئیس ورزش و تربیت بدنی در شرکت ملی نفت ایران و ایرج ایری، رییس ورزش همگانی شرکت ملی نفت تشکر ویژه می کنم که در این مدت، نه تنها با من همکاری لازم را داشتند؛ بلکه به من بسیار انرژی دادند.
قهرمانی، درباره فوتسال صنعت نفت گفت: سال گذشته نیز هادی افشار، پیگیری بسیاری برای شکل گیری تیم های فوتسال در صنعت نفت داشت. من نیز بسیار امیدوارم که این اتفاق هرچه زودتر رخ دهد و فوتسال در صنعت نفت جانی تازه بگیرد.
نباید فراموش کرد که ورزش نفت با رشته فوتسال بیگانه نیست؛ چرا که ما تیمی مانند حفاری داشتیم که می توان آن را شناسنامه فوتسال کشور دانست. امیدوارم این اتفاق هرچه سریع تر رقم بخورد و نمایندگان نفت، چه در لیگ حرفه ای و چه در تیم ملی حضور داشته باشند.
مربی دروازه بانان تیم ملی فوتسال تاکید کرد: تیم فوتسال حفاری، یکی از بهترین پتانسیل های فوتسال در لیگ برتر بود و من همچنان امیدوارم که شرایط برای ادامه کار چنین تیم هایی فراهم شود.
تا جایی که می دانم این مساله در حال پیگیری است و امیدوارم بزودی شاهد حضور نماینده صنعت نفت در لیگ برتر فوتسال باشیم.
سومین برنامه کوهپیمایی نیم روزه شرکت پالایش گاز ایلام به چشمه کرمنجاو، واقع در دامنه کبیرکوه از توابع بخش سیوان شهرستان ایلام برگزار شد.
هیئت کوهنوردی شرکت پالایش گاز ایلام با هدف ترویج فرهنگ ورزش همگانی و اهمیت به سلامت کارکنان و خانواده های آنان هر هفته برنامه کوهپیمایی در استان ایلام برگزار می کند.
محمد جلال پاشاپوریان مربی تیم، محسن شیرینی، مجتبی کرمی، رضا طهماسبی، سعید سارایی، احسان جوهری، علی آزادی، علی اکبر امیدی پور، حسین فيض الهی، سجاد دوستی، یداله اشرفی، حمزه شایانفر، محمد حسینی، آیت اله فولادی منصوری و روح اله توکلی، اعضای این هیئت هستنند.
صعود تیم گلبال مناطق نفت خیزجنوب به لیگ برتر
تیم گلبال نابینایان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب که در مسابقات گلبال دسته یک قهرمانی کشور در استان مازندران شهرستان بابلسر حضور داشت، از روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ دور برگشت مسابقات خود را آغاز کرد. این تیم در روز نخست با نتیجه ۱۲بر۸ فرهیختگان ارومیه و در بازی دوم ۸ بر۷ تیم ساوه را شکست داد. در روز دوم ۱۰بر۵ تیم نوریاران آمل را مغلوب کرد و در روز سوم تیم های درنا مازندران و انجمن نابینایان سبزوار را با نتیجه های ۹بر۷ و ۸بر۵ شکست داد و با ۵ پیروزی و کسب مقام نایب قهرمانی، صعود خود را به لیگ برتر قطعی کرد. لازم به یادآوری است که تیم اردبیل با ۳۱ امتیاز به مقام قهرمانی رسید.
برگزاری مسابقات انتخاب تیم ملی شنا با حضور ورزشکاران نفت
مسابقات کشوری انتخابی تیم ملی شنا برای اعزام به مسابقات جهانی با حضور جانبازان و ایثارگران شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب برگزار شد.
این مسابقات با حضور ایثارگران شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب همچون غلامرضا واحدیان و حسین صباحی مقدم به عنوان شناگر و سامان شمس به عنوان رئیس هیأت شنا جانبازان و توان یابان خوزستان و سرمربی تیم اعزامی، در استخر آزادی تهران برگزار شد.
امید فوتبال صنعت نفت آبادان برای بقا در لیگ برتر
تیم فوتبال صنعت نفت با برتری برابر مس رفسنجان به ماندن در لیگ برتر امیدوار شد.هفته بیست و ششم لیگ برتر فوتبال برگزار شد و تیم فوتبال صنعت نفت آبادان با نتیجه یک بر صفر مس را شکست داد.در دیدارهای این دو تیم در رقابت های لیگ برتر، تیم مس در ۷ بازی رو در رو با صنعت نفت آبادان، ۳ پیروزی سهم مس و یک پیروزی سهم صنعت نفت بوده و ۳ دیدار هم با نتیجه تساوی به پایان رسیده است. بازی رفت دو تیم با نتیجه دو بر صفر به سود صنعت نفت به پایان رسید و شاگردان فراز کمالوند که در انتهای جدول حضور دارند، برای زنده نگه داشتن شانس اندک خود برای بقا در لیگ برتر، باید این بازی را به سود خود به پایان برسانند. صنعت نفت در ۵ بازی اخیر خود ۴ شکست و یک پیروزی به دست آورده و تیم مس نیز موفق به کسب ۴ تساوی و یک پیروزی شده است.
ترکیب صنعت نفت در این بازی عبارت است از:
پیام پارسا(کارت زرد)، میثم تهی دست، عرفان قهرمانی، مصطفی نائیج پور، طالب ریکانی (کارت زرد)، امیر محمد پناهی، صادق بارانی، حسین سنگیر گیر، حسین شنانی، یوسف کی شمس و علی یوسف.
صنعت نفت در این دیدار موفق شد گل نخست بازی را به ثمر برساند و در دقیقه ۱۹ علی یوسف تیمش را پیش انداخت تا نیمه اول با همین نتیجه به پایان برسد. در نیمه دوم هم تغییری در نتیجه بازی رخ نداد تا بازی با نتیجه یک بر صفر به سود صنعت نفت به پایان برسد. در جدول رده بندی، صنعت نفت با ۱۹ امتیاز قعرنشین است و مس هم با ۳۱ امتیاز در رده دهم قرار دارد.
همکاری امور ورزش و بانوان برای فعالیت های فرهنگی -ورزشی
مریم مقدسی، مشاور وزیر نفت در امور زنان و خانواده،در بازدید از پایانه نفتی خارگ گفت: فعالیت های حوزه بانوان و خانواده شرکت پایانه های نفتی ایران، موجب رضایتمندی شده است.
وی با اشاره به جایگاه و توجه به بنیان خانواده در صنعت نفت و ایجاد فضای پرنشاط برای خانواده های کارکنان، فعال شدن مرکز مشاوره، کلینیک ورزشی و حرکات اصلاحی و ایجاد زیرساخت های ورزشی را در نشاط و سلامت خانواده ها بسیار حائز اهمیت دانست.
مشاور وزیر نفت همچنین از رویکرد شرکت پایانه های نفتی ایران، حمایت ویژه مدیرعامل این شرکت و همچنین رئیس امور ورزش شرکت ملی نفت ایران به دلیل ایجاد امکانات و زیرساخت ها و توجه به سلامت خانواده ها قدردانی کرد.
وی به برگزاری برنامه فرهنگی -تفریحی در آینده ای نزدیک اشاره کرد و ادامه داد: با برنامه ریزی ها و اقدامات انجام شده در شرکت پایانه های نفتی، رضایتمندی خوبی ایجاد شده و امیدواریم در سطح گسترده تر و با همکاری امور زنان وزارت نفت و امور ورزش بتوانیم شاهد ارتقای شاخص های رضایتمندی خانواده ها باشیم و اقدامات پیش بینی شده الگویی باشد برای سایر شرکت ها که چنین امکاناتی را در اختیار دارند.
سیدعلی میری، رئیس پایانه نفتی خارک نیز اظهار کرد: نقش زنان در توسعه صنعت نفت، بی بدیل و همسان با مردان است. زنان بسیاری در صنعت نفت در رده های مدیریتی ارشد و میانی مشغول فعالیت هستند که تعدادی از این بانوان در رده های مسؤولیتی شرکت پایانه های نفتی ایران فعالند که این، نشان از توانمندی آنها دارد و جای بسی خرسندی است. امیدواریم در سال پیش رو، با حمایت مدیرعامل و شورای فرهنگی شرکت، اهتمام ویژه ای به مسائل فرهنگی، تفریحی و ورزشی کارکنان و خانواده ها شود.
گفت و گو با بانویی موفق که 3 سکو در گیلان احداث کرده است
مشعل درست است که در کشورمان و در شهرهای مختلف تعداد بسیاری جایگاه سوخت وجود دارد، اما بی شک در میان آن تعداد بانوانی که جایگاه سوخت دارند بسیار کم است، اما در میان همین تعداد اندک نیز سیده زهرا شفوی مقدم یکی از موفق ترین جایگاه داران در شمال کشور به شمار می رود. داستان زهرا شفوی مقدم درباره چگونگی انتخاب این شغل داستان طولانی است که با توجه به محدودیت زمان تنها به بخش هایی از آن اشاره می کنیم. اما یکی از مهم ترین نکات درباره این شخصیت خودساخته این است که در تمام این سال ها هیچگاه برای رسیدن به هدفی که به دنبال آن بوده پا پس نکشیده است و همه تلاش خود را برای رسیدن به آنچه می خواسته، بکار بسته است.
زهرا شفوی مقدم متولد سال 1325 در استان گیلان است و هم اکنون بیش از 30 سال است که به عنوان جایگاه دار در شهرستان املش مشغول به کار است؛ حرفه ای که پیش از او پدرش آن را دنبال می کرد و حالا این شغل توسط بزرگ ترین فرزند خانواده توسعه داده شده و ادامه پیدا کرده است. در ادامه گفت و گو با وی را می خوانیم.
از همان ابتدا در حرفه جایگاه داری سوخت مشغول به کار بودید؟
خیر، پیش از اینکه بخواهم به عنوان یک جایگاه دار فعالیت کنم؛ در تهران تولیدی پوشاک داشتم.
به این ترتیب شما یک بار از گیلان به تهران مهاجرت کردید؟
بله؛ تقریبا 2 سال بعد از ازدواج در شهرستان املش گیلان یک آموزشگاه خیاطی باز کردم، اما بعد از مدتی در سال 1337 همسرم شغلی در تهران به دست آورد و من نیز تصمیم گرفتم با او به تهران مهاجرت کنم. زمانی که در تهران زندگی خود را آغاز کردم، تصمیم گرفتم کار خود را در این شهر ادامه دهم؛ به همین دلیل در یک مزون در سه راه جمهوری مشغول به کار شدم. در نهایت توانستم در منطقه رودکی یک مغازه بخرم تا برای خودم کار کنم؛ البته این اتفاق در سال های 1356 رخ داد و خوشبختانه کار من بعد از مدتی آنقدر خوب شد که توانستم به دبی نیز صادرات لباس داشته باشم. خوشبختانه این روند موفقیت کاری من به گونه ای بود که توانستم یک مغازه دیگر و چند خانه بخرم. این اتفاقات را برای این تعریف می کنم تا بدانید در آن زمان دقیقا در چه مرحله ای از موفقیت تجاری بودم. البته همسرم در سازمان آب در تهران مشغول به کار بود.
چه چیز باعث شد تا دوباره به املش بازگشته و حرفه جایگاه داری را انتخاب کنید؟
در واقع می توان کار در پمپ بنزین و یا همان جایگاه داشتن را به نوعی یک شغل خانوادگی برای من دانست، چراکه پدرم در این حرفه مشغول به کار بود. فکر می کنم اوایل سال 1370 بود که به من اطلاع دادند پدرم فوت کرده است و باید جایگاه مورد نظر جابه جا می شد، اما هیچ کدام از برادران و خواهرهایم این مسئولیت را قبول نمی کردند و من نیز به نوعی دوست داشتم تا با حفظ این جایگاه، یاد پدر را زنده نگهدارم. آن زمان من پنج پسر داشتم اما در نهایت تصمیم گرفتم تا دوباره به گیلان بازگردم؛ یک زمین در خارج از شهر خریدم و به واسطه جایگاهی که از پدرم به ارث رسیده بود، امتیاز ایجاد یک جایگاه جدید را خارج از شهر به من دادند و توانستم در نهایت سه سکوی پمپ بنزین را در این محدوده احداث کنم.
چرا هیچ کدام از خواهران و برادران شما این مسئولیت را قبول نکردند؟
در واقع ما 9 برادر و خواهر بودیم، اما همه آنها معتقد بودند من می توانم از پس چنین کاری برآیم؛ البته باید این را هم یادآوری کنم که من فرزند بزرگ خانواده بودم که هیچ کدام از خواهران و برادرانم علاقه ای به این کار نداشتند.
بی شک تصمیم به مهاجرت و بازگشت دوباره به املش و رها کردن آنچه سال ها در تهران ساخته بودید، بسیار سخت بود و به نوعی یک ریسک بزرگ برای شما به شمار می رفت، در این باره توضیح می دهید؟
فکر می کنم بازگشت دوباره به گیلان و رها کردن آنچه طی سال ها در تهران ساخته بودم، یکی از مهم ترین و بزرگ ترین تصمیم هایی بود که یک زن مانند من می توانست بگیرد. اما می توانم بگویم خداوند در این راه من را بسیار همراهی کرد چراکه در آن زمان حمایتگری هم نداشتم و با اینکه تجربه چنین کاری را نداشتم، اما توانستم از پس همه کارها برآیم.
آنچه از پدر مرحومم به ما رسیده بود، یک اتاقک بود که به نوعی جایگاه پمپ بنزین نیز به شمار می رفت، به نوعی که در ابتدا این اتاقک برای فروش نفت و بعدها برای فروش بنزین استفاده می شد و پدرم تنها فرد در املش بود که نفت و بنزین می فروخت و من بعد از بازگشت به این شهر و خرید یک زمین سه هزار متری، سه سکوی پمپ بنزین در آن ایجاد کردم. حتی بعدها نیز اولین فردی بودم که در شرق گیلان سی ان جی را وارد منطقه کردم. هم اکنون نیز گازوئیل و بنزین نیز می فروشم و در کنار آن کارواش، مغازه و... نیز ایجاد کرده ام.
برای رسیدن به موفقیت در این راه با چه سختی هایی رو به رو بوده اید؟
معمولا هرکاری را که بخواهید در ابتدا شروع کنید با مشکلات بسیاری مواجه هستید و معمولا هستند کسانی که جلوی پای آدم سنگ می اندازند؛ اما حالا بعد از گذشت سال ها با توجه به ساخت و سازی که من در این منطقه انجام داده ام، قیمت زمین های اطراف نیز بسیار افزایش پیدا کرده و زمین داران از این مسئله بسیار خوشحال هستند. خوشبختانه من توانستم به این منطقه آب، برق، گاز و تلفن ببرم و به نوعی می توان گفت نقش مهمی در آبادانی این بخش از املش داشتم. شرکت نفت نیز برای تاسیس جایگاه سوخت با من همکاری مناسبی داشته و امتیاز ایجاد آن را به من داده است.
مهم ترین نقطه قوتی که در خود می بینید چیست؟
نکته ای که درباره خودم می توانم بگویم این است که من بسیار آدم سمجی هستم، اگر در مسیری که انتخاب کرده ام، سختی بسیار هم بکشم، باز هم از پا نمی نشینم و دنبال حل مشکل خود می روم و اگر موفق نشوم، اصلا نمی توانم به آرامش برسم. البته این راهم باید بگویم که همیشه کاری را آغاز می کنم که می دانم به خوبی از پس آن برمی آیم و خوشبختانه در همه این سال ها هرکاری را که آغاز کرده ام، با موفقیت به پایان رسانده ام. در واقع باید بگویم جزو افرادی هستم که نمی توانم یکجا بیکار بنشینم و هنوز هم گاهی 6 صبح از خانه بیرون می زنم تا بتوانم به کارهایم برسم. نکته مهم این است که از کنار این کار توانستم برای تعدادی از افراد شهرم اشتغال ایجاد کنم. به یاد دارم اولین کاری که بعد از مهاجرت به تهران انجام دادم، دریافت گواهینامه بود، در واقع گواهینامه خود را سال 1350 گرفتم و تا امروز ماشین مونس همدم بوده و من بدون آن نمی توانم کار کنم. طی 22 سال گذشته عضو انجمن جایگاه داران استان گیلان هستم.
آیا فرزندان شما تمایل به ادامه حرفه شما را دارند؟
من پنج پسر و یک دختر دارم و نکته جالب این است که هیچ کدام از فرزندانم علاقه ای به ادامه کار در این حوزه ندارند و معتقدند که کار در این شغل بسیار سخت است. البته همکاری با صنعت نفت، سختی های خود را دارد اما طی سال ها همکاری با این شرکت، معتقدم شرکت نفت به نوعی خانه دوم من است.
فکر می کنید تا چه زمانی به این حرفه ادامه می دهید؟
مدتی پیش خواستند جایگاه من را بخرند اما معتقدم که برای کنار کشیدن از این کار خیلی زود است و اگر قرار باشد الان این کار را انجام دهم، حتما روحیه ام کسل می شود.
در پایان از به یادماندنی ترین خاطره خود برای ما بگویید.
فکر می کنم همه روزهایی که از جوانی تا امروز کار کرده و سختی کشیده ام برای من تبدیل به خاطره شده است؛ در واقع می توانم بگویم همه پله هایی را که تا امروز طی کرده و به اینجا رسیده ام، به خاطر دارم. اما در میان همه این خاطرات، خاطره تولد تنها دخترم یکی از ماندگارترین خاطراتم بود چراکه وقتی برای به دنیا آوردن او در بیمارستان بستری بودم یک چک 20 هزارتومانی داشتم و نگران پاس نشدن چک بودم، اما لباسی به تن داشتم که مورد توجه پزشکان و پرستاران قرار گرفت و من همان جا توانستم تعداد بالایی از این لباس ها را به فروش برسانم و چک خود را پاس کنم.
بخریم یا نخریم؟
مشعل: پیشرفت روزافزون فناوری باعث شده این روزها همه به دنبال ابزارهای هوشمند مناسبی برای کسب و کار و حتی سرگرمی خود باشند. در این بین می توان به گوشی های هوشمند اشاره کرد که پا به پای پیشرفت فناوری پیش رفته اند تا از قافله به روزرسانی عقب نمانند؛ بنابراین در عصر فناوری ابزاری مانند گوشی تلفن همراه که دیگر جزئی جدایی ناپذیر از زندگی انسان شده، ارزش و اهمیتی ویژه پیدا کرده است. با این حال امروز در بازار با توجه به گرانی ابزارهای هوشمند، تلفن های همراهی را می بینیم که متاسفانه قیمتی چند برابر ارزش واقعی خود دارند، در حالی که همه می خواهیم با بودجه ای که در نظر گرفته ایم، صاحب گوشی شویم که هم امکاناتی خوب داشته باشد و هم قیمتی مناسب.
برندهای شیائومی، سامسونگ، هوآوی و اپل از شناخته شده ترین برند های بازار هستند که طرفداران خاص خود را دارند. در بین این برندها، گوشی هایی را می توان دید که به دلایل مختلف از جمله عملکرد واقعی، تاریخ عرضه و داشتن قیمت بالا به نسبت کارایی شان بهتر است که طرف آنها نرویم. از این رو در ادامه به چند مورد اشاره کرده ایم که با وجود پرطرفدار بودن، دیگر ارزش خرید ندارند و نمی توانند نیازهای مورد نظرمان را برآورده کنند.
هوآوی نوا 8i
یکی از مدل های هواوی است که امکانات نسبتاً خوبی دارد، ولی این گوشی به خاطر تحریم شدن شرکت هوآوی نمی تواند خدمات گوگل را ارائه دهد. همچنین دوربین ضعیف، پردازنده قدیمی و نمایشگر متوسط از دیگر نقص های آن به شمار می آید، به همین دلیل خرید این مدل گوشی در این رده قیمتی پیشنهاد نمی شود، چراکه گوشی هایی با امکانات بالاتر و جذاب تر بسیاری در بازار وجود دارند که می توانند به راحتی انتظاراتمان را از یک گوشی هوشمند برآورده کنند.
پوکو 5 M4 G
در بین گوشی های پایین رده و اقتصادی، خرید گوشی G5 انتخاب خوبی نیست. شرکت تولیدکننده این نوع گوشی ها به خاطر اینکه نمی تواند پشتیبانی مناسبی داشته باشد، مجبور است قابلیت های خوب گوشی را حذف کند، به همین دلیل انتخاب گوشی های اقتصادی G5 گزینه خوبی برای خرید محسوب نمی شوند.
پوکو G5 از جمله مدل های مناسب اقتصادی است که پردازنده قدرتمندتری نسبت به G5 دارد. همچنین دارای سه دوربین و نمایشگر 90 هرتز فول اچ دی است.
سامسونگ A12
این مدل گوشی سال گذشته یکی از پرفروش ترین گوشی های موجود در بازار بود، در حالی که یکی از ضعیف ترین پردازنده های موجود در بازار را دارد و فقط برای استفاده روزانه مناسب است. علاوه بر این دوربین اصلی و سلفی آن کیفیت پایینی دارد و نمی تواند پاسخگوی انتظاراتی باشد که از یک گوشی خوب داریم. بنابراین ارزش خرید ندارد. سامسونگ ناچو 12 (A12 nacho) را دارد که نه تنها از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است، بلکه مشکلات پردازنده سری قبلی گوشی ها هم رفع شده است.
آیفون SE 2020 و 2022
این دو مدل گوشی ارزان ترین آیفون بازار ایران هستند که طرفداران زیادی دارند، اما ضعف های بزرگ شان مثل داشتن یک دوربین، صفحه نمایش کوچک، عدم استفاده از صفحه امولد و باتری با ظرفیت بسیار پایین باعث شده ارزش خرید نداشته باشند. در کنار این موارد باید محدودیت ها و تحریم ایران در سیستم عامل iOS و تمام دردسرهای استفاده از گوشی های آیفون را هم اضافه کنیم.
در این رده می توان سراغ برندهای خوب مثل شیائومی 12X یا 12T رفت که دارای کیفیت بدنه بالا، نمایشگر باکیفیت، دوربین های چندگانه، پردازنده قدرتمند و امکانات بسیار متنوعی هستند. برند سامسونگ هم در این رده گوشی هایی مثل گلکسی S20 FE و S21 FE را دارد که خرید آنها مطمئنا با رضایت خریداران همراه خواهد بود.
شیائومی Redmi 10 و Redmi Note 10
یکی از مدل های شیائومی است که با قیمت مناسب در بازار عرضه می شود، اما این گوشی هیچ برتری نسبت به دیگر مدل های این برند با قیمت مشابه ندارد. از آن جهت که ردمی 10 به خاطر داشتن حافظه کند eMMC، پایین بودن کیفیت دوربین و قدرت پردازنده نسبت به دیگر رقبا و دارا بودن نمایشگر متوسط انتخابش اصلا منطقی به نظر نمی رسد. ردمی نوت 10 هم به دلیل داشتن G5 طرفداران زیادی دارد، اما خرید آن به دلیل تفاوت قیمت کمی که با ردمی نوت 11دارد، منطقی نیست. با این حال به دلیل عرضه نسخه جدیدتر، یعنی ردمی نوت 12 این مدل هم دیگر ارزش خرید بالایی ندارد، چراکه ردمی نوت 12از نرخ نوسازی تصویر 120هرتز و پردازنده قوی تر اسنپدراگون 4 نسل یک بهره می برد که عملکرد و کیفیت آن را به طور قابل توجهی ارتقا داده است.
A03 Core
در بین مدل های پایین رده و ارزان قیمت برند سامسونگ، دو مدل قدیمی گلکسی A03 و A03 Core جزو گوشی هایی هستند که به خاطر قیمت پایین شان ممکن است افراد زیادی به دنبال خرید آنها بروند، اما شاید ندانند که گلکسی A03 Core یکی از ضعیف ترین مدل های موجود در بازار است که پردازنده بسیار ضعیفی دارد و مطمئنا در خیلی از کارهای روزانه فرد را اذیت می کند. علاوه بر این، حسگر اثر انگشت هم ندارد که این روزها این مهم یک ضعف بزرگ حساب می شود.
در این رده قیمتی می توانیم با کمی هزینه بیشتر گلکسی A03s را بخریم که هم گوشی بهتری نسبت به A03 است و هم پردازنده بسیار قوی تری دارد. همچنین دو مدل گلکسی A04 و A04e به عنوان سری اقتصادی سامسونگ می توانند انتخاب های رضایت بخشی باشند.
A33 هم جزو گوشی های محبوب سامسونگ به شمار می رود، اما با عرضه A34دیگر توجیه اقتصادی برای خریداران ندارد، چراکه این مدل صفحه نمایش باکیفیت تر، پردازنده قوی تر، دوربین باکیفیت تر و عمر باتری طولانی تری دارد.
راهنمای استفاده از صفحات نشریه مشعل
- بزرگنمایی یا کوچک نمایی تصاویر : Scroll (غلطک) ماوس
با امکان جابجایی پس از بزرگنمایی صفحات
- دسترسی به متن خبر: دابل کلیک روی تصاویر صفحات